banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 23:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 170  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Feb 2008, 11:33 
skuba je napisao:
nadrealac je napisao:
skuba je napisao:
I jos kad bi znao za cinjenicu da je Srbija formalni naslijednik prava i obaveza te "FRY", bilo bi sjajno.. :lol:

To je djelimicno tako (nije samo Srbija) i:

Mislim da nisi bas upucen u ono o cemu pricas...

daj... skuba... hajmo malo manje iznositi misljenja, a malo vise objasnjavati i argumentovati sa dokazima...

Pa i Crna Gora je bila dio FRY, i naravno nosi dio obaveza i odgovornosti iz tog perioda...

Lijepo u onom tekstu pise da se kosovo ne smatra dijelom Srbije, i da se suverenitet FRY treba postovati....
Medjutim FRY se sama od sebe (hmmm) raspala, tako da nema sta da se postuje, a ostalo je ono da Kosovo nije dio Srbije sto im je dalo pravo na potez proglasenja nezavisnosti...

Profinjena igra zapadnih politicara koji su uvijek znali kako balkanoide navuci na tanak led...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 11:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:00
Nitro je napisao:
Citiraj:
Inace Amerikanci traze vanrednu sjednicu UN zbog paljenja ambasade! I imaju obraza jos da kazu kako je ambasada eto teritorija SAD, te upad znaci otprilike agresiju na njihovu teritoriju! Koji licemeri!

Uz svo dužno poštovanje svačijem mišljenju, ali ambasada se aposlutno, čini mi se i po međunarodnom pravu, tretira kao teritorija države čije je predstavništvo. Dakle teoretski, akt napada na ambasadu, može se tretirati kao čin napada na tu zemlju. Licemjerno, zbog spominjanja međunarodnog prava? Jeste, ali opet ponavljam da sila Boga ne moli, a ovi imaju silnu podršku dobrog dijela svijeta.

Ma naravno, slazem se, i znam i ja da je tako al' samo sam izrazio licni stav. Jeste licemerstvo al... :angry1:
Citiraj:
Ono što je tužno, je da ljudi u Srbiji (omladina prvenstveno, kako vidim), ne shvata da ovim što radi, samo još više ukopava pozicije sopstvene države. Ponovo će se olako formirati slika o Srbima, kao o divljačkom narodu, pa će i ovo otuđivanje Kosova, dobiti određenu dozu opravdanosti. Ako je narod već htio da izrazi nezadovoljstvo, dovoljno je bil oda izađe na ulice, i mirnim protestima stavi do znanja da se ne slaže sa tim.

Mislis da je lako iskontrolisati masu od 300 000 ljudi, pritom extremno isfrustriranu.
Prisjetimo se samo proslogodisnjih nemira u Francuskoj koji su izbili zbog osjecaja diskriminacije pojedinih slojeva stanovnistva. Ovdje se citav jedan narod osjeca diskriminisan.

Citiraj:
Najbolje što Srbija trenutno može da očekuje je glasanje u Savjetu Bezbjednosti, na kojem će Rusija i Kina glasati protiv prijema Kosova u UN i insistirati na vraćanje u proces pregovora. Veći dio istog tijela, to neće prihvatiti i status Kosova ostaje zamrznut, dok ne prođe određeno vrijeme, pa se ponovo sazove sjednica SB, opet glasanje i opet isto i tako unedogled... Bojim se da su mogućnosti veoma sužene, a da vlada Srbije, ovo nije predvidjela i da uopšte nema plan za ovakav razvoj situacije.

Ukoliko nemaju plan e to bi zaista bila katastrofa. Nadam se da nije tako. A da su mogucnosti suzene to je jasno. U principu najefektnije je sad ne dozvoliti Kosovu da zazivi kao drzava, a to je ostvarljivo blokiranjem clanstva u medjunarodnim institucijama. Uvjeren sam da ce ih par godina siromastva i bijede otrijezniti.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 11:43 
Citiraj:
Uvjeren sam da ce ih par godina siromastva i bijede otrijezniti.

Kako? zar im je bilo dobro do sada?

Blagostanje i izobilje... nema sta...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 11:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nadrealac je napisao:
daj... skuba... hajmo malo manje iznositi misljenja, a malo vise objasnjavati i argumentovati sa dokazima...

Pa i Crna Gora je bila dio FRY, i naravno nosi dio obaveza i odgovornosti iz tog perioda...

Lijepo u onom tekstu pise da se kosovo ne smatra dijelom Srbije, i da se suverenitet FRY treba postovati....
Medjutim FRY se sama od sebe (hmmm) raspala, tako da nema sta da se postuje, a ostalo je ono da Kosovo nije dio Srbije sto im je dalo pravo na potez proglasenja nezavisnosti...

Profinjena igra zapadnih politicara koji su uvijek znali kako balkanoide navuci na tanak led...

Zato sam i rekao da nisi upucen - Srbija je ZVANICNO nasljednik medjunarodno pravnog subjektiviteta i svih medjunarodnih dokumenata prethodne zajednicke drzave.
Zato i nije morala biti primljena ponovo u UN niti bilo koju drugu organizaciju.
I SRJ se NIJE raspala vec se Crna Gora odvojila.
Nemoj vjerovati bas svim bjelosvjetskim "strucnjacima" koji ovih dana pametuju.

nadrealac je napisao:
Citiraj:
Uvjeren sam da ce ih par godina siromastva i bijede otrijezniti.

Kako? zar im je bilo dobro do sada?

Blagostanje i izobilje... nema sta...

Da, ali su dosad krivili Srbiju za to (nesto slicno kao u Federaciji BiH sto krive postojanje RS za sopstvenu nesposobnost)

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 11:53 
Odvajanjem Crne Gore je rasturen suverenitet SRJ... na mom jeziku se to zove raspad..

a ne treba valjda tri puta da ti prepisujem sta to znaci po 1244... (ono je citiran tekst, nikakva promijenjena prepiska nekog novinara)..

To sto je Srbija preuzela administrativnu odgovornost nema nikakve veze sa suverenitetom SRJ....

A sto se tice "siromastva koje ce natjerati nekoga da se osvjesti"... pa eto nije nii Srbija bila u medjunarodnim institucijama..

Koja im je onda razlika?

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 13:23 
Svako svoju korist u Kosovu vidi:

http://www.youtube.com/watch?v=5VWZoKWBYXE

:lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 13:32 
da nije ovo taj poginuli?

vidjecete u 33 sekundi tipa kako pade sa drugog sprata zgrade...

http://www.youtube.com/watch?v=2qsTJHgLDqk&feature=related

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 13:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
nadrealac je napisao:

Ja stvarno ne mogu vjerovati koliko si ti zlurad i koliko se radujes ovoj propasti. Joj.joj...multietniĆaru.
:roll: :roll: :roll:

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 13:41 
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
nadrealac je napisao:

Ja stvarno ne mogu vjerovati koliko si ti zlurad i koliko se radujes ovoj propasti. Joj.joj...multietniĆaru.

daj odmori malo...

vidim da je isti ovaj fajl ubacio neko "od tvojih" multietnicara na forumu...

pa sta?

meni je ovo samo smijesno..

nisam ti ja kriv sto patis bez Kosova....

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 13:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
nadrealac je napisao:
nadrealac je napisao:

daj odmori malo...

vidim da je isti ovaj fajl ubacio neko "od tvojih" multietnicara na forumu...

pa sta?

meni je ovo samo smijesno..

nisam ti ja kriv sto patis bez Kosova....

Ma nije problem video klip vec tvoj zluradi smijesak. Al' aj', ja opet kazem raduj se kad mozes.

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 13:49 
Ma nije problem video klip vec tvoj zluradi smijesak. Al' aj', ja opet kazem raduj se kad mozes.

Evo ti lijepo pa se i njemu obrati....
http://forum.banjaluka.com/viewtopic.php?f=4&t=36134

Vidim da ti jos malo treba pa da po starom obicaju pocnes da psujes...

Covjece smijesne su mi one dvije zbire na snimku... nista vise...

tako da.. :lol: je samo konkretan a ne zlurad....

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 13:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Zakuvava se stanje...
Citiraj:
CNN:
Russia threatens force over Kosovo

...If the EU works out a single position or if NATO steps beyond its mandate in Kosovo, these organizations will be in conflict with the U.N., and then I think we will also begin operating under the assumption that in order to be respected, one needs to use force," Dmitry Rogozin said, in comments carried by Russia's Interfax news agency...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 14:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Feb 2004, 11:06
Sila nikad nigdje nije rjesavala probleme pa ni ovaj nece tesko verujem da ce biti nesto od toga to samo kerovi rezu jedan na drugog :wink:

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 14:06 
skuba je napisao:
Zakuvava se stanje...
Citiraj:
CNN:
Russia threatens force over Kosovo

...If the EU works out a single position or if NATO steps beyond its mandate in Kosovo, these organizations will be in conflict with the U.N., and then I think we will also begin operating under the assumption that in order to be respected, one needs to use force," Dmitry Rogozin said, in comments carried by Russia's Interfax news agency...

Opa... "hot dog" poceo da laje...

zanimljivo...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 14:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
A i Holbruk se javio da da doprinos stabilnosti
Citiraj:
МОСКВА – Русија није никог и никада подстицала на естремистичке акције, изјавио је данас у Барнаулу, у Алтајском крају, у Сибиру, председник горњег дома руског парламента Сергеј Миронов, коментаришући оптужбе бившег америчког изасланика при УН Ричарда Холбрука да је Русија организовала нереде у Београду.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 15:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Ni Rusi mu nisu ostali bez pravog odgovora

Citiraj:
"Smatramo da su njegove izjave neumesne. To je prebacivanje krivice na drugog", rekao je Kaminjin.

"Ljudi koji su 'ratovali' za proglašenje nezavisnosti Kosova trebalo je da predvide posledice takvog koraka. I upravo Ričard Holbruk, koji je učestvovao u balkanskim poslovima, to treba da zna", rekao je portparol ruskog MIP.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 15:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
nadrealac je napisao:

Nego gledajte i vi u RS-u da se odvajate dok je vrijeme.. poslije ce "oni koji sve vide i o svemu nam odlucuju" reci, nemoze, sjetite se nemira u Srbiji zbog Kosova... ne damo da se ponovi takvo nesto... pa ce vas natjerati da se sa nama bakcete vijekovima...

Видите да нам човјек фино каже, и ја сам му захвалан на томе!

Ми тренутка бољег имати нећемо да се одвојимо, мислим и ми и они знају да је то само питање времена.
Али гледам то из друге перспективе, и онако нам заједнича држава БиХ не функционише, само нам једе паре и наше и њихове, ко ће наплаћати силне министре и пресједнике, национални кључ и сл. и сл. а да не помињем како Срби не воле БиХ, Бошњаци Републику Српску....
Да се разиђемо ко људи, боље да будемо добре комшије него лоши укућани :D

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 15:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
sta je sinoc na skupstini znacilo da ako vecina EU prizna kosova da ce i RS imati pravo da odlucuje o svojoj sudbini, da li je to indirektni govor na refendum ili ne , cuce se.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 15:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
nadrealac je napisao:
Odvajanjem Crne Gore je rasturen suverenitet SRJ... na mom jeziku se to zove raspad..

a ne treba valjda tri puta da ti prepisujem sta to znaci po 1244... (ono je citiran tekst, nikakva promijenjena prepiska nekog novinara)..

To sto je Srbija preuzela administrativnu odgovornost nema nikakve veze sa suverenitetom SRJ....

A sto se tice "siromastva koje ce natjerati nekoga da se osvjesti"... pa eto nije nii Srbija bila u medjunarodnim institucijama..

Koja im je onda razlika?

SRJ stvorena 27.04.1992. godine.
Prestaje da postoji 04.03.2003. godine kada je donosenjem "Ustavne povelje" formirana Drzavna Zajednica Srbije i Crne Gore kao jedan vid konfederalne drzave, gdje se tacno navelo kome sta pripada, na koji nacin se moze odvojiti itd. Temeljem Ustavne povelje Srbija je preuzela međunarodnopravni subjektivitet bivše zajednice. Znaci bivse zajednice a ne SRJ.

Znaci kad se vec raspravljate o tome ne zaboravite da izmedju SRJ i nezavisne Srbije postoji jos i DZ SiCG.
Mada je sve to bezpredmetno, jer je Kosovo i Metohija sastavni dio Srbije po svim Ustavima koji su ikada postojali na ovom prostoru.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 15:42 
Sinny je napisao:
nadrealac je napisao:

Koja im je onda razlika?

SRJ stvorena 27.04.1992. godine.
Prestaje da postoji 04.03.2003. godine kada je donosenjem "Ustavne povelje" formirana Drzavna Zajednica Srbije i Crne Gore kao jedan vid konfederalne drzave, gdje se tacno navelo kome sta pripada, na koji nacin se moze odvojiti itd. Temeljem Ustavne povelje Srbija je preuzela međunarodnopravni subjektivitet bivše zajednice. Znaci bivse zajednice a ne SRJ.

Znaci kad se vec raspravljate o tome ne zaboravite da izmedju SRJ i nezavisne Srbije postoji jos i DZ SiCG.
Mada je sve to bezpredmetno, jer je Kosovo i Metohija sastavni dio Srbije po svim Ustavima koji su ikada postojali na ovom prostoru.

diskutovali smo jedan odlomak iz rezolucije UN-a - 1244 u kojem su napisali da kosovo nije dio Srbije...

podvukli tekst onako laganice pod zvjezdicom... pitanje je da li je to bio smisljen potez...

pregledaj malo postove unazad, da sad ne ponavljam sve...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 170  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]