banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 19:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 170  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Feb 2008, 09:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
nadrealac je napisao:
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
nadrealac je napisao:
Na bliskom istoku uzmu pa zapale zastavu Amerike i lutku Busha...

a u Srbiji zgradu i covjeka...

civilizovano, nema sta.... :-?

Joj moralisto majke ti cuti... Na bliskom istoku uzmu kombi i lijepo ga nafiluju explozivom pa u raju.
:roll: :roll: :roll:

Ma toga ima samo na bliskom istoku i u Srbiji... (miniranje granicnih punktova, 2x bacanje bombe na zgradu UN-a)

zanimljiv "moral"... ovi na istoku barem i sebe roknu...

Nisi odgovorio sta bi u Sarajevu? Kako bi tek reagovali oko ovako ozbiljnih stvari? Pa ti nikad ne vidis postove koji ti ne odgovaraju...

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 09:40 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Feb 2004, 11:06
nadrealac je napisao:
nadrealac je napisao:
Na bliskom istoku uzmu pa zapale zastavu Amerike i lutku Busha...

a u Srbiji zgradu i covjeka...

civilizovano, nema sta.... :-?

Joj moralisto majke ti cuti... Na bliskom istoku uzmu kombi i lijepo ga nafiluju explozivom pa u raju.
:roll: :roll: :roll:

Ma toga ima samo na bliskom istoku i u Srbiji... (miniranje granicnih punktova, 2x bacanje bombe na zgradu UN-a)

zanimljiv "moral"... ovi na istoku barem i sebe roknu...

Ne odobravam ovo nasilje ali da su Srbi imali cilj da ubijaju valjda bi roknuli one granicne policajce ali nisu :wink:

I tu je razlika velika između Srba i onih sa istoka sto sami sebe dizu u vazduh a vidim i da si i ti simpatizer takvih akcija makar tako se razumije iz tvoga posta!

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 09:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Cu li ti nadrealac sta te walter upita?

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 09:48 
Wanja je napisao:

Ne odobravam ovo nasilje ali da su Srbi imali cilj da ubijaju valjda bi roknuli one granicne policajce ali nisu :wink:

I tu je razlika velika između Srba i onih sa istoka sto sami sebe dizu u vazduh a vidim i da si i ti simpatizer takvih akcija makar tako se razumije iz tvoga posta!

ovako gledano razlike su jako male...

svaka mina ubija... ove srecom nisu nikog zakacile....

i jedne i druge naguzio Nato... pa divljaju....

a sad da li ja to simpatizujem... procitaj moje postove ponovo pa zakljuci... :confused2:

ah, da pitanje o sarajevskim nemirima...

zar su sarajlije nekoga ubile i udarile po vlasnistvu drugih zemalja? mine?
reakcija politicara? u srbiji politicari stele ovakve stvari, pa onda postave po tri jadna policajca da nesto cuvaju od 100 000

je li to ona stara navika pravdanja svojih zlocina tudjim? srpska logika pravde? :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 10:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nadrealac je napisao:
Wanja je napisao:

ovako gledano razlike su jako male...

svaka mina ubija... ove srecom nisu nikog zakacile....

i jedne i druge naguzio Nato... pa divljaju....

a sad da li ja to simpatizujem... procitaj moje postove ponovo pa zakljuci... :confused2:

ah, da pitanje o sarajevskim nemirima...

reakcija politicara? u srbiji politicari stele ovakve stvari, pa onda postave po tri jadna policajca da nesto cuvaju od 100 000

je li to ona stara navika pravdanja svojih zlocina tudjim? srpska logika pravde? :lol:

Nemoj matere ti okretati tudje rijeci.
Pazi...u sarajevu se okupilo mozda 1000 ljudi i izbise nemiri sa napadima na policiju, kamenovanjem zgrade i raznim drugim glupostima.
U Beogradu se okupilo 300000-500000 ljudi i naravno da je moralo doci do nereda. Ako jos pogledamo povode nemira...zamisli sta bi bilo da se u Sarajevu protestvovalo zbog neceg slicnog. nemoj matere ti zato srati kad znas o cemu pricam. niko nista ne pravda vec govorim da je isto...i tamo i ovde. Nemoj svoje uzdizati omalovazavajuci druge.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 10:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Reagovanje SB povodom nemira:

Citiraj:
Savet bezbednosti UN najoštrije je osudio sinoćnje napade na strane ambasade u Beogradu, čime je ugroženo diplomatsko osoblje i oštećene zgrade misija. U saopštenju ambasadora Paname Rikarda Alberta Rijasa, koji je predsedavajući Predsedništva Saveta bezbednosti, podseća se na „osnovni princip nepovredivosti diplomatskih misija”. On je podsetio da su prema Bečkoj konvenciji o diplomatskim odnosima iz 1961. godine zemlje u kojima se nalaze ambasade obavezne da preduzmu „sve odgovarajuće korake” radi zaštite objekata diplomatskih misija. „U tom kontekstu, Savet bezbednosti pozdravlja postupke srpskih vlasti da povrate red i zaštite diplomatsku imovinu i personal”, navodi se u saopštenju.
Napadi na strane ambasade u Beogradu desile su se kao znak protesta zbog unilateralnog proglašenja nezavisnosti Kosova 17. februara.

Ambasador SAD pri UN Zalmaj Halilzad najavio je prethodno da će SAD zatražiti od Saveta bezbednosti UN saopštenje kojim će biti osuđeni napadi demonstranata na zgradu američke ambasade u Beogradu.

„Američka ambasada u Beogradu je suverena teritorija i srpska vlada je odgovorna za zaštitu diplomatskih predstavništava”, rekao je Halizad novinarima u UN. (Srna)

U ovu recenicu je stalo licemijerstvo cijeloga svijeta. Samo ova recenica govori o ulozi UN koj ima u svijetu. Zastita americkih interesa...nista vise.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 10:34 

Citiraj:
Savet bezbednosti UN najoštrije je osudio sinoćnje napade na strane ambasade u Beogradu, čime je ugroženo diplomatsko osoblje i oštećene zgrade misija. U saopštenju ambasadora Paname Rikarda Alberta Rijasa, koji je predsedavajući Predsedništva Saveta bezbednosti, podseća se na „osnovni princip nepovredivosti diplomatskih misija”. On je podsetio da su prema Bečkoj konvenciji o diplomatskim odnosima iz 1961. godine zemlje u kojima se nalaze ambasade obavezne da preduzmu „sve odgovarajuće korake” radi zaštite objekata diplomatskih misija. „U tom kontekstu, Savet bezbednosti pozdravlja postupke srpskih vlasti da povrate red i zaštite diplomatsku imovinu i personal”, navodi se u saopštenju.
Napadi na strane ambasade u Beogradu desile su se kao znak protesta zbog unilateralnog proglašenja nezavisnosti Kosova 17. februara.

Ambasador SAD pri UN Zalmaj Halilzad najavio je prethodno da će SAD zatražiti od Saveta bezbednosti UN saopštenje kojim će biti osuđeni napadi demonstranata na zgradu američke ambasade u Beogradu.

„Američka ambasada u Beogradu je suverena teritorija i srpska vlada je odgovorna za zaštitu diplomatskih predstavništava”, rekao je Halizad novinarima u UN. (Srna)

U ovu recenicu je stalo licemijerstvo cijeloga svijeta. Samo ova recenica govori o ulozi UN koj ima u svijetu. Zastita americkih interesa...nista vise.

Pa sve ambasade u svim drzavama su suverene teritorije... i drzave u kojima se nalaze su duzne da ih brane...

*** nesto ljepse*** :)

Poslednji put menjao nadrealac dana 22 Feb 2008, 11:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 10:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Nije mi se dalo citati gore navedena prepucavanja nego zasto citirate index.hr. Najveci antisrpski novinari na doticnom rade iako je pola korisnika foruma iz Srbije. Samo kad procitate clanak

Citiraj:
Prosvjed "Kosovo je Srbija" u organizaciji srpske vlade okupio je nekoliko stotina ljudi u centru Beograda, ali mirne su demonstracije ubrzo prerasle u nasilje.

CNN je fino izjavio, da se veci broj Srba opredjelio za mirne proteste dok se manji broj huligana okrenuo nasilju...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 10:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nadrealac je napisao:

Citiraj:

Pa sve ambasade u svim drzavama su suverene teritorije... i drzave u kojima se nalaze su duzne da ih brane...

Obrazuj se malo pa onda prosipaj svoje talibanske frustracije ovdje....

Kad vec vrijedjas moram ti vratiti... PEEEP, znam dobro sta je ambasada. Ti razmisli o cemu sam govorio. Evo nacrtacu ti:
Htio sam reci da SB UN postuje suverenost teritorije kada je USA ambasada u pitanju ali to nije izjavio kada je u pitanju Kosovo! To je poenta mog posta, to je ono sto je licemijerno. Iskoristi malo mozak pa onda vrijedjaj.
p.s. Sto se obrazovanja tice... :roll: :roll: :roll:

Poslednji put menjao Nek@d_sam_bio_W@lter dana 22 Feb 2008, 10:49, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 10:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
nadrealac je napisao:

Citiraj:

Obrazuj se malo pa onda prosipaj svoje talibanske frustracije ovdje....

nadrealac, you missed the point here. Cinjenice je da se sve ambasade tretiraju kao teritorije tih zemalja. Ovde se radi tome, da se Amerika poziva na medjunarodno pravo, istovremeno ga krseci podrzavajuci siptarski separatizam proglasenja nezavisnosti na suverenoj teritoriji Srbije. Nemas osjecaj da se radi o dvostrukim arsinima?

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 10:54 
Nek@d_sam_bio_W@lter

ako te zanimaju nemiri u Sarajevu, postavi novu temu, ovako odosmo u OT...

Dragi moj PEEE EPPEE, o kakvoj suverenosti pricas?

Suverenost ambasade normalno postoji...

Suverenost Srbije... postoji ali zna se sta je Srbija a sta Kosovo...

znas onu poslovicu... ko drugom jamu kopa bez Kosova ostaje...

Ko ih je tjerao da haraju po Jugi sa tenkovima?

Nego gledajte i vi u RS-u da se odvajate dok je vrijeme.. poslije ce "oni koji sve vide i o svemu nam odlucuju" reci, nemoze, sjetite se nemira u Srbiji zbog Kosova... ne damo da se ponovi takvo nesto... pa ce vas natjerati da se sa nama bakcete vijekovima...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 10:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
nadrealac, svima smo ti bezgranicno zahvalni na dozi cinizma, sarkazma, i provokacija koju nam ovdje serviras. Samo nastavi, mozes ti i bolje i vishe, siguran sam.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 10:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Портпарол амбасаде је изјавио да угљенисани леш пронађен у амбасади у Београду
припада неком од демонстраната...дакле нису Срби убили Амера,
него Амери из обезбјеђења убили момка који је упао унутра...

Citiraj:
One charred body -- a male protester -- was found in the U.S. Embassy compound,
embassy spokesman in Belgrade William Wanlund said

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 11:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nadrealac je napisao:
Nek@d_sam_bio_W@lter

ako te zanimaju nemiri u Sarajevu, postavi novu temu, ovako odosmo u OT...

Dragi moj PEEE EPPEE, o kakvoj suverenosti pricas?

Suverenost ambasade normalno postoji...

Suverenost Srbije... postoji ali zna se sta je Srbija a sta Kosovo...

znas onu poslovicu... ko drugom jamu kopa bez Kosova ostaje...

Ko ih je tjerao da haraju po Jugi sa tenkovima?

Nego gledajte i vi u RS-u da se odvajate dok je vrijeme.. poslije ce "oni koji sve vide i o svemu nam odlucuju" reci, nemoze, sjetite se nemira u Srbiji zbog Kosova... ne damo da se ponovi takvo nesto... pa ce vas natjerati da se sa nama bakcete vijekovima...

Slusaj...nisam ti ja kriv sto u proslom mom postu nisi skontao "sta je pisac htio da kaze" pa sad prosipas frustracije iznerviran time sto si pokazao koliko slabo "kopcas". Ako nemas sta pametno reci o odnosu SB UN na temu suverenosti teritorije, odnosno zasto se razlicito gleda na suverenost teritorija SAD u odnosu na druge zemlje, suti.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 11:02 
Slusaj...nisam ti ja kriv sto u proslom mom postu nisi skontao "sta je pisac htio da kaze" pa sad prosipas frustracije iznerviran time sto si pokazao koliko slabo "kopcas". Ako nemas sta pametno reci o odnosu SB UN na temu suverenosti teritorije, odnosno zasto se razlicito gleda na suverenost teritorija SAD u odnosu na druge zemlje, suti.

Ma skopcao sam ja to... nego kazem ti opet ne valja ti poredjenje...

da ponovim:

suverenitet ambasada postoji, takodje i Srbije... ali Kosovo nije u toj definiciji...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 11:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Kako to....kad je Kosovo suverena teritorija republike Srbije.....kako onda to nije isto....???

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 11:11 
Evo malo o rezoluciji 1244 koja bi trebala da objasni suverenitet i pojam Kosova:

Citiraj:
Da li je neko u potpunosti procitao rezoluciju 1244 ? Nije.Mislim da cak ni
clanovi srpske vlade nisu procitali tu reoluciju, ili su je procitali pa nisu
nista razumeli. Oni koji govore Engleski neka prevedu na srpski tacku * te
rezolucije i objasne sta su i kako razumeli u toj, kako kazu hrvati, tocki. It
does not say at all that Kosovo is an integral part of Serbia, but it only says
that the integrity of the FRY and its soverenty must be respected as well as
the other countries of the region.
Ako se zna da FRY vise ne postoji onda ni
ova tocka vise ne vazi kao takva.
To su delovi originalnog teksta od 19 oktobra
1999. 4. Confirms that after the withdrawal an agreed number of Yugoslav and
Serb military and police personnel will be permitted to return to Kosovo to
perform the functions in accordance with annex 2; . After withdrawal, an agreed
number of Yugoslav and Serbian personnel will be permitted to return to perform
the following functions: - Liaison with the internation
al civil mission and the international security presence; - Marking/clearing
minefields; - Maintaining a presence at Serb patrimonial sites; - Maintaining a
presence at key border crossings. 7. Safe and free return of all refugees and
displaced persons under the supervision of the Office of the United Nations
High Commissioner for Refugees and unimpeded access to Kosovo by humanitarian
aid organizations. 8. A political process towards the establishment of an
interim political framework agreement providing for substantial self-government
for Kosovo, taking full account of the Rambouillet accords and the principles
of sovereignty and territorial integrity of the Federal Republic of Yugoslavia
and the other countries of the region, and the demilitarization of UCK.
Negotiations between the parties for a settlement should not delay or disrupt
the establishment of democratic self-governing institutions. 9. A comprehensive
approach to the economic development and stabilization of t
he crisis region. This will include the implementation of a stability pact for
South-Eastern Europe with broad international participation in order to further
promotion of democracy, economic prosperity, stability and regional cooperation.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 11:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:00
I jos kad bi znao za cinjenicu da je Srbija formalni naslijednik prava i obaveza te "FRY", bilo bi sjajno.. :lol:

nadrealac je napisao:

Svasta, pa te Sarajlije su staricu zivu zapalili, momka ubili usred tramvaja, onog drugog izmlatili samo zbog zastave SFRJ.
Na protestima protiv nasilja su KAMENOVALI kantonalne institucije a nije ih bilo ni par hiljada :-?

Sta bi bilo da se tim Sarajlijama desi neko kosovo i da ih se skupi 300 000???
Pa medjusobno bi se poklali, prvi Haris bi visio na nekoj banderi. Da ne pominjem kako bi prosle ambasade Srbije, Rusije itd.
A o aktivnosti onih bradonja sa kratkim pantalonicama ne smijem ni da pomislim. Pa zarili su i palili zbog karikatura Muhameda...

Dakle, o cemu ti pricas???

Poslednji put menjao skuba dana 22 Feb 2008, 11:27, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 11:23 
skuba je napisao:
I jos kad bi znao za cinjenicu da je Srbija formalni naslijednik prava i obaveza te "FRY", bilo bi sjajno.. :lol:

To je djelimicno tako (nije samo Srbija) i:

Citiraj:
It does not say at all that Kosovo is an integral part of Serbia

nije do mene... vec do onih koji napisase 1244... i do srpske vlade koja nije primjetila "zamku"...

sta mislis zasto je Crna Gora onako lako prosetala i rasturila FRY?

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 11:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:00
nadrealac je napisao:
skuba je napisao:

To je djelimicno tako (nije samo Srbija) i:

Mislim da nisi bas upucen u ono o cemu pricas...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 170  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]