banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 19:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 170  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Feb 2008, 11:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Citiraj:
U tajnom izveštaju albanskih obaveštajaca tvrdi se da su ruski agenti u civilu organizovali uklanjanje carinskih punktova i da ruski FSB radi na podeli Kosmeta

Citiraj:
Hašim Tači je ubeđen da su svi navodi iz tog izveštaja tačni. On veruje da mu Rusi rade o glavi i već je od Amerikanaca zatražio da pošalju svoje specijalce da zaštite „severnu granicu" Kosova, ali oni to zasad odbijaju - kaže sagovornik Pressa, inače visoko pozicionirani diplomata iz ambasade jedne od zemalja EU. On kaže da je sinoć i lično imao priliku da vidi izveštaj albanske obaveštajne službe u kome se navode i operativna imena trojice ruskih agenata koji su „predvodili operaciju" na Brnjaku i Jerinju.

Nisam znao da postoji albanska obavještajna služba :-?

Sve više nagovještaja da bi moglo biti sve više sukoba na Kosovu.

Naročito ako odluče da postave carinski punkt sa Srbijom (kao što su pokušali na Brnjaku i Jerinju)

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 11:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
SÄFFLE je napisao:
Björk inace znaci breza....ali ne na albanskom

Vucic prije par dana spomenu Dodika,kao potencijalnog govornika danas u Bg,poziva da se suzdrze,da ne zvizde,mislim da to puno govori...nego,imali kakvih informacija,hoce li on tamo ili ce poslati nekog?Kakvo je stanje u Bl,idu li od vas besplatni autobusi? Inace,izjava u vezi nezavisnosti Rs kontra Kosovske mu je na mjestu:dok nas niko ne dira ,nama je ok...realno

Ili u prevodu: Prestanite sa silnim zahtjevima za prenosenje nadleznosti sa entiteta na BiH.

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 11:12 
Citiraj:
U tajnom izveštaju albanskih obaveštajaca tvrdi se da su ruski agenti u civilu organizovali uklanjanje carinskih punktova i da ruski FSB radi na podeli Kosmeta

:lol:

Stvarno je zacudujuca kreativnost ovih propagandista....

Ali naravno uplasen covjek povjeruje i u ovakvu suplju i eto ti roba pa ga salji u smrt ako treba...

Nego vezano za one minirane granicne prelaze, zna li iko ko ih je i kako postavio?

zar to nisu bili vec postojeci prelazi formirani od strane Kfor-a?

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 12:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
PULA - U dvjema eksplozijama vozila, koje su se noćas u 2,18 sati u razmaku od jedne minute dogodile u Rovinjskoj ulici i na Gregovici u Puli, nema ozlijeđenih, ali su oba vozila u potpunosti uništena, izvijestila je glasnogovornica Policijske uprave istarske Nataša Rogić na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

Po njezinim riječima utvrđeno je da je riječ o dostavnim vozilima "Fiat Doblo" u vlasništvu hrvatskog i makedonskog državljanina, obojice albanske nacionalnosti.

Šta reći
Nije valjda da Albanci smetaju
Pa u "genocidnoj" RS se nije deslio ništa slično
A još odmah Srbe optužili
Kao poslali preteću SMS poruku :roll:

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 13:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:00
SÄFFLE je napisao:
Inace,izjava u vezi nezavisnosti Rs kontra Kosovske mu je na mjestu:dok nas niko ne dira ,nama je ok...realno

Da, samo nekima mnogo vremena treba da cuju ono sto im se godinama trubi - BiH MOZE opstati, ali samo kao drzava ciji je sastavni dio Srpska. Ukoliko neko pokusa da ukine ili na bilo koji nacin osteti RS, BiH postaje upitna. I ovo sto je Dodik sad izjavio samo potvrdjuje tezu koja treba svima da postane realna - Republika Srpska je trajna kategorija. Trajna bez obzira na desavanja na Kosovu. A BiH je kategorija koja zavisi od ponasanja prije svega Bosnjaka prema RS.

Dalje, onima koji postavljaju pitanje kako to da se Srbi zalazu za nezavisnu RS a istovremeno i Kosovo u Srbiji, mogu da porucim da ne izvrcu cinjenice. Srbi su prihvatili BiH u Dejtonu, u avnojevskim granicama, i normalno je da ocekuju isti takav kriterijum i za Srbiju. Prema tome, Srbi mogu i imaju puno pravo da ocekuju nezavisnu RS samo ako i Kosovo bude nezavisno. U suprotnom niko ne ocekuje nezavisnost RS.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 14:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

SÄFFLE je napisao:
Kako god da je bilo,a svako ima neku svoju verziju,danas je tako kako jeste: Kosovo priznaju mnogi,oni najjaci u svijetu i Eu su vec to ucinili,a po svemu sudeci,uradice to vecina zemalja svijeta.Sta ce Srbija dalje? Okrenuti se od Eu? Da li postoji realna alternativa? Rusija je ocigledno digla ruke od mijesanja ,tako da Srbija (opet) ostaje sama protiv svih...
Da li cak i ovaj miting koji ce se sutra odrzati u Beogradu ima nekog smisla? Kome se zeli pokazati da su protiv otcijepljenja Kosova? Onim koji su ga vec priznali? Ili mozda samim sebi,da se "uradi" jedino sto je moguce,a poslije prasina nek se slijeze i nek vrijeme nosi svoje.... Kako god bude,nadam se da ce se ipak oni sto odlucuju zapitati sta je zaista najbolje za one Srbe koji su ostali na Kosovu,te uciniti pametne stvari da ti ljudi tamo ostanu i da bezbijedno zive.

Istina je da ce zapadne zemlje priznati Kosovo (a i to ne sve) pa ocigledno gledas na svijet kroz BBC i CNN.
Uzmi samo Rusiju, Kinu, Indiju, Brazil i Indoneziju. Oni cine vise od 50% tog svijeta kojeg navodis.
Osim toga, ovakvim razvojem, Kosovo ne moze postati clan gotovo nijedne medjunarodne institucije, njihovi pasosi nece biti priznati u mnogim zemljama svijeta. U principu, bice fantomska tvorevina koja se prepoznaje samo na zapadu.

Sto se tice Rusije, ne znam otkud ti informacija da je digla ruke od svega. Dugo sam bio skeptican po pitanju njihove podrske, ali ocigledno je da sam pogrijesio. Stvari su se u 2007. godini drasticno promijenile. I moze se racunati na postepeno otapanje americke dominacije.
Vec sam razvoj oko Kosova to dokazuje a vrijeme u svakom slucaju ne radi u korist zapada. I zato je potrebno dici sto vise prasine, ne samo zbog unutrasnje politike, vec prosto da se sto vise naglasi da postovanje medjunarodnog prava vise ne vazi. Posledice cemo tek osjetiti. Isprati najave koje stizu iz Palestine, Osetije, Abhazije, Pridnjestrovlja, Skotske, Baskije ...

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 14:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Citiraj:
Istina je da ce zapadne zemlje priznati Kosovo (a i to ne sve) pa ocigledno gledas na svijet kroz BBC i CNN.
Uzmi samo Rusiju, Kinu, Indiju, Brazil i Indoneziju. Oni cine vise od 50% tog svijeta kojeg navodis.
Osim toga, ovakvim razvojem, Kosovo ne moze postati clan gotovo nijedne medjunarodne institucije, njihovi pasosi nece biti priznati u mnogim zemljama svijeta. U principu, bice fantomska tvorevina koja se prepoznaje samo na zapadu.

Sto se tice Rusije, ne znam otkud ti informacija da je digla ruke od svega. Dugo sam bio skeptican po pitanju njihove podrske, ali ocigledno je da sam pogrijesio. Stvari su se u 2007. godini drasticno promijenile. I moze se racunati na postepeno otapanje americke dominacije.
Vec sam razvoj oko Kosova to dokazuje a vrijeme u svakom slucaju ne radi u korist zapada. I zato je potrebno dici sto vise prasine, ne samo zbog unutrasnje politike, vec prosto da se sto vise naglasi da postovanje medjunarodnog prava vise ne vazi. Posledice cemo tek osjetiti. Isprati najave koje stizu iz Palestine, Osetije, Abhazije, Pridnjestrovlja, Skotske, Baskije ...

Oki,uvijek su postojali ljudi koji casu gledaju kao do pola punu,a i onii kojim je do pola prazna.Naime,kad se prica o priznavanju Kosova,stoji da su zemlje koje si naveo protiv,kao i neke evropske,samo ,ono sto i male bebe znaju da su zemlje koje su priznale Kosovo glavne,kako u svijetu,tako i na blizim prostorima.Osim Rusije,kakvog uticaja na zbivanja ,ekonomske tokove i sve ostalo imaju gorenavedene zemlje? Sto se Rusije tice,mlako im je sve sto su "uradili" nakon proglasenja,a nadati se za dalje je uvijek moguce.....

Takodje,u pretproslom postu dajes jednu tvrdnju u vezi Rs i BiH,da bi je drugom obezvrijedio....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 14:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
DELLBOY je napisao:
Citiraj:

Citiraj:
Hašim Tači je ubeđen da su svi navodi iz tog izveštaja tačni. On veruje da mu Rusi rade o glavi i već je od Amerikanaca zatražio da pošalju svoje specijalce da zaštite „severnu granicu" Kosova, ali oni to zasad odbijaju - kaže sagovornik Pressa, inače visoko pozicionirani diplomata iz ambasade jedne od zemalja EU. On kaže da je sinoć i lično imao priliku da vidi izveštaj albanske obaveštajne službe u kome se navode i operativna imena trojice ruskih agenata koji su „predvodili operaciju" na Brnjaku i Jerinju.

Nisam znao da postoji albanska obavještajna služba :-?

Sve više nagovještaja da bi moglo biti sve više sukoba na Kosovu.

Naročito ako odluče da postave carinski punkt sa Srbijom (kao što su pokušali na Brnjaku i Jerinju)

Da, postoji SIK.
Inace blah po nekim mojim procjenama, Ameri su skontali da im je ovo bio prevelik zalogaj i naravno da nece slati svoje obavestajce, cak sta vise, oni su za odvajanje kosova na srpski koji ce ostati srbiji i kosova koji ce postati jel nezavisno kako bi na taj nacin bar imalo smirili Srbe. Uvjeren sam da ce tako i biti.

Nego da ne lupamo samo o Srbima teme

Prvi zahtjevi za pripajanje Kosova Albaniji

Citiraj:
Pokret Samoopredjeljenje kosovsko-albanskih studenata odbija nadziranu nezavisnost na koju je pristala Priština i zalaže se da Kosovo bude dio Albanije, rekao je za "Gazetu viborču" jedan od lidera tog pokreta Visar Imeri.

"Protiv smo ustupaka Srbiji koje su učinile naše vlasti. Plan nadzirane nezavisnosti vodi nas u pogrešnom pravcu, jer dijeli zemlju između Albanaca i Srba, kao što se to desilo u Bosni", kazao je Imeri u intervjuu poljskom listu.

Po ocjeni Imerija to je samo podsticaj za novi rat, a jedino kako bi se mogli izbjeći krvavi sukobi na Balkanu je da nastanu tri jednako snažne sile - albanska, srpska i grčka.

"Svaka od tih država ako bi započela rat znala bi da će je skupo koštati", rekao je Imeri.

Samoopredjeljenje zahtijeva od kosovskih vlasti da raspišu referendum o pripajanju Kosova Albaniji jer je riječ o jednom narodu a to bi bilo korisno i po privredu i bezbjednost Kosova.

"Mi ne želimo Veliku Albaniju, već samo Albaniju u kojoj živi naš narod. Albanci ne okupiraju tuđe teritorije, žele samo da ujedine zemlje u kojima žive", kazao je Imeri.
Za razliku od koncepta ujedinjene Albanije, po riječima Imerija, "Velika Grčka ili Velika Srbija obuhvataju teritorije koje nikada nisu bile grčke ili srpske već su samo kolonizovane".

Ova zadnja teza mi je ubjedljivo najjaca. Grcka kolonizovala svoju teritoriju...daa tu su pre starih Grka i starih Rimljana zivili Albanci..inace je Adam bio siptar ako niste znali.

btw. da ne ispadne da lupam samo o Albancima, nemam nista narocito protiv njih(sem ovih sa kosova), ali na ovakve gluposti ne moze a da ne das neki komentar...

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 16:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Safele da bi Kosovo i zvanično bilo priznato,tj. da bi dobilo mjesto u UN-u, treba da za to glasa 2/3 UN ambasadora ili država i svih 7 stalnih članica od kojih je jedna Rusija. Ako jedna od tih 7 članica stavi veto, Kosovo se može pozdraviti sa UN stlicom.
Valjda ti je to jasno. Ili nije...

Dakle šta znači država ako nije priznata od UN-a.
Ako joj bude blokirano mjesto u Savjetu Evrope (jer da bi dobila mjesto u savjetu evropte trebaju sve članice za to da glasaju- Španija i Kipar naročito, su protiv), nema mjesta ni tu. Jedino da postane dio Afrike.

Drugo, izgleda da se radi na tome da se sjeverni dio ( na kome se još uvjek primjenjuju zakoni, carinska poltika i sve ostalo, Srbije) odvoji od albanaca.
E sad postavlja se i pitanje vlasništva na Kosovu. pametna potez je što su već neke državne ali i privatne firme već započele proces potraživanja prava na vlasništvo u tim fabrikama, elektroenergetskom sektoru i svemu ostalom.
Čak i da postane država, godinama će se pokušavati boriti po sudovima u Strazburu ili gdje već (i vjerovatno izgubiti), sa parnicama koje slijede.
A ako izgube, kako li će tek otplatiti sve te tužbe???

I šta im znači nezavisnost kad su opet zavisni od Srbije.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 16:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
koliko ja znam ima 5 stalnih članica sa pravom veta
SAD, Velika Britanija, Francuska, Kina i Rusija

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 18:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

SÄFFLE je napisao:
Takodje,u pretproslom postu dajes jednu tvrdnju u vezi Rs i BiH,da bi je drugom obezvrijedio....

Na sta mislis? Ajde molim te objasni.

Usput, danasnja izjava Sergeja Lavrova (preuzeto sa B92):

Citiraj:
Što se tiče naše praktične politike, mi smo primili k znanju da je presedan stvoren. Abhazija i Južna Osetija nisu jedine koje su govorile da žele da idu istim putem (kao i Kosovo). Takve izjave su date i u nekim delovima same Evrope", rekao je šef ruske diplomatije.

Mislite o tome.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 18:24 
Evo prvog dijela od 7 jednog ruskog dokumentarca o Kosovu...

http://www.youtube.com/watch?v=lMs8IfxSCt4

ostale dijelove cete naci "ta tlane"...

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 18:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
zasto na protestu u Beogradu nema Tadica ????

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 18:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Astor_Piazzolla je napisao:
zasto na protestu u Beogradu nema Tadica ????

Pa vjerovatno nece da stoji pored Tome Nikolica... pa kao otisao u posjetu Rumuniji.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 18:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
jeste, tacno, zaboravi sam da je u rumuniji, a ne bih rekao da je zbog tome, nije tadic nekakav seljak niti papak da mu smeta toma ...

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 18:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
На страну сва прича око специфичног мјеста и времена (односно уз дужно поштовање за случај Косова)
нико не размишља на ширем плану и дугорочније шта овај случај значи...

Ово је званичан крај међународног права и УН-а са чијим резолуцијама и повељама можете обрисати задњицу...

Једини "правни поступак", "дипломатске акције" или "преговори" које можете водити
ће се састојати у отвореном поткупљивању дебелих америчких конгресмена
од којих пола вашу земљу не зна ни показати прстом на мапи свијета...

Убудуће ће једино Америка прекрајати границе, одвајати и припајати територије по властитом укусу и потребама,
а остатак свијета ће бити пасивни посматрачи на историјској сцени...

ПС
На Косову је већ покренута иницијатива припајања Албанији, нисам видовит,
али ми се нешто "јавља" сличан сценарио у Западној Македонији (Грчкој не могу ништа јер је чланица НАТОа)...
Ближимо се све више концепту Велике Албаније као престонице тргоговине људима и оружијем,
и дистрибутивног центра хероина који у Европу долази из Авганистана и Јужне Турске... :cry:

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 19:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Astor_Piazzolla je napisao:
jeste, tacno, zaboravi sam da je u rumuniji, a ne bih rekao da je zbog tome, nije tadic nekakav seljak niti papak da mu smeta toma ...

Mozda Tadic nije seljak, al je svakako u vrlo nelagodnoj poziciji. Vecina njegovih glasaca ne moze ni da smisli Nikolica a kamoli zajednicki miting s njim, osim toga SRS je jedna od odgovornijih sto danas nemamo ama bas nikakvu kontrolu na Kosovu, a sa druge strane Tadic ipak mora da se bori za Kosovo jer nije bolid kao Ceda Jovanovic (kojeg je btw izbacio iz DS-a) pa da ga tek tako boli uvo za Kosovom.
Prema tome, vjerovatno je zakljucio da je kompromisno rjesenje da ne podrzi miting u potpunosti svojim prisustvom, a sa druge strane nije htio ni da ga sabotira eventualnim pozivom svojim glasacima da ne izlaze na ulice.

Licno mislim da je napravio gresku, trebalo je da zapusi nos i stane pored Voje i Tome. :D

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 19:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
sjebace nas ova djeca... evo gledam kako lupaju ambasade opet.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 19:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Gori americka, demolirana hrvatska

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 19:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Damaskin je napisao:
На страну сва прича око специфичног мјеста и времена (односно уз дужно поштовање за случај Косова)
нико не размишља на ширем плану и дугорочније шта овај случај значи...

Ово је званичан крај међународног права и УН-а са чијим резолуцијама и повељама можете обрисати задњицу...

Једини "правни поступак", "дипломатске акције" или "преговори" које можете водити
ће се састојати у отвореном поткупљивању дебелих америчких конгресмена
од којих пола вашу земљу не зна ни показати прстом на мапи свијета...

E upravo o ovome sam ja pricao a niko toga nece da se uhvati....znate sta za svijet znaci pad UN-a kao institucije a ako padnu osnovne rezolucije na kojima UN pociva onda automatski pada i UN.....a onda imamo havariju u svijetu....uzmes pusku i pravac kod komsije po zauzimanje teritorije....nakon zauzimanja proglasavaj nezavisnost i onda pripajanje maticnoj drzavi.....niko vise ne mora da postuje granice neke drzave....

Mi smo se svi uhvatili nekog patriotizma....sve to stoji.....fino je bit patriota....i ja sam protiv nezavisnog Kosova kao patriota.....ali kao covjeku koji mora da zivi na ovoj planeti vise me zabrinjava ovo pobijanje UN-ovih rezolucija.....

A sve i jedan nas vodja nece da govori koliko to sranja pravi u svijetu vec se svi slijepo drzimo tog patriotizma...kako je Kosovo srce Srbije i slicno.....ALO LJUDI!!!...koga boli uvo sto si ti sentimentalno vezan za to Kosovo.....proci ce te poslije dva mjeseca....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 170  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]