SÄFFLE je napisao:
Kako god da je bilo,a svako ima neku svoju verziju,danas je tako kako jeste: Kosovo priznaju mnogi,oni najjaci u svijetu i Eu su vec to ucinili,a po svemu sudeci,uradice to vecina zemalja svijeta.Sta ce Srbija dalje? Okrenuti se od Eu? Da li postoji realna alternativa? Rusija je ocigledno digla ruke od mijesanja ,tako da Srbija (opet) ostaje sama protiv svih...
Da li cak i ovaj miting koji ce se sutra odrzati u Beogradu ima nekog smisla? Kome se zeli pokazati da su protiv otcijepljenja Kosova? Onim koji su ga vec priznali? Ili mozda samim sebi,da se "uradi" jedino sto je moguce,a poslije prasina nek se slijeze i nek vrijeme nosi svoje.... Kako god bude,nadam se da ce se ipak oni sto odlucuju zapitati sta je zaista najbolje za one Srbe koji su ostali na Kosovu,te uciniti pametne stvari da ti ljudi tamo ostanu i da bezbijedno zive.
Istina je da ce zapadne zemlje priznati Kosovo (a i to ne sve) pa ocigledno gledas na svijet kroz BBC i CNN.
Uzmi samo Rusiju, Kinu, Indiju, Brazil i Indoneziju. Oni cine vise od 50% tog svijeta kojeg navodis.
Osim toga, ovakvim razvojem, Kosovo ne moze postati clan gotovo nijedne medjunarodne institucije, njihovi pasosi nece biti priznati u mnogim zemljama svijeta. U principu, bice fantomska tvorevina koja se prepoznaje samo na zapadu.
Sto se tice Rusije, ne znam otkud ti informacija da je digla ruke od svega. Dugo sam bio skeptican po pitanju njihove podrske, ali ocigledno je da sam pogrijesio. Stvari su se u 2007. godini drasticno promijenile. I moze se racunati na postepeno otapanje americke dominacije.
Vec sam razvoj oko Kosova to dokazuje a vrijeme u svakom slucaju ne radi u korist zapada. I zato je potrebno dici sto vise prasine, ne samo zbog unutrasnje politike, vec prosto da se sto vise naglasi da postovanje medjunarodnog prava vise ne vazi. Posledice cemo tek osjetiti. Isprati najave koje stizu iz Palestine, Osetije, Abhazije, Pridnjestrovlja, Skotske, Baskije ...