banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 22:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 340 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2002, 20:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
ma nema problema :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2002, 06:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Novi trac u vezi sa Bjork je da je rudna, a drugi da ce doci na ovogodisnji EXIT. Pa da vidimo da li ce se ista od ovog obestiniti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2002, 12:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Samo da kazem da je prvi trac istina, tj. Bjork je u petom mesecu trudnoce. :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2002, 12:21 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Apr 2002, 01:00
Toplo se nadam da ce biti djevojcica... :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2002, 14:08 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Samo jedna pjesma koju pjeva Bjork mi se sviđa. Ide nekako ovako:...and what's the use of falling in love... Jako vesela pjesma.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2002, 18:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2002, 01:00
Ma meni se uopšte ne sviđa njen stil. Inače od muzike mogu skoro sve da slušam... A što se tiče njene trudnoće, tipujem na to da će djetešce biti muškić, jer je dosta jedna Bjork na ovom svjetu :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2002, 12:38 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Apr 2002, 01:00
Najbolje od Bjork? Hm, tesko pitanje. Pogotovo kad se ima u vidu da su mi mnogo vazniji albumi kao cjelina(e) od pojedinacnih pjesama. Ipak, posto je UTOPIJA postavio ovo pitanje, evo i moje liste kao odgovora.
Pjesme su poredane po vaznosti koju im trenutno dajem (prije mjesec ili dva raspored bi mozda bio drugaciji).

1) 5 YEARS (skriveni biser sa albuma HOMOGENIC sa mozda vise emotivnog naboja nego sto ga posjeduju JOGA i/ili BACHELORETTE; stih
“I’m so bored with cowards
that say they want
than they cant’t handle”
definitivno je autobiografski a nacin na koji je otpjevan sugerise da je Bjork s’ ovim mozda snimila svoju ultimativnu pjesmu)
2) HYPER-BALLAD (,ali ona verzija sa TELEGRAM-a; uz pomoc Brodsky Quartet-a Bjork pokazuje Vanessi Mai i slicnima kako se spajaju pop i klasicna muzika a pri tome ostaje vrlo avangardan)
3) ENJOY (najsubverzivnija numera albuma POST. Narocito kad se slusa nakon rasjevane IT’S OH SO QUIET)
4) JOGA & BACHELORETTE (pjesme zbog kojih mi se cesto znalo desavati da iskljucim CD dok ih slusam... vjerovatno iz istog razloga zbog kojeg je Selma (kako koja?!) napustala bioskop “just after next to last song....”)
5) POSSIBLY MAYBE (najdivniji tekst! uz HEADPHONES sa TELEGRAM-a njena najtisa i najnjeznija pjesma...)

Jos jednom, birati Bjork’s TOP 5 nije nimalo zahvalan posao, jer mozda postoji samo toliko pjesama koje tu ne bi mogle da se nadju. Pokusacu da i njih navedem:
1) CRYING (krajnje jednostavan pjesmuljak, Bjork sa malo izbubila u svim tim ritmovima i zvukovima)
2) ?
3) ?
4) ?
5) ?

Molim UTOPIJU da dopuni ovu listu. Usput, jesi li uspio preslusati TELEGRAM?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2002, 19:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo kako izgleda mojih trenutno najomiljenijih pesama TOP 5:

1)One day ( pozitivna)
2)Unravel( jednostavna, iskrena)
3)Aurora( cista)
4)Hyperballad( subjektivna)
5)Come to me( tuzna, ljubavna)

Ipak ima tu jos mnogo ili bolje reci skoro sve pesme koje volim.Pesme koje su razocarenje:
1)Like someone in love( dosadna) sorry Bjork :razz:
2)You've been flirting again( originalna verzija)
3)Cover me( mada dobra harfa, remix iznenadjujuce dobar)
4)The anchor song( iritantni saksofoni)
5)?

Za BJORKERA:
Kupio sam Telegraph, i kao sto sam ocekivao...
Naime ima tu par dobrih remix-ova ali kad se sabere i oduzme, nista specijalno.( dobre su:I miss you, My spine, Cover me,Possibly maybe, mada inace ne volim kad joj je glas digitalizovan).
Jedno pitanje:Da li znas sta predstavlja tattoo na ruci?
...............................

Prica se da je snimila vec pola novog albuma, i da ce biti po naboju energije najslicniji Homogenic-u.Opet u saradnji sa Matmos-ima, mada simpatise i Missy Kittin pa mozda i tu izadje neki duet. :smile:

Toliko za ovaj put, pitanje za sve: Da li album Vespertine predstavlja veliko razocarenje ili ne? Zasto? Koja je najbolja pesma sa tog albuma??

Poslednji put menjao Utopija dana 15 Sep 2006, 19:57, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2002, 07:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

3. septembra izlazi kompilacija , jos nije poznat naziv, ali je gotovo sigurno da ce se naci par novih pesama. :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2002, 15:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Na http://www.bjork.com moze se naci spisak novih pesama, izbor je dobar.Posebno me raduje sto se ocekuju dva nova spota, jedan za pesmu sa albuma Vespertine, a drugi za neku pesmu sa kompilacije.
Malo smeta sto se uopste ne pojavljuje u javnosti ili bar da da koju izjavu,a meni jako cudno je sto njen glavni sajt uopste nije objavio da je trudna??!!!???? :-? :-? :-?
Jos jedna dobra vest, pojavice se jos jedan album na kojem ce se nalaziti pesme koje su Bjork narocito drage, znaci po njenom izboru i tu se ocekuju nove pesme koje su ranije snimljene.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2002, 18:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Na sajtu http://www.etoile-polaire.com moze se naci intervju sa Bjork, gde govori o svakoj pesmi sa kompilacije albuma.Jako zanimljivo, za sve Bjork fanove. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2002, 09:40 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Jul 2002, 10:59
bjORk .. da :x

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2002, 07:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mozda vec neki znaju, Bjork je u petak navece opljackana, u svom stanu u Londonu, odnesena je sva muzicka oprema.Nadam se da nisu odneli i snmke novih pesama. :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2002, 07:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bjork je 4.10. rodila devojcicu. Jupiiii :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2002, 00:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Utopija cd telepopmusik imas kupiti u metrou...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2002, 17:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2002, 14:17
nekidan sam gledala jaaaako gotivan koncert od Bjork na HRT-u ...mnooooogo dobro!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2002, 23:17 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Apr 2002, 01:00
Utopija je napisao:
Bjork je 4.10. rodila devojcicu. Jupiiii :D :D :D

Ah,znala sam da ce biti djevojcica! 8) :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2002, 14:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Frxy, kupio sam Telepopmusik pre dve nedelje, bas u Metro-u, u svakom slucaju hvala na informaciji, cd je prilicno dobar, mada ima nekih nedostataka, ali necu da sitnicarim.Inace cudim se da sam uopste nasao posto radnice u Metrou blage veze nemaju sta trazim, ako iko zna gde se moze naci Royskopp bio bih veoooma zahvalan.
Moa, koncert je bio odlican, cak sam i cuo dve nove pesme Frosti i Generous Palmstroke, obe su dobre, jako mi je drago da se i na "nasim" prostorima moze ocekivati alternativnije muzicko interesovanje, tako da me je HTV veoma obradovao, inace samo sam cekao trenutak kad ce se izuti, i iznenadilo me je da je onoliko izdrzala sa cipelama.Dopali su mi se Matmos-i, "ona dvojica za kompjuterima", jako interesantni nacini da se proizvode zvukovi npr. hodanje po sljunku u lavoru :) , mesanje spila karata, stetoskop i sl., i hor je bio prilicno simpatican, a orkestar odlican, sve u svemu great, inace Bjork je prva "pop" umetnica koja je nastupala u Royal Opera House, tako da joj svaka cast.
Inace za sve fan-ove koji sigruno vec znaju Bjork izdaje prvi The Greatest Hits, zatim Family Tree "paket" sastavljen od 6 (slovima sest!!!) cd-ova, jedan ce biti normalne velicine, i na njemu ce se nalaziti njoj najdraze pesme u posve novom ruhu, i od pet "baby" ili mini cd-ova, na kojima ce se nalaziti nikad objavljane pesme, inace izdavanje ovog box-a je vise puta odgadjano zbog komplikovanog nacina izrade??? Pored toga objavljuje Volume 2002, na kojem se nalaze svi njeni spotovi ukljucujuci i posve novi, naravno radi se o dvd-u, pored toga novi single cd, koji ce izaci u tri verzije, tj. sa razlicitim B-stranama.A i nova knjiga je u planu za skorije vreme, tako da svim fanovima sledi najtezi deo, placanje :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2002, 14:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2002, 14:17
Utopija je napisao:
...tako da svim fanovima sledi najtezi deo, placanje :(

nije tesko ako ti to uistinu volish, tj. nju i njenu muziku... a bash me interesuju te "nikad objavljane pesme"..wauuuuu, jedva chekam...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2002, 10:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Za sve koji imaju kablovsku ili satelitsku, veceras u 21.00 na VIVA 1 ima dokumentarac o Bjork. Cheers. :D :D :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 340 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]