banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Mar 2024, 10:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22276 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 1114  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2007, 15:51 
OffLine
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Postovi: 39514
Lokacija: Vostok Station, Antarctica
Stepanović: Selektor? Ako me pusti Žika...


Iskusni srpski fudbalski stručnjak Dragoslav Stepanović dokazao je vrednost ove sezone u Meridijan Superligi Srbije sa ekipom Čukaričkog, koja je od "vidjene" borbe za opstanak došla u poziciju da se čak nadmeće za mesto koje vodi u Evropu.

Sjajnom igrom, Čukarički je na Karaburmi deklasirao OFK Beograd 3:0, što je još jednom podgrejalo priče o tome da je Stepanović jedan od ozbiljnijih kandidata za mesto selektora.

Posle meča na karaburmi, Stepanović je još jednom potvrdio da želi da se oproba i u tom poslu.

"Biće teški pregovori sa Žikom (predsednik Stankom korproacije Živorad Mihajlović). Zaista sam zadovoljan saradnjom sa Žikom i srećan sam u Čukaričkom, ali želim i da budem selektor. Medjutim, prvo moram da čujem njih (Fudbalski savez Srbije), da čujem da li imaju interes. kad čujem da on postoji, tek onda možemo da razgovaramo", rekao je Stepanović.

(MONDO)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 11:53 
OffLine
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Postovi: 10625
Lokacija: Banjaluka
Trener Partizana Miroslav Đukić mogao bi već tokom dana da napusti klupu lidera Meridian Superlige. Na stadionu u Humskoj u toku je sastanak na kojem bi čelnici kluba trebalo da objave konačnu odluku. Kako nezvanično saznajemo, Đukić je prihvatio (takođe nezvaničnu) ponudu Zvezdana Terzića da preuzme nacionalni tim Srbije. Terzić je u utorak najavio da će definitivna odluka o selektoru biti doneta tek posle Nove godine, ali je sada već gotovo izvesno da je Đukiću ponuđen taj posao.

_________________
Slika
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 15:05 
OffLine
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Postovi: 2538
Lokacija: Republika Srpska
ovo mi veoma smrdi. djukic je otiso iz partizana, a kao razloge odlaska naveo je "odvojenost od porodice koja zivi u spaniji" kao i "odlicnu ponudu koju ima na stolu". ako je ta ponuda selektorsko mjesto, kao sto vjerovatno jeste, kad se ta dva razloga spoje, znaci opet cemo imati selektora koji ce da zivi u spaniji i boravi u srbiji dva dana mjesecno.
ako ce tako biti, ne vidim zasto su uopste otpustali klementea

_________________
Zec: NEEEEEEE, RISE!
Ris: Ma ne remse!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 19:50 
OffLine
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Postovi: 12454
Lokacija: Ulaz 7, Sektor 2, Red 21, Sedište 35
Đukić je bar neko vrijeme bio u Srbiji pa je upoznao i nešto domaćih igrača koje može da uvrsti u A sastav za razliku od Klementea koji je samo povremeno ubacivao po nekog iz Zvezde ili Partizana. Jezik mu je takođe prednost, kao i rezultati sa mladom selekcijom i poznavanje igrača iz iste koje sata postepeno treba ubacivati u A selekciju.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 21:10 
OffLine
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Postovi: 5337
Lokacija: Wien, Österreich
Citiraj:
Srbi glume Hrvate na njemačkim pripremama za Euro

NJEMAČKI nogometni savez priopćio je kako će njihova reprezentacija posljednje dvije pripremne utakmice za Euro odigrati protiv Bjelorusije i Srbije.

Završne pripreme za nastup na Europskom prvenstvu njemačka reprezentacija će odraditi u španjolskoj Mallorci. U međuvremenu će dva puta skoknuti u domovinu, te odigrati dvije prijateljske utakmice, protiv Bjelorusije 27. svibnja u Kaiserslauternu, te protiv Srbije 31. svibnja u Gelsenkirchenu. Njemački izbornik Low nada se kako će se na taj način dostojno pripremiti za protivnike na Europskom prvenstvu, jer bi Bjelorusi trebali "glumiti" Poljake, a Srbi Hrvate. Austrija dublera nije dobila, njih su ionako svi unaprijed otpisali.

"Ciljano smo odabrali baš ta dva protivnika, kako bi se što bolje pripremili za naše suparnike u skupini na Europskom prvenstvu. Prema našim informacijama, Bjelorusija i Srbija su po mentalitetu i stilu igre vrlo slični našim suparnicima na Euru, Poljskoj, odnosno Hrvatskoj", pojasnio je odabir suparnika njemački izbornik Joachim Low, te prokomentirao izbor Mallorce za pripremnu bazu.

"Tamo imamo idealne uvjete za pripreme. No, iz različitih razloga, nismo mogli organizirati spomenute utakmice na tom otoku. Osim toga, sretni smo da ćemo imati priliku omogućiti našim sjajnim navijačima da nas vide na djelu i podrže uoči odlaska na Europsko prvenstvo".



http://www.index.hr/sport/clanak/srbi-glume-hrvate-na-njemackim-pripremama-za-euro/368642.aspx

_________________
democraticus artis crastis individibidualis artis crastis libertas


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2007, 15:04 
OffLine
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Postovi: 1591
Lokacija: on the way
Njemačkog selektora je neko žešće prevario kad mu je rekao da Srbija igra slično kao Hrvatska. Uopšte ne igraju ni blizu slično, mentalitet jeste srodan ali Hrvati su snažniji mentalno.
Uglavnom dobro za Srbiju, trebalo bi im laskati kad ih porede sa HR.
A Đukić će sigurno biti dobro rješenje, makar živio u Španiji. Treba dati prilike mlađim ambicioznim stručnjacima, a ono šta je radio sa mladom reprezentacijom i Partizanom je ohrabrujuće. A bio je i odličan igrač. Sasvim sigurno kud i kamo bolje rješenje od Klementea.

_________________
Moja Republika
Laktaši.com forum - Posjetite Laktaše
Totalno ludilo


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2007, 16:13 
OffLine
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Postovi: 8177
Lokacija: RS-BANJA LUKA
Citiraj:
Ljupko protiv selektora Djuke!

Ljupko Petrović, predsednik Stručnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, tela koje je možda i odlučujuće doprinelo odlasku Havijera Klementea, protivnik je imenovanja Miroslava Djukića za novog selektora seniorske reprezentacije Srbije!

"Srpskom fudbalu treba iskusan selektor. Da li je to Djukić? Nije! On, dakle, nije moj kandidat. Nije to mesto za učenje i usavršavanje, budimo ozbiljni", izjavio je Petrović za dnevni list "Sport".

Javnost je motive Djukićevog odlaska sa klupe Partizana jednoglasno potražila u prelasku na kormilo A tima Srbije. Ako se pita Petrović, lista kandidata tek treba da bude utvrdjena, i to po jasno definisanim kriterijumima.

Na pitanje koji su to treneri sposobni da u ovom trenutku odgovore teškom zadatku i povedu "orlove" u kvalifikacije za Mundijal 2010. godine, Petrović je imenovao Radomira Antića, Iliju Petkovića, Dragoslava Stepanovića i Dragomira Okuku.

"Ima ih još, ali nećemo sada da licitiramo. Svako ima pravo na svoje mišljenje, videćemo kako će se stvari odvijati", rekao je Petrović.

Sastanak Stručnog odbora FSS počinje u četvrtak u 13 časova.

(MONDO, foto: MN Press)

_________________
Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 16:47 
OffLine
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Postovi: 8177
Lokacija: RS-BANJA LUKA
Citiraj:
Blic“ istraŽuje: Zašto u predlaganju kandidata za selektora nije bilo zvezdaša
Đukićev izbor bio je izrežiran!
Autor: B. Marković |

Okrnjeni Stručni odbor predložio je za selektora Miroslava Đukića bez ijednog zvezdaša u svojim redovima! Do juče, „banku“ su držali Ljupko Petrović kao predsednik, Milorad Kosanović kao potpredsednik i Milovan Đorić, najglasniji u svakom sukobu mišljenja. Koincidencija ili nešto drugo? Dok oni kojima je rivalstvo crveno-belih i crno-belih duševna hrana tvrde da je selektora predložio Partizanov lobi, treneri o kojima je reč ne vide u ovoj činjenici ništa čudno ni tendenciozno.

- Ne gledam na to kao na prevlast Partizanovih ljudi, niti sam zbog toga podneo ostavku - kaže Ljupko Petrović, do prekjuče prvi čovek Odbora.
- Zaista sam bio sprečen da prisustvujem sastanku, jer sam u Bosni sređivao pasoš i imao ostavinsku raspravu. Razlozi mog odlaska su suštinski.
Izbor Đukića kao glavnog kandidata nije bio po vašoj volji?
- Ponavljam: nemam ništa protiv Đukića, mlad je i perspektivan trener, ozbiljan čovek. Pa, on je bio moj igrač, kao trener Rada doveo sam ga iz Mačve i znam kakav je! Druga je stvar to što mislim da je za njega prerano da vodi reprezentaciju.
Zbog čega ste onda otišli sa vrha Stručnog odbora?
- Zato što je Đukić izabran dan ranije, a onda je trebalo da se sastanemo i dignemo ruke za njega! Ne pristajem da glumimo odlučivanje ako je nešto već rešeno. Najmanje je važno to da li je bio Partizanov čovek.
Za koga biste glasali da ste prisustvovali sednici?
- Moj kandidat od početka do kraja bio je Ljubiša Tumbaković. Dakle, partizanovac... Posle njega imao sam još dvojicu kandidata za koje bih glasao, pa bih tek onda razmišljao o Đukiću. To je istina, sve ostalo su naklapanja - kaže Petrović, koji je juče otputovao na Dojran gde drži predavanja polaznicima za PRO-licencu.
I drugi Zvezdin čovek koji nije učestvovao u predlaganju selektora, Milovan Đorić, već je u Makedoniji po istom poslu.
- Đorić je još ranije izašao iz Odbora, nezadovoljan neuvažavanjem našeg stava o učinku Klementea i budućem selektoru „orlova“. Podneo je ostavku koju nisam prihvatio i prestao da dolazi na sastanke. Rekao mi je: „Prihvatio je ti ili ne, neću više da učestvujem u toj farsi“.
Prvi koji je povukao nogu bio je Milorad Kosanović, potpredsednik Odbora. Pre nego što je vrh FSS ocenio da je Kosan „zloupotrebio svoju ulogu u i netačno izneo zaključke u vezi sa Klementeom“, bivši trener Crvene zvezde digao je ruke od ovog savetodavnog tela.
- Stručni odbor radi kao da je na pijaci! Šta to znači, da svako predlaže svog kandidata, a da se ishod unapred zna. Đukića nisu predložili ni Zvezdini ni Partizanovi ljudi nego Terzićevi! Niko tu ne odlučuje osim njega. U Stručnom odboru danas sede ljudi koji nemaju kredbilitet i pod njegovom su direktnom kontrolom.
Oni se pozivaju na kriterijume iz kojih je proizišao predlog za Đukića?
- Postavili su kriterijume koje su odmah srušili. Kažu: novom selektoru je potreban kontinuitet... Zar se Đukićev rad sa mladima od nepunih godinu dana može oceniti kao kontinuitet?! Sve je to improvizacija - dok u Odboru sede oni koji su se prekjuče pojavili
pred medijima, nema našem fudbalu sreće i napretka.
Mislite na Ivanovića, Moraču i Santrača?
- Neću da pominjem imena. To je drugoligaški nivo, pa gde igraju njihovi klubovi: Novi Sad, Voždovac... To su ljudi sa čudnim biografijama, kakvih sve više ulazi u Savez. Imaju svoje medije i jednu svoju televiziju, sad se spasavaju pričom da dovode Džajića za direktora... A izbor selektora je važna, kapitalna stvar za srpski fudbal - ogorčeno zaključuje Kosanović.


Jednoumlje u Odboru
Slučajno ili ne, sastav Stručnog odbora Fudbalskog saveza Srbije deluje indikativno. Radmilo Ivančević je nekadašnji Partizanov golman, Nedeljko Kostić direktor mlađih kategorija crno-belih, a Mihajlo Ivanović kao bivši novinar veoma je blizak
Humskoj. Ipak, nabrajanje njihovih imena ne razuverava Ljupka Petrovića da je reč o podudarnosti.
- Koliko znam, Kostić je podneo ostavku i nije više u Odboru, Ivančević je svoj, a ni Ivanović nema neku čvršću vezu sa Partizanom. Problem je, nažalost, na drugoj strani - kaže Petrović.


_________________
Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 01:22 
OffLine
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Postovi: 1591
Lokacija: on the way
Nisam znao da je Blic postao ovakav tabloid. Tačno ovim novinama ne treba vjerovati ni riječ, ko zna da li je išta od toga istina.
Što se tiče Đorića ako je dao ostavku to može biti samo dobro. Za Srbiju bi nabolje bilo da je par svjetlosnih galaksija udaljen od nje.

_________________
Moja Republika
Laktaši.com forum - Posjetite Laktaše
Totalno ludilo


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2007, 17:10 
OffLine
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Postovi: 8177
Lokacija: RS-BANJA LUKA
Citiraj:
Miroslav Djukić prvi Srbin selektor Srbije
Utorak, 25. decembar 2007. 17:06

Na trenerci fudbalskog selektora Srbije spremnjenoj za naredni ciklus kvalifikacija za Svetsko prvenstvo izvezeni su inicijali M. Đ.

U ponedeljak, 25. decembra 2007. godine, u Hotelu "Hajat" u Novom Beogradu, Miroslav Djukić promovisan je u novog selektora A i olimpijske reprezentacije naše zemlje. Izvršni odbor FSS doneo je jednoglasnu odluku mesec dana pre ranije predvidjenog datuma za to, jer, valjda, dileme nije bilo...

"Nisam krio da sam bio za to da Havijer Klemente ostane selektor Srbije. Medjutim, Stručni odbor FSS je mislio drugačije, Izvršni odbor je uvažio mišljenje "struke", tako da je odlučeno da sa Klementeom ne bude nastavljena saradnja. Isto je bilo i prilikom izbora novog selektora. S. O. je predložio Djukića, a I. O. ga jednoglasnom odlukom izabrao", počeo je svoj govor predsednik FSS Zvezdan Terzić.

Sa Djukičem je sklopljen dvogodišnni ugovor, koji počinje da važi 1. januara 2008. godine, a prestaje 31. decembra 2009. godine, uz moguć automatski produžetak do kraja Mundijala u Južnoj Africi 2010. ukoliko se "orlovi" domognu završnog turnira kroz kvalifikacije.

Dojučerašnjem treneru Partizana zagarantovana je godišnja zarada od 240.000 evra, kao i bonus od 500.000 evra za plasman na SP.

"Miroslav Djukić je bio drugačiji, jedinstven i kao igrač, pa i danas, kao trener: prava persona, gospodin... Posle 15 godina igračke karijere u Španiji, gde je završio i trenersku školu i dobio licencu, prihvatio je naš poziv da vodi mladu reprezentaciju, sa kojom je završio misiju plasmanom u finale EP u Holandiji juna ove godine".

"Znali smo o kome se radi i prvi put je, još od vremena Ivice Osima, na Terazijama dozvoljeno da radi paralelno u klubu i reprezentaciji", dodao je Terzić i poručio svima:

"Od danas je više nebitno ko je bio za, a ko protiv da Djukić bude selektor. Od danas, svi moramo da pomognemo Djuki, a najveća pomoć će biti da mu ne odmažemo, odnosno da mu se ne mešamo u posao! Želimo mu sve najbolje u narednom dvogodišnjem, a nadam se i četvorogodišnjem ciklusu".

Potom se javnosti, prvi put kao selektor A i olimpijske reprezentacije, obratio Miroslav Djukić, 54. selektor fudbalske Kraljevine Jugoslavije, FNRJ, SFRJ, SRJ, SCG i - konačno - Srbije. Dakle, prvi Srbin na klupi Srbije.

"Prvo, zahvalio bih se na ukazanom poverenju. Nadam se da ćemo na ovom mestu, za dve godine, proslaviti odlazak na Svetsko prvenstvo. Obećavam da ću učiniti sve da se fudbalska reprezentacija Srbije vrati tamo gde joj je mesto, na velika takmičenja. Za to će nam biti neophodna pomoć kompletne fudbalske organizacije i javnosti", kratko je govorio Djukić, pre nego što će i zvanično stupiti na dužnost fudbalskoj srbiji, prvog dana Nove godine.

Upravo u Novoj 2008. godini, Djukića očekuju i prva, prava iskušenja. Posle nekoliko prijateljskih mečeva, od kojih su izvesni oni protiv Irske u Dablinu i Nemačke u Gelzenkirhenu, "orlove" očekuje nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu (selekcija do 23 godine) u avgustu, kada počinju i Kvalifikacije za Mundijal za najjači tim.

(MONDO)

_________________
Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2007, 18:30 
OffLine
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2007, 03:39
Postovi: 506
Lokacija: In between dreams
Svidja mi se izbor Djukica za selektora, mlad je, perspektivan, iako ne volim Partizan, mislim da je odradio odlican posao u klubu, i nadam se da ce imati uspjeha u reprezentaciji, samo da ga Terzic pusti da covjek radi svoj posao a da ne bude samo njegova marioneta. Ukoliko i Dzajic prihvati poziciju direktora, mislim da Srbija prvi put ima neke vece sanse da nesto pozitivno napravi.

_________________
"Don't believe everything you think."


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2007, 20:06 
OffLine
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Postovi: 4086
Lokacija: Stone(d) Street - Mejdan BL -Republica De Tropico
Zelim mu mnogo srece,rada i strpljenja...trebace mu!!!

_________________
If you can`t find something TO LIVE for...
Slika
...you best find something TO DIE for!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2007, 02:22 
OffLine
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Postovi: 1591
Lokacija: on the way
Konačno jedan pravi izbor. Igra će se sigurno promjeniti na bolje i mislim da su bolji dani pred reprezentacijom Srbije. Stvari da li se neko iz saveza petlja u posao selektoru nećemo nikada saznati pa ih ne treba ni komentarisati. Ovo proseravanje medija je stvarno iritirajuće, "bio je drugačiji kao igrač, bla, bla". Vidjećete sada kada dobro odigraju jednu utakmicu, Srbi će već biti svjetski šampioni. To je ta neumjerenost i neshvatanje realnosti.
Uglavnom mislim da je izabran najbolji mogući čovjek.

_________________
Moja Republika
Laktaši.com forum - Posjetite Laktaše
Totalno ludilo


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2007, 19:37 
OffLine
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Postovi: 2538
Lokacija: Republika Srpska
bio bih veoma zadovoljan ovakvim razvojem situacije, da nije te male sitnice koju je djukic izjavio, "da zeli da vise vremena provodi sa svojom porodicom". ovako mi ispada da i on posao selektora shvata kao za**banciju i odmor, tipa "bicu stalno u spaniji, dolazicu jednom mjesecno u srbiju, pa ako sta napravim, napravim"...
da li ce se ikad pojaviti i jedan selektor koji ce ozbiljno shvatiti treniranje reprezentacije srbije.
a i procitah u glasu neku njegovu izjavu da ce "u reprezentaciji igrati samo patriote". glupost. otkud on to sad zna i moze da sudi o tome ko je patriota a ko nije, i koga uopste briga za to...

_________________
Zec: NEEEEEEE, RISE!
Ris: Ma ne remse!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2007, 00:38 
OffLine
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Postovi: 3607
Lokacija: Banja Luka
Đukićeva filozofija igre je dobra, ali je u Partizanu djelovala pomalo naivno. Možda je malo previše okrenut ofanzivi, ali vjerovatno će sa iskustvom uspjeti da pronađe i balans između odbrane i napada. ne sporim da je i sa mladom reprezentacijom, ali i Paritzanom, izgradio i igru i prepoznatljiv stil, ali je radio sa mahom mlađim igračima, koji su ga ipak gledali sa respektom. Kako li će biti sa razmaženim samozvanim zvijezdama "velikih evropskih klubova", to ćemo da vidimo. Trener niej samo tehničko-taktičko znanje, već i autoritet, a ovo posljednje je nešto što našoj reprezentaciji, nasušno treba...

_________________
"Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2007, 11:45 
OffLine
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Postovi: 3807
Lokacija: The Happy Hill
Nitro je napisao:
Đukićeva filozofija igre je dobra, ali je u Partizanu djelovala pomalo naivno. Možda je malo previše okrenut ofanzivi, ali vjerovatno će sa iskustvom uspjeti da pronađe i balans između odbrane i napada. ne sporim da je i sa mladom reprezentacijom, ali i Paritzanom, izgradio i igru i prepoznatljiv stil, ali je radio sa mahom mlađim igračima, koji su ga ipak gledali sa respektom. Kako li će biti sa razmaženim samozvanim zvijezdama "velikih evropskih klubova", to ćemo da vidimo. Trener niej samo tehničko-taktičko znanje, već i autoritet, a ovo posljednje je nešto što našoj reprezentaciji, nasušno treba...

Да, али у Партизану је од дефанзивних играча доброг имао само Рукавину (који је, "само" бек), и евентуално Жуку. Сад има Видића, Ивановића, Ковачевића, Смиљанића... Баланс ће опет требати, али је већ сад тај јаз мањи. Ауторитет је мисаона именица био, до сад. Имао га је "Наполеон", али није довољно познавао играче. Ђукић има ово друга, а ја се надам да ће имати и ауторитет. Што се мене тиче, слободно нек` опали по Јанковићу (иако је из Звезде) и њему сличнима, ако само помисле да се хасе.

_________________
По зими, киши, сунцу, снегу или кошави...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2007, 14:58 
OffLine
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Postovi: 2538
Lokacija: Republika Srpska
ne vjerujem da je mlada reprezentacija pod djukicem igrala onako dobro zato sto je on bio neki ogroman autoritet, nego jednostavno zato sto je, mislim, dobar takticar. i sto je nasao model igre koji je nasima potpuno odgovarao.
nadamo se da ce to isto ponoviti i sa ovim starijim

_________________
Zec: NEEEEEEE, RISE!
Ris: Ma ne remse!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2007, 15:04 
OffLine
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Postovi: 10625
Lokacija: Banjaluka
Prva utakmica na kojoj će novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Miroslav Đukić sedeti na klupi našeg tima, odigraće se 24. marta. Srbija će tog dana odigrati u Odesi prijateljski duel sa odabranim timom Ukrajine.

Do početka kvalifikacija za Svetski šampionat 2010. godine u Južnoj Africi, srpska reprezentacija odigraće još dva prijateljska duela i to 24. maja u Dablinu protiv Irske i 31. maja u Gelzenkirhenu protiv Nemačke.

Biće to tri sjajne prilike da selektor Đukić krene sa formiranjem ekipe, koja će kroz kvalifikacije pokušati da izbori plasman na Svetski šampionat 2010. godine u Južnoj Africi.

_________________
Slika
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2008, 16:47 
OffLine
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Postovi: 8177
Lokacija: RS-BANJA LUKA
Citiraj:
Slika
BOŽIĆNI INTERVJU... Mateja Kežman, fudbaler Fenerbahčea
PRIVLAČI ME MONAŠKI ŽIVOT
Ranije sam, obilazeći manastire, sažaljevao monahe. A sada im zavidim na načinu života koji vode. To je vrhunac služenja Gospodu. Jako je teško živeti u ovom svetu i poštovati sve božje zapovesti i principe




Srpski fudbaler Mateja Kežman, u specijalnom božićnom intervjuu za Press, kaže da ima sve više simpatija za način života koji vode monasi. Igrač turskog Fenerbahčea ističe da im zavidi na tome što žive vođeni božjim principima.



Na Božić ću biti sam, sa Gospodom

n Kako podnosite to što zbog klupskih obaveza najradosniji hrišćanski praznik Božić ni ove godine nećete provesti u društvu svojih najbližih, supruge Emilije, dece Lazara, Aleksandre i Jakova?

- Jako teško. Biću sam u hotelu, u stvari neću biti sam, biću s Gospodom. Moliću se. Naravno da bih najviše voleo da taj dan provedem u krugu porodice. Šta da radim, živim i radim u zemlji gde se Božić ne proslavlja. Mi u nedelju igramo kup utakmicu. Ali, ja znam zbog čega ovako živim i zašto se bavim ovim poslom.

n Da li ste postili tokom božićnog posta?

- Jesam, postio sam. Redovno postim svaki post i svake srede i petka.


Kežman tvrdi da je njegova vera u Boga svakim danom jača, a kao najupečatljivije versko iskustvo ističe prvu posetu Svetoj gori.

n Jedan ste od najvećih vernika među sportistima, da li vaša vera tokom godina jača ili slabi?

- U suštini jača. Trudim se da što više vremena provedem u bogomislima i da kad god mogu posećujem manastire. Jako je teško živeti u ovom svetu i poštovati sve božje zapovesti i principe. Sve više me privlači monaški način života. Kada to kažem, mislim na činjenicu da sam pre nekoliko godina prilikom odlazaka u manastire, na neki način, sažaljevao monahe. Pitao sam se kako mogu tako. A sada im zavidim na načinu života koji vode, to je vrhunac služenja Gospodu. Ipak, zahvalan sam Bogu što mi je dao da spoznam veru i da boravim u društvu božjih ljudi.

n Da li možete da navedete neki događaj, čoveka ili neko iskustvo koje vas je najviše učvrstilo u veri?

- Svaki odlazak u manastir i svaki razgovor sa monasima me učvršćuje u veri. Ali, odlazak na Svetu goru je svakako nešto najveće. Dešavala su se čuda na tom putu, deca su progledala i progovorila. Tada sam video da je jedno gluvonemo dete pročulo. I ne samo to, nego je u 14. godini progovorilo. Počelo je da priča na srpskom, iako nikada pre toga ni reč nije izustilo. Čuda se dešavaju i u našem svakodnevnom životu, ali mi nemamo vremena da ih primetimo.

n Jednom ste izjavili da su brojne tetovaže koje imate na telu vaša najveća strast i porok. Kako se borite protiv toga?

- Da, to je moj porok. Kao i svi, i ja imam poroke, nisam poseban u tom smislu. Nekome je droga porok, nekome alkohol, nekome cigarete, nekome žene, a meni su tetovaže. Trudim se da tu strast obuzdam u sebi. Osećam da sam uz božju pomoć svakog dana manje opterećen tim stvarima.

n Šta možete da poručite mladim ljudima, na koji način treba da uđu u veru?

- Treba da pokažu želju da slede Gospoda, a on će im pokazati put i dati ljubav. Jednom kada to spoznate, to je nešto... Najvažnije su naša volja i želja. Svi mi padamo, ali bitno je da se posle toga podignemo. Vera se uči. Mi imamo problem duge komunističke tradicije, ali sada je, hvala bogu, drugačije. Sve više mladih ljudi odlazi u crkvu, i to ne iz pomodarstva kao što mnogi zlonamerno tvrde, nego iz istinske potrebe za verom. Bitno je da mladi odlaze u crkvu na liturgije i da što više razgovaraju sa duhovnicima.

n Da li možda gradite neku bogomolju koja bi bila vaša zadužbina?

- Gradim za sve nas više verskih objekata. Kada radite u službi Gospoda i kada pomažete ljudima oko sebe, to je nešto najveće.



Za Novu godinu darovao decu bez roditeljskog staranja

Mateja Kežman za Novu godinu poslao je 200 knjiga „Čarobnjak iz Oza" i „ Kežmanova škola fudbala" deci bez roditeljskog staranja koja žive u domu „Moša Pijade" u Ustaničkoj ulici. Zbog klupskih obaveza u njegovom odsustvu knjige je podelila njegova supruga Emilija. Inače, Kežman je pet dana odmora proveo na Kopaoniku sa porodicom, posle čega je morao da se vrati u Tursku.


n Da li je vera razlog zbog kojeg želite da napustite Tursku ili je to činjenica da ste poslednjih godinu i po dana nekoliko puta bili meta negativnih natpisa u turskoj štampi?

- Ne, vera nije glavni razlog. Teško je nositi breme najskupljeg igrača u istoriji Fenerbahčea (15 miliona evra, prim. aut.). A i turski novinari su čudni. Međutim, ne znam da li ću sada otići, za šest meseci, godinu ili godinu i po. Mislio sam da ću i u Madridu ostati najmanje dve godine, a ispalo je suprotno. Sada se dešavaju neke lepe stvari na planu mogućeg transfera. Želim da opet igram u nekoj jakoj evropskoj ligi. Finansijski momenat nije uvek najvažniji, mada verujem da neću slabije proći nego ovde. Igranjem na Zapadu lakše bih se nametnuo za reprezentaciju. Imam 28 godina i smatram da još dve-tri sezone mogu da igram na vrhunskom nivou u nekoj jakoj ligi. A posle toga da polako privodim karijeru kraju.

n U Partizanu?

- Ja se nadam.

M. BOŽOVIĆ

_________________
Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 14:14 
OffLine
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Postovi: 12454
Lokacija: Ulaz 7, Sektor 2, Red 21, Sedište 35
Đukić objavio spisak u kojem mi jedino nije jasno kako je Rnić dobio prednost ispred Baše, Stepanova ili Rajkovića?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22276 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 1114  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 18 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting BitLab
Prevod - www.CyberCom.rs