banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 17:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 288 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2007, 22:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Well ne mora biti 100% ispravno i stabilno :D

?>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2007, 23:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
fantomacan je napisao:
Da će AMD namjerno zaključavati jedno ispravno jezgro da bi dobio prednost u nekoj do sada nepostojećoj kategoriji trojezgarnih procesora mi izgleda vrlo malo vjerovatno.

Ali ne i nemoguće.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2007, 00:37 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Pa iskreno ne vidim kako ce tako napraviti prednost naspram penryn-a jer kako je najavljeno bice veoma pristupacnih quad-core modela.
A sto se tice otkljucavanja 4. jezgra, pa sto da ne. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2007, 12:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ty Vaderu za info
btw i ja mislim da ce ispravni primjerci imati mogucnost otkljucavanja 4. jezgra

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 02:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

AMD planovi
AMD je održao sastanak sa analitičarima, predstavnicima medija i partnerima u kome je opširno obrazlagao svoju strategiju u predstojećem periodu. Sajt Techreport prenosi da su sastankom provejavali motivi "čaša je polu-puna" i "sve ide po planu". Čelnici američke kompanije su obrazlagali gde vide AMD u predstojećem periodu, gde su mogućnosti za razvoj i napredak, koje su prednosti koje kompanija nudi u svojim proizvodima, kako vide tržište u narednim godinama i gde vide AMD na njemu. Bilo je reči o novim procesorima, grafičkim kartama, čipsetovima, platformama, poslovanju, 32-nanometarskoj proizvodnji. Jednom rečju - puno Power Point prezentacija. Ipak, kompaniji je izuzetno bitno da što pre povrati profitabilnost i prvi čovek Hector Ruiz je izjavio da očekuje da će se to desiti u 2008. godini. Sa druge strane, prvi čovek kompanije zadužen za finansije je rekao da su operativni prihodi katastrofalni. Na sirove performanse dolazećih Intel rešenja (Nehalem procesori) AMD će odgovoriti raznovrsnošću platformi, što bi trebalo da održi interesovanje velikih PC proizvođača, ali i korisnika.

AMD nezadovoljan situacijom oko svojih četvorojezgarnih procesora
"Predstavljanje Barcelona procesora je bilo nespretno, kao i mnogo toga u vezi sa njim", rekao je Dirk Meyer, COO (Chief Operating Officer) kompanije AMD i po opštem mišljenju čovek koji će jednog dana postati prvi čovek te kompanije, nakon što se Hector Ruiz bude povukao. On je analitičarima priznao da je predstavljanje četvorojezgarnih procesora bili problematično, te da kompanija nije bila u stanju da isporuči četvorojezgarne čipove prema planu. "Stojimo iza svog obećanja da ćemo isporučiti stotine hiljada četvorojezgarnih procesora, ali smo veoma razočarani", rekao je Meyer. Ipak, on je optimističan kada se radi o budućnosti. "Ovo je jedan od onih trenutaka kada smo u stanju da sagledamo stvari koje drugi ne mogu", rekao je Meyer.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2007, 15:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

AMD nezadovoljan rezultatima
Na konferenciji koja je održana pre nekoliko dana, kompanija AMD je priznala postojanje problema dovođenja quad-core procesora na tržište a istom prilikom je navedeno i da je predstavljanje čipa do sada za rezultat dalo samo veliko razočaranje. Izvršni direktor kompanije Dirk Meyer govorio je na konferenciji o lošoj prisutnosti Barcelona quad-core procesora. Iako je ranije najavljeno da će u toku ovog kvartala na tržište biti isporučeno stotine hiljada ovih procesora, isporuka ipak ne ide po najavljenom planu, te da čelnici kompanije nisu zadovoljni ovakvim rezultatima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2007, 18:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Phenom procesori pojeftinjuju, sprema se Phenom 9600 Black Edition
Rad cenama će se, po svemu sudeći, uskoro ponovo zahuktati, nakon što AMD bude spustio cenu Phenom procesora. Kompanija je objavila da će to učiniti tokom tekuće nedelje. Na taj način će novi Phenom 9500 i 9600 procesori koštati oko 210 dolara. Pojeftinjenje Phenom 9600 serije će biti praćeno predstavljanjem Black Edition izdanja tog procesora. AMD navodi da će Phenom 9600 Black Edition imati otključane množioce i da će ponuditi performanse četvorojezgarnih procesora po cenama dvojezgarnih rešenja. Koliko je poznato, revizija ovih procesora će i dalje biti B2, pod uslovom da se nešto ne izmeni u periodu između najave i termina dostupnosti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2007, 12:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

zanimljivo

Ruiz (nije) dobio povećanje plate
Prvi čovek kompanije AMD je dobio povišicu plate nakon više uzastopnih kvartala u kojima je kompanija beležila gubitke od po više stotina miliona dolara, izgubila veliki deo tržišta (naročito na polju mobilne grafike), otpustila nekoliko hiljada radnika, doživela problematičnu prezentaciju četvorojezgarnih procesora od kojih se mnogo očekivalo, izgubila dah za kompanijama Intel i Nvidia na polju procesora, odnosno grafičkih karti u smislu performansi i tako dalje. AMD CEO sada ima platu od 1.124.000 dolara na mesečnom nivou. Ovo predstavlja povećanje njegove plate od oko 7.4%. Odluka je stupila na snagu 13. decembra, u šta se možete uveriti i sami.

Izmena: u međuvremenu je od strane nadležnih iz kompanije AMD objašnjeno da dokument na koji su se novinari pozivali predstavlja reviziju ugovora o radu koji je Ruiz potpisao, ali da nije dobio povišicu. Naime, on je povišicu dobio još u maju, te je taj podatak kreirao konfuziju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2007, 13:23 
Majstor
Majstor

Vader je napisao:
Phenom procesori pojeftinjuju, sprema se Phenom 9600 Black Edition
Rad cenama će se, po svemu sudeći, uskoro ponovo zahuktati, nakon što AMD bude spustio cenu Phenom procesora. Kompanija je objavila da će to učiniti tokom tekuće nedelje. Na taj način će novi Phenom 9500 i 9600 procesori koštati oko 210 dolara. Pojeftinjenje Phenom 9600 serije će biti praćeno predstavljanjem Black Edition izdanja tog procesora. AMD navodi da će Phenom 9600 Black Edition imati otključane množioce i da će ponuditi performanse četvorojezgarnih procesora po cenama dvojezgarnih rešenja. Koliko je poznato, revizija ovih procesora će i dalje biti B2, pod uslovom da se nešto ne izmeni u periodu između najave i termina dostupnosti.

Ovo mi se svidja. Ovaj bi trebao biti jaci od Q6600 koliko kontam a biti dosta jeftiniji.
AMD da se malo organizuje oko marketinga mislim da bi fino privukli raje, pogotovo za srednju kategoriju racunara jer su njihovi procesori daleko jeftiniji od Intela. Bukvalno na svakom sajtu koji je tematikom vezan za ovu oblast mozemo vidjeti Intel Core 2 Quad reklame... Trebao bi i AMD da se malo ukljuci!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 11:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
na zalost AMDa jedino im je cijena konkurenta procesorima iz Intela

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 16:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

vec dolaze posljedice toga sto je AMD slab

Intel odlaže četvorojezgarne 45-nm procesore
Intel će po svemu sudeći odložiti pojavljivanje novih četvorojezgarnih 45-nanometarskih procesora. Ovi procesori će se i prema novom planu pojaviti u prvom kvartalu sledeće godine, ali umesto u januaru videćemo ih tek mesec ili dva nakon toga. U kompaniji Intel verovatno smatraju da nema razloga za žurbu usled nedostatka adekvatne konkurencije, te da mogu mirno da dozvole da se aktuelni modeli rasprodaju. To se posebno odnosi na četvorojezgarne modele, pošto je AMD u velikim problemima sa Phenom procesorima, pa Intel ne vidi potrebu da predstavlja četovorojezgarne procesore druge generacije u situaciji kada njihov glavni (praktično i jedini) konkurent nije u stanju da isporuči modele koji bi parirali prvoj generaciji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2007, 00:13 
Majstor
Majstor

Da... Moze im se... Jos malo pa monopol...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2007, 09:28 
Majstor
Majstor

Evo bas citam, Intel navodno ima nekih problema sa 45nm chipovima. Mozda cak dodje do preokreta u blizoj buducnosti...
Jos uvjek su to sve glasine...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2007, 16:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Novi problemi sa Phenom procesorima
Sajt Techconnect prenosi da se AMDsuočava sa novim odlaganjima Phenom procesora. AMD je trebao da počne sa isporukama bržih modela Phenom četvorojezgarnih procesora u prvom kvartalu sledeće godine, ali će po svemu sudeći to morati da sačeka drugi kvartal. Prema dosadašnjim planovima, B3 revizija jezgra bi trebala da dođe krajem prvog kvartala, a novi roadmapovi predviđaju Phenom 9700 na 2.4 GHz i Phenom 9900 na 2.6 GHz za drugi ovogodišnji kvartal. Takođe, ozbiljno su ugroženi planovi za predstavljanje trojezgarnih Phenom procesora, modela koji bi kao procesori srednje klase mogli da donesu puno kompaniji AMD.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2007, 18:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Vrlo je izvjesno preuzimanje monopola intela. Ocigledno je da ih AMD nece stici u iducih minimalno 5 godina ako ih ikad stigne. Jedina sansa im je da phenom procesore dijele 'dzaba' ali opet bi bili u gubicima. Zasto nisu mogli nastaviti razvijati jedno ili 2-jezgarne procesore...
Koje su vase prognoze za AMD?
Postoji li jos neki proizvodjac koji bi mogao ozbiljno konkurisati dvojici giganata?

?>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2007, 18:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Trojezgarni Phenom procesori do kraja marta
Trojezgarni Phenom procesori kompanije AMD će se pojaviti do kraja prvog kvartala, potvrđuju izvori. AMD ne sme da zakasni sa novim procesorima, pošto firma želi da što pre plasira svoje proizvode na tržište. Ekstra prihodi od trojezgarnih procesora će dobrodoći američkoj kompaniji, tim pre što se radi o procesorima koji inače "ne mogu da prođu" kao četvorojezgarni, pa se isključuje jedno jezgro, što dodatno snižava troškove proizvodnje. Ipak, kompanija neće da čeka na B3 reviziju pre izbacivanja trojezgarnih Phenom procesora, što znači da će novi procesori patiti od istovetnih TLB problema, kao i aktuelni, četvorojezgarni Phenom modeli B2 revizije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2007, 23:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

r3d je napisao:
Ocigledno je da ih AMD nece stici u iducih minimalno 5 godina ako ih ikad stigne.

Ne mora ih AMD stići po pitanju udjela na tržištu, tu Intel odavno drži najveći dio, i dok je AMD bio najjači, samo je bitno da AMD ima konkurentan CPU jer će to uticati na ljepše cijene za nas a i na veći napredak procesora, a to sve nema previše veze sa tim što Intel ima najveći udio na tržištu, imali su najvće udio i prije par godina dok je AMD vladao pa su opet mnogi kupovali AMD zbog u tom trenutku boljeg CPU i nikome nije bilo važno što Intel ima veći udio na tržištu.

r3d je napisao:
Zasto nisu mogli nastaviti razvijati jedno ili 2-jezgarne procesore...

Zato što nisu mogli, zato što tržište (konkurencija) diktira šta moraš da radiš, pa to i radiš, a ne radiš ono što ti se sviđa. Ako konkurentna firma ima uspješne višejezgralne procesore i ako je to sve prihvatljiviji standard i ako sve više softvera podržava i koristi više jezgara pa sve upućuje da će korisnici sve više kupovati upravo takve procesore onda to ostalim proizvođačima ne ostavlja mogućnost da rade šta hoće već i oni moraju da prave takve proizvode.

r3d je napisao:
Koje su vase prognoze za AMD?

Trenutni padovi i promašaji u arhitekturi nisu nešto previše strašno, ni Intel nije bio u puno drugačijoj situaciji sa Pentiumom 4 a gledaj ih sada, suviše su to velike kompanije da bi pale zbog tako nečega, sigurno da AMD trpi velike gubitne ali uz par dobrih poteza i uz dobar rad inžinjera možda oni u sledećoj generaciji preuzmu tron. Intel je vladao dok nisu izbacili Pentium 4 od kojeg su Athlon izdanja bila bolja, a sad je Intel bolji, ko zna šta će biti u narednom periodu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2007, 06:50 
Majstor
Majstor

A postoje i neke glasine da 45nm quad procesori nisu bas najbolji iz par razloga. Sad dali je istina, vrijeme ce pokazati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2007, 11:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Očajna kompatibilnost Phenom procesora sa AM2 pločama
Jedan od glavnih aduta kompanije AMD u svim marketinškim kampanjama kada se radi o procesorima nove generacije jeste kompatibilnost unatrag, pošto se kompanija ne libi da maksimalno promoviše kompatibilnost novih Phenom procesora sa starim AM2 pločama. Ove tvrdnje se uzimaju zdravo za gotovo, a sajt Tom's Hardware je odlučio da ih proveri u praksi. Rezultati su se pokazali katastrofalnim. Phenom 9600 procesori su isprobani na čak 10 matičnih ploča kompanija ASUS, MSI , Gigabyte, Biostar, Epox i Foxconn, naravno, sa najnovijim BIOSima. Ploče su bile bazirane na AMD 690, Nvidia nForce 590 i 570, VIA K8M890, ATI Xpress 3200 i ULi M1697 čipsetovima. Uz sve probleme sa B2 stepingom i TLB bagom koji opterećuju nove procesore, da ne pominjemo i slabu dostupnost, novi problemi AMD-u zaista nisu trebali.

Intel pojašnjava odlaganje Yorkfield procesora
Pojavila su se prva objašnjenja za odlaganje predstavljanja četvorojezgarnih 45-nanometarskih Yorkfield procesora. Razlog za odlaganje Yorkfield CPU-ova se nalazi u problemu sa kompatibilnošću sa "ekonomičnim" matičnim pločama koje koristi četvoroslojni PCB. Kada se četvorojezgarni procesor sa FSB-om od 1333 MHz instalira u ovakvu ploču, uzrokuje tzv. PSB šum(Processor System Bus), koji pravi smetnje i sprečava procesor da normalno funkcioniše. Ovaj problem se nije manifestovao sa Xeon i Core 2 Extreme QX9650 procesorima, pošto su oni u praksi išli isključivo u ploče visoke klase sa (barem) šestoslojnim PCB-om. Pošto je kasno da se proizvođači matičnih ploča zamole da promene dizajn, Intel je rešio da odloži izbacivanje Core 2 Q9550, Q9450 i Q9300 procesora do marta da bi se napravile odgovarajuće modifikacije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2007, 12:34 
Majstor
Majstor

Hm, pa imacu high-end plocu do izbacivanja penryna :(

A bas sam kontao ovaj jedan quad uzeti... Sada moram cekati da vidim nove penryne jer necu dual-core...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 288 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]