banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 07:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 134 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 23:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
fantomacan je napisao:
Vama iz stranaka treba zabraniti da učestvujete na forumima, samo lažete i propagirate stavove stranaka.

:lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 23:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
XIX century je napisao:
subcomandante marcos je napisao:
azdajica-ny je napisao:
ali zato ulozis u obrazovanje pa nisi na bausteli,ti ako u americi ili bilo gdje u svijetu znas raditi,imas diplomu,kulturan si,obrazovan,pristojan itd... logicno da ces to i te kako naplatiti,bas njega briga odakle si i kako se zoves...

аждајица је мој чоек. :D не знам зашто би неко морао да физиканери кад оде ван. ја први нећу, јер не могу физички а и не умијем то да радим. то је ваљда наслијеђено од оних генерација које су 60их и 70их ишле по европи, а углавном су били бауштелци. данас се и то мијења, тражи се памет. ако не признају диплому, признаће, рецимо, пола. остало положиш и ето. а и ако је уопште не признају, ту дозвољавам да се ради неки гадан посо, ако се баш мора, па се образујеш. мада увијек (на почетку, ако запне) можеш таксирати, разносити пице и такото...

imam prijateljice koje su odlučile spustiti se toliko nisko da gule tamo iznova fakultet koji su ovde završile.. ništ nisu priznali.. jedna je prala negdje suđe za te 3 godine ponovnog studiranja diplome koju već ima, pa kad je završila.. pogodi šta sad radi .. i dalje pere čaše- hebajiga, dobro plaćeno :-?
to je jedan loš primjer.. vjerovatno ima i boljih ( ja se iskreno nadam).

Znas kako mozes zavrsiti fakultet od pranja sudja u inostranstvu. Ko zna sta je ta tvoja kolegica radila. Ili je mozda zavrsila neki kurs pa se hvali da je faks. 100 godina bi morala prati sudje da zavrsi pravi faks i pokrije troskove pa ti misli sta hoces. Raspitaj se malo o cijenama faksova (ali faksova ne visih skola collegea i kojekakvih kurseva) u inostranstvu pa vidi moze li se sa 15-20 km koje mozes zaraditi pranjem sudja i slicnim poslovima platiti taj faks i ostali troskovi. Zavisi kako koji faks.

Da ne bi ispalo da lazem evo cijena prosjecnog faksa za strance:

Fees
Tuition fees 2007/08
The fees quoted below are the standard rate tuition fees; a number of courses have different fees. Please consult the attached list of non-standard fees.
Fees quoted are for one year of study only and are subject to increase in subsequent years. The University reserves the right to alter the level of fee.

Overseas Students
Higher rate
for courses in Biology, Chemistry, Computer Science, Electronics, Physics and Psychology (except the MSc in Reading, Language and Cognition), and for MRes courses jointly taught by those departments:

Full-time £12,075

Lower rate (for most other courses)

Full-time £9,150

Evo izvora: http://www.york.ac.uk/admin/gso/gsp/finance/fees.htm

I to je samo skolarina bez hrane i stana koji kostaju isto toliko, znaci

£12,075 puta dva = 24150 funti = 68000KM samo za jednu godinu pa izracunajte koliko sati ima dan a koliko bi trebalo prati sudje samo za 1 godinu i da jos ucite i da jos idete na predavanja.

Ako poslije ovoga dokaza jos ima onih koji misle drugacije ja nemam sta reci. Najgore je kad neko pametuje o necemu o cemu nema pojma i sto nije probao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 23:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pa ponijele su nešto para u nadi za bolje sutra i isplativosti ulaganja u faks i samopožrtvovanje

aaa ja mislim da se tim konobarisanjem tamo baš dobro zaradi, bakšiš i ostalo.. kod njih su restorani skupi i fancy.. mislim da je prvo par godina samo radila dok nije malo pustila korijenje pa onda upisala faks ( u međ. pokušavala nostrifikovati našu diplomu bezuspješno).. pa ponovo upisala isti faks.. e bolida :lol: pa ja bih makar izabrala drugi faks ako već moram opet 4 godine jovo nanovo, ( znači komplet iznova, nema prizn. ispita itd)

sve sve.. al ovu jednu nikako ne kontam.. pa ja ne bi gulila sve iznova , u pitanju je tehnički fakultet( ovde je išla 5 godina i diplomirala, jadna joj majka) , pa da mi neko prijeti ubistvom

obe priče se, inače, dešavaju u Francuskoj.

te cifre vime nisu iste na svim fakultetima, neki se koledži, neki škole, neki bolji neki lošiji fakulteti itd itd i nije cifra ista , nravno, za sve nauke i umjetnosti. .kao i kod nas

ugl, bilo kako bilo stoji istina da ljudi vjeruju u to što rade kad odu tamo- da će im se isplatiti puno itd.. i hoće, naravno, al uvijek manje nego što oni to sebi idealiziraju
:wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 23:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
Velika je razlika u mentalitetu izmedju ljudi sa balkana i zapadnih drzava. Odnos prema poslu, kuci, prijateljima, familiji, porodici i uopste prema zivotu je toliki da ako nemas cilj uopshte se ne isplati ici u inostranstvo jer je teshko sve to novo prihvatiti.

Poredjenja radi, uzmite ponashanje nashih konobara i konobara vani, policije, kancelarijskih radnika etc... Ko je na vecem nivou profesionalizma?

Ja imam osjecaj da se ljudi kod nas na poslu ponashaju u fazonu LA LA LA duva kroz u ushi. Cast izuzetcima ali kad pogledam premijera ne krivim nikog. Pritisak na pojedinca i na njegovu produktivnost na poslu za ono sto je placen je mnogo veci u inostranstvu nego u BL. Sad poredimo BL sa inostranstvom generalno ?!?!?! Ja ne razumijem zasto su Banjaluchani umislili sebi da zive u velegradu stalno se neka pricha vuche ja iz grada on seljak ja grad ovo ono. Banjaluku prepjeshachis za 40 minuta uzduz i poprijeko!!! U principu svi zive maximalno 20 minuta od posla pjeshke 10 minuta autom dok ljudi vani putiju i po 2 sata na posao mjenjajuci vid transporta cak i do 3 puta sve u istom gradu da bi na primjer radili 12 sati taj dan.

Neko je napisao u poredjenju sa bl ljudi vani dok poplacaju sve rachune, rente, taxe kredite svede se isto kao prosjechna porodica u BL...ha ha ha ha
Pa da jer u bl vecina kasni ili uopshte ne placa rachunime, rentu ne placaju jer josh uvijek kazem josh uvijek zive u ''stanovima u vlasnishtvu'', taxu 80% i ne placa a ovamo bi svi u evropu. E izvini u evropi se sve placa pa i ako jednog dana udjemo moracemo zivjeti po evropskim pravilima. A nismo usli bas zbog toga jer smo takvi kakvi smo.

Zamolio bih sve ljude koji su u inostranstvu i ne svidja im se da se odmah vrate i pruze shansu drugima, mozda pametnijima i hrabrijima. Nema sjediti na dvije stolice.

Ja lichno ne razmishljam o povratku osim ako ne budem prinudjen :) iz jednog jedinog razloga jer nakon ovog vremena koje sam proveo u inostranstvu Banjaluka mi je chisto premalena.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 23:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
da,cijene za strance su daleko vece,a isto tako vecina ljudi ide uglavnom 2g na neki community college pa zavrsne god na nekom jacem faxu,ja sam imala tu srecu da sam imala stipendiju(znaci boravak,hrana,dzeparac,skolarina) a radila sam za neke svoje prohtjeve,ali isto tako,i dalje stojim da ako treba i kredit uzeti i skolovati se

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 23:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Definiši "prinuđen"? Da te pravno istjeruju iz zemlje, da bankrotiraš.. šta?

inače, sviđa mi se tvoj post.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 00:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
to prvo :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 08:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2007, 15:14
za komentar od Egipta:

ja ne znam gdje ti zivis i sta radis, ali ako si moj komentar procitao kako treba, onda ces mozda drugacije pricati. Ja dobro znam koliko mladi tamo rade i za koliko ko tamo radi, da se za malo para citav dan rinta. Ja sam pokusala reci ili napisati, da se covijek ponekad pita neke stvari. Otisla sam sa 17 Godina vani, radim od tada, morala sam ovdje sve od pocetka da ucim i polazem bez porodice i nemoj mi molim te pricati ko se gdje kicma i sta ko gdje kako mora raditi. Znam to sve, prvo imam porodicu, rodbinu i prijatelje dole, a i idem relativno cesto za Banja Luku.Tako da mi to ne moras pricati. S tim nisam nikoga htjela uvrijediti ili ponizavati, ali kroz to svoje pisanje mi dajes do znanja da se ne bi trebalo dole vracati, ili da?!? Ne trebas mi o mucenju i rintanju nista pricati, a i ja tebi necu, gdje god da zivis ?!?

Zivot sigurno nije za nikoga od nas ovdje bio jednostavan ili lagan, ali svako je svoj put morao na svoj nacin da probija...Sigurni i ti. Da li cu se vracati ili gdje i kada cu svoju djecu odgajati i podizati to cu samo ja i moj muz znati, ali izvini da sam glasno svoje misli ovdje napisala.
Htjela sam sa ovom temom saznati kako drugu Banjalucani, gdje god da zive, savladavaju svoj svakodnevni zivot u Inostranstvu i Banjaluci samoj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 12:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Gazda je napisao:
Velika je razlika u mentalitetu izmedju ljudi sa balkana i zapadnih drzava. Odnos prema poslu, kuci, prijateljima, familiji, porodici i uopste prema zivotu je toliki da ako nemas cilj uopshte se ne isplati ici u inostranstvo jer je teshko sve to novo prihvatiti.

Poredjenja radi, uzmite ponashanje nashih konobara i konobara vani, policije, kancelarijskih radnika etc... Ko je na vecem nivou profesionalizma?

Ja imam osjecaj da se ljudi kod nas na poslu ponashaju u fazonu LA LA LA duva kroz u ushi. Cast izuzetcima ali kad pogledam premijera ne krivim nikog. Pritisak na pojedinca i na njegovu produktivnost na poslu za ono sto je placen je mnogo veci u inostranstvu nego u BL. Sad poredimo BL sa inostranstvom generalno ?!?!?! Ja ne razumijem zasto su Banjaluchani umislili sebi da zive u velegradu stalno se neka pricha vuche ja iz grada on seljak ja grad ovo ono. Banjaluku prepjeshachis za 40 minuta uzduz i poprijeko!!! U principu svi zive maximalno 20 minuta od posla pjeshke 10 minuta autom dok ljudi vani putiju i po 2 sata na posao mjenjajuci vid transporta cak i do 3 puta sve u istom gradu da bi na primjer radili 12 sati taj dan.

Neko je napisao u poredjenju sa bl ljudi vani dok poplacaju sve rachune, rente, taxe kredite svede se isto kao prosjechna porodica u BL...ha ha ha ha
Pa da jer u bl vecina kasni ili uopshte ne placa rachunime, rentu ne placaju jer josh uvijek kazem josh uvijek zive u ''stanovima u vlasnishtvu'', taxu 80% i ne placa a ovamo bi svi u evropu. E izvini u evropi se sve placa pa i ako jednog dana udjemo moracemo zivjeti po evropskim pravilima. A nismo usli bas zbog toga jer smo takvi kakvi smo.

Zamolio bih sve ljude koji su u inostranstvu i ne svidja im se da se odmah vrate i pruze shansu drugima, mozda pametnijima i hrabrijima. Nema sjediti na dvije stolice.

Ja lichno ne razmishljam o povratku osim ako ne budem prinudjen :) iz jednog jedinog razloga jer nakon ovog vremena koje sam proveo u inostranstvu Banjaluka mi je chisto premalena.

Ovaj čovjek mi se oduvijek sviđao :D
Sve je tačno šta si napisao, slažem se u potpunosti.
Što se tiče ovog poređenja - dok platiš sve takse, svede se na isto... Ljudi moji... Ljudi... Ne svede se na isto. Ovdje ti je otvoreno 100 puta više mogućnosti za te pare.... Prvo:
studenti imaju milione poslića koje obavljaju na satnicu. Ljudi rade po 4 sata dnevno (što nije previše) i imaju sebi džeparac. Kod nas za 4 sata dnevno nema šanse da te iko uzme, jedino da lijepiš markice na konzerve. Al ni to ne podcjenjujem. Ko god hoće da radi - go on! Ovdje ljudi rade raznorazne posliće: javljaju se u mob. operaterima, dijele letke, novine, raznose pizze, rade na sajmovima.... I zarade sebi fino džeparac - il bar da plate stan.
Drugo: Wratch je rekao da je razlika u mentalitetu. Tačno. Ja sam bila svjedok jednom poštenom činu. Momak i ja na željezničkoj i nismo stigli kupiti kartu na makineti za karte. Ne znam da li znate na šta mislim, to su oni kao veliki "bankomati" gdje sebi možeš kupit fast ticket i platit karticom umjesto da čekaš u redu. I tu imaju dakle, svi vozovi sem onih kojih su već na peronu. I pošto smo mi kasnili, on je odlučio da otrči na peron i pita može li u vozu da kupi kartu. Inače ako te kontrolor uhvati bez karte, kupiš kartu i platiš još 50€ kazne. I on je rekao kontroloru ispred voza da nema kartu, da nije stigao na makineti, da je već nestalo tog voza, a ovaj mu je fino rekao: "Ti možeš ući u voz, al ja ću ti naplatit i kaznu i kartu. Ti izaberi." Još ga je prije pitao i ovaj nije htio napravit iznimku. Dobiješ i račun te kazne. A kod nas daš drotu 20 maraka i prošao si...
Što se tiče ovog da ljudi misle da su u velegradu, i tu si potpuno u pravu. Al ajd nek se djeca igraju... Mislim, lijepo je do posla stići za 20 minuta. Ili 10... Meni treba 20 do faxa, a živim praktički u centru.... Treba mi sat vremena da odem s jednog kraja centra na drugi. Al neka, ja sam sretna. Što je grad veći, to ima više da ti ponudi. U Bl mogu na prste da nabrojim gdje se može izaći i šta lijepo ima da se vidi.... Ističem na prste nabrojati jer ipak ima lijepih stvari, al ljudi, ne zanosite se... Bl bi bila lijep grad da smo znali očuvati stare građevine, a ne umjesto njih pravit neke nove zgrade vlade, benzinske pumpe, nebodere ecc. I ne govorite sad "grad čine ljudi" jer u Bl ima svega i svačega kao i svugdje u svijetu.... Kad prvi put dođeš u neki grad baš ćeš razmišljat: "ovdje su sigurno ljudi dobri, šteta što im je zemlja u k**cu"...
vim je napisao:
Overseas Students
Higher rate
for courses in Biology, Chemistry, Computer Science, Electronics, Physics and Psychology (except the MSc in Reading, Language and Cognition), and for MRes courses jointly taught by those departments:

Full-time £12,075

Lower rate (for most other courses)

Full-time £9,150

Evo izvora: http://www.york.ac.uk/admin/gso/gsp/finance/fees.htm

I to je samo skolarina bez hrane i stana koji kostaju isto toliko, znaci

£12,075 puta dva = 24150 funti = 68000KM samo za jednu godinu pa izracunajte koliko sati ima dan a koliko bi trebalo prati sudje samo za 1 godinu i da jos ucite i da jos idete na predavanja.

Baš je skupo.... Ovdje kod nas nije preskupo, a ja baš danas trebam slati za stipendiju da mi vrate pare od školarine. Neću primit nikakav džeparac kao što je uspjela aždajica, al bar da ne plaćam fax. Inače, ovdje fax košta od 1000 do 2000€ osim medicine i stomatologije koje su blizu 4000€ ako se dobro sjećam.
Stipendije koje nude su u iznosu od 4000€ godišnje koje pored vraćanja para s faxa možeš dobiti svake godine, odnosno svake god konkurišeš, al možeš je i dobit više puta. Ako ti se u međuvremenu promijeni finansijska situacija, to moraš da priložiš.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 15:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
za macana:
nemam namjeru d apresiroko repliciram, jer tvoji komentari nemaju bas nikakve veze i pishes sa toliko predrasuda da takav pristup ako imas generalno tesko da ce ti omoguciti da gledas futuristicki i perspektivno.
Mene ne zanima ko je u kojoj stranci , koje vjere ili boje koze. Ako mi neciji stavovi pashu ja se slazem ili biram sebi takvo drustvo. A stranacka pripadnost je nesto pronalazis vecinu svojih stavova i ljude koji na slican nacin razmisljaju, a to je samo josh jedna od karika da dodjes do neceg sto zelis, pri tome ne aludiram na materijalne stavri, to moze biti i sam osjecaj da si aktivni clan drustva i da si neke stavri pokrenuo ili bio bar sudionik njihovog pokretanja. To nekima daje zadovoljstvo, vjerovao ili ne.

Druga stvar, moji rodjaci se nece vratiti, jer ja nisam napisala da je vani loshe, naprotiv, dobro je, samo sam napisala da i ovde u RS, ko radi puno, ima dobar poziv i ulaze sebe dovoljno, moze da zivi pristojno.
Ja to ne govorim kao pripadnik stranke, jer stranka mi nista apsolutno nije dala, osim druzenja, dobrog provoda, mnogoo prijatelja i nadsve divnih i korisnih akcija i znanja, vec kao osoba koja se sama bori za udoban i zadovoljan zivot.
Ostaj mi pozdravljen i pliz zaobidji moje komentare ubuduce, jer nemam namjeru vishe odgovarati nekome, ko zivot posmatra sa tako velikom kolicinom predrasuda!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 17:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

EiLeen je napisao:
Baš je skupo.... Ovdje kod nas nije preskupo, a ja baš danas trebam slati za stipendiju da mi vrate pare od školarine. Neću primit nikakav džeparac kao što je uspjela aždajica, al bar da ne plaćam fax. Inače, ovdje fax košta od 1000 do 2000€ osim medicine i stomatologije koje su blizu 4000€ ako se dobro sjećam.
Stipendije koje nude su u iznosu od 4000€ godišnje koje pored vraćanja para s faxa možeš dobiti svake godine, odnosno svake god konkurišeš, al možeš je i dobit više puta. Ako ti se u međuvremenu promijeni finansijska situacija, to moraš da priložiš.

А у којој си ти земљи кад је тако јефтино Аилин? Ово што сам написао је просјечна цијена на просјечном универзитету, док на бољем као што је оксфорд или кембриџ је још скупље.

Питање за аждајицу ну, на који си ти факс ишла и која је била цијена?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 17:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2007, 03:39
Ajde da dodam i ja nesto na ovu temu, sa onim sto je vec receno, sa dosta toga se slazem a, sa dosta i ne. Te price povrce/voce ne piju vode nigdje. I ovdje gdje ja zivim (u Chicagu) mozes sam vikendom odvesti do neke farme u ruralnim dijelovima Wisconsina, Indiane, Illinoisa, Michigana i ubrati voce i povrce sam i naravno to poslije platiti. Imas i izbor da beres organicko (ne prskano) ili prskano. Sto se tice nasih proizvoda, srpskih prodavnica i Srba ovdje ima previse, tako da toga uopste ne nedostaje.

To sto jedni kukaju da mi je vani, a drugi da mi se vratiti, je totalno bezveze. Osim ako si u zatvoru i sluzis kaznu, u svakom drugom slucaju izbora je previse na ovom svijetu da bi se kukalo, ako ti se ne svidja probaj i idi tamo gdje je bolje. Pogresno je kad oni koji odu vani podcjenjuju one koji su ostali, i obrnuto. Otkud mi pravo da omalovazavam onog koji je ostao i da govorim kako on misli da je Amerika ono sto se vidi na Beverly Hillsu? Pa ovo je 21 vijek, i ono dijete od 5 godina kod nas zna vise o Americi nego prosjecni Amerikanac. Isto tako ovdje znam mnoge koji su opet isli na faks (iako su tamo kod nas zavrsili) ne zato sto su degradirali sebe, vec zato sto su shvatili da kad se opet pomuce, zivot ce im poslije biti laksi, i u vecini slucajeva jeste. XIX Century rece da zna nekog ko sa Mastersom nemoze naci posla. Tu imas dvije mogucnosti, ili je ta osoba stvarno smotana pa nema pojma sta hoce i sta trazi, ili je suvise ponosna pa trazi nesto van svojih mogucnosti. Ja sam zavrsila IT/finance faks, i nije bilo lako dobiti posao bez iskustva, zato moras uzeti sta ti se da, ali da je u struci. Kad dobijes malo iskustva prica je drugacija. To sto ona ima Masters a mozda nikakvo iskustvo moze biti problem. Jer iako ti imas visoko obrazovanje, a pojma nemas sto se tice radnog iskustva, ovdje ti niko nece dati da budes direktor. Pozicije se uglavnom sticu sa radom pa, tek onda strucnom spremom. Mislim moras imati jedno i drugo da bi se kvalifikovao, ali, uglavnom iskustvo je bitnije.
Ja nostalgije nemam, imam ono da kad sam ovdje zalim se na neke stvari tu, a kad dodjem tamo kao ove godine kad sam bila, da se zalim na neke stvari tamo. I uvijek imam onaj period prilagodjavanja prvih dana kad stignem tamo odmah bih nazad, i kad dodjem ovdje vratila bih se kuci. U mom slucaju tu sam jer za sada mislim da je to jedino rjesenje za mene. Imam dobar posao, financijsku sigurnost, tu mogucnost da kupim u sezoni 3 kaputa a ne da nosim jedan kupljen prije 5 godina (sto je bio slucaj dok sam bila u Srbiji), imam te neke male mogucnosti koje mi kao curi odgovaraju, da mogu kupiti 4-5 pari cipela i da se ne brinem kako cu platiti stan sljedeci mjesec, jednostavno da zivim lagodno sto se tice financija. Postoji i ona druga sigurnost, a to je da imam dobar posao, da ne cekam u redovima za razne birokratske gluposti i da za sve to ovdje postoji neka sredjenost koje kod nas nema. Eto to me ovdje drzi, a, kad se pozelim svega onog sto ovdje nemam, kupim kartu, odem na godisnji, i to je to.
Uglavnom poenta je, vazno je srediti svoj zivot bilo gdje da si, i da znas sta ti je vazno i sta hoces. Neko voli da trosi pare, neko da ih cuva, neko voli da putuje, svi smo razliciti, ali, ako te stvari koje volis da radis, omogucis sebi i onima do kojih ti je stalo, i ako drage ljude koji su ti bitni imas blizu sebe, nije bitno gdje zivis, jer u danasnje vrijeme sa internetom i avionskim letovima sve je relativno blizu i nista nije tako nemoguce.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 17:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
simplicity je napisao:
za macana:
nemam namjeru d apresiroko repliciram, jer tvoji komentari nemaju bas nikakve veze i pishes sa toliko predrasuda da takav pristup ako imas generalno tesko da ce ti omoguciti da gledas futuristicki i perspektivno.
Mene ne zanima ko je u kojoj stranci , koje vjere ili boje koze. Ako mi neciji stavovi pashu ja se slazem ili biram sebi takvo drustvo. A stranacka pripadnost je nesto pronalazis vecinu svojih stavova i ljude koji na slican nacin razmisljaju, a to je samo josh jedna od karika da dodjes do neceg sto zelis, pri tome ne aludiram na materijalne stavri, to moze biti i sam osjecaj da si aktivni clan drustva i da si neke stavri pokrenuo ili bio bar sudionik njihovog pokretanja. To nekima daje zadovoljstvo, vjerovao ili ne.

Druga stvar, moji rodjaci se nece vratiti, jer ja nisam napisala da je vani loshe, naprotiv, dobro je, samo sam napisala da i ovde u RS, ko radi puno, ima dobar poziv i ulaze sebe dovoljno, moze da zivi pristojno.
Ja to ne govorim kao pripadnik stranke, jer stranka mi nista apsolutno nije dala, osim druzenja, dobrog provoda, mnogoo prijatelja i nadsve divnih i korisnih akcija i znanja, vec kao osoba koja se sama bori za udoban i zadovoljan zivot.
Ostaj mi pozdravljen i pliz zaobidji moje komentare ubuduce, jer nemam namjeru vishe odgovarati nekome, ko zivot posmatra sa tako velikom kolicinom predrasuda!

Tipična šuplja priča. Ti kao tražiš ljude koji imaju iste stavove, kad gle čuda svaki tvoj stav je identičan stavu stranke. Zbog takvih kojima je potrebno da su članovi stranke da bi se osjećali korisnim članovima društva je sada stanje kakvo jeste. Ta priča o mnogo rada, ulaganju, bla, bla, je samo još jedna floskula. Ja znam dosta ljudi koji sve to imaju pa opet nemaju dobar posao i ne žive dobro isključivo jer nemaju partijske knjižice niti neke štele na značajnijim mjestima. Vjerovatno vas ta sposobnost pričanja floskula kvalifikuje za članstvo u strankama. Interesantno kako je svaka takva priča istovjetna i bezlična kao što ste vi bezlični ljudi. Ako želiš samo dobar provod, druženje i slično to daje i Fanta Šokata, ne treba stranka za to. Dok se vi provodite neko to sve skupo plaća. Dosta je više takvih poltrona koji u svakoj prilici zastupaju stavove stranke. Ovo što ja pišem nisu nikakve predrasude, realnost je to mnogo puta surovo potvrdila. Ako nisi funkcioner to te ne amnestira od odgovornosti za stanje kakvo jeste. Jer ti si član kriminalne organizacije koja stoji iza svega.
I da se držimo teme, znaj da niko nije napustio ovu državu zbog Ešdauna ili Lajčaka, ko god je otišao učinio je to radi vas. Samo vi nastavite da se zabavljate i divno družite, znam ja da vas ne zanima kako izgleda ovo društvo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 21:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Питање за аждајицу ну, на који си ти факс ишла и која је била цијена?[/quote]

Graduate (Master's)
Tuition $15,750 per year;
Room and Board: $15,000 per year;
Student Activity/University Fees: $1,900 per year
TOTAL estimated per year: $32,650

Long Island University C.W. Post Campus
s tim da sam ja imala stipendiju kao sto rekoh

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 22:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

vim je napisao:

azdajica-ny je napisao:
Graduate (Master's)

I ti si zestoko kresnula, mislim u parama. A koji je faks? Mislim sta je studirano?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 22:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

politicke nauke-diplomatski odnosi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 22:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2007, 03:39
azdajica-ny je napisao:

Graduate (Master's)

Pa nije to toliko puno, jel to bilo davno? Ja gledam Masters ovdje u Chicagu, hocu da uzmem MBA i da bude malo bolja skola, znaci Northwestern, ili De Paul, racunam da ce me doci oko $20,000 s tim sto necu biti na campusu, vec samo ici na casove i uzimati online sto se moze.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 23:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pa nije,skola je prilicno dobra,ja sam itekako zadovoljna, a osim navedenih cifri,nakalemi se dosta toga,od knjiga,osiguranja...mada ja nisam jos zavrsila sa svojim skolovanjem,tj planiram jos koju diplomicu pokupiti :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 23:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
vim je napisao:
EiLeen je napisao:

А у којој си ти земљи кад је тако јефтино Аилин? Ово што сам написао је просјечна цијена на просјечном универзитету, док на бољем као што је оксфорд или кембриџ је још скупље.

Pa moj univerzitet je najstariji u Evropi i stvarno je dobar :D Riječ je o Universita' di Bologna :D
Slika
Al ovdje su takve cijene... Dok god si u Evropi, nije preskupo... A nemam namjeru da idem preko bare... Bar ne za sada....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2007, 12:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
vim je napisao:

чуј на бољем, ти баш имаш скромне стандарде. то нису бољи, то су најбољи. и бајдвеј, онај ко похађа кембриџ, оксфорд, стендфорд, принстон, јејл, колумбију и такодаље сигурно се не школује од своје плате и сам. :wink: разумиш? у те људе се УЛАЖЕ, то је кључна ријеч, улажу и други да би им се вратило.

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 134 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]