subcomandante marcos je napisao:
XIX century je napisao:
razlike su najuočljivije mladim ljudima, ipak.. jer nisu dovoljno prošli, niti su dovoljno zreli da shvate neke stvari, kako društvo funkcioniše, još su puni onih ideala i bajkovitih perspektiva itd itd
има једним дијелом и тога, идеализација, али није само то. културне & социолошке разлике... моје је мишљење да дјеца рођена у социјалистичкој југославији (и одрасла), од родитеља рођених на почетку стварања југословенске федерације, тешко прихватају либеарално капиталистичко друштво и сву ону трку и фрку и гањање посла и конкуренцију. јер су једноставно васпитана на другачијим "вриједностима" и "испирана" предуго социјалистичким самоуправљањем... а о родитељима да и не говорим. јер зна се да је у пропалој југи свако имо неки посо у каквом предузећу за производњу ничега... и отуд увијек кукњава како се тамо ради, како се нема слободног времена итакодаље и како то "нашим" тако тешко пада. а ко да ја овде имам слободног времена, мајкети, радим исто ко коњ, ал за које паре и за која права и бенефиције, молим лијепо.
а као што рече вилијам фулбрајт, некадашњи амерички сенатор, жестока конкуренција људи и идеја унутар контекста заједничких вриједности и општеприхваћених институција доводи до националног успјеха.
da, ali fazon je što ti to tamo što više zaradiš, sve je i skuplje, život, troškovi, režije.. pa ti to dođe na isto.. skoro
vim je napisao dobr post, negdje na 1.strani ove teme
ima ta razlika u mentalitetu stoji, što ti kažeš.. sve generacije imaju komunističke roditelje.. još uvijek
za jedno 50 godina, oni će možda izumrijeti.. kad se mi pomjerimo na nivo zapada, a zapad na jedan nivo još 50 godina ispred ( mi opet kratki 50 godina)