banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 22:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 134 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2007, 09:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2007, 15:14
Da li neko hladi stopala u moru ili ne, u tome nije smisao ove diskusije..
I ja sam u inostranstu, jer su moji roditelji imali nadu da ce mi vani biti bolje. Zivot u Banjaluci nije jednostavan, znam to, imam roditelje kojima moram pomoci.Cujem od poznanika kakav je zivot dolje i da mi ljudi kazu nemoj se vracati ovdje nema nikakve perspektive. Iako se cesto pitam da li bi bilo bolje se vratiti ?!? Cijene su u Gradu visoke i ima ljudi koji si i ono povrce i voce ( svejedno odakle se dovozi i uvozi !!!) ne mogu priustiti. Da li je mozda bolje odavde pomoci porodici koja jos u Banjaluci zivi ili sa njom zivjeti vise siromasno nego normalno??? Nemaju svi u grad nekoga u Inostranstvu i to onda nije jednostavno vidjeti i cuti, ali fakt je da dio gradana zive od tih para koje dodu iz inostranstva. Da li bih ja svojim mogla pomoci ovako kako sada mogu, da sam ostala u Banjaluci?! Sigurno ne...I ja kad dodem dole ne poznajem svakog i prije rata nisam svagog poznavala, to meni ne predstavlja problem. Eto prije par sedmica je jedan prijatelj sa porodicom otisao za sloveniju.
On nije mogao da prehrani svoju porodicu sa tim sto je on dole zaradivao. Ona ves mjesecima nije dobivala platu.... Sutra bih se vratala kada bih znala da mogu da nadem posao i stan...Ali nije sada to vazno. A sada nekome reci sta kukas ili dodi ovamo ili tamo..., ne zna se zasto je neko za Ameriku, a drugi otisao za Svedsku ili Dansku. Ljudi su otisli mozda za neku odredenu zemlju gdje je bila porodica ili veca mogucnost dobiti vizu za stalni boravak. Puno je ljudi otislo za Svedstu, Norvesku ili Dansku jer su duze davali vize, Njemacka je to jako brzo prestala davati, jer su poslije rata rekli: "sada mozete kuci, nema potrebe da vas ovdje vise izdrzavamo". Tako su i neki, ne svi, ostisli dalje za Ameriku ili druge zemlje....Nije nikome jednostavno, i zato se ne treba nikome ismijavati ili napadati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2007, 10:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Po mom skromnom misljenju je najbitnije sta radis, da li kod nas ili u inostranstvu i da li ti odgovara posao koji radis bilo kod nas ili u inostranstvu. Druga bitna stvar je koliko se mucis i koliko od tog mucenja imas koristi, bilo gdje. Po mom misljenju je najbolje sagledati sve alternative i okolnosti i odluciti se za ono sto je bolje.
Teska je nedoumica izabrati izmedju toga da li pomoci porodici materijalno ili biti sa njom. I ovdje vrijedi sredina kao u svemu pomazi jedno vrijeme a onda se vrati. Naravno to ako ti bas ne odgovara posao. Ali ako imas sjajan posao a dole nemas nikakav, onda je bolje ostati. Posto vecina nema sjajan posao(koji voli i super placen) ja mislim da se nakon privremenog rada od par ili 2-3 para godina najbolje vratiti nego unistavati psihicko i fizicko zdravlje na tim poslovima, a o nostalgiji i psihickoj patnji da i ne govorimo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2007, 10:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Vi od nas u Banjaluci napraviste pravu sirotinju i bjedu. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2007, 11:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
milion puta prezvakana tema,zivim na relaciji NY i BL,svaki grad i drzava ima svoje,a kako je gdje kome to je individualno,kakvi su kome prioriteti,navike itd...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2007, 11:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Avg 2007, 15:13
ne bih rekla da je povrce u banjaluci bajno,ne znam kad sam zadnji put nasla normalan paradajz.ako nekom ne odgovara zivot u inostranstvu,pa nek se lijepo vrati.ali svi bi da zaradjuju u inostranstvu ,a trose u bl. :lol:
ja zivim u egiptu,a sto se voca i povrca tice,ima ga koliko hocete kako domaceg tako i uvoznog,a sto se tice zraka ovdje sigurno nije cist kao u bl ,normalno jer je ogroman grad ,al zato ima manga i guave na svakom cosku...
ljudi bi htjeli i jare i pare... e, pa ne moze.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2007, 12:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2007, 14:33
U potpunosti se slazem sa Natasom.Odkud ko zna koji je razlog mog dolaska ovamo.I odkud nekom pravo da osudjuje ljude koji kazu da ih hvata nostalgija za rodnim gradom?!Pogledajte koji je naslov teme! Sta drugo da vam kazem nego da nastavite gledati Beverly Hills i ostale slicne serije i zamisljajte da se u Americi zivi kao sto je prikazano na TV-u.A ja sad odoh da brckam noge u okeanu jer stvarno imam vremena za to :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2007, 12:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Kako je nakon Katarine?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2007, 13:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2006, 13:51
Bambi2 je napisao:
U potpunosti se slazem sa Natasom.Odkud ko zna koji je razlog mog dolaska ovamo.I odkud nekom pravo da osudjuje ljude koji kazu da ih hvata nostalgija za rodnim gradom?!Pogledajte koji je naslov teme! Sta drugo da vam kazem nego da nastavite gledati Beverly Hills i ostale slicne serije i zamisljajte da se u Americi zivi kao sto je prikazano na TV-u.A ja sad odoh da brckam noge u okeanu jer stvarno imam vremena za to :lol: :lol: :lol:

imas ti pravo,svaka vam cast u americi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2007, 13:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2006, 13:51
Bambi2 je napisao:

imas ti pravo,svaka vam cast u americi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2007, 14:11 
Meni je ok i ovdje....ne trazim puno, ali mi i ne treba!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2007, 14:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2007, 15:14
Pitanje za Vuk_samotnjak-a; ko je to "vi nas" pravite sirotinjom i bjedom ??
Odakle ti takva izjava molim te? Znamo li se mi licno ili si to upoznao sve nas koji smo vani. Nemoj molim te takve izjave davati od sebe, ne znas ljude i njihove sudbine, a sto ja napisa maloprije, ima ljudi koji su zavisni ili ovisni o toj pomoci. Ne da se drzim za nekog faktora kada dodem dolje, ali svjesna sam toga da bi situacija bila jako teza da nisam ovdje gdje jesam. Bar za moju porodicu. Ja licno mislim da i to dusevno MOJIM roditeljima pomaze, da zivim ovdje i da se ne moraju brinuti sta ce biti od mene i kako cu dolje od necega ili nicega prezveti. I prije 30 ili 40 godina su ljudi isli trbuhom za kruhom u inostranstvo, jer mozda i onda nije bilo perspektive onako kako je sebi bio neko zazelio. Ja necu da se ovdje svadam, ali komentare koji idu ispod linije ne treba niko. Ljudi su se uvijek iseljavali i preseljavali u druge krajeve i zemlje, preko citavog svijeta, to je bilo i uvijek ce biti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2007, 14:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Niko se ne svadja niti osudjuje, samo ne vidim cemu tolika prica oko nostalgije. Ako je toliko tesko ziveti vani i ako nema posla, pa vratite se ovde, u svom gradu uvek mozes lakse da se snadjes i da nadjes pristojan posao. Problem je sto su ljudi ovde navikli da malo rade i da se zale kako nema para, a mislim da nije tako. Svako ko je i malo snalazljiv ce da uspe. Ovde je tesko raditi u butiku ili prodavnici, a vani je OKi cuvati decu i prati tanjire u restoranima. Pa da, tamo te niko ne zna, a ovo je mali grad pa ne daj Boze da te neko prepozna navece u nekom klubu i kaze, eno one/onog sto radi u butiku. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2007, 14:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Ja znam da nikad neću odavde otići, osim turistički. Sjećam se onih kriznih trenutaka pred kraj rata oko onih ofanziva. Stara ugovorila s jednim čovjekom da mene i sestru vodi u BG, ako krene dalje od Bočca, a ona ostaje pa makar ju ubili čim dođu. Tada ju nisam mogao razumiti, ali danas mi je već druga slika u glavi. Interesantno je da najviše kukaju oni koji po cijeli dan "ispijaju kafe"!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2007, 14:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sondri je napisao:
Interesantno je da najviše kukaju oni koji po cijeli dan "ispijaju kafe"!!!

Nedeljom kafa dzaba u teatru, a Ponedeljkom i bifeu na Filozofskom fakultetu, pa eto da im smanjim muke, nasao sam im resenje za 2 dana :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2007, 14:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Info je napisao:
Ovde je tesko raditi u butiku ili prodavnici, a vani je OKi cuvati decu i prati tanjire u restoranima. Pa da, tamo te niko ne zna, a ovo je mali grad pa ne daj Boze da te neko prepozna navece u nekom klubu i kaze, eno one/onog sto radi u butiku. :wink:

imas pivu od mene :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2007, 15:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Vuk_samotnjak je napisao:
Vi od nas u Banjaluci napraviste pravu sirotinju i bjedu. :roll:

Mislim stvarno.... Ljudi u Bl normalno žive... Meni se ne sviđa, pa sam zato otišla... A ne zbog nekog siromaštva....
Što se tiče povrća - isto sranje, drugo pakovanje...
Citiraj:
Interesantno je da najviše kukaju oni koji po cijeli dan "ispijaju kafe"!!!

90% ljudi ispija kafe.... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2007, 15:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Bambi2 je napisao:
Sta drugo da vam kazem nego da nastavite gledati Beverly Hills i ostale slicne serije i zamisljajte da se u Americi zivi kao sto je prikazano na TV-u.A ja sad odoh da brckam noge u okeanu jer stvarno imam vremena za to :lol: :lol: :lol:

Pa da, Brandon Falsh je u stvarnom životu alkoholičar. Brenda mu je pokušala pomoći ali nije išlo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2007, 15:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znaci resenje je, prestanite piti kafu i lakse cete ziveti :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2007, 18:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Ne razumijem komplekse prema ljudima koji odu napolje i peru sudje ili cuvaju neciju djecu.
Svaki pocetak je tezak, pogotovo kad odes i nemas NIKOG da se iskukas, da te posavjetuje. Ko to nije probao, ne zna kako je to. Ljudi koji rade u inostranstvu uvijek se (manje vise cast izuzecima) gledaju sa visine, ah, da, vi ste (primjera radi) u Njemackoj, lako je vama.
Neko je napisao da je istina u sredini. S jedne strane postoje oni koji dodju u rodni kraj, budu 3-4 sedmice, spucaju 2000-3000€, zive kao lordovi, vrate se nazad i rintaju kao konji.
Postoje i oni koji svaki € stede za neku gradnju, renoviranje.
E, ima i onih koji jednako normalno zive i ponasaju se bili negdje napolju ili dolje.

Ziva je istina da se nekih stvari zazeli(mo), bio to kajmak sa pijace, Vitaminkin ajvar, prave porcije cevapa, Nektara, mamine kuhinje ili neceg petog.

Mislim da vrijeme opustenog zivota dolje laganini prolazi. Mozda grijesim, ali sve je manje i manje firni u kojima se opusteno radi od 7 do 15h, ne radis nista, plata kaplje li kaplje...

J'ai dit, Aicha, prends, tout est pour toi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2007, 18:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisi dobro razumeo, kada sam rekao to za pranje sudja, ja licno cenim svakog coveka koji hoce da radi kakav god to posao bio. Onaj ko se stidi svog posla stidi se sebe. Samo sam rekao da masa ljudi ode vani i radi neke poslove daleko losije od onoga sto bi ovde radio, za platu malo vecu ili istu kao ovde ako se pogleda na standard zivota, ``kuka`` za necim ovde i govori blago vama imate to. A te iste osobe znaju zasto su napustile zemlju i kako onda mogu reci blago vama. A o tim jadnicima sto dodju ovde i spiskaju par hiljada eura da bi se ``dokazivali`` a vani zive kao klosari prezivljavajuci celu godinu, necu ni da pricam jer nisu vredni pomena... :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 134 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]