banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Avg 2025, 04:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 749 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 38  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 15:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Alonso protiv Meklarenove žalbe
Fernando Alonso veruje da bi bila sramota ako bi Luis Hamilton dobio titulu na ’zelenom stolu’. Alonso i britanski as Hamilton su ostali bez titule jer su imali poen zaostatka u odnosu na Kimija Raikonena, nakon što je vozač Ferarija osvojio Veliku Nagradu Brazila i titulu prvaka. Ipak, Hamilton je dobio novu šansu nakon što su utvrđene nepravilnosti u vezi sa temperaturom goriva u bolidima Roberta Kubice, Nika Hajdfelda i Nika Rozberga.

Diskvalifikacija sva tri vozača pomerila bi Hamiltona na četvrto mesto u trci, čime bi osvojio tiitulu, ali tokom dugačkog sastanka FIA stjuarda, niko nije suspendovan zbog „nedovoljnih dokaza“.

Meklaren je odmah obavestio FIA da planira da se žali na odluku, ali Alonso, dvostruki prvak iz 2005. i 2006, rekao je da to ne bi bio ispravan način da se završi ova, već i previše turbulentna sezona.

Alonso je rekao za špansku radio stanicu Kadena Ser:

„Ukoliko on (Hamilton) osvoji titulu zahvaljujući ovome, to ne bi bilo pošteno i to bi bila sramota za ovaj sport“.

„Nisam siguran šta bi on mislio o tome – pretpostavljam da ako vam daju titulu, nećete da mislite da je to poklon, već da ste je zaslužili“.

„Hamilton bi bio oduševljen“, smatra Španac.

Predsednik Ferarija Luka Montecemolo, složio se sa Alonsom, izjavivši da je Meklarenova žalba „besmislena“.

„Pravila kažu da ako je neko vozilo suspendovano, da to ne znači da će ostalima automatski da budu dodeljeni poeni“.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 15:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Sramim se postupaka svoje momčadi
BIVŠI svjetski prvak u Formuli 1 Fernando Alonso izjavio je u razgovoru za španjolske medije kako se srami postupaka svoje momčadi.

Pritom je najviše naglasio posljednji pokušaj kojim Ron Dennis pokušava navući naslov Lewisu Hamiltonu.

"Onaj tko u sezoni zaradi najviše bodova mora biti svjetski prvak. Ako bi Hamiltona na kraju proglasili prvakom, ovaj bi sport potonuo. Osobno bih se sramio biti članom takve momčadi. Ne znam kako bi se osjećao Lewis da mu sada poklone titulu. Pretpostavljam da bi osjećao da ju je zaslužio, premda ne bi baš trebao." - odrješit je ponovno bio Alonso.

"Momčad McLarena izgubila je prvenstvo na teškim greškama. Njihove su odluke u drugom dijelu prvenstva bile većinom katastrofalne. Sve je ispalo amaterski organizirano. Izjava Rona Dennisa nakon VN Kine kako se Hamilton bori protiv mene a ne protiv Räikkönena sve jasno kazuje."

"Nije tajna da mi moja momčad nimalo nije pomogla. U posljednjih su mi nekoliko utrka ruke bile vezane. Nisam imao ovlasti odlučivati i morao sam raditi ono što su mi nalagali."

Govoreći o mogućem odlasku iz McLarena, rekao je:

"Pod ugovorm sam s McLarenom. Što će biti, ne znam, ali ne vjerujem da ću u Renault."

Španjolski su mediji, jasno, apsolutno stali iza svog junaka. AS je kroz naslovnicu rastegnuo naslov “McLaren je darovao naslov Kimiju”, dok je Marca epilog natjecanja po McLaren nazvala “najvećom sramotom svih vremena."

Citiraj:
Izjava Rona Dennisa nakon VN Kine kako se Hamilton bori protiv mene a ne protiv Räikkönena sve jasno kazuje

Pa s kim da se bori ako ne sa onim koji mu je najbliže po bodovima :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 15:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ma dobro i Alonso malo preteruje i trazi jos motiva da pljuje po McLarenu. Ovakva situacija se i prije desila, bodovi su oduzeti ali su kasnije varceni tim vozacima, tako da ne verujem da se moze nesto promeniti i stvarno mislim da bi bilo jadno da oduzmu Kimiju titulu. Ne verujem da ce Ron Denisu podici tuzbu... to bi mu bilo glup i ocajnicki potez, a mislim da on nije takav covek.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 16:06 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
Alonso malo kenja.
Zajebao je ekipu i sampionat cjeli.

Nadam se da cea napustiti McLaren.

8) 8) 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 16:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Na kraju ce Alonso u Williams,a Rosberg ce u McLaren, mada sam citao da ce de la Rosa voziti za McLaren sledecu sezonu... Al ce biti iznenadjenja :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 17:04 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
Rosberg bi bio odlicno rjesenje za McLaren.
Odlicne rezultate ima u prosjecnom timu, kako bi tek u McLarenu vozio...

A i vozio je sa Hamiltonom prije tako da bi se slagali.

8) 8) 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 17:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pitanje je sta ce biti, sve mogucnosti su otvorene, za sada jedino znam da je Ferrari, Red Bull i mislim BMW produzio ugovore sa svojim vozacima, e sad gde ce ostali i kako ce to izgledati sledece godine videcemo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 19:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Hamilton sam kriv za zaustavljanje u osmom krugu?
PREMA informaciji jednoga internetskog portala o Formuli 1, Britanac je pritisnuo pogrešan gumb na kontrolnoj ploči i zato je njegov bolid počeo usporavati.

Amaterska pogreška Lewisa Hamiltona, tvrdi se na web-portalu pitpass.com, kriva je za drugi kritični trenutak Britanca u osmom krugu utrke na Interlagosu, kada je s osme pozicije pao na osamnaestu.

Njegov je mjenjač navodno blokirao jer je umjesto gumba za promjenu brzine pritisnuo onaj za pokretanje, tj. paljenje motora. To je izazvalo računalni problem jer se softver morao ponovno napuniti, poput računala koje se "restarta".

Informacija je zasad u sferi nagađanja i takvom bi mogla ostati. Službeno obrazloženje problema dao je Ron Dennis rekavši kako se radilo o grešci cijelog tima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 19:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Joj ne verujem ja u to ali ajde mora malo zuta stampa da puni rubrike. Bar imamo o cemu kometarisati :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 19:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
A meni je bas izgledalo tako nekako...ustopao racunar pa dok ga restartujemo.....i mislim da jest bila Hamiltonova greska jer da je bilo nesto nepredvidjeno ne bi se on mogao iz toga izvadit....a ovako je izgledalo kao da mu se to vec desilo i da zna sta treba napravit.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 19:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Samo sto ne verujem da ce McLaren priznati da je to greska zbog koje su izgubili titulu, ako nista onda zbog sponzora koji igraju vaznu ulogu u F1.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 20:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Title on appeal wrong - Hamilton

Lewis Hamilton on Monday said he does not want to be declared world champion if it means stripping Kimi Raikkonen of his title on appeal.

"It would be wrong," Reuters quotes the 22-year-old British rookie as saying in his Sao Paulo hotel room.

McLaren has lodged an appeal against what has become known as the 'cool fuel' issue at the very end of a highly controversial 2007 season.

But it is not clear if Hamilton's comments will have an effect on whether the Woking based outfit ultimately goes ahead with the Court of Appeal proceedings.

McLaren Chief Executive Martin Whitmarsh said on Monday that the decision to appeal was made in deference to the hypothetical criticism of 'fans and Formula One insiders.'

Hamilton continued: "For me, I want to win it on the track. Being promoted after some people have been thrown out is not the way I want to do it."

After finishing seventh in a disastrous outing at Interlagos on Sunday, Hamilton said Ferrari's Raikkonen deserves the title.

He said winning on appeal "would feel weird after Kimi did such a fantastic job in the last two races."

"He won yesterday and to have it taken away is a bit cruel and probably not good for the sport," Hamilton added.

Eto i Hamilton je izjavio da ne zeli da uzme tituli Kimiju, vec zeli da pobedjuje i tako da dodje do nje. Samim tim verovatno zavrsava spekulacije vezane za tuzbu McLarena

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2007, 08:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Sramota ove godine je Alonso.

Čovjek koji umjesto da radi za svoj tim, jednostavno zbog čiste arogancije (da on i samo on i niko drugi nego on ne može biti pobjednik), blati svoj tim, svog kolegu koji je u prvih par utrka pokazao staloženost i pametniju vožnju nego Alonso.

Šta reći o takvoj osobi, nego da mi je u suštinu žao McLarena, što je mislio da će ako dovede prošlogodišnjeg pobjednika nešto napraviti ove sezone.

Nadam se da će sledeće godine Alonso sjesti u ''slabiji'' bolid neke druge ekipe, gdje će mu sve udovoljavatie, pa nek pokaže koliko vrijedi.

McLaren je sa takvim ''vozačem'' poput Alonsa ove godine izgubio sve.

Postolje, pobjednika, i konstruktorske bodove.

Sve u svemu volio bih da sledeće godine imamo više timova koji su u stanju da osvoje bodove i postolje.

Poreda Ferrarija, McLarena, nadam se da će BMW Sauber nastaviti poboljšavati svoj bolid, da će ProDrive tim biti u vrhu, Renault...

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2007, 09:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Slažem se sa svim.

Ako se Meklaren riješi Alonsa i dovedu dobrog vozača, i nastave unapređivati bolid bez muljaža i špijunaža mislim da mogu biti vrlo dobri.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2007, 09:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Neka dovedu Rosberga. Uf, kao bih Vettela volio vidjet u boljem autu...

J'ai dit, Aicha, prends, tout est pour toi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2007, 09:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vettel je vec produzio ugovor sa Toro Rosso-m, ali i on ce biti dobar vozac, u stvari vec jeste samo da mu je malo jaci bolid

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2007, 10:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hamilton je ipak na kraju priznao da je greska bila njegova zbog gasenja bolida na zadnjoj trci:

"My finger slipped on the steering wheel and I accidentally pressed the button used for the starting sequence," Hamilton confided several hours after the event, according to Montreal's French-language daily newspaper La Presse.

Skliznuli mu prsti :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2007, 11:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Citiraj:
BRITANAC Lewis Hamilton svojom je izjavom pokazao cijelom svijetu da su najveći sportski šampioni oni koji znaju i gubiti.

Iako je momčad McLarena najavila da će uložiti žalbu zbog, po njima, neregularnog epiloga utrke za Veliku nagradu Brazila, Lewis Hamilton prihvatio je poraz u zadnjoj utrci sezone kao najveći sportaš.

"Oduzimanje naslova Kimiju Räikkönenu bio bi pogrešan potez! To nije način na koji želim postati svjetski prvak. Želim do naslova stići na stazi, u utrci s mojim suparnicima, a ne nekom administrativnom odlukom. Želim biti prvak sa stilom!"

Britanac dodaje kako se uopće ne bi ugodno osjećao kada bi mu naknadno bio dodijeljen naslov svjetskog prvaka.

"Ne bi bilo pošteno prema Kimiju koji je napravio fantastičan posao u posljednje dvije utrke sezone. On je pobijedio na stazi i bilo bi okrutno uzeti mu tu pobjedu izvan staze!"

"Iako nisam uspio osvojiti prvo mjesto na kraju, iza mene je fenomenalna godina. Zahvaljujem se apsolutno svima u momčadi na svemu, pružili su mi najveću moguću podršku. Pravo je zadovoljstvo biti dio takve momčadi. Naravno da nije lako kada ostaneš bez naslova, ali imam tek 22 godine, bit će još toliko puno prilika za mene. Uopće ne dvojim da ću jednog dana i ja biti svjetski prvak!"

Totalsport

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2007, 12:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Vidio sam tu vijest, lijepo od njega.

Meni je dosta zanimljivo kako mu je prst skliznuo što ga je (gotovo) sigurno koštalo titule prvaka, a to mu se nije dešavalo do sada. A s druge strane Raikonenu je sve išlo od ruke zadnje dve trke, sa 17 bodova zaostatka do titule prvaka u dve trke, uz potrebni i taman dovoljni loš plasman konkurenata. Viša sila.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2007, 12:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Ljudi jel vi još uvijek vjerujete da je sve to slučajnost???

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 749 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 38  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]