banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 23:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 992 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 50  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2007, 20:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Cuo me covek i odmah dao gol hehe :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2007, 20:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Grrrr,nemam gdje da pratim utakmicu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2007, 20:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Prati na teletextu, to ti e sve sto ti preostaje ili na livescore.com, samo da zvezda prodje ostalo nije vazno :drinking: :drinking: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 00:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Prvi šešir:
Villarreal Esp
Bayern München Ger
AZ Alkmaar Ned
Panathinaikos Gre
FC Basel Sui
Girondins Bordeaux
Bayer Leverkusen Ger
Anderlecht Bel

Drugi šešir:
Tottenham Hotspur Eng
Lokomotiv Moscow Rus
Zenit St. Petersburg Rus
Sparta Praha Cze
AEK Athens Gre
Hamburger SV Ger
Bolton Wanderers Eng
Austria Wien Aut

Treći šešir:
Spartak Moscow Rus
Sporting Braga Por
Galatasaray Tur
Atlético Madrid Esp
Getafe Esp
Everton Eng
Fiorentina Ita
Stade Rennais Fra

Četvrti šešir:
Hapoel Tel-Aviv Isr
Crvena zvezda Srb
FC København Den
Toulouse FC Fra
Dinamo Zagreb Cro
Panionios Gre
1.FC Nürnberg Ger
Mladá Boleslav Cze

Peti šešir:
Aris Thessaloniki Gre
Aberdeen Sco
FC Zürich Sui
AE Larissa Gre
AaB Aalborg Den
SK Brann Bergen Nor
IF Elfsborg Swe
Helsingborg IF Swe

Potamnio sam ekipe kojima se treba nadati u prva tri šešira i prolaz je siguran! Zadnji šešir je smiješan, ali je zato treći prejak! Austria, AEK, Basel ili Anderlecht na Marakani nam daju realne šanse za prolazak, sve ostalo će biti borba!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 07:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Imamo mi vise srece nego pameti....ova igra je kriminalna....slucajno se neka lopta provuce naprjed...stvori se neka neizradjena sansa i onda na fazon "frkapanika" stvarimo jos dvije-tri....niko ne zna utrpat loptu u mrezu....

Dobro su odigrali Kastiljo, Molina, Gaj.....ali ima i nekih stvarno ogranicenih igraca.....Basta bi trebao da ostavi fudbal i uhvati se nekog kopanja ili oranja posto se vidi da covjek ima snage, a ostane li u fudbalu samo moze nekoga ubit....Tutoric je isto kriminalan.....

Bice dobro ako uspijemo sacuvat obraz u grupi a o nekom prolazenju dalje mislim da je tesko razmisljat dok god se nesto ne popravi u igri.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 09:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Pet ekipa u grupi? Tri idu dalje?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 09:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Da.....Da.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 11:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

I igraju se dvije kući, dvije u gosima. Žrijeb odlučuje koje igraš kući, koje u gostima. Trebaju dve pobjede ili pobjeda i remi, ali onda treba dosta ostalih rezultata da se poklopi. Dvije pobjede na Marakani i prolaz zagarantovan, a nakon gostovanja u Glasgovu i Poljskoj mislim da ćemo teško i vani gubiti, samo da ne bude Bayern, Atletico ili Tottenham!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 11:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
4. šešir gostuje 1. i 3. a dočekuje 2. i peti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 11:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Još bolje, 5. dobijamo sigurno, protiv ovih iz 3. nismo imali puno šansi, protiv 1. pogotovo, izuzev Basela, a iz drugog se da probrati "prosječna" evropska ekipa pa ih iznabijati na prepunoj Marakani. E sad se nadati nekom X-u u gostima u slučaju "kiksa" na Marakani pa se i sa 4 boda vrlo lako može nastaviti takmičenje u Evrop i na proljeće!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 12:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
ne znam. sa onakvom igrom tesko bilo koju ozbiljnu ekipu mozemo dobiti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 13:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ne moramo ni dobiti, samo da ne izgubimo! Naravno, moramo dobiti ove iz 5. šešira!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 16:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

bd2308 je napisao:
4. šešir gostuje 1. i 3. a dočekuje 2. i peti.

Odakle ti ova informacija, jel provjerena? Hrvati pišu da Dinamo ne može igrati s ekipama iz 4. šešira, a da dočekuje 1. i 5., a ide u goste 2. i 3. što bi možda i bila veća prilika za prolaz. Pozdraviti se od bodova protiv trećeg šešira, dobiti kući obe ili jedna pobjeda jedan X, a izvući X protiv ekipe iz drugog šešira!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 16:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
Citiraj:
1st match day: D v B C not playing
E v A

2nd match day: B v E A not playing
C v D

3rd match day: A v B D not playing
E v C

4th match day: C v A B not playing
D v E

5th match day: A v D E not playing
B v C

moguće su promjene domaćinstava zbog vremenskog poklapanja utakmica u istom gradu, ili ako klub sa sjevera dobije domaćinstvo u zadnjem kolu (ne može da se igra na sjeveru u decembru)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2007, 00:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Ehm, prošlo je veće podosta od utakmice, bar za moje uobičajeno kenjanje, ali ja i dalje ne vidim neki veliki pomak. Miroslav Đukić je poslije derbija rekao da Zvezda brzo razvija igru, kada protivnik krena u napad, ali da ima velikih problema kada treba da vodi igru i da diktira tempo utakmice. Apolutno bih se složio sa Đukićem, srećom pa Kosanović važi za koliko-toliko krštenog trenera, pa mislim da je i on sam to shvatio. Međutim i dalje eksprimentiše i koristi oproban recept, sa kiks- četvorkom u odbrani, sa tri centralna vezna, koji smetaju jedan drugom, jer preblizu stoje i konstatno su u liniji dodavanja. U napadu se ne može očekivati puno sa samo jednim napdačem, Tu ni klasično bunarenje ne pomaže, jer je Jestrović non-stop bio pod pritiskom dva štopera. Koroman zagubljen negdje u lutanju između lijeve idesne strane, napada i veznog reda, a centralna trojka se (Lukaš-Milijaš-Kastiljo), shodno poziciji, držala negdje oko centra igrališta. Drugim riječima, i da je Jestrović uspio da dobije koji vazdušni duel, ne bi imao ko da iskoristi povratnu loptu... Barkos popravlja negativan utisak sa početka sezone. Vidjećemo i Čađanina, a i Salasa, pa za napad ne brinem previše - proradiće.

Brine me ta "pouzdana" odbrana koja, kako odmiče sezona, djeluje sve nesigurnije. Gaj iako je manjkav u tehničkom smislu i dalje glumi nekog kreativca i bespotrebno komplikuje. Basta nije desni bek, odnosno može da ga igra, ali u postavci gdje bi ga pokrivao vrhunski štoper. Ovako se od njega očekuje da zatvara desnu stranu, a on je prosto govoreći - tele. I osrednji kadet bi ga prostim lažnjakom izbacio iz igre. Inače je Basta igrač odličnih karakteristika, koji je prosto opasno mentalno labilan. Stojim iza toga da dečka treba slati psihologu... Da li ga još koči strah od one jezive povrede, kad mu je Nađ slomio ruku, da li ga muči odlazak Boška Jankovića, ili što ga potonji nije zvao za kuma, ne znam, ali da je njegov problem u glavi, sto posto sam siguran. Tutorić - ne da mi se da ponavljam (lokalni nivo).

Kratko govoreći, ta odbrana stoji na staklenim nogama, Ranđine i Gajove inspiracije i molbe Bogu da Ibrahim ne komplikuje previše, kao sinoć. Ukoliko se i taj segement ne osnaži, ova odbrana ima da odleti u parmparčad na nekoj od predstojećih utakmica...

Molina je veliki dobitak. Igra inteligentno, racionalno, tehnički je potkovan i ima vrhunski centaršuti i pas. Kompletan igrač i dušu dao za poziciju na kojoj Milijaš davi i loptu i igru. Sa Kastiljom i možda Lukašem iza sebe, Koromanom i Salasom na tim krilnim pozicijama, ako se već insistira na toj igri sa jednim napadačem, pa Jestrovićem ili Barkosom naprijed, Molina bi dobio neophodnu podršku, a ovako je sinoć prečesto bio izolovan i ostavljan da sam nešto napravi, što je uglavnom i radio. Gre'ota je onakovog igrač ostaviti da čeka, da li će se Milijaš u svojoj petljanciji sjetiti da pošalje loptu na desnu stranu...

Komentar sa RTS-a - Strajnić neviđeni idiot konstatuje da Kosanović može biti zadovoljan i igrom i rezultatom, na šta Kosan diplomatski odgovara "Pa i ne baš toliko igrom, ali nećemo sad o tome, sad je vrijeme da se proslavi uspjeh". Drugim riječima, čeka manekene još malo paklenog ritma.
Vjerujem da će Zvezda odsad krenuti uzlazom linijom jer Kosanović je praktično rad sa timom morao da krene ispočetka, što će reći da debelo kasne sa elementarnim pripremama...

A svaka pobjeda u grupi, sa ovakvom igrom, biće uspjeh. Da bar izvuku Bajern, pa da odgledamo jednu poštenu utakmicu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2007, 00:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Crvena Zvezda - Banat 2:0

Proradio je i onaj nesrećnik koga su mnogi požurili da proglase za najveći promašaj u istoriji Zvezde... Kosanović tumba li tumba. Kao da kopira Beniteza pa mu nijednu utakmicu ne počinje isti tim. Ima tu još puno rezerve, ali mislim da se Kosanovićev pečat pomalo osjeća u igri. Molina me ponovo oduševio, a Salas je, za malo vremena, pokazao puno, mada je promašio gol sa metra...

Ovo je dakle izgledal solidno. Banat je sa klasičnim bunkerom i valjanjima igrača po travi, zbog "povreda" pokušavao da izvuče nešto, ali Zvezda nije srljala. već je igrala mirno i staloženo, čak i kada je na 4-5 minuta prije kraja, postalo maltene izvjesno, da će opet kiksati. Daleko je to još od nekog nivoa, na kojem bi Zvezda trebala da igra, ali važno je da se ide uzlaznom putnjom.

Milijaš i Molina su dobra kombinacija, na sredini, ali povratkom Kastilja, Lukaša i Koromana, biće problema sa sastavom tima, a još ako se isforsirani Milovanović vrati, biće to baš lijepa gužva...
Milijaš je spor i gnjavator, ali ima taj pas, osječaja za igru i odličan udarac kojim može da otčepi ovekve bunkere.
Volio bih jednom da ih pogledam u klasičnoj 4-4-2 formaciji, gdje će u napadu zaigrati dvojica iz Barkos-Jestrović-Salas trojke, a da na sredini zaigraju Molina i Milijaš uz Kastilja i Koromana. Mislim da Kolumbijac lagano cementrira mjesto u timu, pogotovo što na Marakani dugo nije bilo igrača tog tipa, zbog kojih i publika dolazi na stadione.

Poslednji put menjao Nitro dana 08 Okt 2007, 00:14, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2007, 00:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Molina je i donio ova tri boda, pogodio je onog kloca "u trepavicu" i lopta se odbila u gol!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2007, 07:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Nitro je napisao:
Milijaš i Molina su dobra kombinacija, na sredini, ali povratkom Kastilja, Lukaša i Koromana, biće problema sa sastavom tima, a još ako se isforsirani Milovanović vrati, biće to baš lijepa gužva...
Milijaš je spor i gnjavator, ali ima taj pas, osječaja za igru i odličan udarac kojim može da otčepi ovekve bunkere.
Volio bih jednom da ih pogledam u klasičnoj 4-4-2 formaciji, gdje će u napadu zaigrati dvojica iz Barkos-Jestrović-Salas trojke, a da na sredini zaigraju Molina i Milijaš uz Kastilja i Koromana. Mislim da Kolumbijac lagano cementrira mjesto u timu, pogotovo što na Marakani dugo nije bilo igrača tog tipa, zbog kojih i publika dolazi na stadione.

Милијаш је стварно спор, и његова природна позиција је централни везни, уз Кастиља који би одузимао лопту, и прослеђивао Милијашу. На лијевој страни, на коју га је пречесто гурао Косановић, не сналази се добро, јер нема брзину за вањског везног. Међутим, добро се снашао у посљедњих пар утакмица (дерби и Гроцлин), на позицији иза нападача (позиција 10. Бурзановићево мјесто), тако да то не треба мијењати. Молина десно, Короман лијево, или обрнуто, добра је комбинација. Проблем настаје "иза" њих. Лукаш је добар, стандардан, не гријеши пуно, али и не чини чуда. Кастиљо је... Кастиљо :wink: , није у форми, али је и такав добар.
Нервира ме Косановић са форсирањем Богдановића, јер нема никакве потребе да човјек игра, с обзиром ко све конкурише за то мјесто.
Бурзановић ће изгледа гријати клупу и послије опоравка, Салас, Миловановић...
Није добро за игру да се оволико тумба, али није добро ни да на клупи сједи оволико "једнако" добрих...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2007, 22:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bez obzira što prečesto čitam i gledam komentare ljudi koji smatraju da Kosanović griješi, jer ne igra sa dva napadača, jer forisra neke sumnjive igrače i ko zna šta još, ipak mislim da taj čovjek odlično zna šta radi. Po samom dolasku u Zvezdu suočio se sa činjenicom da ne poznaje igrače dovoljno, a da je timu bio potrebno instant buđenje, što ne bi mogao ni čarobnjak da napravi za kratko vrijeme. S obzirom da je Đurovski imao svoju koncepciju igre, konceptr priprema i treninga (da ozbiljno ovo mislim), Kosanović je drugi trener, druga filozofija, drugi način igre, drugi način rada... Domaćim igračima je bilo potrebno da se priviknu na promjenu, a novopridošlim strancima je, povrh bremena hiper brzog prilagođavanja na novi klub, natovarena i promjena trenera, ali i osuda navijača i javnosti, jer je kod nas stranc poistovjećen sa skupo plaćenom zvijezdom, koja automatski snosi veliku odgovornost za loše igre... Kosanović je odredio jedan model, koji u sebi nosi doređenu dozu opreza, daje mogućnost da najbolji igrači konstantno igraju, a istovremeno daje mogućnost i da se eksperimentiše, pa da se tako, u hodu, isprobavaju i drugi igrači... Otud to forsiranje recimo Trišovića, za koga ja lično smatram da je odličan igrač, ali da se on u Zvezdi debelo izgubio, što naravno nije začuđujuće, jer su i mnogo bolji igrači od njega propadali pod teretom rezultata i pritiska koji igranje u Zvezdi nameće...

Da se vratim na Kosana. Nije on nikakav čudotvorac, ali je trener sa određenim iskustvom, što valjda znači da ima određenu percepciju te fudbalske igre, pa da vidi stvari koje običnom poznavaocu fudbala, a sa druge strane velikom kritičaru, nisu baš vidljive...

Elementarni problemi u Zvezdinoj igri kreću već od odbrane, jer svako smatra da je Gaj vanezamljski štoper, ranga Nemanje Vidića, a istina je da je u pitanju solidan igrač, odnosno odličan za naše prilike, ali i kiksator, što objašnjava činjenicu otkud takva igrač u Zvezdi, a ne u nekom jačem klubu. E pa sadašnjem treneru je valjda postalo jasno, da staklene noge na kojima počiva ta odbrana, lako mogu da se slome, pogotovo što na njima u dobroj mjeri počiva i ostatak tima, jer mentalno nestabilni ostatak tima, suočen sa rezultatskim minusom, teško da bi mogao da sačuva glavu. A ta odbrana nema vrhunskog igrača, koji bi je držao na okupu, kao onomad u Španiji reprezentativnu Nemanja Vidić... Eto donekle objašnjenja otkud toliko defanzivnih veznih u timu. Jednostavno neko mora da podupre te staklene noge. U prilog tome došla je činjenica da Milijaš - najbolji igrač proljećnog dijela prošle sezone, Kastiljo - najbolji igrač uopšte u timu i Lukaš - najbolji igrač na pripremama, u takvoj postavci igre mogu svi na teren, bar dok se ostatak ne prilagodi i uđe u formu, kad će već biti lakše da se kombinuje sa sastavom... I ja bih volio da vidim tri napadača i juriša ka golu, ali uzalud i tri gola, ako primiš četiri, a upravo ta Zvezdina nesigurna odbrana, koja prividno izgleda jako dobro, razlog je zašto se ne srlja ka golu protivnika.
Drugi problem je kretanje bez lopte. Valjda najelementarnija od svih taktičkih stvari u fudbalu, ovdje se nameća kao veoma velik problem. Jedino se najcentralniji od svih centralnih igrač u timu, a to je gotovo uvjek Milijaš, kreće bez lopte dok svi ostali čekaju da loptu dobiju u noge, čak ne ni u prostor, osim ispaćenog Anđelkovića, pa da onda krenu okomito ka golu bez građenja igre. Otud spora igra, otud neefikasnost napadača, otud nažalost i Gajove vratolomije, koji stvarno raspolaže sa oskudnom tehnikom (čitaj:dijete ispred zgrade bolje kontroliše loptu od njega), ali prečesto i previše srlja naprijed, a nije tip štopera koji zna da racionalno iznese loptu na protivničku polovinu. E to je već problem, za koji treba dugo vremena da se riješi...
Napad je već posebna priča. Kao što rekoh, pljuvani Barkos je postigao dva gola u zadnjoj utakmici... E sad, naravno da dva gola protiv Banata na svom terenu nisu neko mjerilo kvaliteta, ali ima nešto drugo što mene fascinira kod ovih stranaca, a to je profesionalizam u čiju službu oni stavljaju i tu odanost klubu. Dok se domaći igrači busaju u prsa sa "Zvezda je svetinja" parolom i očekuju da im se na račun toga obezbjedi mjesto u timu, stranci i klupu shvataju kao normalna slijed stvari, ali istovremeno na terenu demonstriraju i borbenost i zalaganje, čak i kad im ne ide. Naši igrači, borbenost i želju iskažu kroz kartone i lomljenje nogu protivniku, odnosno kroz verbalne sukobe sa sudijama (vidi pod Koroman). Siguran sam da će vrlo brzo, ako Kosanović ne odreaguje na adekvatan način, dođi do određenog animoziteta između stranaca i domaćih igrača, jer je primjetno, da domaćim starterima iz prošle sezone, već bridi dupe od eventualnog sjedenja na klupi. Kosanović je to dosad uspio da izbalansira, ne forisrajući toliko strance, ali mu je išla u prilog i njeihova nedovoljna spremnost i neprilagođenost. Kako vrijeme odmiče, stranci pokazuju kvalitet, a naši fudbaleri nisu poznati kao baš tolerantni po tom pitanju. Kosanović je opet na potezu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 11:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Bayern, Bolton, Braga, Zvezda i Aris!!!! Bayern na Marakani!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 992 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 50  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]