banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 14:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Sep 2007, 14:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Slika
Blic.Net jе наjвећи Интернет сервис провjадер на подручjу Републике Српске. Са радом су почели новембра мjесеца 1999. године и од тада важе за лидера на подручjу пружања Интернет услуга.

Од тренутка преузимања власништва над фирмом од стране

Телекома Словениjе 1. jануара 2007. године створени су услови за бржи развоj и jош виши квалитет услуга.

Као jедна од лидера у овоj области у региону, Телеком Словениjе планира значаjне инвестициjе у нове технологиjе.

- Наша прва инвестициjа ове врсте била jе у Македониjи, затим смо кренули на Косово, гдjе смо добили концесиjу за мобилног оператера. Долазак у Републику Српску за нас представља и своjеврсну одскочну даску са коjе ћемо радити послове и на подручjу Федерациjе БиХ- тврди технички директор Blic.Net -а Алеш Хабицхт.

Иновациjе, квалитет сервиса, знање и искуство у раду главне су одлике Blic.Net -а.

- Од самог почетка рада Blic.Net jе пред себе поставио наjвеће технолошке и друге стандарде.

Jедан од главних задатка коjи смо себи поставили jе увођење културе комуникациjе на овом подручjу, као и значаj размjене информациjа у свакодевном пословном и приватном животу - казуjе Сања Калаба директор продаjе и маркетинга Blic.Net-а.

Директор Blic.Net -а Jанез Маровт тврди да jе циjели систем и инфраструктура коjом Blic.Net располаже базирана на наjновиjоj опреми наjпознатиjих свиjетских произвођача, што њима и њиховим корисницима даjе посебну сигурност у раду.

Поред тога, Blic.Net расплаже са два независна Интернет линка, jедан брзине од 34 Mbit/s према Т-Com-у и 100 Mbit/s према Теол-у, 360 дигиталних улазних линиjа за модемски приступ, те разгранату мрежу потповjадера широм Републике Српске.

- Blic.Net jе први почео са пружањем услуга широкопоjасног Интернет приступа, великим брзинама и са 24-часовним присуством на мрежи. Бежична (wireless) мрежа Blic.Net -а jе наjваћа такве врсте код нас, а одскора jе уведен и нови сервис базиран на овом систему - WADSL (Wireless ADSL). Базиран на “Motorolinim” Canopy рjешењима, оваj систем нуди сигурну бежичну везу без потребе закупа или заузећа телефонских линиjа и са великом поузданошћу у раду- поjашњава Сања Калаба.

Систем jе прилагодљив за личну и за пословну примjену, jер омогућава брзине прступа од 768 Kbit/s до 6 Mbit/s, а самим тим и кориштење наjзахтjевниjих Интернет сервиса.

У савременом пословном окружењу, гдjе су велике брзине преноса података свакодневица и гдjе од брзине реакциjе зависе многи пословни резултати, такви сервиси су од кључног значаjа.

Са жељом да Интернет приближи што ширем кругу корисника, Blic.Net jе увео кабловски систем приступа свиjетскоj мрежи, базиран на интеграциjи са већ постоjећим кабловским дистрибутивним телевизиjским системима.

Како не могу користити кабловску инфраструктуру Телекома Српске у Blic.Net -у су одлучили да пређу на wireless технологиjе.

У Blic.Net -у се пуно не осврћу на конкуренциjу него гледаjу своj посао.

- У одређеним локалним новинама су се поjавиле неке непровjерене информациjе. Не може се писати о интернет услугама само на основу мишљења jедног корисника - каже Сања Калаба додаjући да jе квалитет услуга приоритет у раду ове фирме

У наредне три године Blic.Net планира запослити наjмање петнаест до двадесет нових радника, приjе свега у домену продаjе и монтаже.

- Са сигналом смо покрили Бања Луку и Лакташе, а до краjа годину планирамо да покриjеме подручjе Прњавора, Приjедора и Српца.

До сада смо уложили значаjне инвестициjе, у првом реду зато што смо били принуђени да пређемо на потпуно нови систем. По нашем доласку у Српску прва докапиталциjе jе била у износу од два милиона марака, а друга у износу од девет милиона - каже Алеш Хабицхт.

Први поврат уложеног капитала планиран jе тек око 2009. године.

-Било како било, ми за сада немамо неких великих проблема са конкуренциjом. Ми се не боjимо конкуренциjе. Само се конкуренциjа може плашити нас, а и права конкуренциjа jе стимуланс да ми будемо jош бољи -самоувjерен jе технички директор Blic.Net -а Алеш Хабицхт.

М.МИХАJЛОВИЋ

Ухвати брзину

Ове године Blic.Net промовише нову услугу WADSL путем наградне игре и саjамског попуста.

Сви корисници коjи потпишу уговор до краjа мjесеца добиће значаjан САJАМСКИ попуст на приступну таксу приликом прикључења ове услуге.

Наградна игра jе у току и траjе до 30.11.2007 године. Искористите прилику и отворите нови WADSL налог и омогућите себи да постанете и jедан од могућих добитника вриjедне награде (KEEWAY Hurricane scooter, notebook Acer 5512 WLMi и годину дана бесплатног кориштења WADSL SOLO I пакета). Ухватите брзину, осjетите слободу!

glas srpske

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2007, 15:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
ma mene u čitavom ovom tekstu zanima ko se to žalio na usluge i cijenu! :D :D :D :D :D

Kao da to ja ne znam , ali svejedno napraviću se glup! :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2007, 17:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
A ovaj sa slike pravi Janez... :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ]