banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 18:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Sep 2007, 19:08 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Jul 2007, 18:00
Imam onaj od 59 Km wadsl i meni upload ide do 32 kB a nebi trebao preko 17-19 kB zar ne??
Nesmeta mi,dobro mi je kod torrenta.Ali ja vas pitam zasto aj i vi probajte nesto uploadati na rs ili megaupload.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2007, 16:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Teoretski, upload bi trebao ići do 24 kB/s... Međutim, kod mene pri torrentanju dosta puta pukne veza, pa na reconnect... Dešava li se to još nekom?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2007, 16:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Da, meni je veza dosta pucala na običnom wirelessu i to dobrim dijelom zbog uploada na torentu. Kada je prije par sedmica bilo problema sa WADSL-om nakon toga mi je veza dosta pucala, što se ranije nije dešavalo u toj mjeri sa WADSL-om, znala je pucati kao u "najboljim" wireless danima. Onda sam primjetio, bar mi je tako djelovalo, da više puca ako ima istovremeno više torrenta aktivno, više downloada istovremeno, a ako je samo jedan onda ne puca, ili pukne jednom dnevno. Tako je bilo od početka WADSL-a do onih problema prije par sedmica, znači ne puca nikako ili jednom u više dana, mada sam uvijek skidao jedan po jedan torent, rijetko više istovremeno. Prethodnih dana sam skidao po jedan u jednom trenutku i nije pucalo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2007, 17:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
veza zna da puca ako je torrent program loše (ili nije uopšte) podešen. nakon pravilnog podešavanja meni su se problemi sigurno smanjili za nekih 50%

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2007, 18:13 
Pripravnik
Pripravnik

Ja imam na torrentima,upload, vezu na max 17 kB,ali ako stavim na 21 max opet ide dobro.Ja nemam problema odkada sam pachao tcp sys i sada ide sve dobro.Mada mi na rs ide upload do 64 kB.Zar to nije cudno???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2007, 21:23 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
I kod mene se desavala slicna stvar kao kod Vadera.
Na vise uporednih torrenta ne znam da mi je pucala, ali znam da, kad bih pokrenuo torrent, p2p i/ili obican (http) download/upload, tad mi je znala puci cesto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2007, 22:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Čini mi se da veza postaje nestabilnija i puca kada se upload kod torrentanja stavi na "unlimited". Konkretno, koristim Azureus, sve je namješteno na "default", bez nekih posebnih podešavanja. Ranije sam korisio Netlimiter za ograničenje uploada čime se "zezne" torrent klijent jer ne prepoznaje ograničenje, međutim zbog privatnih torrent trackera koji zahtijevaju da odnos uploada i download bude 1 Netlimiter je otišao u legendu.

Neko je pominjao pačovanje tcp sys-a. U čemu je kvaka?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2007, 23:15 
Pripravnik
Pripravnik

Kvaka je u tome da on otvara 50 portova koji poboljsavaju brzinu portova i stabilnost torrenata.
Iskreno nisam 100 % kako radi ali mislim da je to gore.Ako kome treba uploadovacu.posto meni veza vise nepuca i torrenti idu kao "zmaj".

Ali sustina njihova je da otvaraju 50 tcp portova(sa Xp-ovih 10-koliko se dobro sjecam-) i stvara stabilnos omjera down-uplo.
Vise o samom tcp\ip nadji ovdje http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_protocol_suite

I ako kome treba uploadati cu.:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2007, 23:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

SiemensCX70 je napisao:
Kvaka je u tome da on otvara 50 portova koji poboljsavaju brzinu portova i stabilnost torrenata.

Daj neki link da ga skinem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2007, 23:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Blizzard je napisao:
međutim zbog privatnih torrent trackera koji zahtijevaju da odnos uploada i download bude 1

Pa mi ne možemo imati "1" kad provajderi ne nude pakete sa takvim odnosom. Ja nisam naišao na situaciju da taj odnos mora biti 1, upload i download je na max, pa odnos bude kakav bude. Nisam probao sa ograničavanjem brzine upoada.

Neko je pominjao pravilno podešavanje torent programa, na šta se to tačno odnosi?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2007, 23:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Pa mi ne možemo imati "1" kad provajderi ne nude pakete sa takvim odnosom. Ja nisam naišao na situaciju da taj odnos mora biti 1, upload i download je na max, pa odnos bude kakav bude. Nisam probao sa ograničavanjem brzine upoada.

Ne, mislio sam na činjenicu da privatni trackeri (ilovetorrents, moviex itd) zahtijevaju da uploaduješ najmanje onoliku količinu podataka koliku si skinuo. Npr. ako si skinuo film od 700 MB, ti trackeri insistiraju da i uploadjuješ dalje bar 700 MB tog istog filma (a možeš i više). Prednost tih privatnih trackera je da je protok downloada uvijek na maksimali, dakle sve zavisi od tvoje veličine linka.

Nego, što se tiče one sys zakrpe - našao sam je. Postavio sam je ovdje: http://tinyurl.com/yvshsl, pa ko hoće, nek' proba.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2007, 16:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Kad ste već pomenuli Torente imam jedno pitanje:

Naime skinuo sam zvanični BitTorrent program verzija 5.0.8.
I sada kad pronađem neki torent fajl skinem ga i otvorim pomoću klijenta u nadi da će download krenuti. Ali ništa. Samo stoji. I tako sa svim fajlovima koje pokušam skinuti. Doduše samo sam probao nekoliko fajlova. Uglavnom je reč o nekom CD-u veličine 60-70 MB. Nađem ih preko mp3-torrent.com.

Napominjem da je reč o kablovskom internetu sa downloadom od 60 KB/s.

Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2007, 23:46 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Upload uvijek ogranicavam bar na 60%, jer se time pospjesuje brzina downloada.
Ako treba odrzavati ratio, nakon sto zavrsi download, ostavim par dana da seed-a pri maksimalnoj brzini i na taj nacin 'popunim kvotu'. :)
Demonoid i slicni traze bar 0.5, ne 1.0.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2007, 06:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
E Flash je najbolj objasnio, uvijek upload mora biti max 70% (mada preporucujem 50%) moguceg upload-a. BitTorrent je los program, pun bagova. Ja sam presao davno na utorrent i nisam imao niti jedan problem. Sve radi kao podmazano, mada jeste isitina da se moraju uraditi osnovna podesavanja.

Btw jel' Blic jos nije stavio chokere??

Btw 2 sa tcp sys cakom koju sam nabacio pre pola godine ili mozda i vise meni se veza ubrzala za 30% i jos uvijek je 30% brza. 8)

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2007, 22:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
SiemensCX70 je napisao:
Imam onaj od 59 Km wadsl i meni upload ide do 32 kB a nebi trebao preko 17-19 kB zar ne??
Nesmeta mi,dobro mi je kod torrenta.Ali ja vas pitam zasto aj i vi probajte nesto uploadati na rs ili megaupload.

meni je isto preko 24. vidio sam na testiranju brzine da ide vise nego sto bi trebalo... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 22:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
meni to odgovara ali bi bilo dobro / bolje da je umjesto toga download takav :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 09:43 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
To se desi u pocetku. Probaj uploadovati nesto od 100mb na rapidshare pa ces vidjeti kako ce ti fino pasti ispod 20kb/s.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]