Ne spavamo od buke i galame
Blaženka Lejić
10.09.2007 21:08
Stanari Ulice Stevana Bulajića u naselju Obilićevo nezadovoljni su radnim vremenom noćnog kluba "Irish pub" jer, tvrde, noću ne mogu spavati od buke i galame.
"Pored muzike, koja je toliko glasna da ne može da se spava, posjetioci ovog lokala galame, razbijaju ambalažu po ulici, a navijačkim skandiranjem, škripom automobilskih guma i muzikom iz auta onemogućavaju nam normalan boravak u kući", ispričao je Dragan Mirković, jedan od stanovnika ove ulice.
I drugi građani kažu kako već gube strpljenje i da traže svoj mir.
"Gomile stakla, praznu ambalažu, dijelove odjeće i izmet zatičemo ujutro pred svojim kućama. Uz naše ograde vrše nuždu, parkiraju po trotoarima, pod prozorima, a ujutro kad krenemo po hljeb na ulici je haos", kazao je Milan Vuksan.
Iako su se pismenim putem obraćali Administrativnoj službi grada, pisali peticiju i molili nadležne za pomoć, kažu, ništa nije promijenjeno.
U dopisu upućenom Kabinetu gradonačelnika mještani se pozivaju na zakon, prema kome noćni klub ne može postojati u stambenim naseljima, te ističu da je dograđeni dio kluba izašao iz građevinske linije.
Iz Odjeljenja za privredu u Administrativnoj službi grada poručuju da izdavanje odobrenja za obavljanje ugostiteljske djelatnosti nije ograničeno lokacijom objekta, te da su dužni bez prethodne kontrole izdati odobrenje za rad ukoliko podnosilac zahtjeva preda ovjerenu izjavu da su ispunjeni propisani uslovi za rad.
"Centar javne bezbjednosti Banjaluka obavijestio nas je da je Sudu za prekršaje u Banjaluci podnio zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Delibora Kajevića zbog davanja alkoholnog pića očigledno pijanom licu", rekao je Miloš Komljenović, načelnik Odjeljenja za privredu.
Odjeljenje komunalne policije dostavilo je ranije Sudu za prekršaje Banjaluka dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka jer je utvrđeno da je intenzitet zvuka ispred SUR "Irish pub Ortodox Celts" veći od dozvoljenog. Predstavnici Urbanističko-građevinske inspekcije Administrativne službe grada navode da je pokrenut postupak za nelegalno dograđeni dio objekta, te da je ostavljen rok za pribavljanje potrebne dokumentacije.
Delibor Kajević, vlasnik "Irish puba", navodi da mu se mještani nikad nisu obratili sa svojim primjedbama.
"Ne znam zašto me prozivaju. Zaposlio sam čovjeka da brani ljudima da se parkiraju i zadržavaju 50 metara oko objekta. Imamo posebnu izolaciju i vani nema buke. Od rada 'Irish pub' živi deset porodica", istakao je Kajević, dodajući kako on nije odgovoran što ljudi hodaju okolo.
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 98&meni=18