Schwabo je napisao:
Ti si sektas! Otpadnik od zvanicne hriscanske crkve.
I Isus Hrist je bio sektaš, otpadnik od tadašnje jevrejske crkve, koja ga je zbog toga proganjala, vrebala, vrijeđala, osuđivala i na kraju razapela.
Citiraj:
Ovo te u neku ruku cini i "novim vjernikom"
Ne, ja sam stari vjernik jer slijedim učenja Svetog Pisma stara nekoliko hiljada godina. Zna se dobro šta su "novi vjernici", to je objašnjeno na početku ove teme.
Citiraj:
adventiste i jehovine svjedoke sto je meni sasvim dovoljno da zakljucim. Propagiras li ti njih to?
Ja sam imao prilike da ih upoznam (uglavnom preko foruma) i da vidim njihovo poimanje duhovnosti. Ima stvari u kojima se sa njima ne slažem i nekad sam vodio prave forumske ratove sa njima ali znam da se oni mnogo bolje i ispravnije drže nauke Svetog Pisma nego SPC.
Citiraj:
Znas li ti koliko poklonika tih sekti ostavlja svoje cjelokupno nasljedstvo tim vjerskim organizacijama? Hm... Zalosno.
Komšija kod mog dede će svoje imanje ostaviti pravoslavnoj crkvi. Da li je i to žalosno?
Citiraj:
A zar je to razlog da ti uzimas njegovo ime?
Onaj moj komentar da je đavo Božiji sluga nema nikakve veze sa Darth Vaderom. Ti imaš samo površnu sliku o Darth Vaderu ali da ga malo proučiš kroz Star Wars enciklopedije i tekstove na internetu vidio bi možda nešto što do sada nisi vidio.
Citiraj:
Hahahahah, ovdje si me vec nasmijao. RS centar svijeta? Hahahahaha.
Da, stvarno smiješno

A u Svetom Pismu piše, u prorocima: "Učiniću djelo u vaše dane kog nećete vjerovati kad se stane propovijedati"
Citiraj:
A ko si ti da imas uvid u sve to?
Ko sam ja ti ne znaš.
Citiraj:
Na ovo sam ti vec odgovorio, ne mislim se ponavljati.
Nisi ali neka ti bude. Nisi rekao da li si prelistao, da li ponešto pročitao ili si pročitao čitavo ali ne moraš ni reći ako ne želiš. Sve u svemu ne ispunjavaš volju Božiju da čitaš (a ne samo pročitaš) Sveto Pismo.
Citiraj:
A ko te onda sem porodice usmjerio na hriscanstvo?
Porodica? Tata strogi zadrti ateista, mama polu vjernik polu ateista, ni ja ne znam kako bih nazvao to kod nje

Citiraj:
Ne mislis li da su napori SPC-e da uvede vjeronauku kao predmet u osnovne skole vrijedni hvale
Pa ne znam da li su vrijedni hvale. Znam da je vjeronauka uvedena kad sam ja bio na polugodištu šestog razreda i da tada nisam vjerovao u Boga, to je bilo negdje 1993. godine. Na časovima sam se u sebi izrugivao onome što je sveštenik Ratko Radujković pričao. U Boga sam povjerovao negdje 1995. godine i vjeru sam primio od osoba koje sam ti pomenuo na temi "Stanje u svijetu" i to onda kad su mi između ostalog pokazali Biblijska proročanstva o raspadu Jugoslavije koja su se ispunjavala tih godina a koja su pronađena (rastumačena) 1992. godine. Dakle SPC nije imala ama baš nikakav uticaj na mene i moju vjeru.
Citiraj:
Ne mislis li da bi citao Kuran umjesto Svetog Pisma?
Pa ja čitam i Kur'an. I to je sveti spis koji je pisao isti Otac Nebeski.
Citiraj:
Drago mi je samo da ipak ima ljudi kao sto je Srpki_Vojvoda koji shvataju neke stvari
A baš on shvata

Citiraj:
izucavaju i istoriju
Kad smo vec kod istorije, probaj nauciti nesto o odnosu covjeka prema religiji iz perioda renesanse
A zašto vi pravoslavci ne izučavate Biblijsku istoriju? I to je istorija, i to vrlo poučna a još ju je Bog zapisao u knjigu.
Vi ste skroz skrenuli, više slijedite neku tradiciju sa ne-Božijim običajima umjesto pravu vjeru kroz istinsko bogoslužje u duhu.
Citiraj:
Strasno je zanimljivo i daleko korisnije razmisljanje filozofa i umjetnika renesanse
Korisnije od razmišljanja Boga zapisanih u Svetom Pismu?
Korisnije od Božijih pouka, uputa, savjeta, zakona?
E šta vas ta sekta SPC uči Bože me sačuvaj.
Nego možete li vi da opravdate te vaše priče, stavove, tradiciju i vjerovanja Svetim Pismom? Ako ne možete onda dokazujete da se ne držite Božije Riječi što vas ne čini hrišćanskom crkvom. Ako je iko otpadnik od prave Crkve to ste vi.
Vidite li vi šta radite?
Razmišljate li o onome o čemu pišete?
Pa vi one koji čitaju Sveto Pismo i vjerovanja baziraju isključivo na njemu nazivate sektom a sebe koji su strahovito odstupili od učenja Svetog Pisma nazivate pravom hrišćanskom crkvom, i to čak jedinom! Ovo je komedija!
Hrist je jasno rekao šta treba da radi onaj koji ga istinski slijedi, da treba da slijedi Njegova učenja bez izmjena. Vi to ne radite. Njegove riječi stoje crno na bijelo u Novom Zavjetu a vi to ne izvršavate. Dokažite da nisam u pravu ali dokažite Svetim Pismom.