banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 18:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 504 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2007, 02:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
iskreno meni se ne cini tako
do skora mi je net radio savrseno, veza mi je pucala mozda jednom mjesecno
zadnjih par dana veza mi puca mnogo cesce cak i po par puta zaredom
inace sam korisnik obicnog wirelessa ..
ne vjerujem da ce ove promjene donjeti ista bolje
mislim da je tamo sada neki nestrucan kadar koji nema pojma sta radi ili se tek uci.
ne kontam zasto je morala da se mjenja cjela teh. podrska, ipak su to ljudi koji su godinama radili tamo, znaju kako stvari funkcionisu i sad odjednom dodju neki novi na njihovo mjesto.
ali jbg, to je politika firme a nas korisnike ko *ebe

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2007, 12:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
XentoniX je napisao:
ne kontam zasto je morala da se mjenja cjela teh. podrska

Možda ih nisu mijenjali već su ovi sami otišli jer im se nije svidjela nova "atmosfera" u firmi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2007, 12:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2006, 19:49
Kao u vecini privatnih firmi smjene su ceste

Breath breath breath a little faster
Can you catch yourself

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2007, 14:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
E i ovi novi su cvjecke prave!
Mojoj djevojci su rekli da ce doci poslije 1 sat (posto ona radi do 1), prije 2 dana, da uvedu wadsl, te je ona obavezna da od 1 do 8 bude kuci, jer se na nju vodi nalog pa treba biti tu radi formalnosti i preuzimanja bla bla... I sta je na kraju? Nema ih prije 2 dana, nema ih juce, a ona mora da cuci u kuci i ceka ih :mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2007, 07:33 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jul 2007, 17:24
Neka ljudi, polako. Treba im malo vremena dati da se uigraju i pofataju konce gdje ko sta...
Nije im lako sigurno. Ne treba ih osudjivati na prvu. Meni momci koji su postavljali WADSL su skroz OK, samo im je mana sto nisu htjeli ici na pice samnom poslije. :drinking:
Bice to nama korisnicima isto ko i prije. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2007, 08:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vbjelic je napisao:
Neka ljudi, polako. Treba im malo vremena dati da se uigraju i pofataju konce gdje ko sta...
Nije im lako sigurno. Ne treba ih osudjivati na prvu. Meni momci koji su postavljali WADSL su skroz OK, samo im je mana sto nisu htjeli ici na pice samnom poslije. :drinking:
Bice to nama korisnicima isto ko i prije. 8)

Pa bas je zanimljivo, zamisli da 3 dana suncana i lijepa od 13 do 20 moras cucati u kuci jer su mudraci rekli da ce doci u utorak te si obavezan biti kuci, pa u srijedu, pa u cetvrtak, pa u pm... Moze to nekako proci da ti nisi OBAVEZAN biti kod kuce i cekati ih, hajde, dodju kad dodju, ali tracis svoje slobodno vrijeme, valjda se i tvoje vrijeme nesto cijeni i racuna! :roll: To samo kod nas moze... Fino je od mog poznanika stari, kad su ga ispalili tako za namjestaj jedan dan, a on uzeo slobodan dan na poslu radi tog namjestaja, zvao i je*ao mater svima od sekretarice pa skrozzz u zagreb je zvao glavnog covjeka, sutra su dosli u 8 ujutru i sve izvinjavajuci se postavili sve sto treba i jos ekstra po kuci odradili poslova... (Dobro, on je zivac i bilo je tu prijetnji kojekakvim smrtima). Ne mozes fino, kad te tretiraju k'o stoku, onda moras biti rogatiji od njih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2007, 08:45 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jul 2007, 17:24
Cek ja tu nesto ne kontam! Ja sam im fino ostavio broj mobilnog i ljudi me fino zvali pitali kada moze, dogovorili se i oni dosli kada smo se dogovorili i postavili!
Znaci bar je to tako bilo kod mene.
Mislim da ovdje imaju dvije istine i to gledajuci sa strane korisnika i sa strane tehn. ekipe!
Sa strane korisnika je ovo stvarno kretenluk nevidjen jer biti dan vremena samo u kuci i to biti ispaljen jos nije nikako u redu!
Gledajuci sada sa strane tehn. ekipe, vjerovatno su morali letiti na drugu stranu jer je neki "puno vazan klijent" imao veci prioritet, pa je onda i njih rasteglo na sve strane i jednostavno ne mogu stici svuda.
E sada sta tu pomaze. Naci tog nekoga koji rasporedjuje ljude i sa njim "popricati" pa ces vidjeti kako ce odma ekipa doci!
Ovo je cisti inace balkanski kretenluk (tzv. nasa srpska posla)!
Na kraju ispastaju dvije strane: prva je korisnik koji ceka i koji se nervira bezveze, a druga strana je Tehn. podrska koja prima na sebe sav teret odradjivanja posla i opravdanog gnjeva ljudi.
Inace do onoga koji je direktni krivac za ovakvo ponasanje nije lako ni doci jer se oni naj cesce nalaze pri samom vrhu piramede komandovanja!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2007, 08:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pa polako naravno svi ljudi su se ucili i teba biti strpljiv, najbitnije je ako ljudi se trude da pomognu i zele d nauce i sami.

Can you catch yourself

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2007, 09:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
evo, meni dosadilo da cekam kako bi blic konacno unormalio cijene broadband paketa (cable i obicni wifi) pa sam se prebacio na zonu. Za ova 3 dana nisam imao pucanje veze (kao ni sa blicom od kada sam kupio novi ap) a i protok je onaj koji sam platio. p2p radi. cijene su im cirka 30% nize za broadband pakete i nema ugovora :)
pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2007, 14:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2003, 13:27
Rakun_Slavko je napisao:
Mojoj djevojci su rekli da ce doci poslije 1 sat (posto ona radi do 1), prije 2 dana, da uvedu wadsl, te je ona obavezna da od 1 do 8 bude kuci, jer se na nju vodi nalog pa treba biti tu radi formalnosti i preuzimanja bla bla... I sta je na kraju? Nema ih prije 2 dana, nema ih juce, a ona mora da cuci u kuci i ceka ih :mad:

Potpuno netacna informacija, za instalaciju WADSL opreme korisnik koji je potpisao ugovor nije duzan biti prisutan pri preuzimanju i instalacije opreme.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2007, 18:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

djukares je napisao:
Rakun_Slavko je napisao:

Potpuno netacna informacija, za instalaciju WADSL opreme korisnik koji je potpisao ugovor nije duzan biti prisutan pri preuzimanju i instalacije opreme.

A da pokusaju to reci korisniku, s obzirom da su njoj rekli da treba biti kod kuce bas licno ona i niko drugi prilikom instalacije i ostalog?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2007, 19:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ja nisam bila u BL uopšte kad su meni instalirali....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2007, 20:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Ja sam ostavila broj mobilnog i ljudi me nazvali i rekli dolazimo tad i tad i mozete li biti kuci u to vrijeme a ako ne mozete kad bi mogli doci da mi postave opremu.Doduse kako rekose da doleze tako i ja bila kuci i posteno ljudi dosli i postavili.Imala sam i jednu reklamaciju,doduse bila sam obavjestena da ce doci no medjutim nesto im iskrslo ali su me poet posteno nazvali i rekli da dolaze sutra i dodjose kako rekose.Eh sad ne znam je li to sto sam jednu pet minuta hoda do njihovih kancelarija i naravno pristupne tacke ili sto sam njihov korisnik od samih zacetaka firme.Eh za neke vece probleme ova drzava ne reaguje bez dobrih veza...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2007, 00:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
mirko je napisao:
fantomacan je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
E onda je sramota, kako mogu u Sloveniji za jedan evro sve dati, a od nas kupe crno iza nokta!

To se i ja pitam. Želim da imam ovdje isto što ima njihov korisnik u Ljubljani. Ako neko zna da to nije moguće neka objasni zašto.

Vader je napisao:
Usluga ide na bolje zbog prisustva konkurencije a ne zato što je jedna firma kupila drugu. Novi vlasnik neće obarati svoju zaradu ako ne mora.

Naravno da se moja perspektiva razlikuje od nekoga ko je vlasnik te firme ili ko je zaposlen. Ali zašto čekati da drugi provajder obara cijenu ili poboljšava uslugu? Zašto Blic ne koristi priliku jer Teola praktično ni nema i postane lider i on postavlja pravila igre?
Svi su se oni lijepo ogradili i svi rade različite sisteme i jedni drugima nisu konkurencija. Kad budu na istom kablu konkurencija Teol i Blic ili na istoj telefonskoj parici možda će korisnici profitirati. A do tada imamo najsporiji i najskuplji internet u Evropi.

prava utakmica na tržištu će početi onog momenta kad se ukine monopol telekoma, odnosno kada alternativni operatori budu mogli polagati svoje kablove i kada se desi LLU (local loop unbundling), tj. kada svi zainteresovani budu imali pristup infrastrukturi telekoma (paricama). Ovdje ne mislim samo na Telekom Srpske, nego generalno na sve državne telekome u BiH. Rješenja kao što su kablovski i wireless zahtijevaju ogromne investicije, da biste imali uslugu i mrežu koja može parirati mreži jednog telekoma (po pitanju kvaliteta i teritorije koju pokriva).
Telekom Slovenije, iako jaka i velika firma u Sloveniji, na našem tržištu je samo jedan od malih igrača i tek treba da se pozicionira. Kako i da li će to uspjeti, to je već drugi dio priče. Sredstva imaju, ali trebaju imati i viziju i planove.
A što se cijena tiče, tu je Vader u pravu. Sve dok se nešto može prodati po visokoj cijeni, niko neće na silu pojeftinjavati.

Kakve to investicije zahtjeva kablovski internet? Elta je dala besplatno korišćenje njene mreže dodinu dana ili više svim operaterima koji bi radili internet usluge. Znači investicija Blica = 0 KM.
Telefonski kablovi jesu bolja infrasruktura, ali ako se dobro uradi i kablovska je mreža. Telekom jeste glavni krivac što smo u zaostatku u pogledu informatičke pismenosti i interneta za ostatkom regije, oni su imali infrastrukturu da poboljšaju stvari. Ali to u ovoj državi nikoga ne zabrinjava. Međutim nije odgovor na sve, mi ne možemo koristiti njihovu mrežu. Svugdje u svijetu postoje i kablovski i bežični pristup, prema tome ne vidim tu neke posebne nepogodnosti.
Skoro ide vijest, vlada organizuje besplatne kurseve korišćenja računara u Foči i još nekim mjestima. Vlada je izdvojila XX para, bla, bla i Teol je poklonio besplatnih 30 sati interneta za svako to mjesto! Ja slušam i ne mogu da vjerujem, kao poklanjaju sate dial-up interneta, a cijelo vrijeme korišćenja korisnici će nabijati njihove telefonske račune. Totalno smo na*ebali sa ovakvim odnosom ljudi koji treba da poboljšaju stvari.
I po svemu sudeći, neće biti uopšte zanimljivo (mislim na naslov teme).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2007, 07:08 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 11 Jul 2001, 01:00
Elta nikome nije dala besplatno korištenje mreže, nemoj pričati takve stvari. Elta zaradi na svakom kablovskom korisniku više nego BLIC.NET. Ovo znam jako dobro, jer sam učestvovao u izradi ugovora između BLIC.NETa i Elte.

Druga stvar koju si spomenuo - kvalitet mreže. Eltina mreža je u jako lošem stanju, najveći dio mreže je na koaksijalcima razvučenim vazduhom. Da bi se to napravilo kako treba, većina mreže mora biti na optici i ukopana pod zemlju. Da bi to napravio, pogotovo dio sa kopanjem, to puno košta i treba jako puno dozvola i saglasnosti.

što se tiče naslova teme, tu se nažalost moram složiti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2007, 09:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Мој утисак који сам стекао је да у ових задњих неколико мјесеци, пола године и више, никад није било мање новости у погледу нових и јефтинијих интернет услуга било ког од интернет провајдера. Чак ни најава нових услуга нема. Стање је зацементирано скроз, као да су сви задовољни профитом и нико не жели да "таласа". Ето, и ти Словенци су најављивали свашта, Телеком Србије још више ... на крају нисмо добили ништа.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2007, 10:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
mirko je napisao:
Elta nikome nije dala besplatno korištenje mreže, nemoj pričati takve stvari. Elta zaradi na svakom kablovskom korisniku više nego BLIC.NET. Ovo znam jako dobro, jer sam učestvovao u izradi ugovora između BLIC.NETa i Elte.

Druga stvar koju si spomenuo - kvalitet mreže. Eltina mreža je u jako lošem stanju, najveći dio mreže je na koaksijalcima razvučenim vazduhom. Da bi se to napravilo kako treba, većina mreže mora biti na optici i ukopana pod zemlju. Da bi to napravio, pogotovo dio sa kopanjem, to puno košta i treba jako puno dozvola i saglasnosti.

što se tiče naslova teme, tu se nažalost moram složiti...

Ne pričam napamet, na njihovoj internet stranici je bio poziv provajderima u kojem se navodilo da će za prvih godinu dana ili čak i više davati besplatno korišćenje svoje mreže zainteresovanim provajderima. Da li je to bio neki marketinški trik ili šta već ne znam ali sigurno je nešto tako pisalo.
Ali opet to ne mijenja mnogo stvari, ako nekad dođe do famozne liberalizacije telefonskih usluga, provajderi će morati i Telekomu plaćati korišćenje mreže.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2007, 11:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Pa, ovdje neko odgovara umjesto Mirka jer on više ne radi u blicu... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2007, 11:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

medi je napisao:
Мој утисак који сам стекао је да у ових задњих неколико мјесеци, пола године и више, никад није било мање новости у погледу нових и јефтинијих интернет услуга било ког од интернет провајдера. Чак ни најава нових услуга нема. Стање је зацементирано скроз, као да су сви задовољни профитом и нико не жели да "таласа". Ето, и ти Словенци су најављивали свашта, Телеком Србије још више ... на крају нисмо добили ништа.

Dobro si stekao utisak, ali si pobrkao vrijeme. Poslijednjih GODINU DANA NEMA PROMJENE U CIJENAMA I BRZINI PAKETA. Da li je precutni dogovor ili dogovor iza zatvorenih vrata, tek, jedina novina je blicov wadsl, ali i to je za one sa nesto dubljim dzepom, jer je najjeftiniji paket 40 KM mjesecno, znaci, za krajnje, male korisnike, koji cine vecinu adsl i wless populacije, isto deranje u proteklih godinu dana, ne daj boze, i narednih :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2007, 14:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ja sam bio na blic wireless i placao

EXCITEplus 512/128 FLAT 85 KM

a kada sam uzeo WADSL placao sam
768/192 FLAT 59,00 KM

Znaci za 26Km manje za a za 256K je brzina veca.... tako da je to opet bolje, samo je zeznuto sto potpisujes ugovor na 1 ili 2 g, pa se ne mozes tako lako skinuti ako hoces samo onako da prekines.

A pogledajte recimo u HR kod njih sam gledao ADSL paketi svi nude 1, 2, 4 Mb/s i to normalne cijene a pogledajte sta VIP nudi preko mobilne koliki protok do 7MB/s ovo se sve moze provjeriti da li tacno govorim

Can you catch yourself

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 504 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]