banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 13:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 69 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2007, 16:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Maj 2007, 08:22
Solunac je napisao:
Цуро о чему ти причаш? :-?

Ја пишем о твом схватању, о вама, а не о Хришћанству и о Библији посебно када се издвоји. Какав је сада ово одговор, у ствари ово и није одговор, него врдање и то невјешто, или ти ниси сконтала да се ви не понашате по Божјој ријечи, већ да само говорите да се тако понашате, у томе је ствар (а онај који са стране гледа схватиће о чему говорим када прочита последње поруке, тако да ја на ово не гледам као на расправу између тебе и мене, чак ми се и не расправља, поготово на форумима, више).
Ne vidim razloga zbog čega si se uvrijedio. Pojasnit ću ti pa ćeš uvidjeti da to nije bilo vrijeđanje. Ako se ipak osjećaš uvrijeđeni,onda oprosti!

Ti pišeš o mojem shvatanju,o nama (predpostavljam Jehovinim svjedocima) , ali ne o Kršćanstvu ni o Bibliji! Moraš znati da su Jehovini svjedoci pravi kršćani i da oni svoji vjeru temelje na Bibliji. To je tako i nikako drugačije! Tako dakle, ako pišeš o mojem shvaćanju ti zapravo pišeš o kršćanstvu i o Bibliji,jer ja ništa drugo tebi ne kazujem nego ono što u Bibliji piše jer se na njoj temelji moja vjera.

Zbog toga te moje riječi,na temelju Božje riječi ne bi trebale vrijeđati!

A na temelju čega zaključuješ da se Jehovini svjedoci ne ponašaju po Božjoj riječi,nego se samo pretvaraju da se ponašaju po njoj? Reci primjere!

Mada sumnjam da ćeš se javiti jer kažeš da ti se ne raspravlja više na forumima!

Svako dobro!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2007, 23:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2006, 14:40
Oprosti ako sam te uvrijedio, ali curo ti samo ponavljas, jedno te isto, zatvaras se, pa da onda mozda ti nekoga ne vrijedjas takvim stavom.

U svakom slucaju, ova poslednja poruka i ono sto sam ja napisao (ti citirala) ce biti dovoljno za nekoga sa strane.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2007, 08:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Solunac je napisao:
Oprosti ako sam te uvrijedio, ali curo ti samo ponavljas, jedno te isto, zatvaras se, pa da onda mozda ti nekoga ne vrijedjas takvim stavom.

U svakom slucaju, ova poslednja poruka i ono sto sam ja napisao (ti citirala) ce biti dovoljno za nekoga sa strane.
Ne nisi me ničim uvrijedio,nemaš beda! Ali sada bih te pitala što to ja stalno ponavljam jedno te isto,kako se ja to zatvaram i tako vrijeđam nekoga svojim stavom,ali vidim da je ovo tvoja posljednja poruka meni,a ionako mi nisi ni odgovorio ni na jedno pitanje koje sam ti postavila.

Ja sam barem tebi odgovarala na pitanja. Nisam vam ja kriva što nekoga Božja riječ vrijeđa,pa nisam je ja napisala nego Bog.Dakle,obratite se Svevišnjemu! Time više što se neko osjeća uvrijeđenim mojim stavom koji se temelji na Božjoj riječi dokazuje da ti ljudi i baš ne žive po Božjoj riječi.Dobro čitajte,vi koji gledate sa strane.......Usput,ja nisam cura,ja sam žena! :angel13:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2007, 11:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Avg 2006, 16:44
Ja ne mogu da razumijem mnogo stvari, pokusavam ali mi se samo stvara vise i vise pitanja. Mozda me neko od vas moze orijentisati.

Prva:"Ne ubij."
Ovo se odnosi da samo ne treba (ne smije se) ubijati ljudska bica ili se odnosi na bilo koje bice koje nas okruzuje (zivotinje, biljke, mikroorganisme,...)? Koliki je krug uticaja ove Bozje zapovijesti, da li je ogranicen ili ne?

Druga: Pretpostavimo da se je jedna osoba sadasnje muhamedanske ispovijesti rodila, odrastala i umrla npr. samo u Grckoj u jednoj ortodoksnoj pravoslavnoj porodici, isto za jednog hriscanina ali muslimanskoj porodici u Saudijskoj Arabiji, isto za jednog sadasnjeg deklarativnog jevreja rodjenog u katolickoj porodici u npr. Vatikanu,... i na kraju jednog djeteta koje je igrom sudbine odrastalo (i prezivjelo) samo na jednom golom otoku.
Ko bi u sta vjerovao... i zasto?
Ko od njih, za vas, bi bio blizi "istini"?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2007, 11:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2006, 14:40
Pilar je napisao:
Solunac je napisao:

Ne nisi me ničim uvrijedio,nemaš beda! Ali sada bih te pitala što to ja stalno ponavljam jedno te isto,kako se ja to zatvaram i tako vrijeđam nekoga svojim stavom,ali vidim da je ovo tvoja posljednja poruka meni,a ionako mi nisi ni odgovorio ni na jedno pitanje koje sam ti postavila.

Ja sam barem tebi odgovarala na pitanja. Nisam vam ja kriva što nekoga Božja riječ vrijeđa,pa nisam je ja napisala nego Bog.Dakle,obratite se Svevišnjemu! Time više što se neko osjeća uvrijeđenim mojim stavom koji se temelji na Božjoj riječi dokazuje da ti ljudi i baš ne žive po Božjoj riječi.Dobro čitajte,vi koji gledate sa strane.......Usput,ja nisam cura,ja sam žena! :angel13:

Па на свако питање понављате ми вјерујемо у Божију ријеч и она тако говори, па шта год да је у питању, и да нема везе са таквим одговарањем (као у овом случају), то ми већ личи код тебе на неку аутосугестију, некакав чудан механизам одбране (у ствари самообмане).

Онда другима набијаш да их Божија ријеч вријеђа икао то нигдје нико никада није исказао, нити се то може закључити, већ ти то понављаш, из неких разлога, а може чак бити и да би оставила неки утисак и тим понављањем навела некога да је тако (што је наравно ипак не могуће).

Јер испаде, послије свог овога мог дијеловања на овоме форуму да сам ја неки заклети антитеисте, смијешно.

Говориш да ја говорим другачије од Библије, а нигдје то експлицитно не спомињем, већ само пративм твоје ток.

Понављате као мухаммеданци, да вјерујете у Бога, исто као и они, иако некада у разговору нема основе за тако нешто, то је вишак, а онда постоји и једна заповијест око тога, па сада, ...

Што се тиче примјера, па цуро наводио сам их неколико. Шта оно би она расправа са избацивањем из заједнице и покајању, мислим, какво ти је то питање, наведи примјере, а примјере сам их наводио и прије тог питања, с тим, да си и ти овдје показала у поруци који суам навео нешто слично:
Citiraj:
Па онда следећи цитати:

Пилар ::
Ljubi bližnjega svoga! Ljubite svoje neprijatelje i molite se za one koji vas progone!

Солунац ::
Еј, Пилар, важи ли то и за оне које називате јарчевима?

Ne nazivamo ih mi jarčevima,nego ih tako naziva Božja riječ

Znaci i jarceve da ljubite?

Tako je .

Da li to znaci da je u slucaju zene blucnice Isus malcence pogrijesio, pa je nije nazvao kozom ali joj i oprostio usput.

Isus nije pogriješio

И шта ја сада да мислим.

Нисам рекао да нећу расправљати, већ да ми се не расправља, јер ја у камен ти у дрво, што је смијешно.

Ја сам знао често одлазити са форума када се уморим, или ми постане беззззззе или имам неких обавеза (то је чешћи разлог). Но главна ствар овога је што мени на памет не пада да се понашам као раније и заглибим у неку расправу као што сам заглибио са Поршеом (погледај па ће ти бити јасно, ако већ до сада ниси сконтала шта пишем).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2007, 13:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

I tako ja nastavljam... jos bez ikakve orijentacije o Bozijoj zapovijesti "Ne ubij".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2007, 17:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

NebeskaKrila je napisao:
Ja ne mogu da razumijem mnogo stvari, pokusavam ali mi se samo stvara vise i vise pitanja. Mozda me neko od vas moze orijentisati.

Prva:"Ne ubij."
Ovo se odnosi da samo ne treba (ne smije se) ubijati ljudska bica ili se odnosi na bilo koje bice koje nas okruzuje (zivotinje, biljke, mikroorganisme,...)? Koliki je krug uticaja ove Bozje zapovijesti, da li je ogranicen ili ne?

Druga: Pretpostavimo da se je jedna osoba sadasnje muhamedanske ispovijesti rodila, odrastala i umrla npr. samo u Grckoj u jednoj ortodoksnoj pravoslavnoj porodici, isto za jednog hriscanina ali muslimanskoj porodici u Saudijskoj Arabiji, isto za jednog sadasnjeg deklarativnog jevreja rodjenog u katolickoj porodici u npr. Vatikanu,... i na kraju jednog djeteta koje je igrom sudbine odrastalo (i prezivjelo) samo na jednom golom otoku.
Ko bi u sta vjerovao... i zasto?
Ko od njih, za vas, bi bio blizi "istini"?
Biblija nam daje odgovore na sva naša pitanja! Bog je rekao da smijemo jesti plodove,biljke i životinje,dakle to se vjerovatno ne odnosi na njih nego samo na ljude!

Samo je jedna istina,ona koju je naučavao Isus i ona koja je zapisana u Bibliji. Danas ima tisuću različitih religija i vjera,a Isus nas je na to upozoravao govoreći da je jedino njegova ona prava koja vodi do spasenja. Još je rekao da je uzak put koji vodi u život,a širok je put koji vodi u smrt! On je propovijedao dobru vijest o Božjem Kraljevstvu svima ljudima jer Bog želi da se svi ljudi spase po njegovom Sinu Isusu Kristu. Dakle,Isus je umro za spasenje svih ljudi! I svatko tko želi može slijediti njega i njegovu religiju. Prava religija je ona koja živi po Božjoj riječi i njegovim zakonima. Danas se dobra vijest o Božjem Kraljevstvu koju je naučavao i Isus propovijeda po cijelome svijetu za svjedočanstvo svim ljudima. Isus je rekao da će tek tada doći kraj. Dakle,kada svi ljudi čuju za jedinog pravog Boga i jedinu njegovu istinu i tako dobiju šansu da se spase tada će doći Božji dan kada će uništiti sve zle ljude i one koji mu nisu htjeli služiti.. Jer Bog voli svakog čovjeka i Biblija govori da Bog nije spor na svoje obećanje da će uništiti sve zle ljude,nego je strpljiv sa nama kako bi ga upoznali i imali život vječni. Što se tiče djeteta na pustom otoku i onih ljudi koji ipak nisu imali priliku upoznati Svemogućeg Boga i njegovu istinu biti će opet vraćeni u život i imati priliku upoznati Boga i služiti mu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 21:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Vidim da cu ispasti i ignorantna, ali ja pomislih na sljedeci nacin: ako je Bog stvorio "sve" zasto je dopustio da se jedna bica ubijaju a druga ne i zasto je za njega centar stvaranja "Covjek". Jesmo li mi to i centar svemira?

Citiraj:
Što se tiče djeteta na pustom otoku i onih ljudi koji ipak nisu imali priliku upoznati Svemogućeg Boga i njegovu istinu biti će opet vraćeni u život i imati priliku upoznati Boga i služiti mu!

Nije da ce biti vraceni u zivot, zivi su.
A sta ce cuti od Boga to dijete na golom otoku?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2007, 17:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

NebeskaKrila je napisao:
Vidim da cu ispasti i ignorantna, ali ja pomislih na sljedeci nacin: ako je Bog stvorio "sve" zasto je dopustio da se jedna bica ubijaju a druga ne i zasto je za njega centar stvaranja "Covjek". Jesmo li mi to i centar svemira?

Citiraj:
Što se tiče djeteta na pustom otoku i onih ljudi koji ipak nisu imali priliku upoznati Svemogućeg Boga i njegovu istinu biti će opet vraćeni u život i imati priliku upoznati Boga i služiti mu!

Nije da ce biti vraceni u zivot, zivi su.
A sta ce cuti od Boga to dijete na golom otoku?
Može se reći da je čovjek centar svemira,jer je Bog mnogo toga uradio kako bi nam omogućio život na Zemlji.Da nema savršenog svemira,ne bi bilo ni Zemlje,a da nema Zemlje ne bi bilo ni ljudi.Stvoritelj je Zemlju stvorio isključivo za ljude sa namjerom da oni vječno žive na njoj.

Drevni nam izvještaj govori da je Stvoritelj odlučio proizvesti doista jedinstveni oblik života na Zemlji.Svome je nebeskome Sinu rekao:" Načinimo čovjeka na sliku svoju,sebi slična,da bude gospodar ribama morskim i pticama nebeskim i stoci i svoj Zemlji i svim gmizavcima što pužu po njoj!"(1.Mojsijeva 1:26)

Čovjek je u duhovnom pogledu odraz svoga Tvorca,ispoljavajući njegova svojstva! Pored toga, čovjek ima sposobnost usvajanja ogromne količine znanja.Stoga ljudi djeluju raspolažući inteligencijom koja nadmašuje inteligenciju bilo koje životinje. Ujedino,za razliku od životinja,čovjek je načinjen sa sposobnošću da postupa odgovarajuće vlastitoj slobodnoj volji,a ne tako da njime većinom upravlja instinkt.

Isto tako,čovjek treba hranu.Naš nebeski Otac zna što je nama sve potrebno jer nas je takve stvorio.Zbog toga nam je dao izobilje hrane,žitarica,biljaka,plodova,sjemenja i nekih životinja da imamo za hranu.Također je ljudskom životu pružio značajan smisao,dodajući im sljedeći zadatak:" Plodite se i množite i napunite zemlju i sebi je podložite.Vladajte ribama u moru i pticama u zraku i svim živim stvorovima što puze po zemlji!"(1.Mojsijeva 1:27,28)

Dijete na golom otoku ne zna za Boga.To dijete odrasta,i na kraju umire ne znajući za Boga! Bog će njemu opet pružiti priliku da vječno živi tako što će ga vratiti u život ili uskrsnuti u Sudnjem danu.Isus je umro za naše grijehe i mi smo slobodni od grijeha kada umremo. Isus je uskrsnuo za nas kako bi nam zajamčio da će svi mrtvi jednoga dana uskrsnuti i vratiti se u život.Uskrsnuće svih ljudi dolazi u Sudnjemu danu,a Sudnji dan dolazi nakon Božjeg rata Harmagedona u kojem će uništiti sve zle ljude.(Ivan 5:28,29)

Ljudi koji prežive Harmagedon biti će blagoslovljeni od Boga i oni će sve ostale ljude naučavati pravoj istini o našem Stvoritelju.Oni ljudi koji će prihvatiti jedinog pravog Boga dobiti će dar koji je Bog obećao:Vječni život u raju na Zemlji!( Psalam 37:29) Oni ljudi koji neće prihvatiti jedinog pravog Boga biti će zauvijek uništeni tijekom Sudnjeg dana.Za njih više neće biti nade za povratak u život!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 69 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]