Ok, da se rasprava ne siri na ostale aspekte, ovo je posto koji je "otvorio" temu:
Citiraj:
Off Topic: Ako mogu kriticari da mi kazu, sta fali banjaluckim curama?? Kad vec govorite kako su cure loseg izgleda?? Al' ajde...da ne sirim polemiku, nije joj ovde mjesto.
(XIX century, ne brini, cim ovde skoci standard a pojeftini junk food, imacemo i mi mini-tenkove od 150+ kg, ako mislis po njima praviti kriterij za BL djevojke, zar se ne bi trebali uvijek ugledati na bolje od naseg, a ne na losije?).
Govorim iz opazanja, u razredu (srednja skola, a i osnovna!) ni jedna djevojka se nije bavila sportom niti isla na aerobik (izuzev jedne koja se bavila kosarskom do 5-og osnovne). Na fakultetu, posto sam dobar sa svim djevojkama, na citavoj godini samo jedna djevojka redovno ide dzogirati, niti jedna druga se ne bavi sportskim i fiskulturnim aktivnostima. Vi sada mene ubjedjute da je to normalno i ok, ali necete uspjeti. Ne radi se samo o fizickom izgledu, vec prije svega o zdravlju i odnosu nepostovanja svoga tijela. Ipak, u tom tijelu ces provesti jos nekoliko decenija, red bi bio da poradis na tome da te sto bolje sluzi, a to neces postici nepravilnom ishranom i odsustvom ozbiljnijih fizickih aktivnosti. Ima dosta istine u izreci "u zdravom tijelu zdrav duh", kada sam bio u odlicnoj fizickoj kondiciji, skoro nikada nisam bio loseg raspolozenja, nikada umoran, mrzovoljan... I nema boga koji ce me ubjediti da SVAKO OD VAS ne moze izdvojiti 3-4 puta nedeljno pola sata (da, samo pola sata!) da istrci negdje po naselju! Petnaest minuta u jednom pravcu, petnaest natrag do kuce/stana, 5 min tusiranja, znaci, 35 minuta 3-4 puta nedeljno, koje ce i te kako doprinjeti fizickom i psihickom zdravlju a i izgledu! Imate svi vremena, samo vam je mrsko, priznam, i meni je draze visiti na forumu ili se zajebajiti vani...
Na svome tijelu svakako treba neprekidno raditi, prvo zbog zdravlja, a i zbog onog "snaga je kao ljubav, sto je vise trosis vise je imas". Covjek koji je fizicki dobro pripremljen, bez problema ce prevaliti preko ledja onih 8 sati na poslu, i jos ce moci poslije posla da ode na neki sport ili trcanje/teretanu, dok ce oni bez kondicije jedva izdrzati tih osam sati i cekati da se skljokaju pred TV i zaspu, i time zatvore "zacarani krug".
Niko nije spominjao/zahtijevao top-modele niti manekenke, niti je osudjivao djevojke koje nemaju genetsku podlogu, jednostavno, ja kritikujem nemar i ljenost BL djevojaka, jer ih stvarno jako velik broj ima odlicne genetske predispozicije da izgledaju prekrasno, a zbog svoje ljenosti izgledaju ili prosjecno ili lose! Ako neko ima takav skelet da mu je obim struka 80, nema vjezbe ni ishrane koja ce to promjeniti, ali ne treba se prepustati u "ja sam zadovoljna svojim izgledom ovakva kakva sam" jer je zdravlje u igri, a ne samo izgled!
Iako nisam mnogo putovao u svom kratkom zivotu, sto se tice podrucja Srbije/Crne Gore/Hrvatske/Ostatka BiH, mogu si dozvoliti slobodu da izjavim da imamo (gledano u ljepotu lica) djevojke sa zaista lijepim crtama lica. A nista im ne bi falilo da dovedu crtve svoga tijela na zavidan nivo, ali sad vi ospite paljbu po meni...