Tiki the Boyler je napisao:
Kao i obično - lupaš najstrašnije!
Ti ili si apsolutni sluhista i genije, pa samo slušajući muziku spoznaješ formu muzičkog djela; ili si akademski obazovan muzičar sa specijalizacijom na Berkliju pa si kroz knjige naučio sve...
Al' prije će biti da si lijen ko mazga i prepotentan ko paun... U životu si skinuo 8 stvari i shvatio da sve znaš i da ti je to dovoljno znanja da i ti napraviš isto!
Zbog ljudi kao što si ti muzička scena ovog grada i jeste pala na ovako niske grane! Nemaš nikakvog muzičkog obrazovanja, nemaš nikakvog tehničnog obrazovanja, nemaš ukusa i gluv si ko top...
Al' to te ne sprečava da dijeliš savjete naokolo!
Daj se već jednom začepi! Sjedi ćuti i uči!
A ako nećeš da učiš...
Sjedi i ćuti!
de tiki napusi se k....e u svakom slucaju imam vise muzickog obrazovanja (1. ni ne znaš koliko sam muzički obrazovan) od tebe kao i broj koncerata koje sam odradio , licno sam autor 90% pjesama benova u kojim sam svirao dakle kad me vec prozivas autor sam oko 70 stvari , ako iz muzickog ukusa jer dušo draga nis cuo nijedan posto bendova i muzike koje slušam kao ni muzike koju sam napravio , druga stvar što sereš protiv neča o čemu ne znaš nisšta pa prema tome odjebi komplexašu . muzika nije matematika vec emocija .
ajd sad majstore reci koliko si ti lično stvari napravio ,šta znaš o muzici nego samo srati o tehnici .
Citiraj:
U čemu je razlika? Svi sviraju tezge! I tezgaroši, svirači covera i oni koji sviraju svoje pjesme!
razlika sto je uvijek bolje za prezentaciju svog benda i truda naravno i stava možes pokazati kroz autorske pjesme , dok je sviranje tuđih stvari apsolutno bezdušno mehanički odsvirano .
Citiraj:
Mislim da je za autorsku muziku potrebno vrijeme, da sazriš kao muzičar,
sa ovim se djelomično slažem , naravno da je potrebno da sazriš kao muzičar , ali je i potrebno da imaš inspiraciju za melodiju odnosno tekst i da li imaš šta za reći

.
Citiraj:
Nije pravilo, da neko učeći svirati na tušim stvarima, zauvijek ostane samo reproduktivac covera! Ovdje možda, ali ko se još ravna prema Banjaluci???!!! Zavisi kakve ambicije imaš...
u Banja Luci je to nažalost nepisano pravilo

.
svi smo svirali tuđe stvari dok smo još učili svirati ,ali sa tim repertoarom nikada ne bi izašao svirati , mislim da je bolje da bend vježba i kad dođe do određenog nivoa i kvalitetnih svojih pjesama izađe svirati .