banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 22:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 595 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30

Ko će biti pobjednik Lige šampiona za sezonu 2006/07?
Mančester 32%  32%  [ 12 ]
Liverpul 27%  27%  [ 10 ]
Čelzi 24%  24%  [ 9 ]
Milan 16%  16%  [ 6 ]
Ukupno glasova : 37
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2007, 12:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2002, 07:34
Nitro,
pre svega mislim da se treba drzati cinjenica i ciljeva fudbalske igre,pa onda na osnovu toga diskutovati.

Cilj je dati gol vise od protivnika,a Milan je to sinoc uradio,na koji nacin to je najmanje vazno.Zatim spominje se losa igra Kake,ne znam da li se moze nazvati losom jgrom kad iz njegove dve situacije njegov klub da 2 gola i pobedi na osnovu njih.
Sigurno da nije bas bilo sve cisto oko Milanovog ucesca u LS,medjutim malo je slucajeva kao sto je bilo sa Marsejom (a to je bio vise obracun sa Tapiem,nego kaznjavanje kluba zbog nepravilnosti).Rastezanje pravila i (ne)kaznjavanje kluba nije italijanski izum,u svim ligama postoje takvi slucajevi (seti se samo slucaja Zjajo ili novijeg skandala oko Teveza).

Svi koji su ocekivali spektakl i mnogo golova ili su fudbalski naivci ili nemaju pojma o fudbalu,jer Liverpul ne moze vise,a Milan je iskustvom Istanbula radio ono sto je bilo za ocekivati.
Milan je na osnovu tog iskustva imao cilj da kida igru,Liverpul je posle fantasticne predstave Milana protiv Mancestere imao cilj da kida igru i to smo i dobili.U nekoj drugoj konstelaciji bi mozda bilo drugcije.

Inzagi,
placitetka ili vrhunski fudbaler.Covek koji polarizuje,medjutim i covek koji je osvojio strasno mnogo trofeja i titula.
Sreca ili znanje?
Jedan ili drugi gol je postiga srecom,medjutim toliko godina biti u vrhu svetskog i evropskog fudbala i postici toliko golova,a pogotovo u odlucujucim utakmicama,to ipak ne mozemo nazvati srecom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2007, 13:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2006, 16:53
ni jedni ni drugi nisu zasluzili da igraju u ligi sampiona a da ne pricam u finalu,ligu sampiona treba preurediiti tako da u njoj igraju prvi i drugi iz prvenstva i pobjednik kupa a treci i cetvrti u kup uefa pa bi tako sva takmicenja bila zanimljivija a i zemlje kao sto su srbija,hrvatska i druge imale bi vise sansi da njihovi timovi igraju cesce pa bi se time i razvijao fudbal u manje razvijenim fudbalskim zemljama jer kako kazu to je cilj uefe pa hajde platini da te vidimo ali kao sto znamo nema tu para za ove lesinare.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2007, 13:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

sto se tice inzaghija covjek je golgeter a ne vrhunski znalac fudbala,sjeca li se neko panceva 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2007, 13:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
DELLBOY je napisao:
bigman je napisao:
Ливерпул јачи него прије двије године. Милан одлична одбрана, контра и шут из даљине савршени... Биће добра утакмица, сигуаран сам...

Ništa od Liverpool-a

1981. godina

1. princ Charles se oženio
2. Liverpool postao prvak Evrope
3. umro Papa

2005. godina
1. princ Charles se oženio
2. Liverpool postao prvak Evrope
3. umro Papa

Pouka: kada se princ odluci oženiti treći put, a Liverpool zaigra u finalu Lige Šampiona, treba upozoriti Papu!

Princ se nije oženio, nit je papa umro!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kao što sam i rekao

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2007, 14:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
JOE COLE je napisao:
sjeca li se neko panceva 8)

Pančev je za Inzaghija bio velemajstor što se tiče tehnike, a i nos za go je imao približan!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2007, 16:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
JOE COLE je napisao:
ligu sampiona treba preurediiti tako da u njoj igraju prvi i drugi iz prvenstva i pobjednik kupa

Ligu Sampiona treba da igraju kao sto i sam naziv takmicenja kaze Sampioni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2007, 03:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
JOE COLE je napisao:
ligu sampiona treba preurediiti tako da u njoj igraju prvi i drugi iz prvenstva i pobjednik kupa

pa bi sarajevo,zvezda i dinamo napunili nou kamp,san siro itd 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2007, 09:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Bolje nego da igra mrtvi Chelsea, Sevilla, Lazio, Arsenal, Liverpool koji nije bio prvak 17 godina,... samo prvaci i branilac titule!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2007, 14:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Sondri je napisao:
Bolje nego da igra mrtvi Chelsea, Sevilla, Lazio, Arsenal, Liverpool koji nije bio prvak 17 godina,... samo prvaci i branilac titule!

bolje za tebe ali ne za one koji su ulozili silne milione,zato i jeste ovako kako jeste,fudbal je danas business.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2007, 14:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Znači ko uloži milione treba da igra???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2007, 16:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Titula Milana obnovila stare teme
Trijumf Milana u Ligi šampiona ostavio je pomalo gorak ukus u ustima mnogim funkcionerima Evropske fudbalske unije, koji veruju da italijanskom timu nije trebalo ni dozvoliti da učestvuje u takmičenju. Pobeda Milana nad Liverpulom od 2:1 ponovo je u centar pažnje stavila problem sa kojim današnji fudbal, i sport uopšte, moraju svakodnevno da se suočavaju, a to je strah da bi sudske odluke mogle da okrnje autoritet sportskih upravnih tela.

Italijanski klub je na terenu osvojio titulu čisto i pošteno, a slika legendarnog Paola Maldinija kome trofej predaje predsednik UEFA Mišel Platini je za sećanje i uživanje.

Visoki funkcioneri UEFA objasnili su da Milanu ne bi bilo dozvoljeno takmičenje da se njegovo učešće u skandalu oko nameštanja mečeva dokazalo godinu dana kasnije.

Milanu su zbog učešća u tom skandalu oduzeti bodovi, a samim tim i mesto u Ligi šampiona.

Klub je, međutim, dobio mesto u kvalifikacijama, jer je UEFA procenila da "ne postoji dovoljna pravna osnova u pravilima", kojom bi se Milanu zabranilo učešće, bez obzira na želju.

UEFA je od tada promenila pravila da bi omogućila sebi odlučivanje kome će dozvoliti učešće u svojim takmičenjima.

"Da su ova nova pravila bila na snazi, Milanu bi najverovatnije bilo zabranjeno učešće zbog sportskih razloga. Nažalost, naši advokati su nam u to vreme rekli da ne bismo dobili slučaj da se Milan žalio na zabranu", rekao je jedan funkcioner UEFA.

Bez obzira na nova pravila, UEFA i dalje ne može biti 100 odsto sigurna da može da spreči klub da udje u njeno takmičenje, što dovodi do pitanja koje postavljaju mnogi u ovoj organizaciji i sportski radnici uopšte - ko je tu glavni?

Slučaj Milana pokazao je takođe važnost odluke Evropske komisije, koja će sledeće nedelje predložiti strategiju upravljanja sportom širom Evropske unije.

Milan je prošle godine slobodno mogao da se žali civilnim sudovima, koji bi svojim odlukama mogli da nateraju UEFA da promeni odluku. Za sada se ne zna da li će tako biti i ubuduće.

Ako se neki klub bude žalio sudu, UEFA bi mogla da uzvrati kontratužbom. Fudbalska unija ne želi da radi na takav način, ali zna da će to uraditi ako klub misli da može da se žali.

Ovaj problem ne tiče se samo Milana. Ne zna se šta bi se, na primer, desilo sa Vest Hemom da je uspeo da izbori plasman u Evropu pošto je proglašen krivim za nepravilnosti u transferima dvojice igrača.

"Premijer liga ih je proglasila krivim, ali im nije oduzela bodove. Ako bismo mi, međutim, želeli da im zabranimo učešće na osnovu sportskih razloga, oni bi se verovatno žalili sudu", rekao je funkcioner.

"Vest Hem bi svoj slučaj zasnovao na tome što ga je kaznila Premijer liga, uprkos činjenici da su ovo takmičenja UEFA, koje vodi po svojim pravilima, zbog čega bi trebalo da sama odlučuje ko će učestvovati", objasnio je on.

Sportska tela, kao što su UEFA i FIFA, traže način da budu izuzeta iz uobičajenih pravila EU, navodeći da je sport društveni pokret, a ne poslovni model.

Drugim rečima, UEFA i FIFA veruju da bi trebalo da im bude dozvoljeno da upravljaju fudbalom kako misle da treba. Njima to deluje razumno, kao i većini navijača, a svi se nadaju da evropski poslanici misle isto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2007, 16:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

JOE COLE je napisao:
JOE COLE je napisao:

Pa sto se zove Liga Sapiona sto se ne zove Liga Bogatih pa nek igraju 16 klubova iz 4 lige i zdravo.

Liga Sampiona za sampione i drugog iz jake lige(Eng., Span., Njem., Ital.)
Kup UEFA pobjednik kupa ili finalista(treci iz pomenutih liga ako su 1 i 2 igrali finale)

A po cemu to Milan mora napuniti San Siro da bi LS bila dobra.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2007, 16:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
UEFA: Navijači Liverpoola su krivi za kaos u Ateni

"PONAŠANJE navijača Liverpoola je razlog za probleme koji su se dogodili prije utakmice", izjavio je glasnogovornik Uefe William Gaillard.

Grčka interventna policija je koristila suzavac i palice ispred Olimpijskog stadiona u pokušaju da spriječi dvije tisuće navijača Liverpoola da uđu na stadion, govoreći im kako je stadion već pun. Navijači su ogorčeni jer su imali valjane karte za koje su izdvojili pravo bogatstvo, a da bi pratili svoju momčad u finalu Lige prvaka došli su na drugi kraj Europe. Također, mnogi koji su ušli na stadion ističu kako im sa karata uopće nije otkinut perforirani dio, a kamoli da je provjeravana njihova autentičnost.

Uključila se i britanska ambasada u Grčkoj: veleposlanik Simon Gass je objasnio da je policija imala plan o uspostavi koridora ispred stadiona u koje su trebali usmjeriti navijače i uvjeriti ih da ne mogu ući na stadion. Kako je izgledao pokušaj "uvjeravanja" ogromnog broja navijača koji su došli iz Engleske, da ne mogu ući na stadion, ne treba puno zamišljati.

"Velika većina navijača sa valjanim kartama je ušla, ali i da mali broj nije uspio, to nije zadovoljavajuće", diplomatski je zaključio gospodin veleposlanik.

Ministar sporta Richard Caborn je još nezadovoljniji i o svemu će traži očitovanje predsjednika Uefe Michela Platinija na njihovom sastanku za dva tjedna: "Snažno suosjećam sa navijačima Liverpoola koji su sa svojim teško zarađenim novcem platili valjane karte a nisu mogli ući na stadion. To zahtijeva hitno objašnjenje; od grčkih vlasti, Uefe i predsjednika Platinija, kojeg ću to pitati kada se osobno sretnemo"

Glasnogovornik Uefe je na to odgovorio: "Ponašanje navijača Liverpoola prije utakmice je iznimno otežalo rad policiji, koja nije htjela koristiti nasilne metode i zbog toga zaslužuje pohvale. Oko stadiona je pronađeno mnogo krivotvorenih karata, koje su napravljene u Engleskoj".

"Sa navijačima Milana nije bilo takvih problema, jer oni nisu pokušali ući nasilno ili uz lažne karte i preskočiti ograde.(Ovo mi smrdi) Liverpoolove pristalice su u jednom trenutku nadvladali policiju i zahvaljujući njima nije došlo do tragedije", hvali Gaillard policiju.

"Žao mi je što na stadion nisu mogli ući navijači sa valjanim kartama, ali postoji kolektivna krivnja Liverpoolovih navijača zbog ponašanja koje su demonstrirali".

Na primjedbe mnogih Engleza da su ih na nekoliko kontrolnih točaka pred stadionom samo pretresali, dok im karte nijednom nisu provjerene, kao i da atenski stadion uopće nije nogometni stadion prilagođen ovakvoj utakmici, Gaillard samo odmahuje rukom: "Jedina odgovornost koju bi mogli prihvatiti je što nismo odabrali stadion sa 250 tisuća mjesta, ali nažalost, takav stadion ne postoji".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 15:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

JOE COLE je napisao:
JOE COLE je napisao:

Pa sto se zove Liga Sapiona sto se ne zove Liga Bogatih pa nek igraju 16 klubova iz 4 lige i zdravo.

Liga Sampiona za sampione i drugog iz jake lige(Eng., Span., Njem., Ital.)
Kup UEFA pobjednik kupa ili finalista(treci iz pomenutih liga ako su 1 i 2 igrali finale)
ako pogledas moje postove malo bolje skontaces da sam i ja protiv ovakve lige sampiona jer unistava fudbal u manjim zemljama ali samo iznosim cinjenice malo ironicno a to je da je fudbal za nas obicne smrtnike jos uvijek samo zabava a za one koji su aktivno ukljuceni u njega samo posao i masina za pravljenje love,od igraca,sponzora,trenera,managera itd,samo im je lova u pitanju,nekad iz kluba u klub prelazilo iz ljubavi a danas je jedini faktor lova,jer pisag ja jarane,fudbal igras u prosjeku 10 godina i sto zaradis za tih 10 godina to ti je to,vjeruj mi znam o cemu pricam.

A po cemu to Milan mora napuniti San Siro da bi LS bila dobra.

ako pogledas moje postove malo bolje skontaces da sam i ja protiv ovakve lige sampiona jer unistava fudbal u manjim zemljama ali samo iznosim cinjenice malo ironicno a to je da je fudbal za nas obicne smrtnike jos uvijek samo zabava a za one koji su aktivno ukljuceni u njega samo posao i masina za pravljenje love,od igraca,sponzora,trenera,managera itd,samo im je lova u pitanju,nekad se iz kluba u klub prelazilo iz ljubavi a danas je jedini faktor lova,jer pisaj ga jarane,fudbal igras u prosjeku 10 godina i sto zaradis za tih 10 godina to ti je to,vjeruj mi znam o cemu pricam a sto se tice punjenja san sira,pitaj jednog talijana da li ce mu liga sampiona biti dobra kad milan igra iz sedmice u sedmicu sa nekim timovima iz albanije,gruzije itd,jos jednom naglasavam ja sam za ligu SAMPIONA ali ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 20:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Liga šampiona je davno gotova, pa je zaključujemo za ovu sezonu. Ko bude raspoložen, kad dođe vrijeme za novu LŠ, otvara drugu temu i može slobodno da je označi kao ljepljivu...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 595 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30

Sva vremena su u UTC [ DST ]