prasica je napisao:
@Tiki
Ako je Nemanja bista narodnog heroja, kao što ti kažeš, zašto ti je njegov sistem vrjednovanja toliko važan?
Zato što se "sticajem okolnosti" nalazi tu gdje se nalazi! I kao takav se nešto pita. I većini ljudi nešto znači njegovo profesorsko mišljenje.
A u suštini ga boli ona stvar za sve to! Kao i ostali u tom loncu, koristi povjerenje naivnih (u koje očigledno spadaš i ti) da ostvari svoje sitne interese!
btw. On zaista nije tema, i samo je jedan (možda i najmanje bitan) kog smo se ovde dotakli...
prasica je napisao:
Branim svog profu, jer imala sam priliku da čujem njegov komentar. Naime, juče su ga napali, baš zbog toga, što nije domaćim pjesmama dao više bodova. Čovjek kaže da je sve svoje ocjene formirao na osnovu nastupa uživo, koji se desio na isti dan, preko dana. I tad je ocijenio interpretaciju. I debelo stoji iza toga.
Debelo stoji iza interpretacije koju je slušao na dan finala u dvorani Borik.
Pazi, možda je N.S. muzički genijalac i možda ima 4 puta bolji sluh od mene, ali da si se pojavila samo na 2 minuta u toj istoj sali i čula onaj specijalni efekat koji je razglas tamo proizvodio shvatila bi da mu je priča čist šupljak!
Čovjek je isto tako ocjenio i aranžmane??? Pa tamo se nije moglo razlikovati violončelo od flaute, a kamoli kucani bass od uživo odsviranog...
Jedino što su oni tamo mogli vidjeti je da li dijete skakuće na sceni u ritmu ili ne! (i to sa prekidima, jer su radnici koji su zakivali scenu non-stop šetali tamo-vamo)
prasica je napisao:
A ne bih se složila s tobom Tiki da se od muzike ne može živjeti.
Ja baš smatram da može.
Gdje sam ja rekao da se od muzike ne može živjeti?
Izvini, ali ja ipak malo više živim od muzike nego ti...
prasica je napisao:
Naravno svako dobije onoliki dio kolača koliki zaslužuje. Tj. ako si dobar muzičar, najest ćeš se.
Živiš u zabludi! Ovdje se kolač ne dijeli po zasluzi, već po tome koliko "grizova" svog kolača ćeš dati nekom drugom.
Shvati to već jednom!
prasica je napisao:
Roniju naravno smeta da neko procjenjuje njegov rad, vrijeme i trud, al je isto tako svjestan da još nije spreman za velike priče. On smatra da ima još mnogo toga da nauči i svakim danom uči. A rezultati već dolaze.
Počinje da grabi svoj veliki dio kolača. Valjda zato što je j***no odličan gitarista.
A meni je baš drago zbog toga.
Rad, rad i samo rad.

Nažalost, Roni kupi samo mrvice. I to sa poda.
Kao i mnogi dobri muzičari ovdje...
Prodaja iluzija je zanimanje koje su ovdje mnogi dobro ispekli!
I dok shvatiš šta kupuješ - obično je kasno!
Debelo kasno!
Pozdrav!