banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 19:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 239 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Od svih drzava ex-Yu najbolje ce proci
BiH 27%  27%  [ 19 ]
Srbija 61%  61%  [ 43 ]
Hrvatska 0%  0%  [ 0 ]
Makedonija 4%  4%  [ 3 ]
Slovenija 3%  3%  [ 2 ]
CG 4%  4%  [ 3 ]
Ukupno glasova : 70
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 20:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Mene su obje Marije iznenadile svojom izvedbom pjesme.
Marija Sestic je bolje otjpevala pjesmu nego na bilo kojem drugom nastupu koji sam gledao, ali su mi scenski nastup i koreografija bili propast. Uopste nije iskoristen potencijal onih displeja, osim u jednom trenutku kad se zeleno pretvori u crveno. U kljucnom momentu pjesme, poslije prvog refrena kada krene onaj instrumental gudaca, na sceni se nista ne desi!!! Ne mogu da vjerujem da taj momenat nisu iskoristili. Pa i na onom dugackom displeju ispred scene se mogla pustiti rijeka kako tece, to bi bas dobro izgledalo i bilo u skladu sa pjesmom.
Ko god da je smisljao scenski nastup, sjebao je prolaznost pjesme. Ne kontam samo zasto su toliko najavljivali tu koreografiju da ce biti neki bum sa efektima ovo ono. Meni ono izgleda kao da je smisljeno za 5 minuta.
Kostimi su jedino bili dobri.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 21:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
_Pasha_ je napisao:
U Svedskoj npr su ogorceni na rezultate, jer kazu komsijsko glasanje nema vishe nikakvog smisla....U istom trenutku zaboravljaju da su upravo svedi jedine poene dobili od Norveske, Islanda, Danske i Finske...i to po 12. A kovali su jebeni The Ark u apsolutne favorite.

Vader je napisao:
Ja sam čuo i za Njemačku.

Baš me zanimaju komentari u medijima tih zapadnih zemalja, i Britanije, pa bih volio da oni od vas koji žive u tim zemljama napišu nešto o tome.

Helena je napisao:
I Njemacka razmislja da odustane od Evrovizije. Sve se vrti oko toga kako se zemlje istocne Evrope potpomazu u glasanju (komsije, istocni blok...). Kad pogledate samo tabelu...prvi zapadnjak Grcka na 7. mjestu..a onda Finska na 17., a za njom Svedska, Njemacka...itd. Posto su Njemacka, Engleska, Spanija i Francuska najveci sponzori oni se najvise i bune.

Mada opet neke novine komentarisu kako je poslije dugo vremena "pjesma" pobjedila (a ne show).

EiLeen je napisao:
Da su se potrudili da imaju dobru pjesmu, možda bi neko i glasao za njih... Engleska s onim stjuardesama.. :roll: Vezze...
Italija ne učestvuje zbog San Rema, a više od pola Talijana bojkotuje isti jer kažu da mladi talenat tamo ne može doći do izražaja..
Ma nek odustanu... Srbija je pobijedila i to se ne može osporiti..

Oni su svi *ebeni licemjeri.
Posalju zadnji sit i ocekuju da moraju biti u prvih 5 jer oni su veliki.
Takodje su smecari jer oni moraju ici direktno u finale makar bili i zadnji na tabeli.
Sto znaci da u jednom navodno fer i ravnopravnom takmicenju imamo i neke ravnopravnije od drugih.
I ti ravnopravniji se sad zale zbog neravnopravnosti, ali ne one neravnopravnosti koja je konkretna, dokaziva i ide njima u korist. Mo's mislit postenih ljudi, jadnih, zakinutih...sve mi ih zao nesto...

E pa kad imaju tako istancan osjecaj za pravdu - zasto se onda nisu bunili sto oni idu uvijek direktno u finale, pa makar na prethodnoj Evroviziji bili zadnji?
Kad imaju tako istancan osjecaj za pravdu zasto nisu punili novine nepravdom koju vidimo u sledecim rezultatima -
Citiraj:
Ireland won 7 times, Luxembourg, France and the United Kingdom 5 times. Sweden and the Netherlands won 4 times

Ovdje je samo nabrojano 30 pobjeda onih koji su rekorderi po broju pobjeda. Evo, bas cu pokusati naci na netu konkretan podatak koliko puta je ko pobjedio, cisto da se vidi o cemu pricam.
Jer mislim da se od 1956 kad je odrzana prva Evrovizija (znaci 51 put do sada) na prste moze nabrojati koliko su puta na Evroviziji pobijedile istocne zemlje...ali kad istocne zemlje pobjede 3 puta odmah je to pretjerivanje, puno je to, naspram njihovih 'malih' 40 i kusur puta...

Najbolje onda nek kazu - mi smo veliki, vi mozete ucestvovati, ali samo reda radi, pobijediti ne smijete, a prvih 5 mjesta cemo mi ionako podijeliti izmedju sebe.

I oni glasaju jedni za druge, za svoje susjede i to je OK, sli kad to rade drugi to onda nije OK.

Meni je sasvim jasno to glasanje za susjede jer ima tu i 'lokal patriotizma', ali i toga da su ti ljudi blizi jedni drugima i kulturoloski i muzicki i istorijski i svakako, pa je normalno da bolje razumiju muziku susjeda, da im lakse ulazi u uho, da im ta muzika vise odgovara, nego od onih koji zive na drugoj strani kontinenta i imaju drugaciji stil zivota, ukus, kulturu, pa i muziku...

E sad, to davanje bodova susjedima uopste ne pije mnogo vode, jer uzmimo samo zemlje ex-Yu, zasad ih je 6 (Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija). Da se daju bodovi dobrosusjedski, a da ne utice pjesma na to bodovi bi se opet razvodnili.
Znaci, ako su sve pjesme slicnog kvaliteta Srbija bi dobila 12 bodova od jedne zemlje, od nekog bi dobila 5 bodova, od nekog ...a toliko bodova su Srbiji dale i zemlje koje sa Srbijom nisu nit luk jele, nit luk mirisale.
Ostali bi se veliki bodovi rasprsili izmedju drugih zemalja u okruzenju...a ipak najcesce susjedi glasaju za jednu pjesmu maksimalnim bodovima - jer im se ta pjesma svidja...jer je takav ukus ljudi u tom okruzenju i jer ta pjesma odskace od drugih...
Ne moze me niko uvjeriti da Hrvatska daje bodove Srbiji jer se ljudi u tim zemljama medjusobno vole strasno puno.

Statisticki gledano, sa osrednjim pjesmama vece sanse ima svedska dobiti 12 od svojih susjeda nego Srbija (recimo), kao i vece sanse dobiti 8 i 10 bodova (jer se bodovi ne rasipaju na brojne susjede). :D
Tako da to sve dodje negdje na isto, gore-dole koji dobrosusjedski poen.

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 21:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

fantomacan je napisao:
Zar misliš da od mene ili tebe zavisi hoće li Marija Šestić uspjeti? Ako je tako ja onda podržavam DJ Krmka, on je barem iskren i ne folira ništa.

:lol:
Ja ga podrzavam u svakom slucaju - shvatio covjek od cega se zivi, na cemu se uzima lova i to i nudi. :D
A par njegovih saljivih seksualnih pjesmica me bas znaju tako fino nasmijati i opustiti da sam ih skinula s neta i izdvojila u jednu plej listu i to pustim sebi kad me uhvati PMS ili kad puknem i odmah mi izmami osmijeh na lice. :lol:

Vader je napisao:
Italija bojkotuje Evroviziju? Od kada? Jesu li javno naveli razloge? Biće fazon da im se sada priključi još nekoliko zemalja.

A šta to oni imaju u San Remu? Ne pratim te festivale. Da li tamo učestvuju samo njihovi izvođači?

Italijanska drzavna televizija lovu daje za svoj festival San Remo tako da nema para i za Evroviziju, cini se.
A nisu ni zainteresovani jer su bili razocarani svojim rezultatima, tj. plasmanima.
Bili su dio velike petorke koja je (kako rekoh) em ravnopravnija od drugih pri ucestvovanju, em bi da budu ravnopravniji od drugih kad se bira pobjednik - a sve u cilju pravde i fer borbe.

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 21:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
ventilator je napisao:
Citiraj:
Ireland won 7 times, Luxembourg, France and the United Kingdom 5 times. Sweden and the Netherlands won 4 times

Jeste dok su postojale SFRJ i SSSR :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 21:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

VeLiKi. je napisao:
nisam nista govorio o muzici kao muzici, vec o stavu. zasto bih dodjavola navijao za nekog drugog pored sugradjanke? navijacu za nju ispred i marije serifovic, uvijek.

Ja u sustini navijam za sve zemlje ex-Yu. :D
Komunjara sam ti ja stara. :lol:

Ali koja pjesma mi se bas svidi - za tu pjesmu malo vise navijam. :D

Ove godine je to bila Marija Serifovic, jer njen glas zaista volim (i prije ovog spektakla).
Zaljubila sam se u njen glas kad sam je prvi put vidjela na TV-u, u nekoj emisiji gdje je pjevala i strane i svakakve nekakve pjesme (pretpostavljam da svojih nije imala ili je mozda tek izdala album). Kad sam je cula bas sam bila paf i pomislila sam - evo ga, napokon se bavi pjevanjem neko ko zna da pjeva. :D
A i pjesma Molitva mi se zaista svidjela.

Mom dragom je bila bolja pjesma Marije Sestic.
A imao je i predrasude prema pjesmi Marije Serifovic, kad je cuo da se pjesma zove Molitva odmah je pomislio da je to neka religijska pjesma i nije mu bila interesantna, nije joj ni dao sansu... :lol:
Tek kad sam mu ja ispirala mozak :D kako je to dobra pjesma i (po meni) cista ljubavna pjesma, a ne religiozna (mada sam citala da su je i neke engleske novine nazvale ljubavno-religioznom) - poslusao je tekst i svidjela mu se.

Po meni bi svi trebali pjevati na svom maternjem jeziku.
Bugarka je (uz Bosnu, naravno) trebala biti bolje plasirana.

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 22:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
E sad tema moze i pod kljuc :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 22:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Helena je napisao:
E sad tema moze i pod kljuc :D :D

E ne moze. Nije mi Vader odgovorio na pitanje. Da li je to zbog toga sto : :D

a ) jos uvijek razmislja :lol:

b ) tjesi se da sam trol :lol: :lol:

c ) cuo je da se otac Marije Serifovic zove Omer, pa revidira stavove :lol: :lol: :lol:

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 22:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
E sad tema moze i pod kljuc

Ubila ju je venti kao zeca :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 22:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Citiraj:
E sad tema moze i pod kljuc

Ubila ju je venti kao zeca :)

Vrlo. :wink: Uzgred, veceras se nije lako zvati Marija Sestic. :wink:

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 23:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
al ste digli frku oko evrovizije. sve ovo sad rasprave lijepo prevedite pa pošaljite na adresu EBU pa da vidite da li će uvažiti vaše primjedbe, kao gledalaca.

u međuvremenu, i Malta se buni povodom teleglasanja.

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 23:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Japanese_rose je napisao:
Vader, jedno jednostavno pitanje. Kako se zove zemlja u kojoj zivis ?

E ne moze. Nije mi Vader odgovorio na pitanje.

Što me prozivaš, tek sam sada pročitao ovo što ste ispisali.

Ne vidim svrhu tvog (političkog) pitanja na ovakvoj temi. Mogao bih možda još ponešto reći ali da ne ispadne da vrdam pa da me prozivaš na forumu evo ti odmah: "odgovor na tvoje pitanje je vrlo jednostavan: Bosna i Hercegovina"

Sretna sad?

b ) tjesi se da sam trol

Ma ti si i više od trola :P

c ) cuo je da se otac Marije Serifovic zove Omer

Nebitno. Nema veze ni sa čim. Osim možda tebi.

Sad ce ti to Vader nabrzaka objasniti. Odnosno vec je objasnio na svoj karakteristican nacin...

Otkud sad ja imam neki karakterističan način? Nisam ga primjetio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 23:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
subcomandante marcos je napisao:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
a vi ostali --- kako vam se da? :-? vec je sve gotovo :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 23:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
...nemos vjerovat'..... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 23:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
sta?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 23:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Što me prozivaš

Cisto da znam dje sam, malo sam se zijanila ovih dana. :lol:

Vada je napisao:
Osim možda tebi.

Blabla...sta me briga, mene samo interesuje da se Marija Sestic ne razocara zbog kompletne ove pompe. Je li se vratila ? Je li ima neki intervju s njom ? Poljubi je za mene ako je negdje sretnes ( al' iz zaleta :P ).

Citiraj:
Otkud sad ja imam neki karakterističan način? Nisam ga primjetio.

Ja sam ga primijetila i sta sad ? :D

Vada_Brada je napisao:
Bosna i Hercegovina

Naravno da sam sretna. :)

U potpisu : Superjapanskitrol :lol:

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 23:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Smijem li ja sada da zakljucam ovu temu? :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 23:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
Ja bih volio..jer kad god neko nesto postuje ja MORAM da pogledam, a ono uglavnom glupost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 23:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Smijem li ja sada da zakljucam ovu temu? :)

Zbog cega bi je zakljucavao ? Tema je aktuelna, bice jos diskusije.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 23:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tema o BiH predstavnici i Eurosongu postoji - ovdje - nagadjali smo ko ce biti najbolje plasiran .. Eurosong je gotov .. nema vise potrebe za nagadjanjem. Buduci da ova tema ima potencijala za bespotreban flame .. ipak ide kljuc .. a diskusiju slobodno nastavite u komsiluku kod FLASHa :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 239 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Sva vremena su u UTC [ DST ]