banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 19:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 239 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća

Od svih drzava ex-Yu najbolje ce proci
BiH 27%  27%  [ 19 ]
Srbija 61%  61%  [ 43 ]
Hrvatska 0%  0%  [ 0 ]
Makedonija 4%  4%  [ 3 ]
Slovenija 3%  3%  [ 2 ]
CG 4%  4%  [ 3 ]
Ukupno glasova : 70
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 08:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
VeLiKi. je napisao:
normalno da cu navijati za predstavnika iz banjaluke, za sugradjanina. malo se gubi smisao takmicenja ako ces navijati za nekoga cije ime ne mozes izgovoriti, cije ime pjesme ne mozes izgovoriti, niti rijeci te iste pjesme ne mozes niti izgovoriti niti razumjeti.

Sve zavisi od toga kako gledaš na ovo takmičenje. Ustvari, sa ovakvim stavom se ta manifestacija definitivno ni ne može zvati "takmičenje". Valjda znamo šta znači riječ "takmičenje" i to posebno "muzičko takmkičenje". Ovo što si ti opisao je "manifestacija u kojoj svako glasa za svoje". I to je OK ako bi ta manifestacija bila tako definisana. Ali mislim da nije. Definisana je kao "muzičko takmičenje". Ali vidimo da od toga nema ništa, glasanje je nadasve predvidljivo, posebno podjela "najviših bodova" (8, 10, 12), dok se "niži" bodovi čak i dijele prema kvaliteti, i samo zato konačni ishodi mogu da variraju od jedne do druge Eurovizije.

Meni je jako žao što Bosna nije bila bolje plasirana, definitivno su zaslužili zbog pjesme, možda čak i 2. mjesto, a ako ne to onda u prvih 5. Skinuo sam juče sa YouTube nekoliko pjesama iz vrha, bar 7 pjesama ih prvih 10 meni nisu dobre kao Bosanska. I kad bi se glasalo po kvaliteti a ne sa tim stavom "svoji svome" i "svojim komšijama" vjerovatno bi Bosna bila bolje plasirana. A Srbija bi opet pobjedila :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 08:48 
Citiraj:
Koliko ima pjesama/melodija na svijetu, sasvim je nemoguce zaobici a da se ne nadju bar par pjesama koje lice jedna na drugu.

To se podrazumjeva....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 08:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

V@nja je napisao:
Molitva se mogla cuti mnogo ranije prije izvedbe na eurosongu, zasto se ova djevojka tek sad odlucila na tuzbu ..

Ja kod ove pjesme ne vidim neku sličnost, možda nisam pažljivo slušao.

Ali Željkova definitivno ima melodiju kao ova Azejbedžanska (koja je odlična). Kad sam prvi put čuo tu pjesmu slušajući Buddha Bar kolekciju pomislio sam da je vjerovatno to ta pjesma za koju su rekli da je Željko plagijašio, i onda sam vidio da je to to.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 08:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
fantomacan je napisao:
Lear je napisao:
БиХ је до сада учествовала 13 пута и само су Хари (2006), Дин (2004) и Путници (1999) били боље пласирани него Марија Шестић (2007). У претходним постовима сам објаснио. БиХ не може боље уз постојећи систем гласања, а Србија ће увијек када учествује бити високо пласирана (финале готово увијек обезбјеђено).

Марија Шестић је добро отпјевала, лијепо је изгледала, али против математике се не може.

Што се тиче наше друге Марије, драго ми је да је побједила (већина бањалучана, као и ја, сам сигуран је дала свој допринос у том погледу) и да ће Београд имати прилику сљедеће године организовати Еуросонг.

Baš si ga izračunao. Kako onda pobijedi Lordi prošle godine? Po tom šablonu trebao bi uvijek biti pobjednik isti ili iz iste grupe zemalja što nije tačno. Bih ne može bolje dok grupa ljudi misli da su oni najpametniji i da oni uvijek trebaju birati pjesmu ili kad je takmičenje lažirati da prođe njihov favorit. I kao opet su zadovoljni, krivac je jer su nastupali prvi, pa čudan ukus publike, sve samo ne oni sami i loša pjesma.

Говорио сам искључиво о Босни и Херцеговини и Србији и нашој гласачкој бази. Наравно да ако неко направи пјесму која има прођу у Европи да може побједити. Нервира ме када неко уздиже до небеса прошлогодишње треће мјесто Харија, а то је остварио захваљујући гласовима потенцијалних српских гласача (Србија није учествовала), а а Маријином једанаестом мјесту говоре као о неуспјеху. Марија је одлично представљала БиХ, одличан наступ, али боље није могло.

Уколико је тачно шта се прича да би Данска, Швајцарска и Аустрија могле одустати од Еуросонга, онда би то највише утицало на бодове, Србије, Турске, Албаније, Босне и Херцеговине, па чак и Хрватске. Србија (и Црна Гора) већ трећи пут заредом откако учествује добија по 12 бодова од Швајцарске и Аустрије, а БиХ је увијек ту негдје.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 09:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

VeLiKi. je napisao:
malo se gubi smisao takmicenja ako ces navijati za nekoga cije ime ne mozes izgovoriti, cije ime pjesme ne mozes izgovoriti, niti rijeci te iste pjesme ne mozes niti izgovoriti niti razumjeti

Naprotiv, tek to ima smisla. Jer to je muzika.
Da li se tebi ikad desilo da ti se svidi i da te ispuni pjesma na stranom jeziku koju uopšte ne razumiješ? Bilo bi jako žalosno da nije. Meni se to redovno dešava. Mogu uživati uz pjesme koje uopšte ne razumijem. Jer kod muzike nije prioritet razumjevanje teksta već melodičnost, ritam, (milo)zvučnost vokala. To je muzika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 09:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Lear je napisao:
а Маријином једанаестом мјесту говоре као о неуспјеху.

Ko govori?

Lear je napisao:
Уколико је тачно шта се прича да би Данска, Швајцарска и Аустрија могле одустати од Еуросонга

Ja sam čuo i za Njemačku.

Baš me zanimaju komentari u medijima tih zapadnih zemalja, i Britanije, pa bih volio da oni od vas koji žive u tim zemljama napišu nešto o tome.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 09:40 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2007, 10:02
U Svedskoj npr su ogorceni na rezultate, jer kazu komsijsko glasanje nema vishe nikakvog smisla....U istom trenutku zaboravljaju da su upravo svedi jedine poene dobili od Norveske, Islanda, Danske i Finske...i to po 12. A kovali su jebeni The Ark u apsolutne favorite.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 14:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
Vader je napisao:
Da li se tebi ikad desilo da ti se svidi i da te ispuni pjesma na stranom jeziku koju uopšte ne razumiješ?

normalno.

nisam nista govorio o muzici kao muzici, vec o stavu. zasto bih dodjavola navijao za nekog drugog pored sugradjanke? navijacu za nju ispred i marije serifovic, uvijek.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 14:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Sep 2001, 01:00
nema sta ,serif marijanovic je fantasticno otpjevao pjesmu molitva....
bravo serife...a posebne komplimente nasoj banjalucanki mariji sestic,
jer balada ;rijeka bez imena ''zasluzila je najmanje plasman u slijedecoj
godini...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 14:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Citiraj:
Ja kod ove pjesme ne vidim neku sličnost, možda nisam pažljivo slušao.

Ja takođe ne vidim nikakvu sličnost, poslušao sam nekoliko puta baš pažljivo... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 15:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Vader je napisao:
_Pasha_ je napisao:
Citam negdje da neka Albanka najavljuje tuzbu protiv Marije ( ove uggly :P )....jer je kao pagijat.....koliko ima istine u ovome ostaje da se vidi....

Navodno je plagijat ove pjesme, to sam našao na drugom forumu

http://www.youtube.com/watch?v=AZFhfJn7E1I

evo i zagrepcani kazu:

http://dnevnik.hr/naslovnica/scena/glaz ... _17163.php

Ali Marija kaze da je to ne zanima:

http://www.mtsmondo.com/entertainment/m ... vest=57021

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 16:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
fantomacan je napisao:

Ništa gluplje od lažno-primitivnog patriotizma. Sad treba svi po automatizmu da navijamo za nju jer je Banjalučanka? U muzičkom takmičenju najvažnije je da je neko iz Banjaluke?

Bas tako!

Ovaj put jeste. Ionako je mali broj ljudi odavde uspio i to uglavnom kad je shvatio da nece naici na podrsku rodnog okruzenja.Podrzavajuci ono sto je nase stvaramo kvalitetniju sredinu i svima nam je bolje a zasad nismo bas nesto poznati po kvalitetu.

Da je Sesticka imala pjesmu k`o onaj bolid iz Ukrajine naravno da ne bi glasali.Ali ovaj put nismo imali cega da se stidimo,stavise...

Inace se Banjaluka nije bas nesto usrala od podrske svojima.To se stalno ponavlja.

Nesto sto je nase se mora podrzavati i to samo mi ne radimo.A narocito te teorije kako niko nikome ne treba da namece misljenje.Svi jebote najpametniji a ono zivi supljak!Mozda smo svi glupi.Prvi ja.

Naravno,i Serifa treba podrzati.I ona je nasa i sve je to za nas veoma bitno.Ekstremno mi je drago da se u Beogradu slavi zbog neceg sto nije sport.

Da je Sesticka pobijedila,da li bi Banjalucani izasli na ulice.Mozda i bi,jer svi volimo pobjednike ali inace se svi nesto gledamo kroz kritiku,k`o da smo svu pamet svijeta pokupili...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 16:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
Vader je napisao:
Lear je napisao:
а Маријином једанаестом мјесту говоре као о неуспјеху.

Ko govori?

Lear je napisao:
Уколико је тачно шта се прича да би Данска, Швајцарска и Аустрија могле одустати од Еуросонга

Ja sam čuo i za Njemačku.

Baš me zanimaju komentari u medijima tih zapadnih zemalja, i Britanije, pa bih volio da oni od vas koji žive u tim zemljama napišu nešto o tome.

sta ima da se komentarise??sledece godine ce biti balkanvizija..

Za razliku od Germana, Italijani su odavno skontali koja je to propast i nece da se sramote..

Sto bi jedna zemlja u kojoj se odrzavaju festivali kakav je u San Remu, samo zbog glupe globalne politike ucestvovala u tako necem.
To je isto kao sto Svajcarci nece u EU zbog Bankovnog sistema.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 18:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Italija bojkotuje Evroviziju? Od kada? Jesu li javno naveli razloge? Biće fazon da im se sada priključi još nekoliko zemalja.

A šta to oni imaju u San Remu? Ne pratim te festivale. Da li tamo učestvuju samo njihovi izvođači?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 18:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
I Njemacka razmislja da odustane od Evrovizije. Sve se vrti oko toga kako se zemlje istocne Evrope potpomazu u glasanju (komsije, istocni blok...). Kad pogledate samo tabelu...prvi zapadnjak Grcka na 7. mjestu..a onda Finska na 17., a za njom Svedska, Njemacka...itd. Posto su Njemacka, Engleska, Spanija i Francuska najveci sponzori oni se najvise i bune.

Mada opet neke novine komentarisu kako je poslije dugo vremena "pjesma" pobjedila (a ne show).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 18:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Helena je napisao:
Posto su Njemacka, Engleska, Spanija i Francuska najveci sponzori oni se najvise i bune

A pjesme su im krš.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 19:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
tomasd je napisao:
Bas tako!

Ovaj put jeste. Ionako je mali broj ljudi odavde uspio i to uglavnom kad je shvatio da nece naici na podrsku rodnog okruzenja.Podrzavajuci ono sto je nase stvaramo kvalitetniju sredinu i svima nam je bolje a zasad nismo bas nesto poznati po kvalitetu.

Kako to na taj način stvaramo kvalitetniju sredinu i kako nam je bolje?

Citiraj:
Da je Sesticka imala pjesmu k`o onaj bolid iz Ukrajine naravno da ne bi glasali.Ali ovaj put nismo imali cega da se stidimo,stavise...

Kako sad ovo? Zar ne treba podržavati naše zbog kvalitetnije sredine?

Citiraj:
Nesto sto je nase se mora podrzavati i to samo mi ne radimo.A narocito te teorije kako niko nikome ne treba da namece misljenje.Svi jebote najpametniji a ono zivi supljak!Mozda smo svi glupi.Prvi ja.

Naravno,i Serifa treba podrzati.I ona je nasa i sve je to za nas veoma bitno.Ekstremno mi je drago da se u Beogradu slavi zbog neceg sto nije sport.

Nametale su mnoge budale svoje mišljenje godinama i dalje to rade, zato narod i jeste takav kakav jeste i nije uspješan ni u čemu, nego naprotiv ozloglašen.
Ko je onda tu naš od dve Marije? Imamo samo jednu državu.

Zar misliš da od mene ili tebe zavisi hoće li Marija Šestić uspjeti? Ako je tako ja onda podržavam DJ Krmka, on je barem iskren i ne folira ništa.

Poslednji put menjao fantomacan dana 14 Maj 2007, 19:05, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 19:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Da su se potrudili da imaju dobru pjesmu, možda bi neko i glasao za njih... Engleska s onim stjuardesama.. :roll: Vezze...
Italija ne učestvuje zbog San Rema, a više od pola Talijana bojkotuje isti jer kažu da mladi talenat tamo ne može doći do izražaja..
Ma nek odustanu... Srbija je pobijedila i to se ne može osporiti..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Citiraj:
Nametale su mnoge budale svoje mišljenje godinama i dalje to rade, zato narod i jeste takav kakav jeste i nije uspješan ni u čemu, nego naprotiv ozloglašen.
Ko je onda tu naš od dve Marije? Imamo samo jednu državu.

Sad ce ti to Vader nabrzaka objasniti. Odnosno vec je objasnio na svoj karakteristican nacin...

Vader je napisao:
Meni je jako žao što Bosna nije bila bolje plasirana, definitivno su zaslužili zbog pjesme, možda čak i 2. mjesto, a ako ne to onda u prvih 5.

Vader, jedno jednostavno pitanje. Kako se zove zemlja u kojoj zivis ?

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 20:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
VeLiKi. je napisao:
Vader je napisao:
Da li se tebi ikad desilo da ti se svidi i da te ispuni pjesma na stranom jeziku koju uopšte ne razumiješ?

normalno.

nisam nista govorio o muzici kao muzici, vec o stavu. zasto bih dodjavola navijao za nekog drugog pored sugradjanke? navijacu za nju ispred i marije serifovic, uvijek.

Sve je to u redu, s tim sto Marija Sestic nije na Evroviziji predstavljala Banjaluku - nego Bosnu i Hercegovinu.

:D

Ma liberté

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 239 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]