Digresija je napisao:
Dvoboj izmedju Srbije i Ukrajine me podsjecao na slican dvoboj prije par godina, kad je Zeljko Joksimovic u zavrsnici izgubio od Ruslane, no ovaj put je Srbija pobijedila - i to ubjedljivo.
To sam i ja primjetila. Ruslana i Zeljko su imali isti "Kampf" pre par godina. Sad se to izjednacilo.
Digresija je napisao:
Cak bih uveo obavezno pjevanje na zvanicnom jeziku drzave, koju predstavljas, da se Evrovizija ne pretvori u Angloviziju.
Takodje. Nije vazno da se tekst razumije, vazno je kako taj predstavnik prenese neku pjesmu, kojim osjecajima, emocijama... melodija pjesme, sam ritam... Najbolji primjer je eto, Marija Serifovic koja je perfektno otpjevala pobjednicku pjesmu. Koje emocije, koji osjecaji... da se covjek odusevi. I da nisam razumjela tekst pjesme, meni bi se pjesma opet svidjela.
Ja bih isto uvela da svaka zemlja ima tradicionalni 'touch' u svojoj pjesmi, nesto muzicki tradicionalno... nesto sto karakteristise tu zemlju.
Ili se meni cini ili Austrija svake godine daje bodove (zadnja 3 boda) istim redosledom?

Sad je bilo 8 bodova Turska, 10 BiH, 12 Srbija. Tako je bilo i prosle godiine i mislim da je bilo i proslih godina tako. SVe se bojim da 'pravi' Austrijanci zovu. To sve raja sa Balkana..
Digresija je napisao:
Doduse, Srbija je ove godine zasluzeno pobijedila - imala je kvalitetnu pjesmu i glasovno potkovanu pjevacicu, pa su i ne-komsije dale prilican broj glasova, iako je pjesma bila na srpskom jeziku, tj. na ne-engleskom.
Zasluzena pobjeda, nema sta. Zao mi je samo sto je Joksimovic propustio istu tu sansu. Jer je "Lane moje" bila malkice bolja od "Molitve".
O Ukrajini ne znam sta bih rekla. SVake godine se nadje barem jedna takve vrste. I jos stignu na vrh. Al sta ces... dosta je osoba koji vole te 'cirkusne' pjesme pa glasaju za njih.
Sjetite se samo pjesme (opet cu ja

) "Wadde hadde dudde da..."... pjesma otpjevana u Baby-Sprache i opet je dostigla na 5 mjesto.
Al dobro... svakome svoje.
I prestanite vise da se kacite na izgled Marije Serifovic. I nama svima ovde nesto fali. Cura nije toooliko ruzna koliko je vi pravite ruznom. Ok, nelici na Heidi KLum, ili Angelinu Jolie, ... ali i ove dvije ne znaju da pjevaju pa ne kaze niko vidi ovih ne znaju da pjevaju - bas su glupe.
Dakle, manite se glupih komentara. Nije vam vise 8 god. da se tako ponasate. (ili mozda jeste?!)
Nego, ko ce ici iduce god. u SRbiju da gleda Evroviziju live?