Ja sam dao glasove za Srbiju, Ukrajinu, Rumuniju i BiH, jer su mi se te pjesme svidjele. Prije glasanja sam prgonozirao prva tri mjesta:
1. Ukrajina
2. Srbija
3. Rumunija
Marija Serifovic zaista ima odlican glas, a i pjesma je solidna. Bice slusana po kaficima.
Dvoboj izmedju Srbije i Ukrajine me podsjecao na slican dvoboj prije par godina, kad je Zeljko Joksimovic u zavrsnici izgubio od Ruslane, no ovaj put je Srbija pobijedila - i to ubjedljivo.
Ukrajinci su me stvarno odusevili - prosto sam uzivao gledajuci i slusajuci ih, a i Rumuni takodje. Onaj tip u bijeloj majici ima jedan od najspecificnijih muskih glasova, koje sam cuo...
Englezi, Francuzi, Grci - ajoj jesu tarabe. Ama bas nikako mi se nisu dopali... Mene je iznenadilo davanje 12 bodova Albanije Spaniji, kao i davanje 12 bodova Engleske Turskoj...
Jeste skontali kad je onaj iz Danske Mariju Serifovic usporedio sa Kelly Osbourne?
Komentator iz Njemacke je otvoreno kritikovao "komsijsko" davanje glasova i najavio "ozbiljnu diskusiju o nacinu bodovanja" za ubuduce. Moram priznati da se u neku ruku slazem s njim, jer ovako ne dolazi do ocjenjivanja prave umjetnicke vrijednosti pjesme i nastupa. Cak bih uveo obavezno pjevanje na zvanicnom jeziku drzave, koju predstavljas, da se Evrovizija ne pretvori u Angloviziju. Svidja mi i sto su ubrzali nacin prezentacije glasova, ostavivsi samo zadnje TOP glasove radi odrzavanja dinamike i napetosti.
Doduse, Srbija je ove godine zasluzeno pobijedila - imala je kvalitetnu pjesmu i glasovno potkovanu pjevacicu, pa su i ne-komsije dale prilican broj glasova, iako je pjesma bila na srpskom jeziku, tj. na ne-engleskom.
Hvala na paznji i laku noc,
vas smaracki komentator Digresija
PS: Nemojte samo uvlaciti politiku i nacionalizam u ovu temu, da ju ne moram zakljucavati...