banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 17:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2007, 08:59 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2007, 07:47
Tiki the Boyler je napisao:
Ja radio pa ne mogoh doći...

Kako je bilo?

Bilo je odlicno, navece se nastavila svirka u Hard Rock-u a sledece vece Irish Pub..loodilo

PS. Sta je sa tvojim bendom?:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2007, 09:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

ADJazzBV.Aco je napisao:
Ja sam gledao najavu na Pink/BH televiziji, i vjerujem da ću kupit disk!
Rekoše da je čitav album snimljen u BL ; da li je to istina?
Ako je zaista snimljen u BL onda ga 145% kupujem, jer me interesuje da li BL stvarno ima uslove za snimanje albuma (nadam se da, da)!

Istina

Poslednji put menjao PA of JCB dana 09 Maj 2007, 13:58, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2007, 14:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

:fist:

Poslednji put menjao PA of JCB dana 10 Maj 2007, 22:13, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2007, 14:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
ajde ne lupaj, molim te

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2007, 14:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Taca_bl je napisao:

Kako je bilo?

Bilo je odlicno, navece se nastavila svirka u Hard Rock-u a sledece vece Irish Pub..loodilo

Čuo sam da je u Rocku bilo jako dobro!

Moj bend... došlo je do velikih organizaciono-kadrovskih promjena, tako da... još uvijek je rano da pričam o tome...
Biće vremena. Nadam se!

A što se tiče TSM-ovog komentara - mislim da se ne radi o pljuvanju već o konstruktivnoj kritici, koja svakako nije bez osnove i koja, da se razumijemo, mora postojati...

Očigledno je svima previše stalo, pa se unosi ogromna količina emocije u sve! :wink:

@Borratt
Glupo je porediti bendove tipa JCB i WD40. Svaki je dobar i svaki je "glup" na svoj način; i jedan i drugi imaju svoje mjesto u ovom gradu.
Svaki pozitivan korak treba pozdraviti i mislim da je krajnje vrijeme da prestanemo pljuvati i da nekada nešto i pohvalimo!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2007, 16:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Taca_bl je napisao:

Kako je bilo?

Čuo sam da je u Rocku bilo jako dobro!

Moj bend... došlo je do velikih organizaciono-kadrovskih promjena, tako da... još uvijek je rano da pričam o tome...
Biće vremena. Nadam se!

A što se tiče TSM-ovog komentara - mislim da se ne radi o pljuvanju već o konstruktivnoj kritici, koja svakako nije bez osnove i koja, da se razumijemo, mora postojati...

Očigledno je svima previše stalo, pa se unosi ogromna količina emocije u sve! :wink:

@Borratt
Glupo je porediti bendove tipa JCB i WD40. Svaki je dobar i svaki je "glup" na svoj način; i jedan i drugi imaju svoje mjesto u ovom gradu.
Svaki pozitivan korak treba pozdraviti i mislim da je krajnje vrijeme da prestanemo pljuvati i da nekada nešto i pohvalimo!

Pogledaj na predhodnoj stranici moj ogroman komentar bice ti jasan mooj stav. Drago mi je da se nesto desava i naravno zelim sve nabolje tebi i tvom bendu ja sam fan :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2007, 19:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2007, 15:10
Borratt je napisao:
0X
Nemaju talenta ni kvaliteta,wannabe bend koji ne moze ni odrzavati zvuk.Imaju glupe ideje,glup stil oblacenja i jos gore sviraju.Jedina stvar koja im moze ici u korist je Joe-va energija,iako koliko vidim treba mu red bull da bi izdrzao,i to u slucaju da nisu konstantno pijani...Mrzim ovaj bend,bolje podrzavajte nekog drugog,npr. WD40...Mislim da je jadno sto je jedna legedna kao sto je Bora spao na tako niske grane i ucestvovao u onakvoj komediji,zvuci kao cirkuski nastup.....Bog nam pomogao...ne znam jeste li vidjeli stranicu http://www.myspace.com/thejoecoyleband ,oni su zaista smijesni i bolesni jebeni stranci

Jbg. halfe, ako ih ne gotiviš, nemoraš biti baš tako brutalan! Ne sviđaju ti se, OK! Al nemoraš toliko ispljuvati ljude! Podržavamo mi WD40 ili ti ga anti korozivni sprej, ali Joe Coyle Band je izdao album, i to album koji je rađen u BL, Naravno da će sad imati podršku svih rock-era i muzičara Banja Luke! Kad bi se svi više podržavali i zajedno radili, od Banja Luke bi se daolo nešto napraviri!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2007, 19:46 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Svaka cast! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2007, 19:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
Taca_bl je napisao:
Borratt??? Samo ime ti kaze da nemas pojma o cemu pricas,

Borat je genijalac!

Taca_bl je napisao:
a taj WD40, kakvo je to ime za bend?

Dobro! Bas k`o bend!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2007, 07:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Taca_bl je napisao:
Pogledaj na predhodnoj stranici moj ogroman komentar bice ti jasan mooj stav.

OK
Na Forumu dosta ljudi ima stav i uglavnom ga žestoko brani, tako da se nemoj nalaziti uvrijeđena! To je normalno...

A što se tiče opravdanosti, tj. utemeljenosti na bazi činjenica, moraš znati da ljudi opet istu stvar (iliti činjenicu) posmatraju na različite načine i otud sukobljavanja...
Album, kao album je OK. Ima jako zanimljivih momenata. S druge strane... tehnički nivo snimka i produkcije generalno bi mogao biti bolji. (uvijek može bolje)
Ja odlično znam kakav je osjećaj kada nešto radiš mjesecima i onda dođe neko i kaže kako mu se to baš i ne sviđa. S jedne strane, to mu niko ne može osporiti, a sa druge... osjećaš se glupo, jer se zaista trudiš.
Tako vremenom razviješ stav po kom si sam najveći kritičar svog rada i niko ne može da te popljuje onoliko koliko možeš ti sam!
Kad ja nađem zamjerke svom radu - kritike drugih mi dođu smješne!

Nadam se da me shvataš... Možda ti se moj stav čini destruktivno depresivan, ali vjeruj mi da on vodi čistom napretku...
Svakoga dana u svakom pogledu...

:fadein:

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2007, 14:04 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

[quote="Tiki the Boyler"]

Hej, hvala na komentaru, naravno da razumijem o cemu pricas i meni kritika uopste ne smeta..ja sam reagovala tako jer sam u toj kritici vidjela i dosta arogancije prema bendu, sve se moze lijepim rijecima i naj lijep nacin reci, kao sto ti naprimjer radis ali bukvalno pljuvati po necijem radu pa makar bio i najgori mislim da nije lijepo... ja nisam rekla da je njihov album najbolji album na svijetu , rekla sam da probamo da SLUSAMO muziku i uzivamo u njoj:)

Pozdrav :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2007, 14:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
Taco ne znam da li si dovoljno pažljivo čitala moj post. Ni na jednom mjestu ja nisam prozvao bend niti sam se osvrtao na njihov udio u konačnom proizvodu koji se zove CD. Kao prvo, dopada mi se njihov pristup muzici od prvog momenta kad sam ih čuo (a slušao sam ih najmanje 10-ak puta uživo), Joe ima ogromnu energiju (za svoje godine) a i Brajan ima odličan stav i pozitivnu emociju dok svira. Mnogo sam se iznenadio kad sam jednom prilikom upao u pub i prvi put čuo njegov ton gitare. Niko do tada nije bolje zvučao dole.
Zato mi je još neshvatljivije kad sam poslušao zvuk na CD-u. Sva moja kritika upućena je TONSKOM SNIMATELJU i samo njemu, ko god on bio. Momci iz benda nemaju veze s tim, pogotovo što imaju odlične instrumente i opremu. Brajanov VOX Valvetronix zvuči kao kuća kad ga svira (ja lično posjedujem Vox Tonelab i znam šta pričam) i samo je trebalo zvuk iz njegovog pojačala što vjernije prenijeti na medij, a to je posao isključivo tonca. Samim tim na njega spada i sav teret kritike koju ovde iznosim.
Još jednom ponavljam, Joe, Brajan (a odskora i Sale) nemaju nikakve veze sa ovom pričom i svaka im čast što su se odlučili da pokušaju da naprave nešto baš u ovom gradu, to je jako pozitivno. Drugi album-drugi tonac i sve će sjesti na svoje mjesto. Bole, Tiki, uhvatite se posla sljedeći put :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2007, 14:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Kao argument ću iskopirati svoje postove pa pročitaj šta sam pisao. Ja sam i otvorio ovu temu najavivši promociju albuma:

TSM je napisao:
Petak, 4.5.2007 u 13:00 časova, muzički paviljon u parku Petar Kočić, promocija albuma ''Champange lifestyle on lemonade pay'' Joe Coyle Band-a.

TSM je napisao:
TSM je napisao:
Razočaraćeš se kad poslušaš disk.

Ovo se odnosilo na očajnu produkciju (ako se to uopšte i može nazvati produkcijom). Pored toga album je prilično dobar i interesantan. Joe Coyle me iznenadio pjevanjem na par pjesama, ima onaj prepoznatljivi British šmek. Muzički vrlo dobro odrađeno, zbog toga ostaje još veća žal što se nije malo više vremena i truda odvojilo na produciranje.

TSM je napisao:
ADJazzBV.Aco je napisao:
@TSM
Pa dobro, ipak ovo je balkan, ovo je Banja Luka! Vjerujem da je kod nas uvjek nedostatak vremena i para, te jako kvalitetne opreme!
Ljudi u svijetu album snime na 15 različitih gitara, efekata... a Kod nas!? Jedna možda dve!

Nije stvar u tome. Naravno da je nerealno očekivati neku produkciju na svjetskom nivou, ali ovde nisu ispoštovane neke osnovne stvari.
Kao prvo, totalno čudna stereo slika. Hi-hat postavljen skroz lijevo, gitara snimana mono i većinom je skroz desno ili negdje 70-80% desno i to na dionicama gdje gitara vuče rif dionicu. To se više ne radi ni na live snimcima. Trebalo je gitaru snimiti bar iz dva ''take-a'' i staviti jedan lijevo a drugi desno da se dobije malo na širini. Da ne govorim da je gitara skroz mutna i u pozadini, trebalo ju je malo izvući naprijed blagom kompresijom. S druge strane, vokal je bar za 30 % glasniji od svega ostalog, to samo ima kod nas, tipična narodnjačko-šatorska žvaka. Bubanj je naravno ukucan ali ako je već i to rađeno onda se moglo barem malo potruditi pa obogatiti aranžman. Kad se posluša obrada Čorbine pjesme Amsterdam, prvo što upada ''u uši'' je taj hi-hat postavljen skroz lijevo i koji non-stop piči otpočetka do kraja pjesme, nema pauze ni na mjestima gdje bi trebao ići prelaz. Kao da ga je neko upalio i ostavio takvog. Jedina svijetla tačka je snimak akustične gitare koji je pristojan i dovoljno širok.
Ja sam se razočarao jer sam ih slušao mnogo puta i nezamislivo mi je da snimak bude lošiji nego što zvuče uživo. Žao mi je zbog njih, naročito zbog Briana koji je skroz super lik, i zbog same ideje albuma i pjesama koje su u principu jako dobre.

Jel' sad sve jasno? 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2007, 22:04 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

E prvo da ti se zahvalim na trudu sto si mi odgovorio, to je jako lijepo od tebe :wink:

Ja tebe u potpunosti razumijem cak i vise nego sto bi pomislio i slazem se sa tobom u dosta toga ali isto tako sve sto sam napisala ima svoju osnovu:)

Moram ti reci da se ne slazem sa tobom kad kazes da ni Joe ni Brian nemaju veze sa tim...ne znam koliko si upoznat sa cijelim ovim projektom pa evo cisto radi informacije par rijeci...Tokom snimanja albuma i Brian i Joe su bili prisutni sve vrijeme , od nastanka ideja do zavrsnog dijela pa cak i do finalnog snimka ili ti mastera. Naravno da ima propusta ali ja ih ne zelim cuti:) Jako sam emotivno vezana za ovaj projekat jer sam ga ispratila od pocetka pa do kraja tako da cu silovito i hirovito braniti svoj stav i znam da me razumijes :)
Ako se malo bolje zagleda u album mozda se negdje pronadje i moje ime na omotu, lijepo je biti clan JCB familije:)

Istina je da imaju odlicnu opremu pogotovo Brian, malo ko se moze pohvaliti tako sirokim spektrom Steve Vai modela Ibanez-a, ja mu iskreno skidam kapu :)

PS : Nisi upucen ali je Tiki je imao svoj udjeo na albumu, koliko se sjecam radio je verziju mastera. Tiki bolje zna od mene nisam bas sigurna.

Zavrsna rijec..hm..mrzim zavrsetke:)
Pa evo neka bude to da iako se ne slazemo u svemu, sto je naravno i za ocekivati slozicemo se da je Muzika oruzje buducnosti pa ajde da se svi naoruzamo:)

PS. Pronadji svoj ton i zakljucaj se u njega :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2007, 23:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Tiki je radio jedan probni miks koji nije na albumu, to je sve što znam. Nisam upućen uopšte u ''projekat'' (mrzim kad se u muzici koristi taj izraz 8) ) i kad smo se već ovako fino ispričali i upoznali bio bi red da nas ti malo uvedeš u priču u vezi sa detaljima snimanja. Forum i služi da razmijenjujemo mišljenja i da, ako kritikujemo onda to bude pozitivna, argumentovana kritika koja će dovesti do poboljšanja nekih stvari. Kažeš da si i ti dio te priče. U kojoj mjeri, šta si radila? Ko je producent? Kakav je studio u pitanju, kakva oprema? Da li ste imali neke reference što se tiče današnje produkcije i miksanja, po kojima ste radili? Ako jeste onda bih volio da navedeš koji su to albumi itd...malo više detalja 8) :) 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2007, 06:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

E samo kratko da se javim, raduckam pa nemam vremena...da, pogresan izraz "upucen" :)
Vise drugi put, pozzzzzz

Borratt: Pshyco Stalker sta??? http://www.myspace.com/thejoecoyleband izgleda super, a pogotovo video Cowboys don`t cry, ja sam zadovoljna :fadein:

:wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2007, 08:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Borratt je napisao:
Ok @ TMS: Primjetio sam da si rekao da Brajan koristi Vox Valvetronic....jel on to mozda stajao na dnu jezera kad su svirali...sto se basa tice cuo sam bolje zvukove da dolaze iz kravljeg dupeta...I Joe i njegova Richenbacher bas gitara spadaju u muzej,a ideja za pjesmu Everybody je 30 godina stara za moj ukus.... i Psycho stalker bla bla bla

ko nije vidio njihovu stranicu,kakvo uzasno trosenje web prostora http://www.myspace.com/thejoecoyleband :lol:

Čova možda si malo pretjerao u kritici (čitaj pljuvanju). Ja sam imao neke zamjerke na produkciju ali pjesme su mi simpatične. Znam da je nemoguće da se album svidi svima ali svakome iz ovog grada ko bilo šta napravi (snimi) treba skinuti kapu. Daj bože da imamo 100 izdanja godišnje pa da moramo praviti selekciju. Iz kvantiteta rodiće se i kvalitet samo treba stvoriti kritičnu masu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2007, 09:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

I napokon se slazemo u potpunost TMS :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2007, 10:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pshyco Stalker je napisao:
I napokon se slazemo u potpunost TMS :)

TSM a ne TMS=PMS :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2007, 10:25 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

opsss sorry ha ha pa jeste pms trenutno:)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]