banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 17:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 82 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 19:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Maj 2007, 16:03
ADJazzBV.Aco je napisao:
@Draco_the_UNTAMED
Tipično za likove koji bi želeli biti jako pametni, a zapravo ni sami nemaju pojma šta pričaju!
A moraš priznati da je bedak jedno veče gledati 3 benda u kojima se članovi samo mjenjaju! Bukavalno 3 benda= 8 muzičara, umjesto da ih ima bar 12 do 15!

Pod br. 1 - Ko si uopste ti?

2. ne lupaj gluposti takva situacija sa 3 benda od 100% istih clanova se nikad nije desila (bar ne u zadnjih 12 godina kako ja pratim svirke). Najcesci problemi su bili ritam sekcija, pa se moglo cesto vidjeti isti bubnjar ili basista, unutar vise bendova, ali to je to.

Meni se npr. desilo dok je jednom korbach imao svirku da je nakon sto smo zavrsili, na stage-u ostali gitarista i ja (a trojica sisla), dok se popeo jedan clan (bend dogma).
I sad, korbach je svirao vecinu autorskih stvari, dok je dogma iskljucivo radila obrade. Ako se meni tad, kad sam imao nekih 20ak godina, radilo tako da sa jednim bendom radim autorske, a sa drugim obrade - to je samo moglo biti od pomoci nama jer vrlo dobro se zna da se bend vjezba, pored svog materijala, i kroz obrade, sto je pogotovo bitno u ranim fazama rada bilo kakvih bendova... Da skratim, ti pojma nemas sta pricas...

BTW na jednim bubnjarsim radionicama na kojima sam ucestvovao, bubnjar iz Norveske (inace tamo vrlo cijenjen) mi je rekao da cinjenica da je u jednom momentu u svom zivotu radio sa 9 bendova odjednom, najvise doprinjela njegovom bubnjarskom umijecu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 19:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2007, 15:10
A halfa! :roll:
1. Ko sam ja, nije bitno!
2. Nisam rekao da ne treba radit sa više bendova istovremeno, i da je to loše, već sam rekao da jako loše izgleda da za isto veče u dva tri benda sviraju isti ljudi! ne svi članovi, jer bi to onda bio bukalno jedan bend sa tri imena! ali meni lično je glupo vidjeti da za jedno veče sviraju dva benda kojim je gitarista isti(ili bilo koji drugi član) To baš nisam primjetio kod ovih rokera/jazz-era... već kod ovih BL metal bendova(mlađi bendova)! Znam par likova koji istovremeno sviraju u pet šest bendova koji planiraju zajedno svirati na nekoj svirci! malko glupo izgleda!
Čist primjer učešća u više bendova istovremeno je Phil Anselmo (3 ili 4 benda sa izdanim albumima), ali ono nikad nće zajedno svirati negde!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 20:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

ADJazzBV.Aco je napisao:
A halfa! :roll:
1. Ko sam ja, nije bitno!
2. Nisam rekao da ne treba radit sa više bendova istovremeno, i da je to loše, već sam rekao da jako loše izgleda da za isto veče u dva tri benda sviraju isti ljudi! ne svi članovi, jer bi to onda bio bukalno jedan bend sa tri imena! ali meni lično je glupo vidjeti da za jedno veče sviraju dva benda kojim je gitarista isti(ili bilo koji drugi član) To baš nisam primjetio kod ovih rokera/jazz-era... već kod ovih BL metal bendova(mlađi bendova)! Znam par likova koji istovremeno sviraju u pet šest bendova koji planiraju zajedno svirati na nekoj svirci! malko glupo izgleda!
Čist primjer učešća u više bendova istovremeno je Phil Anselmo (3 ili 4 benda sa izdanim albumima), ali ono nikad nće zajedno svirati negde!

Scena je takva kakva je... Pogledajmo primjer Antidope-a, prakticno jedini bubnjar koji nije imao drugi angazman je bio Raka, nakon cijeg izlaska iz benda Antidope jednostavno mora imati bubnjara koji je vec negdje zauzet - sta je bolje?
- da im bude glupo sto im trenutni bubnjar nije samo njihov clan pa da ne rade,
- ili da dijele bubnjara sa nekim bendom, al' da ipak materijal napreduje?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 20:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Draco_the_UNTAMED je napisao:
Scena je takva kakva je... Pogledajmo primjer Antidope-a, prakticno jedini bubnjar koji nije imao drugi angazman je bio Raka, nakon cijeg izlaska iz benda Antidope jednostavno mora imati bubnjara koji je vec negdje zauzet - sta je bolje?
- da im bude glupo sto im trenutni bubnjar nije samo njihov clan pa da ne rade,
- ili da dijele bubnjara sa nekim bendom, al' da ipak materijal napreduje?

Naravno da je bolje da imaju bubnjara koji već negdje svira, a da sviraju i oni nego da odustanu od svirke! Ali ako možeš birati, ja bih uvjek izabrao čovjeka koji nigdje ne svira nego čovjeka koji već negdje svira; naravno prvo bih gledao koji bolje svira, ali ako su tu negdje onda bih izabrao čovjeka bez benda, jer bih tad bio siguran da će se on posvetiti samo tom bendu i toj vrsti muzike! Ja sam svirao tri četiri anonimana benda(koji nikad nisu nigdje svirali) istovremeno, i meni jednostavno takav sistem rada ne odgovara, pogotovo ako se radi o različitim vrstama muzike što od mene zahtjeva da često mjenjam kontove! Ti bendovi su se nakraju raspali iz jednostavnog razloga "Svi članovi su svirali u još dva tri benda, tako da nakraju ni sami nisu znali šta to sviraju i u kom bendu sviraju", još jedan problem je bio što su članovi tih bendova htjeli za jednu probu odraditi dve pjesme ne uzimajući u obzir da one dve sa prethodne probe nisu uvježbane(no to je već stvar njihove psihe)!
Ako imam potpuno bjel papir i na tom papiru se nađe jedna tačka veličine otiska tehničke olovke, ona će meni "izbijati oči" i ja ću taj papir morati baciti! zato se meni ne sviđa vidjeti jednog momka u dva benda za jedno veče!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2007, 07:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Draco_the_UNTAMED je napisao:
BTW na jednim bubnjarsim radionicama na kojima sam ucestvovao, bubnjar iz Norveske (inace tamo vrlo cijenjen) mi je rekao da cinjenica da je u jednom momentu u svom zivotu radio sa 9 bendova odjednom, najvise doprinjela njegovom bubnjarskom umijecu.

Pretpostavljam da čovjek u životu svira samo bubanj!
Ne radi u pekari, pošti, lokalnoj veterinarskoj stanici itd...

Sve se svodi na to da li čovjek može ispoštovati bend u kom radi ili ne!
U BL najčešće NE! I činjenica je da su problem broj 1 baš bubnjari, jer maksimalno koriste svoju veliku prednost - ne moraju da pamte harmonije i melodijske linije, nego na koju god probu dođu opletu neki svoj groove i onda se još prepiru sa bendom ubjeđujući sve prisutne kako taj ritam baš dobro leži u toj stvari i kako su predviđene stanke glupe...
A u stvari nisu ni poslušali stvar koju trebaju da rade sa bendom!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2007, 08:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@Tiki
Zar je stvarno tako? Moj sadašnji bubnjar je super!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2007, 09:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
ADJazzBV.Aco je napisao:

Stvarno je tako.....s tim da sam ja najcesce svirao neku muziku koja nije toliko komplikovana sto se tice prekomjernih pauza, nekih ukrasa na cinelama i sl......pa je bubnjar mogao samo da dodje poslusa malo ritam, zapamti i odbubnja neki prelaz tu i tamo i to je to......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2007, 11:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ja sam prije svirao heavy, sad sa bendom sviram rock(domestic/foren), tako da su bubnjevi prilično jednostavni(u smislu nema neparnih ritmova, pauza, i puno čudnih prelaza), ali ipak moj bubnjar svira sve kao što je na matrici, i to mi se sviđa kod njega!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2007, 07:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ADJazzBV.Aco je napisao:
@Tiki

Čekaj da stasa... pa ćeš da vidiš belaja! :wink:

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2007, 19:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@Tiki
Ma ukrotićemo ga! Šiba će da radi! :lol: 8) :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2007, 09:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2007, 07:47
Ja mislim da bi trebao postojati neki Ugovor prilikom ulazka u bend, pocitas, slozis se ili ne, potpises pa ti pjevaj! Svako krsenje Ugovora kosta para :) hehe
Ma salim se .., ne znam sta da kazem...necu reci da mi smeta nego pitacu da li ima potrebe da se ljudi toliko smjenjuju i razmjenjuju da vise ne znas ko gdje svira i ko je u kom bendu svirao...malo mi je NE interesantno otici na svirku kad znam da se u 10 bendova vrti samo par ljudi, samo se razmjenjuju...

Hm.... :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2007, 09:21 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Tiki the Boyler je napisao:
ADJazzBV.Aco je napisao:
@Tiki

Čekaj da stasa... pa ćeš da vidiš belaja! :wink:

Ni Thomas Lang mu nece biti ravan!!! :lol:

Vrh

Tema posta: BAND
PostPoslato: 12 Maj 2007, 10:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Dec 2006, 14:03
E ovo sa ugovorom nije nikako losa ideja-prilikom ulaska u band definisati
pravila kojih se MORAS pridrzavati a u slucaju nepostovanja slijede sankcije.

Vrh

Tema posta: da i ja recnem nesta
PostPoslato: 12 Maj 2007, 11:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Mar 2007, 17:27
ma jednostavno bend napravit sa ljudima koje znas godinama i sa kojima se svakodnevno druzis.. bez obzira na sve i onmako ovde nema ljeba od svirke pa zasto se onda nebi maksimalno zajebavali sa rajom iz kraja... ili sl.
ako su svi pocetnici niko nemoze prigovarat udri i vjezbaj
ako jedan ili dva zestoko odskacu onda je to vec problem

ljudi koji to vec rade profi a vidimo sa svirki ko je ko vjerovatno imaju te probleme koje ste naveli...

ali nemogu svi biti idealni, uvjek neko u bendu odskace bar malo i vuce bend sa sobom... bitno je da ako to vec rade onda da sviraju ono sto vole i da to rade sa strascu u zarom a ne da gledamo svirke na kojima pojedini likovi u bendu slazu face koda su dosli na groblje

Vrh

Tema posta: Re: BAND
PostPoslato: 12 Maj 2007, 11:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

G7-5 je napisao:

Jedini problem je što u ugovoru pored obaveza moraju stajati i prava! Ta prava se obično odnose na neke redovne prihode. Tada ugovor dobija smisao, jer i "kazna" ima smisao.
U suprotnom... šta? Bubnjar zakasni na probu i ja mu kažem: "Sad ću ti za kaznu slomiti palicu!"
???

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2007, 15:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

To je bila moja zamisao a definisanje Ugovora bi trebalo biti stvar osobe ili ti glavnog iliti prvog medju ostalima u bendu, dosta puta sam imala priliku vidjeti da ljudi kasne na probu iz neopravdanih razloga....a takodje sam jako ponosna i na ljude koji se odnose prema poslu koji rade jako profesionalno...neki misle da je proba doci na ugovoreno mjesto , prvo popiti kafu ili pivo, zapaliti cigaretu , odsvirati nesto pa ako ne ide onda probati odsvirati nesto drugo i tako u dva sata probe odsviraju jedino par pjesama koje najbolje znaju , dok neki (malo ih je nazalost) imaju potpuno postovanje prema prvenstveno sebi , muzici i ljudima sa kojima rade pa ako cemo dalje i prema osobi kod koje vjezbaju i odrade probu na najbolji i najkvalitetniji nacin...Ljubav prema necemu sto radite je naveci pokretac svega..

Uf jel pametujem puno? ha ha ha :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2007, 16:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@PA of JCB
Tako nekako (ne mislim na pametovanje)
@CapDragan
U svojoj raskošnoj i ispunjenoj karijeri dvogodišnjeg basiste :lol: ,najviše sam problema i imao kad sam svirao sa najboljim halfovima! Uvjek se ide na onu staru "Ma hajd sviraću ja sa njima čisto zato što se družimo pa da ih ne ispalim" i na kraju se sve svede na raspad benda! Sad sviram sa momcima koje sam upoznao na prvoj probi (osim jednog gitariste) i to je dosad najbolji i najozbiljniji bend u kojem sam svirao, mada to nema veze sa tim da li ih znam od ranije već da li se svi jednako trude da uspiju!

Vrh

Tema posta: Re: BAND
PostPoslato: 12 Maj 2007, 23:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Tiki the Boyler je napisao:
G7-5 je napisao:

Jedini problem je što u ugovoru pored obaveza moraju stajati i prava! Ta prava se obično odnose na neke redovne prihode. Tada ugovor dobija smisao, jer i "kazna" ima smisao.
U suprotnom... šta? Bubnjar zakasni na probu i ja mu kažem: "Sad ću ti za kaznu slomiti palicu!"
???

Sta mi je ovih dana, prvo se malo slazem sa XXL-girl, a evo sad moram podrzati tikijevo misljenje - tacnije, dodao bih da je to praksa na zapadu. Npr. evo meni su uvijek gitaristi/basisti/pjevaci/klavijaturisti srali da previse serem po bubnju, al' da mi neko od njih da redovne prihode - vrlo rado bih svirao sve specificno/ogoljeno :) sto mi se zada ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2007, 03:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 16:53
Nou šit!

Vrh

Tema posta: UGOVOR
PostPoslato: 14 Maj 2007, 09:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Dec 2006, 14:03
Ugovor je instrument obezbjedjivanja garancije da ce se ispostovati preuzete obaveze prilikom ulaska u band. Naravno da postoje i prava ali smatram da se za njih treba izboriti ozbiljnim i odgovornim radom-u ovom slucaju sviranjem,nekasnjenjem na probe i drugim vrstama angazovanja koje doprinose uspjehu jedne muzicke grupe.Kao i u svim sferama zivota i ovdje je na pocetku potrebno puno entuzijazma,odricanja,vjere u ono sto radis i NAJBITNIJE-DOBRI MEDJULJUDSKI ODNOSI. Cesto u sali kazem da je potrebno uvesti psiho test za potencijalne clanove grupe sto mi se cini da i nije pretjerano.
Ja sam romanticar koji vjeruje da je za dobar band potrebno samo dobro i otvoreno srce (vise njih ). A sve ostalo se lako nabavlja. Ugovori su nuzno zlo ali ako su oni sredstvo koje drzi ljude na okupu onda od te muzike nema nista. Po kvalitetu muzike koja nam se svakodnevno plasira mozemo vidjeti i cuti sta motivise muzicare da je stvaraju - ugovor ili nesto drugo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 82 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]