banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 19:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2007, 12:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
DELLBOY je napisao:
Jel to ista ona bolnica gdje je sestra ostala trudna a ne zna se ko je napravio djete :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2007, 14:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Feb 2007, 16:38
Najbolje je biti sam svoj majstor,nadam se da shvatate o cemu govorim.?he he

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2007, 19:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Cujte sta je ovaj sampion napravio

KUĆA OD FLAŠA?
Kragujevčanin Toma Radovanović, nastavnik u penziji, napravio kuću od 55 kvadrata od 12.000 plastičnih boca
KRAGUJEVAC - Toma Radovanović, nastavnik tehničkog u penziji, napravio je kuću od 55 kvadrata bez ijedne cigle! Umesto toga, sazidao je kućicu iz bajke od 12.000 plastičnih flaša. Ne samo da je od PVC ambalaže podigao zidove, već je od flaša napravio nosače, prozore i krov. Namera mu je da jednog dana njegovo ime bude odštampano u Ginisovoj knjizi rekorda. U planu je i patentiranje građevinskog bloka od recikliranih materijala.

- Ideja da napravim kuću od plastične ambalaže potekla je iz jednog sasvim običnog razgovora sa mojim đacima. Pričali smo kako ona može da se upotrebi umesto da se baca, i meni sine da bih mogao da sazidam neki pomoćni objekat od plastičnih flaša, staklene su već upotrebljavane - priča Toma.

Pre sedam godina polako je počeo da svoje ideje pretvara u stvarnost.

PLASTIČNE FLAŠE GRAĐEVINSKI MATERIJAL

Radovanović je uveren da se svet zauvek može rešiti plastične ambalaže, koja je gotovo neuništiva i ne raspada se hiljadama godina.
- Siguran sam da postoji način da se od praznih boca pravi kvalitetan građevinski materijal, i na dobrom sam putu da sam to otkrijem - kaže Toma.

- Nisam spavao ni danju ni noću. Razmišljao sam kako sve to da izvedem. Tokom leta ustajao sam u pet sati i radio sve do ponoći - priča penzionisani nastavnik tehničkog.

Trud se isplatio. Ne samo da je uspeo da u podove ugradi praznu PVC ambalažu, već mu je za rukom pošlo da krov, pa i prozorska okna napravi od raznobojnih plastičnih flaša.

- Dugo mi je bilo potrebno da nađem pravi način da ispresujem plastiku bez mašina. Grejao sam boce na drvenom kalupu, i to u rerni, a onda ih ispravljao. Uspeo sam da napravim čak i pločice - hvali se Toma.
Porodica je, kaže, najpre bila šokirana njegovom idejom. .

- U početku sam potpuno sam išao naokolo i skupljao boce. Kasnije mi se pridružila supruga, sad i ceo komšiluk. Na lageru ima oko pet hiljada boca, spremam se da doteram neke delove kuće, a na proleće napravim i fontanu. To će biti čudo, pokretaće je vetar, a flaše ću tako oblikovati da niko neće moći ni da nasluti od čega je napravljena - siguran je sedamdesetogodišnji penzioner iz Kragujevca.

Rad oko kuće od plastike odmara ga i inspiriše. Tako je pod u kupatilu napravio od raznobojnih čepova, a od praznih boca "koka-kole", kako kaže, "staklo".
- Verovali ili ne, u mojoj kući od flaša vrlo je prijatno. Zimi nije hladno, a leti je hladovina. Unuk kaže da bi voleo da on živi u njoj, pa nek mu bude - kaže Toma, budući kandidat za Ginisovu knjigu rekorda.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2007, 22:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Dok ih smrt ne rastavi... Ili nesto vise....

Archaeologists in Italy have discovered a couple buried 5,000 to 6,000 years ago, hugging each other.
"It's an extraordinary case," said Elena Menotti, who led the team on their dig near the northern city of Mantova.
"There has not been a double burial found in the Neolithic period, much less two people hugging -- and they really are hugging."

Opsirnije

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2007, 22:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
TAIPEI - Nesuđeni Romeo i Julija odlučili su da im ipak nije suđeno vječno biti zajedno nakon što su im propala tri pokušaja samoubojstva pa su se razišli.
Lin (30) se godinu dana sastajao sa svojom djevojkom Li (29), ali njihovi roditelji nisu odobravali tu vezu. Nesretni je par htio samoubojstvom okončati stvar, ali sudbina je htjela drugačije.
Par je rezervirao sobu u jednom hotelu i zapalio ugljen u posebnoj posudi kako bi se ugušili ugljičnim monoksidom. Na njihovu (ne)sreću proradio je protupožarni alarm pa ih je osoblje hotela potjeralo iz sobe.
Istu stvar pokušali su u idućem hotelu, ali ovaj put pokrili su senzor za dim ručnikom. Senzor je ipak detektirao određene promjene u zraku i ponovila se scena iz prvog hotela.
Treći put Lin i Li odustali su od dima pa su se odlučili otrovati tabletama. Svatko od njih progutao je dvadesetak tableta za spavanje nakon čega su zajedno otišli u postelju. Osoblje ih je probudilo idućeg dana jer je bilo vrijeme za odjavu iz hotela.
Frustrirani neuspjehom, odlučili su se vratiti kući, ali su se u autu posvađali i potukli tako da su završili u policijskoj postaji, gdje su jedno protiv drugoga podigli prijave.
I tako nisu živjeli dugo i sretno do kraja života.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 22:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Citiraj:
Poslovni kiks Porschea
Kupi jedan Porsche, drugi dobiješ mukte

Direktor prodaje Porschea u Kaliforniji, Glen Fergusson smislio je dosad neviđenu ideju kako povećati prodaju ovih luksuznih njemačkih automobila. Naime, za svaki kupljeni Porsche novopečeni vlasnik po rečenoj će zamisli dobiti i jedan besplatni primjerak ove jurilice. Naravno da su svi s debljim džepom pohrlili u nabavku Porschea. Oni pametniji su drugo vozilo odmah prodali, a drugi su se riješili oba auta i zaradili fine novce. Glen Fergusson je, na žalost po sve vas koji ste se naumili uputiti u Ameriku po svoj novi Porsche, dobio instant otkaz, prenosi Lupiga...

* * *

Genijalni direktor prodaje prestižne automobilske marke Porsche, u Kaliforniji, Glen Fergusson, smislio je briljantnu i do sada neviđenu ideju kako povećati prodaju ovih luksuznih njemačkih automobila. Naime, za svaki kupljeni Porsche novopečeni vlasnik, po rečenoj će zamisli dobiti i jedan besplatni primjerak ove jurilice pa će se tako kući odvesti s dva automobila proizvedena u dalekom Stuttgartu. Ipak, sve se "izjalovilo"

Naravno, da su svi s debljim džepu, kojima iz novčanika ne viri ljuta guja, pohrlili u nabavku Porschea što je uzrokovalo da je u prvih sat vremena akcije prodano čak 18 automobila. Oni pametniji su drugo vozilo odmah prodali pa na kraju ispada da su Porsche dobili za male pare, a drugi su se riješili obadva auta i zaradili fine novce.

Glen Fergusson je, nažalost po sve vas koji ste se naumili uputiti u Ameriku po svoj novi Porsche, dobio otkaz:''Priznajem da nisam baš dobro sve ovdje izračunao, ali funkcioniralo je kod prodaje kave'', jadao se danas već bivši prodavač automobila.

'Nikad nisam bio dobar u matematici'', vješto je primijetio Glen. ''Cijelo vrijeme sam mislio da zarađujemo novac. Bio sam zapanjen koliko je automobila prodano u prvih sat vremena. Vidio sam natpis koji kaže 'kupi jednu, drugu dobiješ besplatno' na novom kafiću, zahvaljujući čemu su imali dobru prodaju kave pa sam pomislio kako ću isprobati tu ideju.".

S prodajom luksuznih automobila? Rekao bi Boris Mirković: ''GENIJALNO!'' I da, u Americi zaista ima takvih ljudi. I direktori su

Slika Slika Slika Slika

Ovaj lik je slucaj za vjerovali ili ne. Slika
Usporedjivati gratis kafu, ako jednu platis, sa gratis automobilom, ako jedan kupis... Slika
Slika
I jos je on mislio da firma zaradjuje i cudio se kako dobro idu 2 automobila po cijeni jednog. Slika Slika

Tako mu i treba kad krade tudje ideje. Slika

Slika Hocete kafu ili bi radije auto, po istoj cijeni, sve za dzabaka. Slika

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2007, 18:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Slika

Mačka rodila psa!? Petak, 27. april 2007. 20:09
U jednom malom kineskom selu mačka je okotila četiri mačeta, a jedan od njih po svim karakteristikama više liči na psa nego na mačku!
Od kad se mačka okotila njen vlasnik ne može da se odbrani od posetilaca koji žele da se uvere u ovo čudo.
"Izgleda totalno drugačije od drugih mačića, a njegova usta, njuškica i šape su kao kod psa. Njegov rep je centimetar kraći od repova drugih mačića", tvrdi vlasnik čudnovatog bića Čang Či Ming.
"Mače" izgleda kao bela pudlica i po svemu je drugačiji od svoje braće i sestara. Mački koja ga je okotila ovo je već drugi okot, ali kako kaže njen vlasnik, tada je okotila normalne mačiće.
Kako se dogodio ovaj fenomen, vlasnik objašnjava: "Uvek je pustim da radi šta hoće, da se druži sa drugim mačkama i ostavljam je napolju preko noći".
Sudeći prema okotu mačka se možda nije družila samo sa svojom vrstom.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2007, 11:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Ovaj genijalac iz ventinog posta mora da je završio neki privatni managment :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2007, 15:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Evo jos malo zanimljivosti:

http://www.thesun.co.uk/article/0,,2-2007210686.html

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]