banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 16:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Maj 2007, 20:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
Petak, 4.5.2007 u 13:00 časova, muzički paviljon u parku Petar Kočić, promocija albuma ''Champange lifestyle on lemonade pay'' Joe Coyle Band-a.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2007, 21:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
A naveche WD40 u Getu..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2007, 23:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
odlično

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2007, 08:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Ja radio pa ne mogoh doći...

Kako je bilo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2007, 19:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2007, 15:10
Ja sam gledao najavu na Pink/BH televiziji, i vjerujem da ću kupit disk!
Rekoše da je čitav album snimljen u BL ; da li je to istina?
Ako je zaista snimljen u BL onda ga 145% kupujem, jer me interesuje da li BL stvarno ima uslove za snimanje albuma (nadam se da, da)!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 15:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Sinoc u Pabu bi njegova svirka... Ja uletio taman na kraj... :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 15:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Razočaraćeš se kad poslušaš disk.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 16:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Disk je snimljen kompletno u Banjaluci...
Rađen je u studiju Legato u Budžaku.
Producent i snimatelj je bio Dalibor Džombić.

Treba ga kupiti - može se svašta čuti!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 17:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ja ga kupujem 100%! Vjerujem da će mi se par pjesama sigurno svidjeti, a ako ništa bar zbor respect-a prema njemu i banja Luci!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 17:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

TSM je napisao:
Razočaraćeš se kad poslušaš disk.

Ovo se odnosilo na očajnu produkciju (ako se to uopšte i može nazvati produkcijom). Pored toga album je prilično dobar i interesantan. Joe Coyle me iznenadio pjevanjem na par pjesama, ima onaj prepoznatljivi British šmek. Muzički vrlo dobro odrađeno, zbog toga ostaje još veća žal što se nije malo više vremena i truda odvojilo na produciranje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 18:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@TSM
Pa dobro, ipak ovo je balkan, ovo je Banja Luka! Vjerujem da je kod nas uvjek nedostatak vremena i para, te jako kvalitetne opreme!
Ljudi u svijetu album snime na 15 različitih gitara, efekata... a Kod nas!? Jedna možda dve!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 18:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mislim da se u ovom slučaju problem ipak zove: Ljudski Faktor!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 18:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ADJazzBV.Aco je napisao:
@TSM
Pa dobro, ipak ovo je balkan, ovo je Banja Luka! Vjerujem da je kod nas uvjek nedostatak vremena i para, te jako kvalitetne opreme!
Ljudi u svijetu album snime na 15 različitih gitara, efekata... a Kod nas!? Jedna možda dve!

Nije stvar u tome. Naravno da je nerealno očekivati neku produkciju na svjetskom nivou, ali ovde nisu ispoštovane neke osnovne stvari.
Kao prvo, totalno čudna stereo slika. Hi-hat postavljen skroz lijevo, gitara snimana mono i većinom je skroz desno ili negdje 70-80% desno i to na dionicama gdje gitara vuče rif dionicu. To se više ne radi ni na live snimcima. Trebalo je gitaru snimiti bar iz dva ''take-a'' i staviti jedan lijevo a drugi desno da se dobije malo na širini. Da ne govorim da je gitara skroz mutna i u pozadini, trebalo ju je malo izvući naprijed blagom kompresijom. S druge strane, vokal je bar za 30 % glasniji od svega ostalog, to samo ima kod nas, tipična narodnjačko-šatorska žvaka. Bubanj je naravno ukucan ali ako je već i to rađeno onda se moglo barem malo potruditi pa obogatiti aranžman. Kad se posluša obrada Čorbine pjesme Amsterdam, prvo što upada ''u uši'' je taj hi-hat postavljen skroz lijevo i koji non-stop piči otpočetka do kraja pjesme, nema pauze ni na mjestima gdje bi trebao ići prelaz. Kao da ga je neko upalio i ostavio takvog. Jedina svijetla tačka je snimak akustične gitare koji je pristojan i dovoljno širok.
Ja sam se razočarao jer sam ih slušao mnogo puta i nezamislivo mi je da snimak bude lošiji nego što zvuče uživo. Žao mi je zbog njih, naročito zbog Briana koji je skroz super lik, i zbog same ideje albuma i pjesama koje su u principu jako dobre.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 18:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@TSM
sad sam se izgubio; ljevo desno pa opet ljevo! Ja sam običan smrtnik koji nema veze o produkciji i samoj opremi! petnaestak gitara sam stavi kao primer jer sam gledao dosta dokumentaraca(ugl metalike) gdje se vidi da ljudi skoro svaki "take" mjenjaju gitaru! Čist primjer Metallica koji su na Black Albumu,kad nisu bili baš bogati, svirali na svemu i svačemu, a dans James i Kirk zajedno posjeduju preko šest stotina gitar(istina je, imam disk koji to potvrđuje)!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 20:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Poslušaj CD da možemo nastaviti priču.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 21:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ok.
ne znam da li se sjećaš ali ja sam te "davno" pitao da nemaš možda/ili možeš nabaviti školu basa John Myung-a!? Pa da li možeš? ako ne nema veze, kupiće i ujak u sloveniji,ali reko da prođem jeftinije!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 22:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Da, sjećam se naravno ali nisam uspio da ti nađem. Barem što se tiče ljudi koje ja znam, niko nema tu školu. Nema druge nego da kupiš :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 16:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
TSM je napisao:

Hi-hat postavljen skroz lijevo.

Artist Drums :mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2007, 09:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Baš taj! :wink:

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2007, 08:47 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2007, 07:47
TSM je napisao:
ADJazzBV.Aco je napisao:
@TSM

Nije stvar u tome. Naravno da je nerealno očekivati neku produkciju na svjetskom nivou, ali ovde nisu ispoštovane neke osnovne stvari.
Kao prvo, totalno čudna stereo slika. Hi-hat postavljen skroz lijevo, gitara snimana mono i većinom je skroz desno ili negdje 70-80% desno i to na dionicama gdje gitara vuče rif dionicu. To se više ne radi ni na live snimcima. Trebalo je gitaru snimiti bar iz dva ''take-a'' i staviti jedan lijevo a drugi desno da se dobije malo na širini. Da ne govorim da je gitara skroz mutna i u pozadini, trebalo ju je malo izvući naprijed blagom kompresijom. S druge strane, vokal je bar za 30 % glasniji od svega ostalog, to samo ima kod nas, tipična narodnjačko-šatorska žvaka. Bubanj je naravno ukucan ali ako je već i to rađeno onda se moglo barem malo potruditi pa obogatiti aranžman. Kad se posluša obrada Čorbine pjesme Amsterdam, prvo što upada ''u uši'' je taj hi-hat postavljen skroz lijevo i koji non-stop piči otpočetka do kraja pjesme, nema pauze ni na mjestima gdje bi trebao ići prelaz. Kao da ga je neko upalio i ostavio takvog. Jedina svijetla tačka je snimak akustične gitare koji je pristojan i dovoljno širok.
Ja sam se razočarao jer sam ih slušao mnogo puta i nezamislivo mi je da snimak bude lošiji nego što zvuče uživo. Žao mi je zbog njih, naročito zbog Briana koji je skroz super lik, i zbog same ideje albuma i pjesama koje su u principu jako dobre.

Morala sam da reagujem na ovakav komentar jer ovo je Cista kritika samo zbog kritike i ne postivanje tudjeg truda i rada...Prvo i osnovno pravilo u muzici je sloboda kreativnosti, moze da ti se svidi ili ne ali kod nas je uvijek neizostavna Kritika Bez Osnove. Niko iz Joe Coyle Band-a nije niti slijep niti gluv i niko nije producirao ovaj album na svoju ruku, sve je radjeno timski i svako od nas je utkao makar po jednu nit zadovoljstava u ovaj projekat...

Da su momci htjeli LONDONSKU PRODUKCIJU ja garantujem glavom da bi otisli u London i tamo isproducirali svoj album jer imaju mogucnost i za to...Sto se tice bubnja istina jeste da je u pojedinim pjesmama kucan a na 6 pjesama je sniman ZIVI bubanj kojeg je svirao Nenad Mikic. Moramo shvatiti da na nasim prostorima trenutno ne postoji bubnjar koji bi mogao snimiti zivi bubanj a niti studio koji je opremljen za tako nesto...da bi se ozvucio jedan bubanj potrebno je vise og 10 mikrofona a svaki vrijednosti po 2 -5 ooo km pa se pitam imamo li mi to...

Sto se tice pjesme Amsterdam ne znam samo otkud potreba da se toliko kritikuje pjesma u kojoj je Bora Djordjevic LICNO bio gost pa ako on nema niti jednu zamjerku takvog tipa zasto bi mi imali???

Zasto nebi za promjenu poslusali muziku i sve ono sto je ovaj bend htjeo da kaze kroz ovaj album a ne samo da kritikujemo i da pametujemo kako bi mi to uradili na ovakav ili onakav nacin...sad ispada da smo svi mi producenti i da smo svi pokupili pamet cijelog svijeta...Muzika je umjetnost koja se sluzi tonovima kao sredstvom svoga izraza...mi mozemo da se pronadjemo ili ne u njoj.

Niko nije niti spomenuo da je album "Champagne lifestyle on lemonade pay" JEDINI album na ovim prostorima koje je LEGALNO izdat i jedini dobio BAR CODE od drzavnih "organa" zaduzenih za izdavastvo.

Sledece, ne znam sta ti znaci ovo "Zao mi je Brajana"? Zasto zalis nekoga ko je kompletno zadovoljan sa sobom i sa onim sto je uradio i sto radi?

Vrijeme je da stanem sa ovim jer bi otislo u nedogled ali prije svega da se zahvalim svim ljudima koji su ucestvovali u ovom projektu a to su naravno Joe, Brian, Sasha, Dado, Steve, Neno, Opa, Bora, Paintboy:), Simon, Skendy, Stupar i moja malenkost... i naravno svim ljudima koji nas podrzavaju preko http://www.myspace.com/thejoecoyleband.

PS. Pronadji svoj ton i zakljucaj se u njega :)

Taca

Poslednji put menjao PA of JCB dana 09 Maj 2007, 10:16, izmenjena 3 puta

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]