Antropos je napisao:
Citiraj:
Ал си зато предавао у њој
Jaoj, molim te, ne loopaj.
Ех, колега, сузана, сузана, сузана, гдје си сада ти, ниси тамо, ниси вамо, ... (јесам искљчив, и само двије ствари видим када нешто сагледавам, ух)
Citiraj:
Еvo, bas sam danas kazao jednom teologu o tome sto ti tvrdis za Zizjulasa.
Па, дааааааааааа, примјетио сам ја да ми је стил нешто познат (не твог писања, већ погледа на ствари). Рекао сам ја да си ти причао са неким несвршеним београдским богословом (можда и свршеним, па и да чак и има неку титулицу), али београдским, да, да.
Citiraj:
Covek je autoriet u pravoslavlju upravo zato sto dosta dobro poznaje tibingensku skolu
Занимљиво да ако си већ читао Оце, да си ово изјавио.
Citiraj:
Citiraj:
Мањина је од Апостола и била и остала, за Христом је понекад следовало хиљаде људи, а понекад би остајала само шачица.
Нити је Христос тјерао од себе те масе, нити их је називао "прелетачима" и слично. Примио их је, дошли су, видјели и чули, а све даље је до Бога...
Pa nije ovo neki odgovor/???
Па шта ако није... Није ни твоје питање било нешто, и оно је било, ајд мало тамо, мало вамо, трте-мрте, само да се пише (ако већ то хоћеш, угледај се онда на мене

).
Citiraj:
Cudo, ali to oni isto tvrde za vas. Lepo pricaju ko je ko u crkvi, ko suruje sa masonima i slicno, da ne verujes kakve stvari.
Нисам вјеровао да је Видуша тоооолики утицај извршио на тебе, поготово што си читао митрополита Пергамског Јована, па онда и његово мишљење о свему томе.
Citiraj:
Medjutim,
ta prava ruska pravoslavna crkva je napustila rusiju nakon oktobarske revolucije kada su komunjare postavile svog patrijarha. I tu lezi problem, sto je Alexej i sadasnja RPC naslednica tog rezima, a ne RZPC, kako ti govoris. Izgleda da moram ti ostaviti neke reference, da se malo podsetis...

Da, znam za toboznje ujedinjavanje ovih dveju crkvi...

Евога, већ судиш -
тобожње, и то ниииимало лијепо.
Та права Руска Црква није напустила Русију (ово је у најмању руку чудна констатација), јер опет ако си читао митрополита Јована Пергамског (што ти тврдиш) онда би макар требао бити упознат са његовим виђењем свега тога (и односима у тим Заграничн
им Црквам
а), а још боље ако се упознаш са радом КГБ на рушењу ЗРПЦ, а онда имаш и Катакомбну (знаш ко је дао благослов), а не увиђаш ситуацију са Сергијем и једним покретом који је био основан од марксиста по револуцији који је изједао руску цркву на другачији начин (знаш и сам име тог "покрета"), а многи нису то узимали у обзир када су осуђивали сергијанизам (иако је за осуду).
Citiraj:
iskustvima apostola naravno da se sluzimo, a za svete oce vec ti je poznato ne ne i ne, jer su kontradiktorni sa Biblijom.
Занимљиве су ове тврдње, то исто тврде и баптисити (суботари) да сте ви у контрадикторности са Библијом, па онда и баптисти (који нису суботари), па онда и калвинисти, па и евангелисти, па и РКЦ, ...
Има још једна краљевска изјава, да су Оци у контрадикцији међусобно, хм, па ја сам чуо од разноразних агностика, атеиста, припадника неаврамовских религија, онда и неких аврамовских (уколико се може оправдати такав назив) да је и Библија у контрадикцији, и да има гомила глупости у Библији које су међусобно контрадикторне. Ех, више шта ћемо сада са свим тим контрадикцијама, један начин размишљања примјењујемо овдје, а опет то исто нећемо када некога опањкавамо, јо, јо ..., јо.
Ех, сви ми пишемо вође ко академици, а оно ...