banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 22:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2007, 19:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2003, 00:36
Svaka drzava koja se siri cini to na neciji racun pa tako i Izrael!

Sve sto god obuhvatim zasvetli
Sve sto iza sebe ostavim ugljenisano je
Plamen sam bio i ostao

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2007, 21:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Apr 2007, 17:16
Izrael je jak onoliko koliko je jak zidovski uticaj na SAD-e.
Zmija se ne udara u glavu, vec u rep.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2007, 21:45 
Početnik
Početnik

Zasto se Izrael takmici na raznim evropskim prvenstvima?
Ako moze Izrael, zasto nemoze Butan?
"""""""Kako rece pukovnik Gadafi? -Nisam ja antisemita, jer ako jesam ,onda bi bio protiv samoga sebe.Ja sam samo protiv nepravde koju sprovodi drzava Izrael.-"""""""

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2007, 22:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Neka Izraela. Bolje i Ješe nego glupi Palestinci što samo znaju da se raznose bombama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2007, 09:32 
Početnik
Početnik

Lakse cemo mi izaci na kraj sa Arapima samoubicama,negoli sa Zidovima bankarima.

KNN

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2007, 04:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Bivši šef Mossada Zapadnjacima: Ubijte Ahmadinejada!

Meir Amit, bivši direktor Mossada (izraelske obavještajne agencije) pozvao je zapadne zemlje da se ujedine u cilju da ubiju iranskog predsjednika Ahmadinejada. "Iako sam se u prošlosti suprotstavljao ubijanju apskih lidera, ovaj slučaj je drugačiji, jer je on centralna figura u ovom nuklearnom slučaju", rekao je Amit tjedniku Kfar Chabad. Jerusalem Post...
Prenio Monitor hr.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2007, 09:46 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2007, 13:32
od jevreja ova civilizacija je imala nesto,a od arapa vala nista,osim prepisa grckih koje uzimala od vizantije,tako da se nadam da ce dugo izrael pokazivati snagu nad balijskim plemenima,a sto izrael ucestvuje u evropskim takmicenjima razumljivo je

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2007, 12:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
ENGAREND je napisao:
od jevreja ova civilizacija je imala nesto,a od arapa vala nista,osim prepisa grckih koje uzimala od vizantije,tako da se nadam da ce dugo izrael pokazivati snagu nad balijskim plemenima,a sto izrael ucestvuje u evropskim takmicenjima razumljivo je

Hm... teško je procijeniti koliko je koji narod više doprinjeo civilizaciji, ali ja bih se lično kladio na Arape. Jevreji su kao pojedinci doprinjeli nauci, ali ne i kao narod, za razliku od Grka ili Arapa. 2/3 svih vidljivih nebeskih tijela nose arapska imena. Arapi su razvili algebru, medicinu, hemiju, astronomiju...

Dok je Evropa bila zavijena u crnilo srednjeg vijeka, arapski svijet je bio nosilac civilizacije.

Možeš na Internetu naći dosta podataka, npr. www.muslimheritage.com, ali mi nešto govori da nećeš ni pogledati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2007, 12:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Not now, John! je napisao:
ENGAREND je napisao:

Hm... teško je procijeniti koliko je koji narod više doprinjeo civilizaciji, ali ja bih se lično kladio na Arape. Jevreji su kao pojedinci doprinjeli nauci, ali ne i kao narod, za razliku od Grka ili Arapa. 2/3 svih vidljivih nebeskih tijela nose arapska imena. Arapi su razvili algebru, medicinu, hemiju, astronomiju...

Sve ovo stoji, ali trenutni odnos snaga u ekonomskom, političkom, kulturnom, naučnom i svakom drugom pogledu... Glasam za Izrael.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2007, 12:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Blizzard je napisao:
Sve ovo stoji, ali trenutni odnos snaga u ekonomskom, političkom, kulturnom, naučnom i svakom drugom pogledu... Glasam za Izrael.

Što se današnje politike tiče, ne bih da stajem ni na čiju stranu, jer mi se Izrael čini veoma daleko od pravde, poštovanja ljudskih prava i demokratije. Zapravo, po tome su mnogo gori od Amerikanaca.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2007, 16:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Što se današnje politike tiče, ne bih da stajem ni na čiju stranu, jer mi se Izrael čini veoma daleko od pravde, poštovanja ljudskih prava i demokratije. Zapravo, po tome su mnogo gori od Amerikanaca.

Heh, obzirom u kakvom se neprijateljskom okruženju Izrael nalazi, pa ako se u obzir uzme poniženje koje su arapske zemlje doživjele u Šestodnevnom, pa i u svim kasnijim ratovima protiv dotične države... Ješe su naprosto prinuđene da svim sredstvima brane svoju teritoriju. Koliko se pri tome krše pravne norme i ljudska prava prvenstveno Palestinaca, jeste tema za raspravu. Ali u globalu, što onomad rekoše stari Latini - sila se silom izbija.
Drugačije nažalost ne može.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2007, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Nije nesto inteligentna izjava da Arapi nisu nista doprinijeli svijetu(nauka , kultura),ali NNJ je vec objasnio, pa da ne ponavljam.
Isto tako i ti Jevreji su u Spaniji,sve dok su tamo bili Arapi,normalno zivjeli. Tek ponovnim preuzimanjem tog podrucja od strane Spanaca,dolazi do progona,pokrstavanja i ubijanja Jevreja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2007, 15:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Evo jedan izvod iz njige Islam i Zapad, st. 48 i 49 koji daje neka objasnjenja.

Francuski kralj Luj IX koji je bio zarobljen u Mansuri u Egiptu, u jednoj svojoj knjizi koja se cuva u Narodnoj biblioteci u Parizu, napisao je sledece.

"Nemoguce je pobijediti muslimane taktikom rata, nego je to moguce politickim mjerama na sledeci nacin:

- Raspirivanje razdora medju muslimanskim liderima i povecanje protivurjecnosti medju njima, tako da to bude faktor slabljenja muslimana.

-Onemoguciti formiranje i uspostavljanje pravednih vlada u islamskim i arapskim zemljama.

-Kvarenjem vladajucih sistema u islamskim zemljamam, mitom i zenama, da dodje do cijepanja muslimana iz vrha.

-Onemoguciti stvaranje jake vojske koja ce biti ubijedjena da je vjerska duznost braniti svoju islamsku domovinu i zrtvovanje za ostavrnje njenih ciljeva.

-Onemoguciti jedinstvo arpaksih zemalja.

-Stvaranje zapadne drzave u centru arapskog svijeta koja bi se protezala od Gaze do Antakije, a zatim njeno sirenje na Istok i Zapad.

Kako vidimo, sve predlozeno je vec realizovano. Tako vec imamo razdor medju arapskim liderima, niko nikoga ne podnosi niti uvazava. Sve vlade se korumpirane. Samo u arpaskim zemljama imamo kraljeve, i predsjednike diktatatore koji vladaju po 20 i vise godina, a nakon njihove smrti nasledjuju ih njihovi sinovi. Mubarek Egipt Asad Sirija, ranije Sadam Irak, Gadafi Libija, a o kraljevima da i ne pricam. Svi su podmiceni parama ili zenama, a neki jednom i drugim.Cak su to i na Arafatu isprobali. Ni jedana arapska zemlja nema jaku vojsku niti vojnu industriju. Sve kupuju od Zapada, i to ono sto im Zapad hoce prodati. Dok je postojao SSSR, situacija je bila nesto povoljnija, ali sad Izrael tacno zna, sta od oruzja i orudja oni imaju i sa koliko metaka raspolazu. Naser je svojevremeno pokusao sa ujedinjenjem Arapa, ali u tome nije uspio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2007, 08:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Kako su isteraani turci 1912 ratom,kako je rusija srusila astrahansko carstvo ratom,kako je kastilja srusila arapske posede u spaniji,samo ratom a uspeli ste da pobedite samo onde gde je bila zavada,tako da primer nevalja,ili je ishotren tvojim emocijama

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2007, 08:46 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

ENGAREND je napisao:

Dok je Evropa bila zavijena u crnilo srednjeg vijeka, arapski svijet je bio nosilac civilizacije.

Možeš na Internetu naći dosta podataka, npr. www.muslimheritage.com, ali mi nešto govori da nećeš ni pogledati.

da nisi preuzeli malo vise od rimljana i vizantije,ako cemo vec ici u cepidlacenje,a to sto ti kazes je tako daleko od sadasnjeg arapskog sveta,jer tada arapi su bili kosmoploite nisu se dicile znanjem kurana nego grckih filozofskih spisa,a sada vec pola milenijuma vlada totalna tama,pa pogledaj kako bi bilo zakonodavstvo,da se drzimo islamskog sveta,strah i horor

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 00:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Veliko je ipak pitanje koliko su tadašnji arapski mislioci i filozofi smjeli da u iznošenju svojih ideja odstupaju od "zvanične" varijante islama... Na primjer, arapski filozof i ljekar Avicena neprestano je bio pod budnim okom mula i imama, koji su ga optuživali za protivislamsku jeres...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 21:12 
Početnik
Početnik

Ne brkajte Islam i Arape.Arape smo ocerali.Turke smo ocerali.Islam ima gabarit ali nema politicku snagu.Islam nema cilj ( politicki ).

Tema su Zidovi.Sve tvornice oruzija u SAD-u su pod kontrolom zidovskog lobija. Svaki drugi Holivudski film spominje Zidove kao zrtvu.U vecini drzava mrdaju financijama.Nije ni cudo sto ih Evropa tako dugo odbacuje.
Cak je i Ruski car poslao stotine 'iljada u Sibir.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2007, 11:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Ja mislim da oni samo koriste situaciju u kojoj se nalaze,slozni su,bar su bili,prema vanjskom svijetu(mada postoji izreka"dva Zidova - 3 partije), imaju para i drmaju svijetom.
To bi svako uradio da je u prilici.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2007, 17:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
Ja mislim da oni samo koriste situaciju u kojoj se nalaze,slozni su,bar su bili,prema vanjskom svijetu(mada postoji izreka"dva Zidova - 3 partije), imaju para i drmaju svijetom.

Poučeni iskustvom iz bliže i dalje prošlosti - drugo im i ne preostaje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2007, 23:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa ko se ne bi borio rame uz rame sa Ješama pored ovakvih "vojničica"? :wink:

http://tinyurl.com/28h8w9
http://tinyurl.com/yruln6
http://tinyurl.com/24cgfr

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]