banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 16:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1474 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 74  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2007, 12:16 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Apr 2005, 00:53
Nokia N80 sa karticom 2gb za 100€ (dobri stari ebay)
Doduse nije jos stigao a da li ce...to cemo vidjeti

P.S.Kupljen prije 10 dana na ebay-u za 70€ i jos 30€ postarine,frajer je iz Hong Konga i kaze da je telefon otkljucan za sve networke i sad ostaje da se vidi je li bio zajeb ili ne...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2007, 13:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Vjerovatno jeste!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 10:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Avg 2003, 10:10
samsung sgh d900

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 11:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Apr 2005, 00:53
Bogami nije bio zajeb,tel jutros dobio i sve radi...
Kazem ja dobri stari ebay...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2007, 08:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
SGH D900
odlican je

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2007, 09:54 
Veteran
Veteran

[Enterprise] je napisao:
SGH D900
odlican je
najbolji 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 20:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ja imam Siemens C55

Slika
(puno ljepše izgleda nego na slikama)

Imam ga već skoro 3 godine, a u pitanju je model koji je izašao pred kraj 2002. godine. Ujedno moj prvi i jedini mobilni. Ne znam jesu li noviji mobilni bolji od ovoga. Na mnogima sam vidio da je ekran po defaultu jako taman pa se ne vidi ni sat ni ništa, dok se kod ovog vidi sve. Takođe čujem da baterije kod novijih mobilnih malo drže. Meni moj izdrži 4-5 dana, a čujem da noviji i napucaniji drže max 2 dana, a neki ih pune svaki dan. Svoj koristim za pozive, SMS i alarm/budilnik, ovaj mobilni sve to ima tako da je ovo najbolji mobilni na svijetu.

Odavno nisam zalazio na ovaj dio foruma, pa kad sam vidio ovu temu prosto sam morao da se pohvalim.

Malo sam gledao druge teme i imam par pitanja. Symbian...to kao neki OS za mobilne, ali čemu doprinosi? Šta mobilni sa njim mogu a što sa običnim softverom ne mogu? I ako je OS onda znači da je podložan i virusima :). A vidim i da FLASH voli napomenuti da Symbian sporo radi :)

Funkcija e-maila na mobilnima...radi li to kod nas? I koliko dobro radi? A wireless?

Valjaju li čemu mobilni na preklapanje? Koliko vidim ovde raja najviše preferira klasične, a ne ove sa preklopima i slidere. Koliko su ovi pokretni dijelovi osjetljivi po pitanju habanja? Čitao sam da su neki imali problema sa preklopom objektiva na SE 750i.

Može li se uskoro očekivati izlazak nekog mobilnog koji je bolji od C55 pa da razmislim o zamjeni?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 21:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Juce dobih na poklon Nokia N93i.
Zvjer - nema dalje.

Hoce neko kupiti Nokia Communicator 9300? Meni ne treba vise.
Cijena sitnica - 50 EUR pocetna, pa ko da vise. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2007, 09:43 
Veteran
Veteran

Ајд можеш ли ми Дигресија на п.м приказати слику,ја сам нешто прије заинтересован био..па

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2007, 11:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Apr 2007, 16:49
LG S5200
slajder,broj boja : (18-bit) 262.144 boja,rezolucija : 128x160 piksela
Kamera (Broj piksela senzora ): 1.23 megapiksela
Rezolucija fotografija : (SXGA) 1280x960 piksela,
Kapacitet : 64 MB

...imam ga već 10-ak mjeseci...ništa posebno...još se drži,s obzirom da je ispao 1000000X... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2007, 21:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Vader je napisao:
Symbian...to kao neki OS za mobilne, ali čemu doprinosi? Šta mobilni sa njim mogu a što sa običnim softverom ne mogu? Funkcija e-maila na mobilnima...radi li to kod nas? I koliko dobro radi? A wireless? Valjaju li čemu mobilni na preklapanje? Koliko vidim ovde raja najviše preferira klasične, a ne ove sa preklopima i slidere. Koliko su ovi pokretni dijelovi osjetljivi po pitanju habanja?

Symbian - kako i sam rece, OS za mobilne, dobijas mogucnost veceg izbora programa za telefon. Pri tom dobijas mogucnosti i prehlade na telefonu, a naravno i brzina mu nije bolja strana.
E-mail radi na mobovima. Potrebno je samo imati ukljucen GPRS. Cijena - sitnica: 30pf/100kb. ;)
Ja ga nekad koristim za MSN, jer ne vuce puno.
Wireless - nope.

Mobilni na preklapanje... To ti je kao da si pitao "Valjaju li cemu crni monitori?" :D
Uglavnom se gledaju druge karakteristike, jer je to potpuno svejedno, da li je klasicni, na preklop ili slajder. To je u vecini slucajeva dobro odradjeno, pa i nema toliko problema sa tim, koliko zna biti na drugim poljima. Ja preferiram obicni.

Vezano za C55. Imao sam ga i ja. I nerodjeni brat. I sestra. I drugi brat. :D
Svima otisla zadnja maska, tj. onaj dio gdje se spaja sa ostatkom telefona pukao.
To sto pitas za "bolji mobilni"... heh, sve je relativno, zavisno od potreba. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2007, 23:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

FLASH je napisao:
E-mail radi na mobovima. Potrebno je samo imati ukljucen GPRS. Cijena - sitnica: 30pf/100kb. ;)
Ja ga nekad koristim za MSN, jer ne vuce puno.

Sestra mi reče da misli da je ta cijena. Bezveze cijena :(
A jel' to radi i na prepaid? Ne znam ništa oko ovih stvari jer se nisam bavio tim egzotičnim funkcijama, nije mi se dalo da ih aktiviram i podešavam na C55 :)
Baš mi sestra reče da se može dosta MSN poruka prebaciti u tih 100 KB, trebalo bi da može, pa to onda dođe kao jeftina varijanta SMS-a. Ne znam kako to izgleda (MSN na mobilnom), nisam nikad ni vidio a pogotovo probao.

Kolika je cijena MMS-a kod nas? Veličina MMS poruke? Negdje sam pročitao da je 300 KB.

FLASH je napisao:
Mobilni na preklapanje... To ti je kao da si pitao "Valjaju li cemu crni monitori?" :D

Ja imam crni monitor i mogu reći da i nisu nešto :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2007, 00:14 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
A jel' to radi i na prepaid?

Da.
MMS = 15pf, max 100kB.

MSN radi solidno na telefonu (radi samo na novijim modelima).
Pogledaj na http://www.mig33.com, ako te interesuje vise.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2007, 00:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

MSN je samo softver koji se instalira, a ne mora već postojati na mobilnom?
Ima više tih softvera koliko vidim, koji je najbolji, koji ti koristiš? Ovaj mig33?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2007, 00:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2006, 01:29
Ja trenutno imam samsung zv40. Radi se o preklopnom 3G modelu, koji je stvarno extra (bar meni :D ), a promijenio sam dosta telefona. I sa njim, kao i sa hrpom prethodnih telefona, sam provjeravao mail-ove (konkretno na blicu).
Većina novijih (i ne tako novih) telefona podržava slanje mail-a preko pop3 protokola, tako da je potrebno unijeti korisničko ime i lozinku kao i kod podešavanja bilo kog e-mail klijenta na računaru.
Kada je u pitanju samo tekst, skida po nekoliko feninga (oko 5), al' je bitno da se provjeri da u atachmentu ne stiže neka slika i sl. jer tad zna fino oderati račun. Zbog toga je bitno podesiti da ne skida automatski čitav mail, već header u kome se vidi pošiljalac i veličina mail-a.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2007, 10:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Late je napisao:
Kada je u pitanju samo tekst, skida po nekoliko feninga (oko 5), al' je bitno da se provjeri da u atachmentu ne stiže neka slika i sl. jer tad zna fino oderati račun. Zbog toga je bitno podesiti da ne skida automatski čitav mail, već header u kome se vidi pošiljalac i veličina mail-a.

A skida li sa računa i za skidanje samo headera maila?
I kako skida mail, skine ga sa servera ili ga samo prikaze i ostavi na serveru da se moze onda skinuti i preko obicnog mail klijenta na kompjuteru (meni bolja varijanta), i može li se to podesavati na mobilnom kao sto moze u mail klijentima na kompjuteru?

A kako radi surfanje po internetu? Čitao sam da ima neka Opera Mini za mobilne, mada to kako ce dobro raditi valjda zavisi i od mobilnog, neki su se zalili.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2007, 18:30 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
MSN je samo softver koji se instalira, a ne mora već postojati na mobilnom?

Ne mora.
Vader je napisao:
Ima više tih softvera koliko vidim, koji je najbolji, koji ti koristiš? Ovaj mig33?

mig33, za IM.

Surfanje ide dobro, a Opera Mini je bolja od obicnog net preglednika. Manje vuce, kompatibilnija sa vise stranica.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2007, 22:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2006, 01:29
Vader je napisao:
Late je napisao:

A skida li sa računa i za skidanje samo headera maila?
I kako skida mail, skine ga sa servera ili ga samo prikaze i ostavi na serveru da se moze onda skinuti i preko obicnog mail klijenta na kompjuteru (meni bolja varijanta), i može li se to podesavati na mobilnom kao sto moze u mail klijentima na kompjuteru?

A kako radi surfanje po internetu? Čitao sam da ima neka Opera Mini za mobilne, mada to kako ce dobro raditi valjda zavisi i od mobilnog, neki su se zalili.

Svaki protok informacija se naplaćuje, pa tako i skidanje headera, al' s obzirom da je to jako malo, potroši se možda 1 fening. Kod skoro svih SonyEricsson mobilnih telefona postoji mogućnost izbora da li će se skidati samo header ili automatski čitav mail. Isto tako može se podesiti da mail ostaje na serveru (što bih takođe preporučio). Samsung koji trenutno koristim prvo skida isključivo headere pristiglih mail-ova, a onda klikom na željeni mail počinje preuzimanje (takođe poruke ostaju na serveru). Skidao sam mail-ove i sa Nokiom 6630. Znam da su otprilike slična podešavanja, ali se ne sjećam detalja.
Na nekima sam "djelimično" uspio podesiti i Gmail preko pop3 protokola (nekad jednostavno ne radi kako treba), ali te mail-ove možeš provjeriti i na drugi način i to surfanjem po internetu, tačnije unošenjem googlove wap stranice u browser telefona (mislim da je mobile.google.com ali nisam siguran). Kada se otvori stranica portebno je jednostavno unijeti svoje korisničko ime i lozinku Gmail naloga i otvoriće se inbox u kome možeš pregledati poruke (isto kao kad gledaš preko PC-a).

Opera mini je odličan browser koji sam takođe koristio na SE i Nokii, al' na Samsung je jednostavno nisam uspio prebaciti sa PC-a. Mora da postoji neki način, al' s obzirom da račun "malo brže" odlazi prilikom surfanja nisam se puno ni trudio. Pod "malo brže" sam mislio što prilikom surfanja nemate unaprijed informaciju o "težini" stranice koju otvarate, pa se zna desiti da vam za par otvorenih stranica skine preko 1 KM što i nije malo. Još ako vam padne na pamet da povežete mobilni sa PC-em, pa da vam služi kao modem (kao što sam ja jednom napravio bez razmišljanja :D ), ode račun...

Nadam se da sam bar malo pomogao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2007, 23:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Hvala, pomogao si.
Šteta što je to sve kod nas još uvijek skupo, posebno ti "egzotični" sadržaji koji su na zapadu normalni (MMS, e-mail, internet, wireless). Nešto se razmišljam, ako su ovi sadržaji u suštini neisplativi i zbog cijene se rijetko koriste onda se i ne isplati previše ganjati mobilne telefone koji to sve podržavaju. Drugo je mobilni sa kamericom ako to neko želi, ili sa dobrim audio rješenjem ako neko voli da ga koristio kao mp3 player, ali ove web funkcije...nisu toliko povoljne a ni implementirane (G3 kod nas ni ne radi). Mada sve te funcije sada dolaze uz sve modele, a i taj web aspekt je inače najzanimljiviji jer je dinamičan, stalno nešto novo, kod (skoro) svakog "refresha".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2007, 15:39 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
(G3 kod nas ni ne radi). Mada sve te funcije sada dolaze uz sve modele, a i taj web aspekt je inače najzanimljiviji jer je dinamičan, stalno nešto novo, kod (skoro) svakog "refresha".

3G.
Oko web-a i nema nekih posebnih upgrade-ova velikom brzinom, mada se i to pomjera ka boljem, kao i vecina stvari. MMS je 15pf, sto je bolje poslati u slucaju da hoces da saljes vise od 160 znakova, pa ga posaljes umjesto SMS-a.
Ja svoj mob koristim i kao MP3 player, gdje se jako dobro pokazao. Juce sam ga poredio sa iPod-om, i nema neke velike razlike u kvalitetu zvuka. :P 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1474 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 74  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]