evo sad sam usao u kucu, produzih na faks kad smo dosli jutros. aj da i ja predam svoj referat na temu
IRON MAIDEN U BEOGRADU.
Idemo redom: okupili smo se na staroj autobsukoj stanici u dogovorenih 7 i 15, pozitivno raspolozeni. ja i pero bombas smo otisli po pivu i usput naletimo na protuvu antidope-a. kulturno nas laki razdvoji u dva tantobusa i kao prava dobra djeca posjedasmo na svoja mjesta. skontali smo da nesto nije uredu kad nam je dosao nekakav cikica sa brcicima i cvikama koji nam se prestavio kao inspektor komunalne policije i pitao nas dal imamo karte. pretpostavljam da je mislio na karte za konc, sta ja znam. mi rekosmo "imamo ciko". "dobro" rece on, pogleda po nama uperi prstom u mene, pogleda me, ja se vec istripao. skrenu pogled sa mene i nasumice izabra dva lika i jednu djevojku da izadju iz autobusa. kada smo izasli vani skontali smo da nesto nije dure, glas se brzo prosiri da je baba iz smiljic agencije il kako se vec zove ona kod filozofskog faksa, kraj pekare zitopeka zvala komunalnu policiju zato sto laki nema svoju turisticku organizaciju, ovo ono. treba joj je se posrati na izlog. sta ces sada glupa babo?
moram pohvaliti
lakija koji se stvarno borio k'o lav (valjda nam je kompletan odlazak bio upitan) i muski podnio tu kaznu. bio je cio i vedar nakon tog neugodnog iskustva, tako da mu se to mora priznati.
na put smo krenuli oko vrlo dobrih 10 sati ako se dobro sjecam a stigli smo oko 6. na tako dobrom prolaznom vremenu moramo se zahvaliti jedno trista pis pauza koje smo imali usput. kakva radost u narodu kada autobus stane, pa to je neopisivo! pisas a sve se pitas hoce li ikada stati. sto se ovih forumasa tice, dosta nas je bilo.
Zerocool - BLUD I RASKOMOT!
AntiDope - takvu drskost i bahatost nikada nisam vidio! covjek se rasiri ko da posjeduje minimum pola beograda. udje u mjenjacnicu nemos ga istjerati, u kafani ti mjesto okupira, ma uzas jedan! kao pokusava me potkupiti nekakvim pivama, al nije mu islo!

sto me dovodi do
Anderalin-a - walking legend. pozrtvovano je cuvao antidope-a da se ne napije time sto je ispijao alkohol i za sebe i za kuma mu.
Pero Bombas - ajoj ovog pacenika. ja i antidope smo se dogovorili da cemo ga prozivati na forumu, i hocemo! samo cu vam iskopirati poruku koju sam dobio od antidope-a (njih dvojica su putovali u drugom busu - onom u kojem je bilo vise djevojcica kako nam je carinik na srbijanskoj granici ustivo objasnio NAKON sto nas je pitao jesmo mi sve fegeti u nasem autobusu. picka jedna) dakle, poruka: "
Pero bombas ispovraco bus! Prava je swinja i osramotio nas je sve!". Ladies and gentlemen - I rest my case.
Blind guardian - sramota! burzujcina! pokusaj kronera! pa ko jos dovraga prosipa alkohol po autobusu? rum
pogotovo! sramota!
Adagio - covjek me istraumirao na parkingu ispred 'mladosti' svojom kubikazom, jos uvijek onako svjezeg sa uriniranja, jos uvijek potresenog sto pivom sto zadrzavanjem mjehura da ne eksplodira i vezivanjem falusa u cvor. odjednom me prozva neko po nadimku sa foruma, ja se okrenuh kad ima sta i vidjeti, 4 kubika covjeka, minimum! prepade me jos rijecima "GDJE JE MOJ KATALAOG!?". ja se ohladio, da sam TOLIKOM covjeku nesto duzan, sigurno bih se sjecao. a onda sam se sjetio kakav katalog, moj katalaog muzike. bice uradjen, obecavam!
put je bio fantastican, atmosfera na nivou, galama, cuga, pjevanje, zajebancija, prozivanje vozaca. sve po PS-u.
a onda stigosmo u beograd. beograd ko beograd, ruzan i prenatrpan, prljav i gomila policije. i cupavih narkomana u crnom koji intenzivno i obilato sipaju velike kolicine alkohola u svoja sitna tjelesa. nadjosmo finu kafanicu direktno preko puta sajmista sa vrlo dobrim tocenim pivom za svega 80 dinara po litre. dakle, ekstra. imao sam tu nesrecu da sam bio gladan u tom trenutku a oni su ispred u nekakvom namontiranom vagonu zeljeznickom raspalili rostilj. tu sam se zajebao - iako je mirisalo privlacno, hamburger sa macetinom mljevenom mi je bas lose 'sjeo', ako se to uopste moze reci. vec ono pred koncert, klasika, pridruzismo se i mi alkoholizaciji mladih u beogradu i blizoj okolini povodom koncerta do nekih 7 sati, pola osam kad smo odlucili da udjemo, tako osvjezeni. hala prepuna. zagusljivo. vruce. sa jos dvojicom se probismo u prve redove dok je jos uvijek svirala neka nebitna, zaboravljiva i besmislena predgrupa. tada sam u toj silnoj guzvari poceo osjecati posljedice naglog gubitka kiseonika i tekucine u svom organizmu, guranje i laktanje mi je sve vise islo na zivce, balansiranje i stalni gubici ravnoteze su mi takodje poceli ici na kurac, da proste mladji od 18. odlucih da se malo povucem nazad. e sad, posto je HALA1 beogradskog sajmista kretenski izbor za organizovanje svirki, ovdje dolazimo do apsolutnih organizacionih promasaja koji su uzeli krvav danak na utisak o koncertu. naime, prostor je dizajniran za sajam knjiga i slicne poljo-opreme a ne za odrzavanje rock derivatskih koncerata. ozvucenje - ocaj, publike 20,000 ne mogu stati unutra - dakle GUZVA NEVIDJENA. popeo sam se i na sprat (smilovao mi se security) pa sam mogao odozgo kao nesto pogledati, al sve sto sam vidio (uz neizbjezno laktanje kroz masu) je bio maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaali stejdz sa jos maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanjim cikicama koji kao nesto rade na njemu, trckaraju nesto, ne znam koji im je kurac. sam maiden - vidljivo sviranje preko kurca u zapadnjackom
take the money and run maniru. ispadali su. ISPADALI. bend svjetske klase, grijesi u sviranju. ekstra (pretpostavljam da je ozvucenje krivo) navodno je bruce rekao koliki su organizatori smecari tu na koncertu, valjda im je ispickarao sve po spisku - sto i treba, zasluzili su i gore. kazem 'navodno' i 'valjda' jer sam ja sa koncerta svoje NAJVOLJENIJE I NAJOMILJENIJE GRUPE IKADA otisao sa polovine. da, napustio sam koncert. isfrustriran, iznojen, nervozan, odlucio sam da batalim sve to. izasao vani i osjecao se k'o posran. nisam vidio taj famozni tenk i edija vojnika koji namiguje. izasao sam vani, sjeo pivo da popijem, pun gorkih uspomena na koncert maidena 2003 godine u zagrebu na STADIONU u velikoj gorici. ovakvi, ovoliki, bendovi moraju svirati na stadionioma. jebem ti hale i sportske dvorane, to je psece govno. ozvucenja ni iz glave. video bima ni iz glave. u zagrebu si sve imao, vrhunsku organizaciju, nista nije falilo. ovdje nisi imao nista. ni wc jebeni, bar ga ja nisam vidio. nabijem ih na kurac. smecari beogradski, samo gledaju kako da te zakinu sto vise, mater im jebem. najbolje bi bilo kad bi mogli prodati komade papira koje nazivaju ulaznicama za po 70 maraka komad i da na tome zavrsi sva njihova odgovornost kao organizatora. samo da pokupe pare a da se sve ostalo nekako samo rijesi, cak i prema bendu obaveze, da to nekako samo od sebe...
i jos kao jagodica na tortu bi bio tocak koji su vozaci autobusa morali promjeniti na nasem busu. bar sam vece zavrsio poucen novim saznanjem, sad znam kako se mijenja tocak na autobusu. za zlu ne trebalo. kada, kako i gdje smo presli granicu nemam pojma. kako sam sjeo na svoje sjediste u beogradu ja sam zaspao, probudio sam se u "mladosti". otada pa sve do dolaska sam prolupavao u autobusu i drao se ko magarac, iznenadjuje me da nisam zavrsio obezglavljen u kakvom jarku usput.
eto ljudi moji, ukratko, sjajan put, koncert go kurac. ja sam promukao u jebenom autobusu a ne na koncertu. eto kako mi je bilo.
majku im jebem beogradsku.
dopisano: posto dolazi do neke konfuzije, cisto da kazem da sam koncert napustio zato sto sam htio a ne zato sto sam morao (nije me niko silio).