Problem većine ljudi je što sve posmatraju "zemaljskim" očima, sve posmatraju kroz ljude tj. "ako čovjek ne bi mogao opstati na npr. Veneri - ne može ništa".
Vader ... krades mi rijeci iz usta/tastature
Odlicno ..
Sve sto gledamo gledamo "kroz nas" ...
Civilizacija, gradjevine, letjelice ...... sve je to fino i krasno . a sta ako neka bice ne koriste to ...
ili sta ako koriste nesto sto mi ne vidimo ... i ne cujemo ..
Sta ako njima Venera izgleda drugacije .. sta ako su to samo slike koje oni emituju (kako izgleda koja planeta itd ..)
sta ako zive unutar planete ... sta ako ovo .. sta ako ono ..
moze se razmisljati godinama ...
Sta ako su u energetskom obliku ...
Sta ako im je oblik takav da ga nase oci ne mogu vidjeti .. niti nama poznata oprema .. da salju veoma visoke frekvencije . ili niske .. tako da ni oprema ne moze da registruje ... sta njima znaci frekvencija .... ??? sta je 0 Hz ... sta je beskonacno Hz mozda je to na njihovoj skali (ako uopste imaju tako primitivnu opremu kao mi - ne fantaziram samo razmisljam iz drugog ugla) samo packa ..
Sta ako oni vec zive ovdje na nasoj planeti a mi to ne znamo .. ne vidimo .. ne osjetimo ......
sta ako je ovdje recimo neki time sharing ... kao kod compa ..
ni ti ne znas da comp paralelno dok kucas tekst, preleti milion drugih programcica, instrukcija, a ti mislis da samo pisljivi word radi

)))...
tromi smo .. spori smo .. i gledamo iz jednog ugla ... no sve je relativno i promjenljivo .. pa tako mozemo sutra ocekivati iznenadni preokret u nauci , razmisljanju itd ... (ne sutra .. mozda jednog dana .. daleko u buducnosti - ako je bude .. (bar za nas) )
Mnogo toga mi ne vidimo ...... treba nam dugo da analiziramo stvari .. koristimo sprave.. koje smo sami napravili .. tako da one rade samo ono sto mi znamo i sto smo dostigli ...
mislimo da je brzina svjetlosti nedostizna (dobro znam,... postigli smo i vecu brzinu obd brizne sv. - par nezavisnih univerziteta je dostiglo i 300400 ili 301400 km/s ili tako neka cifra, uglavnom je veca od "nase" standardne

) mislimo da smo sami ... trazimo itd ...
kao kad malo dijete gleda i istrazuje ... pipa, slusa .. sve mu cudno ...
ono ima svoj svijet shvatanja i logike .. njemu je stolica "nesto" i dok mu se ne objasni ili dok ne skota da i drugi sjedaju na stolicu (ili, da filozofiram, dok sam ne skonta da se moze koristit i u tu svrhu - genijalac - u pravom smislu te rijeci) nece je koristiti u tu svrhu ...
Vezano za genijalca - jedna anegdota ... u nekom zabacenom plemenu za koje niko ziv nije znao da postoji ... a to znaci da oni nisu ni znali da ima zivota van njihove teritorije ... jedan od njih je nesto analizirao, gledao itd .. i skontao covjek neke stvari, da je Zemlja okrugla, graviatacija itd .. cak je nesto i "crtao" (brojevi ili sta su vec - posto nisu stupili u kontakt sa ostatkom svijeta kako znaju brojeve ili rijeci pa sam zato rekao "crtao") neke samo njemu/njima poznate stvari ...
On nije izmislio toplu vodu - ali posto on nije imao pojma da to uopste postoji i da je otkriveno on je Genijalac .. sam je dosao do nekih otkrica.. nama izgleda cudno i smijesno - no za njih je to ogroman skok...
Tako i mi zaostajemo ... (ili smo u prednosti - ako gledamo iz ugla neke nazadne civilizacije ili bica) za nekim savrsenijim bicima ..
mnogo ima da se prica .. no to granici sa "fantazijom" posto mi sve sto nije "naucno dokazano" (a sta to nauka potvrdjuje - otku ona zna da to mozda uopste nije tacno - sve je to samo u nasim glavamo i dok mislimo da je tako bice tako) smatramo losim i netacnim tj. fantazijom .. mastom itd...
samo se traze dokazi ... sta ako mi ne mozemo da protumacimo te dokaze .. a na dohvat ruke su nam ... kad poredimo te dokaze sa nasim oni izgledaju smijesno... no to sto mi vidimo su samo neke grube crte ili naznake o dokazu ...
kakve dokaze ja spominjem ... ne znam ni ja ...
Nista konkretno ne govorim .. samo pricam da mozemo gledati iz vise uglova , da sami sebe ogranicavamo , previse smo si umislili no dobro
itd.. itd .. bla bla ..
Toliko od mene ...