banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 23:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 129 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2007, 23:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2007, 00:11
Vidusa je napisao:
--------- :laughing3:
DEGEN? :crybaby: Je li ti krivo sto ne mozes da pljunes do mene? Bas volim kad bezboznika razoblicim pa se pokaze u pravom karakteru: :evilbat: I sve mi se cini da ti samo glumis Jevrejku. Nesto se mnogo za papu raspitujes pa mislim ...A, je li de da sam u pravu?

Iskreni pozdrav tebi od DEGENA: :hello1:

Ma ja matora masoncino koji sanja da postane Jevrejin, sigurno sam Papski spijun, ajde za kaznu tri Ave i spavanje. Kada vidim takve kao ti muci mi se sve, ali znam da ima i NORMALNIH, koje nije sramota sto su Hriscani i nisu trazili utehu u masonima i piramidama :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2007, 23:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Vidusa je napisao:
Neka ga za uspomenu i dugo sjecanje! Uostalom, ona (ili on) ne treba da se ljuti zbog toga, jer to je samo od jednog izvrnutog DEGENA, tj. degenerika! :happy8:

Ajde da se slozimo za konstataciju sta si!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2007, 23:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Sara Avramova je napisao:
Vidusa je napisao:
DEGEN? :crybaby: Je li ti krivo sto ne mozes da pljunes do mene? Bas volim kad bezboznika razoblicim pa se pokaze u pravom karakteru: :evilbat: I sve mi se cini da ti samo glumis Jevrejku. Nesto se mnogo za papu raspitujes pa mislim ...A, je li de da sam u pravu?

Ma ja matora masoncino koji sanja da postane Jevrejin, sigurno sam Papski spijun, ajde za kaznu tri Ave i spavanje. Kada vidim takve kao ti muci mi se sve, ali znam da ima i NORMALNIH, koje nije sramota sto su Hriscani i nisu trazili utehu u masonima i piramidama :drinking:

Ja sam ponosan sto sam svetosavski Pravoslavac, clan Jedne svete, saborne i apostolske Crkve, Hristov vojnik na zemlji! Mi nemamo AVE.
Ja imam sansu na vjecno spasenje, a ti nemas ni malo, ti svoju sansu pljujes! Svejedno da li si ti Jevrejka ili si Hrvatica. Znajuci sta te sve ceka po sudnjem casu, zao mi te i ne zamjerim ti sto bjesnis! Ali, sta ti ja mogu... :dontknow:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2007, 00:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Vidusa je napisao:
Sara Avramova je napisao:
Vidusa je napisao:

Ja sam ponosan sto sam svetosavski Pravoslavac, clan Jedne svete, saborne i apostolske Crkve, Hristov vojnik na zemlji! Mi nemamo AVE.
Ja imam sansu na vjecno spasenje, a ti nemas ni malo, ti svoju sansu pljujes! Svejedno da li si ti Jevrejka ili si Hrvatica. Znajuci sta te sve ceka po sudnjem casu, zao mi te i ne zamjerim ti sto bjesnis! Ali, sta ti ja mogu... :dontknow:

Teško sa takvom pričom pune osude da ćeš se spaseš, bio ti mason ili GOH sektaš, kao što i jesi.

Slika

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2007, 02:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne brini ti za mene, spasavaj sebe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2007, 02:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Vidusa je napisao:

Koliki ego vi vjernici imate... (Naravno izuzeci su zanemarljivi.)

Vidusa je napisao:

Zašto misliš da ćeš baš ti biti spašen?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2007, 04:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Not now, John! je napisao:
Vidusa je napisao:

Vidusa je napisao:

Hristos rece pred vaznsenje:
" Ko povjeruje i krsti se bice spasen, a ko ne povjeruje vec je osudjen."
" Spasice se svaki koji prizove ime Gospodnje."

Dakle, zasto da ne mislim i da se ne nadam spasenju kad tako Bog rece?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2007, 04:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Not now, John! je napisao:
Vidusa je napisao:

Vidusa je napisao:

Nije to ego, to je vjera!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2007, 17:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2006, 14:12
Damaskin je napisao:
У мноштву "истинских" и "јединих правих" религија,
мислим да је једина права и истинита
она која људе позива на узајамно поштовање и љубав,
а не на истребљење неистомишљеника...

Кад би људи истински следовали за Христом, ,
а мање градили божанство од свог Ега умјесто љубави према ближњима, ова планета би била много лијепо мјесто за живот... :cry:

Brate Damaskine, apsolutno se slazem sa tvojom konstatacijom i nemoj se ljutiti sto cu dodati na tvoju misao par svojih.
Postoji samo jedna prava, istinska religija a to je vjera u krv pravednu, krv nevinu, krv jagnjeta Bozijeg koje je zaklano za nase grijehe,krv Isusa Hrista!! Apsolutno je nebitno da li je to Pravoslavlje, Katolicizam ili neka od protestantskih crkvi, Bog svugdje ima svoje vjerne, svoj narod. Prpadnost nekoj konfesiji ne moze pruziti nikakvu sigurnost spasenja jer u svakom zitu ima kukolja, koji ce se odvojiti kad za to dodje vrijeme. [-o< [-o<

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2007, 18:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sintorr je napisao:
Damaskin je napisao:

а мање градили божанство од свог Ега умјесто љубави према ближњима, ова планета би била много лијепо мјесто за живот... :cry:

Brate Damaskine, apsolutno se slazem sa tvojom konstatacijom i nemoj se ljutiti sto cu dodati na tvoju misao par svojih.
Postoji samo jedna prava, istinska religija a to je vjera u krv pravednu, krv nevinu, krv jagnjeta Bozijeg koje je zaklano za nase grijehe,krv Isusa Hrista!! Apsolutno je nebitno da li je to Pravoslavlje, Katolicizam ili neka od protestantskih crkvi, Bog svugdje ima svoje vjerne, svoj narod. Prpadnost nekoj konfesiji ne moze pruziti nikakvu sigurnost spasenja jer u svakom zitu ima kukolja, koji ce se odvojiti kad za to dodje vrijeme. [-o< [-o<

Nisi u pravu, jer Bog se ne dijeli na razlicita misljenja o Crkvi, te da u jednoj tvrdi ovo, u drugoj tvrdi ono, u trecoj trece... I sve ovo sto ti nabroja ne moze biti JEDNA istina. A Bog o Crkvi ima samo JEDNU istinu, a sve drugo su pseudoistine.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2007, 18:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2006, 14:12
Vidusa je napisao:
sintorr je napisao:
Damaskin je napisao:

Nisi u pravu, jer Bog se ne dijeli na razlicita misljenja o Crkvi, te da u jednoj tvrdi ovo, u drugoj tvrdi ono, u trecoj trece... I sve ovo sto ti nabroja ne moze biti JEDNA istina. A Bog o Crkvi ima samo JEDNU istinu, a sve drugo su pseudoistine.

Ocigledno nisi shvatio sta sam htjeo da kazem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2007, 19:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
sintorr: Apsolutno je nebitno da li je to Pravoslavlje, Katolicizam ili neka od protestantskih crkvi, Bog svugdje ima svoje vjerne, svoj narod. Prpadnost nekoj konfesiji ne moze pruziti nikakvu sigurnost spasenja jer u svakom zitu ima kukolja, koji ce se odvojiti kad za to dodje vrijeme.

Potpuno sam shvatio, junace, no ti neces da se potrudis i da shvatis. Jedno je i meni i tebi i svima tebi: Bog nije lazov!
E, posto Bog ne laze, ne moze biti ni vise crkava i da sve budu Bozije crkve. Ucenje Pravoslavlja, Katolicizma ili ucenje protestantskih crkava su po mnogo cemu suprotna i iskljucuju se medjusobno. Da li to JEDAN BOG govori kroz sve svoje CRKVE? Da li se to Jedan Sveti Duh bori protiv sebe samog u drugoj crkvi? Ne to je nemoguce! Mora postojati samo JEDNA Crkva u kojoj obitava Sveti Duh, a sve druge su laz.
Razmisli o ovome i potrudi se da shvatis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 12:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Vidusa je napisao:
Talija je napisao:
(Lk 6,27-28. 32-36)
(43) "Čuli ste da je rečeno: Ljubi svoga bližnjega, a mrzi neprijatelja. (44) A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone (45) da budete sinovi svoga oca koji je na nebesima, jer on daje da sunce njegovo izlazi nad zlima i dobrima i da kiša pada pravednicima i nepravednicima. (46) Jer ako ljubite one koji vas ljube, kakva li vam plata? Zar to isto ne čine i carinici? (47) I ako pozdravljate samo braću, što posebno činite? Zar to isto ne čine i pogani?" (48.) "Budite dakle savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski!"

Da, da! Sve je to tacno, ali vjerujes li ti da su ovo zapovijesti od Boga, ili ne vjerujes (citaj pazljivo):

А ШТА КАЖУ КАНОНИ СВЕТИХ САВОРА?

10. Правило Св. Апостола. -Који се заједно са одлученим, ма било у кући, буде молио, нека се одлучи.

11. Правило Св. Апостола- Клирик, који се буде молио заједно са свргнутим клириком, нека се свргне и он.

45. Правило Св. Апостола- Епископ, или презвитер, или ђакон, који се са јеретицима само и молио буде, нека се одлучи; ако им пак допусти, као клирицима, да што раде, нека се свргне.

46. Правило Св. Апостола- Заповедамо да се свргне епископ, или презвитер, који призна крштење или жртву јеретика. Јер како се слаже Христос с велијаром? Или какав удео има верни с неверником?

33. Правило Лаодикијског Сабора- С јеретицима или расколницима не сме се заједно молити.

32. Правило Лаодикијског Сабора
- Не треба примати јеретичких благослова, јер су они више злословља него ли благослови.

34. Правило Лаодикијског Сабора- Ниједан хришћанин не сме остављати мученике Христове и обраћати се лажним мученицима, тј. јеретицима, или који су пре јеретици били, јер су они далеко од Бога. Нека су дакле анатема, који се к њима обраћају.

38. Правило Лаодикијског Сабора- Не сме се празновати заједно са незнабошцима, нити општити у њиховом безбожју.

6. Правило Лаодикијског Сабора- Не може се допуштати јеретицима, који остају упорни у јереси да улазе у Дом Божји.

10. Правило Лаодикијског Сабора-
Који Цркви припадају, не смеју равнодушно женити своју децу са јеретицима.

Dakle, Talija, pokazi se ko si i cija si!

Ono što sam citirala je Jevanđelje po Luki, a Novi Zavjet mi je inače na prvom mjestu.
Ovo što si naveo ne opovrgava napisano.

- Који се заједно са одлученим, ма било у кући, буде молио, нека се одлучи.
Kako ti tumačiš ovu prvu rečenicu? Odlučen znači odvojen (izdvojen). Ako se neko otuđio od vjere ili postao nevjernik a drugi koji to isto radi potpada pod isto - otuđenje. A ''Onaj koji nije protiv nas - s nama je''.

- Клирик, који се буде молио заједно са свргнутим клириком, нека се свргне и он.
- Епископ, или презвитер, или ђакон, који се са јеретицима само и молио буде, нека се одлучи; ако им пак допусти, као клирицима, да што раде, нека се свргне.
Ako se bude zajedno sa njim molio (na isti način, tj otpao od vjere).
Normalno je da takve osobe ne mogu biti ''pastiri'' svoga ''stada''.

- С јеретицима или расколницима не сме се заједно молити.
Zajednička molitva ukazuje na sjedinjenje svih članova pri molitvi.
S druge strane, Isus je sa nevjernicima i jeo i pio ali se nije molio. Prema tome, može da se ljubi i pozdravlja s kim hoće.
Jedno je sveta Liturgija i Evharistija a sasvim drugo miroljubivo pozdravljanje i komunikacija sa drugima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 00:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Uz svoje komentare slobodno postavi ovaj znak: :headbang:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 00:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Талија не збуњуј Видушу, таман је показао напредак и престао да вјерује да је инкарнација Рамзеса.
Зато га је доктор пустио да опет користи интернет.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 00:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Damaskin je napisao:
Талија не збуњуј Видушу, таман је показао напредак и престао да вјерује да је инкарнација Рамзеса.
Зато га је доктор пустио да опет користи интернет.

Damaskine, ponasaj se kao covjek, a ne laj kao pas! Ili te to vjera tvoja uci? A koje ti ono bjese vjere?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 00:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Сад ме то подсјети и у ушима ми запјева глас Chrisa Cornella :

"You call me a dog
well thats fair enough
cause it aint no use to pretend
Youre wrong
When you call me out
I cant hide anymore
I have no disguise you cant see through

Well you say its bad luck
To have fallen for me
Well what can I say to make it good for you
You wore me out like an old winter coat
Trying to be safe from the cold

But when its my time to throw
The next stone
Ill call you beautiful if I call at all

You tell me Im low cause Ive slept on the floor
And out in the woods with the badgers & wolves
You threw me out cause I went digging for gold
And I came home with a handful of coal

But when its my time to throw the next stone
Ill call you beautiful if I call at all
And when its my time to call your bluff
Ill call you beautiful or leave it alone
You call me a dog
Well thats fair enough
It doesnt bother me as long as you know
Bad luck will follow you
If you keep me on a leash and
You drag me along..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 01:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ponasaj se kao covjek, a ne laj na ljude kao pas! Ili te to tvoja vjera uci?

Koje si vjere, Damaskine?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 01:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ја се зовем Штулић Џони,
из племена старих Азра,
што за љубав главу губе,
и умиру када љубе...

8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 13:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Vidusa je napisao:
Uz svoje komentare slobodno postavi ovaj znak: :headbang:

Ovaj mi je draži :angel13: Baš je sladak.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 129 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]