banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 16:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 16:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Okt 2005, 12:34
Kada tako ''potežeš ljude za jezik'' reci i ti nama šta je ''pokretačka energija'' i kako ju izračunavaš? :D

Ala se Narcisa i ti ispričaste, jedva nađoh tvoj odgovor na moj sinoćni post
:)
HR je napisao:
a gdje je tu pokretacka energija, tekst koji govori o necemu stvarnom, a ne o macevima, vitezovima i dugama?

Po toj logici bezvrijedna je ''Na Drini cuprija'' ili ''Tvrdava'' jer govore o nestvarnim dogadajima koji su se dogodili u prošlosti. Smakov Egregor ili starije pjesme ''Alo'' ''Tegoba'' su dokaz da nikakav tekst nije potreban za dobru pjesmu sa vokalnim aranžmanom.

Ne znam HR zašto smatraš za uvredu ako Temple Of The King, ja ili bilo ko treći kaže da punk ne smatra za muziku. A smatraš, jer tražiš izvinjenje za to. Griješim li ? :)
Ako pankeri u svojim pjesmama mogu kritikovati bilo koga ne vidim razlog zašto neko ne bi smio imati kritički (odnosno odbojni) stav prema tim pjesmama ako mu se iste ne sviđaju. Od mene ćeš dobiti izvinjenje kada se Pistolsi izvinu engleskoj kraljici :D

Ne bih da ulazim u dalju prepirku s tobom ili s bilo kim. Daleko od toga da osporavam, ne podnosim ili mrzim punk (djevojka mi sluša uglavnom domaće punk bendove) nego mi ne odgovara taj oblik muzičkog izražavanja. A ako pankeri daju sebi za pravo reći ono što misle onda i ja dajem sebi za pravo da kažem da pank za mene nije muzička umjetnost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 16:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Blackmore , punk nije "govorenje onog sto mislis", ali ako neces biti punker, nema smisla da ti sada raspredam, mozda je jednostavnije da odes na kontrapunkt.info pa upoznas dio punk etike.
Moram da se ponavljam, muzika je umjetnost, a dio punk bendova se sluzi minimalistickim pristupom u muzici, sto je i dalje umjetnost, jer je i dalje muzika, samo u minimalistickoj formi.
(Poluvrijeme sam koristio kao termin za polovinu od ukupnog vremena potrebnog da poruka stigne+da se procita, prosjecan ping 0.5 sec, vrijeme citanja oko 1.5 sec, slicnu terminologiju smo koristili na predmetu farmakologija).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 17:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
ja se vas bojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 17:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2005, 18:30
Citiraj:
reci i ti nama šta je ''pokretačka energija'' i kako ju izračunavaš

Evo sta je pokretacka energija:

Slika

Kod SMAKa je nemoguce vidjeti takvu atmosferu na koncertima, jer onaj Kotac mirno stoji i masturbira gitaru sa cigaretom u zubima kao da je na tezgi, Najda trlja def o trbusinu i cacka usi, dok publici ne pada na pamet da se pomjeri.

Citiraj:
Po toj logici bezvrijedna je ''Na Drini cuprija'' ili ''Tvrdava'' jer govore o nestvarnim dogadajima koji su se dogodili u prošlosti.

Kakve veze imaju "Na Drini cuprija" i "Tvrdjava" sa vitezovima koji se bore protiv demona i zmajeva, vjesticama, zacaranim ljepoticama?
Te knjige govore o potpuno realnim i mogucim dogadjajima.

Citiraj:
Ne znam HR zašto smatraš za uvredu ako Temple Of The King, ja ili bilo ko treći kaže da punk ne smatra za muziku. A smatraš, jer tražiš izvinjenje za to. Griješim li ?
Ako pankeri u svojim pjesmama mogu kritikovati bilo koga ne vidim razlog zašto neko ne bi smio imati kritički (odnosno odbojni) stav prema tim pjesmama ako mu se iste ne sviđaju. Od mene ćeš dobiti izvinjenje kada se Pistolsi izvinu engleskoj kraljici

Ne smatram za uvredu, vec za vasu neobavijestenost i neznanje, kao i drskost, jer se usudjujete da komentarisete ono o cemu ne znate nista.
Spomenuo si Pistolse, Clash i Ramonese, ukupno tri benda od kojih si cuo po nekoliko pjesama. Ja sam spomenuo desetak melodicnih bendova za koje vjerovatno nisi cuo, ali postoji na hiljade punk bendova koji su spajali razne muzicke stilove i dobijali svjeze i originalne stvari pokusavajuci da pobjegnu od praistorijskog hard-rocka ciji su se predstavnici pretvorili u mega-zvijezde sa milionskim ugovorima, vilama, kurvama koje ih cekaju u redu ispred vrata, itd, te izgubili srz rock'n'rolla, koji je zaista, izvorno, trebao da predstavlja nekakav bunt protiv vlasti.
Sve dok ne steknes detaljnije znanje o punk (a pored toga i ska, reggae, hardcore, new-wave, dark) bendovima, nemas pravo da komentarises takvu muziku.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 17:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
(Poluvrijeme sam koristio kao termin za polovinu od ukupnog vremena potrebnog da poruka stigne+da se procita, prosjecan ping 0.5 sec, vrijeme citanja oko 1.5 sec, slicnu terminologiju smo koristili na predmetu farmakologija).

Eto, barem neko zna o cemu govori i daje detaljan i koncizan opis toga o cemu govori.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 17:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2006, 22:11
pa buduci da ovdje pokusava da vlada :demokratija : :lol: svi ce i dalje pisati tamo gdje i kad hoce
hr ti ces moci samo da ih ispravljas i da im nagomilavas jos materije na vrat :wink:
monstrume a kako ti tacno mislis da se JA na cetu pojavim pod nickom narcisa_zumbulic?!?... :evil: :D :lol: :D
e da hr ---pokretacka energija (muzika) u covjeku treba da pokrene :
a)nasilje
b)fajt
c)emocije
:lol: ----mislim sve je to fino ti picis skaces uzivas aki ova fotografija daje prikaz teske unakrsne kostolomolje
smak i dalje ima pokretacku energiju :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 17:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
a)nasilje
b)fajt

Nikako...samo emocije. Slemovanje i mosh su izrazavanje tih emocija, u kojima se neko i povrijedi, ali samo idioti dolaze na koncerte sa ciljem da nekoga "nabodu" ili da izazovu tucu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 18:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

dakle odgovor je c) :wink:
pa da li to znaci da smak u tebi ne izaziva (pozitivne) emocije ??! :oops:
mozda sam kakva god ali bila sam na djuture sviraka i znam osjecaj kad te muzika nosi i pravi ti ludilo i titre u dusi vuce te da pravis krs lom i da ne znas za sebe ali ipak nikog ne povrijedis---dok su recimo mene povredjivali (sto je teesko povjerovat :wink: )
a na smaku je totalno unutrasnje zadovoljstvo dusu te preplavljuje neki divan osjecaj srece tuge srece pa tuge i tako......
mislim da je mnogo teze proizvesti osjecaje te vrste od osjecaja za pravljenje siza :fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 18:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
[quote="HR]Sve dok ne steknes detaljnije znanje o punk (a pored toga i ska, reggae, hardcore, new-wave, dark) bendovima, nemas pravo da komentarises takvu muziku.[/quote]

Mislim da se u ovoj rečenici malo gubi smisao same muzike. Jel to znači da ja ne mogu izraziti svoj stav po pitanju neke pjesme ili albuma koji sam upravo poslušao zato što ne znam istorijat svih pravaca i podpravaca kojima pripada taj bend? To je malo stupidno. Čini mi se da se tu od ''silnog drveća ne vidi šuma''!
Na kraju krajeva, ne sviđa se ni svima nama svaki album omiljenog benda pa nas to ne spriječava da uživamo u ostalim pjesmama koje su dobre.
Činjenica je da u punk muzici preovladava minimalizam i da je dominatna energija i poruka teksta u odnosu na melodijsku kompleksnost. To ne znači da je punk loš. Stvar je ukusa i ličnog izbora kakvu će ko muziku od nas slušati i o tome je glupo raspravljati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 18:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
Temple_of_the_king je napisao:
novi talas je go nekvalitet. ja slusam rnr. meni to ne lici na novi talas.

griješiš, dijete drago, mnogo griješiš. i ona dragocjena- ako se tebi ne dopada, ne znači da je nekvalitet. zaboga. ako slušaš RNR, to znači elvisa, džeri li luisa, čaka berija etc?

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 18:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

sad sam tek otkrila da ja u stvari slusam Rok :oops: :lol: :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 18:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
nego, pank je vise pokret nego muzika.

MUZIČKI pank je nastao kao direktan odgovor na učmalost hard roka, soft roka, simfo, prog i tih budalaština koje su prijetile da udave svijet i opasno udruže bosance (vidjeti pod vatreni poljubac, nervozni poštar, divlje jagode, teška industrija...). seks pistols se uzimaju kao najčešći primjer, mada nisu bogznašta pametno imali da kažu. samo je pljuvanje, kreveljenje i psovanje kraljice imalo efekta, te su postali neprijatelji na osnovu ničega. u režiji malkoma meklarena. inače, postoje mnogo pametniji pank bendovi.

poenta panka kao muzike i nije bila da posjeduje blistave harmonije ili savršenu kompoziciju, već upravo suprotno. da to poruši i postavi drugačije norme, svjesno ili nesvjesno. vrlo svedeno, vrlo minimalno. vrlo energično i to valjda svako zna. dva-tri gitarska rifa, jednostavan ritam i snažan angažovan tekst. tu mislim na one prve bendove, poslije je počelo da se grana, kao i sve.

još jedna bitna stvar - kad se pojavio pank, mnogo klinaca se pronašlo, iz raznih razloga, a između ostalog i zbog toga što su provalili da ne moraš da budeš virtuoz na instrumentu da bi skupio ekipu i izrazio se.

e sad, HR, da li je Husker Du pank?

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 18:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Mislim da se u ovoj rečenici malo gubi smisao same muzike. Jel to znači da ja ne mogu izraziti svoj stav po pitanju neke pjesme ili albuma koji sam upravo poslušao zato što ne znam istorijat svih pravaca i podpravaca kojima pripada taj bend? To je malo stupidno. Čini mi se da se tu od ''silnog drveća ne vidi šuma''!

Ne znaci, ali ne moze se na osnovu poslusane po dvije-tri melodije od ukupno tri benda donijeti sud o citavom pravcu i njegovim podpravcima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 19:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jeste, kao i Minutemen, iako muzicki bas i nemaju mnogo veze sa Pistolsima. :D
Huskeri su u drugoj etapi karijere snimali melodicne albume, ali i Government Issue su, pa ih niko ne dira.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 20:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
HR je napisao:
Jeste, kao i Minutemen, iako muzicki bas i nemaju mnogo veze sa Pistolsima. :D
Huskeri su u drugoj etapi karijere snimali melodicne albume, ali i Government Issue su, pa ih niko ne dira.

HR ja se tebi divim..... :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 20:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Eh ?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 21:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18
OMG ne mogu da vjerujem da neko moze reci da je Metallica bend koji je ne vrijedi toliko koliko je cijenjen, i to ste svi promijenili misljenje nakon St. Anger, koji je i meni najlosiji album, ali ONI SU BOGOVI METALA!!! Kako neko moze reci da je Metallica izvikan bend to meni ne ide u glavu nikako.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 21:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18
citav centimetar.
nego, pank je vise pokret nego muzika. neke stvari se tu postuju, neke ne(muzicki dio slabo - kao sto se vidi iz daljih postova od prije koliko, godinu?). ti bi HR mogao malo vise izlaziti van po ovako lepom vremenu. aaaaaaa, necu da se svadjam preko interneta. aaaaaaaa nisam pacenik. aaaaaaaaaaaaaaa. nego, da dodam da jos uvijek trljam oci kad vidim da me veliki brani! :lol:

Pa tu druga stvar uopste neces da se svadjas sa njima, a i znamo da se nikada i nisi ni posvadjala na ovom forumu, kada te neko napadne ti okrenes na salu, jer ako bi ih napala ti i rekla da nema pojma o Rainbowu i dala neke argumente opet bi se kosilo sa tvojim mentalnim sklopom, jer uvrjediti ili raspravljati se sa nekim ko je dosta stariji od tebe kod tebe ne postoji, jer su oni sveznajuci bogovi, a mi ostali koji smo jos u srednjoj smo gomila klinaca koja nista ne zna. Ispada da se sa tobom ne moze normalno o muzici razgovarati, jer neke svoje neznanje sakrivas cutanjem, umjesto da pitas neke stvari i diskutujes sa nekim i time ces barem biti licnost.
I punk nije smece, nismo ga preslusali ni ti, ni ja, pa da mozemo to reci, tek kada ga poslusas onda komentarisi.

@HR
Iako je Rainbow izdao relativno malo pijesama, neke stvari koje je stvorio su legendarne, a druga stvar njihovi koncerti,tj.nacin izvodjenja su remek djelo po mom misljenju. A druga stvar pa ne mogu takvi vrhunski muzicari svirati u jednom bendu koji ne vrijedi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 22:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Whitesnake je napisao:
ONI SU BOGOVI METALA!!! Kako neko moze reci da je Metallica izvikan bend to meni ne ide u glavu nikako.

Ma nije Metallica izvikana, može im se stvašta prigovoriti ali izvikani nisu. Ali ipak bogovi metala su Judas Priest :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 22:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
HR, ono nije pokretacka energija muzike, ono je energija napaljene rulje koja je tu dosla sa namjerom da iskali svoju energiju u fazonu "jebacemo mater svima". To je vrlo jak fazon, ima toga na svakom koncertu. Pank u meni izazove toliko energije koliko mi treba da zijevnem i promijenim pjesmu prije nego sto umrem od smora. Pank mi je nimalo, al nimalo zanimljiv. HC jos i nekako moze, kao neka zesca verzija panka ili sta vec.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]