Pogledajte samo ovaj 8. Mart! Hiljaditi put ostajem začuđen pred ženskom ćudi. Većina forumaša je to veče bila u gradu i šta smo mogli vidjeti. Znači, parada golog mesa! Ne mogu da vjerujem na koji način žene sebe predstavljaju i to baš na taj dan?! Dan, koji simboliše osvještenje žene, oslobođenje, revoluciju... dan kada su žene rekle: „Mi nismo komadi mesa i mašine za rađanje!“ I šta rade od sebe i to baš na taj dan? Kao da se takmiče koja će se više, skinuti, skratiti, ogoliti, napučiti... učiniti sve da budu baš ono protiv čega se bore!
SAMO GUZICE I SISE!!!
Ali nije to problem, boli me k... meni je bilo extra dobro. Ko to veče nije naš’o nešt’ za nabost’ stvarno nema sreće.
Ono što me nervira i ono o čemu se govori na ovoj temi i protiv čega muškarci treba da se bore je to što postoji vojska obrazovanih feministkinja koje na sva zvona zvone o tome kako muškarci u 21. vijeku još uvijek opredmećuju ženu i posmatraju je kao seksualni objekt?! Mi to radimo?!! Pa ja samo gledam i vidim ono što mi se nudi... naravno da ću ja od svega toga uzeti što god više mogu! Nisam ja kriv što je ženski način privlačenja pažnje muškarca,
dakle u 21. vijeku, pokazivanje guzice i sise?! Ako ništa drugo ne pali... pa ja da sam žensko ne bih radio ni to od sebe pa taman do kraja života ost’o sam.
Ali nije kvaka u tome šta će muškarci reći ili učiniti. Ovo je kvaka koja otvara vrata prema potpunom razumijevanju 90% žena. Nema tu nikakve misterije ni velikog pametovanja?!
LillyBg je napisao:
To ako volimo ponekad da se obucemo sexy zato sto se osjecamo lijepo i to nam niko ne smije prebaciti
Ona se osjeća lijepo. Zašto??? Šta to čini lijep osjećaj??? Ja mislim da upravo taj osjećaj na kraju proizvodi da se žene degradiraju i ponižavaju, a ne muškarci! Ko ima uši neka čuje.
che.guevara je napisao:
problem je valjda sa ženama koje potcjenjuju svoju "moć zavođenja" Smile
Čini mi se da je ovdje potrebno podsjetiti i naglasiti da golo žensko tijelo ne može zavesti. Ono je takvo kakvo je. Prirodno. I samo po sebi ne može skrenuti pažnju muškarca. Ako je neko od forumaša duže boravio na nudističkim plažama zna o čemu govorim.
Ali, kada žene manipulišu svojim tijelom, dakle ističući određene dijelove tijela oblačenjem ili raznim pozama, tj. ponašanjem, one provociraju, tj. zavode. I to je ono što je po meni bitno da se shvati –
žene ne zavode svojim tijelom kao takvim, već govorom svog tijela. Dakle, muškarci se ne “pale” na golotinju, već na onu “sexy” poruku koja im se šalje i koja u biti glasi: “
Spremna sam za oplodnju.” I u trenutku kada šalje takvu poruku žena se osjeća lijepo, i to zato, po meni, jer je priroda tako nagrađuje za odrađivanje svog dijela u procesu produženja vrste.
Kada se osjeća sexy i poželjnom, osjeća se moćnom, a to je lijep osjećaj. (vid. Volja za moć – Niče)
E sada, kako kaže Che, poruka često dolazi i do vrlo pogrešnih muškaraca,
ali nasilje nema opravdanje!
Dakle, same od sebe prave sex objekte, predmete požude, pa onda feministkinje danas optužuju muškarce da opredmećuju žene?!
Još jednom naglašavam to je apsurd o kome treba pisati na ovoj temi i protiv kojeg muškarci treba da se bore.
Treba i da se ispravi nepravda po kojoj ženska potreba da bude željena je sexy i da dolazi odozgo - s neba i “romantična”, a muška potreba da želi je nešto odozdo, prljavo i životinjski.
SVI SMO MI JOŠUVIJEK BLIŽE MAJMUNIMA NEGO ONOME ŠTO ZOVEMO ČOVJEK I ŠTO BI VOLJELI BITI. Nisu samo muškarci svinje i životinje…
Ništa bolji nisu ni muškarci koji od sebe prave sex sredstva ili alate. O našem načinu “komunikacije” da ne govorim… ali to je druga tema… bitna razlika je da mi ne krivimo žene za to… ali neka, druga tema je to…
Za kraj dio iz Fromm-ovog Umijeća ljubavi:
“… kako biti ljubljen, kako biti vrijedan ljubavi? U težnji za tim ciljem oni slijede neko¬liko putova. Jednim se naročito služe muškarci, a to je put koji im obećava uspjeh, moć i bogat¬stvo, koliko socijalna granica nečije pozicije do¬pušta. Drugi su put osobito izabrale žene, one se trude da budu privlačne, njegujući tijelo, uređujući odjeću itd. Ostali se načini postizava¬nja privlačnosti, koje usvajaju i muškarci i že¬ne…”
Čestitam 8. Mart i izražavam najdublje poštovanje svim ženama koje poštuju same sebe!