Sara Avramova je napisao:
Vidusa je napisao:
Sara Avramova je napisao:
Vidusa je napisao:
Citiraj:
Pa, ako Papa prihvati istocnu religiju a i odrekne se primata, zar to nece znaciti da je istocni Krscanin?
Prije ce se Djavo pokajati za svoja djela, nego sto ce papa odreci primata i prihvatiti Pravoslavlje.
PS Prevedi nam svoj potpis!
A ako prihvati, hoces li ga priznati za Episkopa
Da se papa pokaje za jeres, da se odrekne tolikre zemaljske vlasti i da prihvati na sebe Hristovu vlast kroz Pravoslavlje,
to se nikada ne moze i nece desiti pa nema ni potrebe da ja razmisljam o papi kao pravoslavnom episkopu.
Rekao sam ti: prije ce se satana pokajati, nego li papa!.
Pa zar po tebi to nije isto, ali mi nisi odgovorio na pitanje.
Odgovorio sam: ne moze se desiti da papa postane pravoslavac, jer jasno pise:
"Jer nije moguce one koji su jednom prosvijetljeni, okusili dara nebeskoga i postali zajednicari Duha Svetog
I okusili dobre rijeci Bozije, i sile onoga svijeta i otpali, nije ih moguce opet obnoviti na pokajanje, jer sami sebi na novo raspinju i ruze Sina Bozijega." Jev. 6,4-5)
Dakle, oni koji su bili nekada clanovi Hristove Crkve, pa su otpali, takve je nemoguce opet obnoviti, tj. privesti pokajanju i Crkvi.
I kako da ti odgovorim za ono sto je nemoguce da se desi:
papa nikada nece postati episkop Crkve Bozije, jer je Duhom Svetim kazano da se to NE MOZE I NECE desiti! On ce postati "episkop" onim koji otpadnu od Pravoslavlja, kao sto je i on otpao.