banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 07:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2007, 02:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jul 2006, 03:00
Nekad_sam_bio_Pero_Bombas je napisao:
Ovako je AntiDope gledao mladjahnog Tadica :

Slika

:P isfurani fazon sa cigarom

mislio sam da je moj fazon sa iron maidenom na gitari bezveze, pogotovo jer sad ih i manje slusam .. ali kako sam video da jedan od ostalih 6 ucesnika ima maiden-ovu tetovazu na ramenu bilo mi je lakse

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2007, 05:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2005, 05:36
Zoka,najbolji.

END OF THREAD :D

Let teachers and priests and philosophers brood over questions of reality and illusion. I know this: if life is an illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life,I love,I slay, and am content.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2007, 09:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
aleksandartadic je napisao:
i mikrofon je naravno bio iskljucen

Mikrofon nije bio isključen! Samo je dečko pričao pored njega, a ne u njega!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2007, 12:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Sta je falilo na Riff Boom Festu?

Falilo je jos gitarista npr. da svira Trki i Momo, barem po 5 minuta... tj. da pokazu kako jedan izgradjeni gitarista treba da zvuci...
Falilo je vazduha i prostora...
Falilo je medija televizija... zbog svih tih mladih talenata.

Ako se Roni ljuti, ima puno pravo... stvarno je najbolji... samo sto mu fali nesto u performansu, mora malo da uspori, da dopusti ljudima da svare sve to sta on svira jer nisu svi virtuozi kao on. Dosta ljudi jednostavno zaboli glava od toliko tonova, informacija. Ja bih jos samo, da sam na njegovom mjestu, skino malo drive da izbijem ono prstanje i "rizu"... ali on je toliko napaljen da svirku i gitaru da covjek izgori, samo pici i ne okrece se... stvarno je ZGAZI.

Eto ko je po meni zasluzio pobjedu ... vjerovatno ima i sjedenja na guzici najvise sati od svih... jedino ga mozda Tadic pretekne za 5-6 godina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2007, 13:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Citiraj:
Eto ko je po meni zasluzio pobjedu ... vjerovatno ima i sjedenja na guzici najvise sati od svih... jedino ga mozda Tadic pretekne za 5-6 godina.
Roni vjezba od 2 do 8 sati dnevno, a imao je najboljeg ucitelja tako da ....
Citiraj:
:lol: :lol: :lol: :lol: :laughing3: ](*,)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2007, 13:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Registruj se! je napisao:
Citiraj:
Citiraj:

imali smo istog ucitelja 8) .. a ja sviram u proseku oko 4 sata dnevno, ranije i vise ali sad kad je faks poceo tesko da mogu toliko pa onda ovako sastavim 3 do 4 sata dnevno nekako

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2007, 13:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Tiki the Boyler je napisao:

ne zelim da se inatim ni sa kim a i nemam vremena za to .. ali evo postavio sam snimak na internet pa neka ljudi procene da li je covek promasio mikrofon ili je bio iskljucen .. mislim ocigledno je bilo da covek ide ka mikrofonu, niko nije znao ima li zelju mozda da peva .. mislim evo

http://www.youtube.com/watch?v=A5z-AHzlFt4

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2007, 13:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

antidope .. posto nisi stigao evo ovde onaj deo dok me je bend pratio, ono posle i nema smisla slusati jer su rifovi vecinom, a bez pratnje zvuce bezveze

http://www.youtube.com/watch?v=1nzPvXtKsUk

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2007, 13:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ewo crce mi zvucna prije po minute, jebo me quick time... on je sjebe svaki put. Mislim nija strasno, sad ce to administrator, samo dok ga nadjem i platim mu kafu... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2007, 13:44 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 13:39
Da lik je promasio mikrofon. Vise puta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2007, 13:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
sad sam pogledao tadicev snimak - osim brzine, nema nista drugo...bezze :drinking:
BTW skontajte stuparove face, imao sam osjecaj da ce da povrati od muke :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2007, 15:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

antidope .. posto nisi stigao evo ovde onaj deo dok me je bend pratio, ono posle i nema smisla slusati jer su rifovi vecinom, a bez pratnje zvuce bezveze

http://www.youtube.com/watch?v=1nzPvXtKsUk

Ewo sluasam u pisem...

... dobar si, nema sta... jebga, bend i ti se razilazite... da si imao snimak prije vjerovatno bi bilo i bolje... elem, vidi se da sjedis i radis, ovo mnogo bolje zvuci od tvojih snimaka koje si nam do sada davao da lusamo... hocu reci, sviraj ljudima da te cuju uzivo, pusti racunare i svirku u sobi.
Po pogledu bubnjara, cini mi se da je prisutna doza predrasuda ... ne znam o cemu si i kako pricao sa njima prije ili za vrijeme nastupa. U svakom slucaju, ako te nisu bili htjeli pratiti, iako si im jasno dao instrukcije, to je onda jako neprofesionalno sa njihove strane. Ruku na srce, nisi mogao pobijediti nikako, ali si dao do znanja da su u igri i da mozemo od tebe ocekivati mnogo toga u buducnosti.
Moj savjet, ako prihvatas savjete od nekoga ko je duplo sporiji od tebe, da malo usporis, cisto da te raja lakse svari. Nije sve u brzini, harmonija je najbitniji faktor dobre kompozicije, pjesme... osvrni se i pogledaj koje su pjesme najveci hitovi... samo one jednostavne, da ne kazem od tri rifa, akorda i solama odsviranim sa dva prsta.
Uvijek krenes lakse, pa onda podizes i ubrzavas... taman dok se malo i zagrijes i sebe i raju, a i inspiracija ti lake radi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2007, 20:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2006, 16:02
meni su to vece svi svirali prilicno dobro, odnosno niko nije bio, ne znam sad, ono bas los da bi bolje bilo da se nije ni penjao na "binu". slusala sam i puno losije.

AntiDope je napisao:
Nije sve u brzini, harmonija je najbitniji faktor dobre kompozicije, pjesme... osvrni se i pogledaj koje su pjesme najveci hitovi... samo one jednostavne, da ne kazem od tri rifa, akorda i solama odsviranim sa dva prsta.
Uvijek krenes lakse, pa onda podizes i ubrzavas... taman dok se malo i zagrijes i sebe i raju, a i inspiracija ti lake radi.

upravo. a ne izivljavati se na onoj gitari... ovdje ne mislim samo na tadica.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2007, 00:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Registruj se! je napisao:
Citiraj:
Citiraj:

imali smo istog ucitelja 8) .. a ja sviram u proseku oko 4 sata dnevno, ranije i vise ali sad kad je faks poceo tesko da mogu toliko pa onda ovako sastavim 3 do 4 sata dnevno nekako

Ovaj, mislim da niste! Kad je rekao najboljeg, svakako nije mislio na Mikija (koji je tvoj ucitelj ako se ne varam), nego na pokojnog Igora Grbica Ucu, a mislim da se on i Miki ne mogu nikako porediti. Vec sam rekao da mi je Miki najlosije zvucao to vece, pa mu to i nije najbolja reklama, a ako je i ucio Ronija nekad (to sam negdje cuo), Roni ga je presisao, prilicno.

Elem, kad Aco gore spomenu, onaj momak Simic je prosao skroz nezapazeno, mislim da su ga jedino u Glasu nahvalili. Meni se njegov nastup prilicno svidio, jeste da puno brza, i cini se da svira preagresivno, al zna i da stane, i povuce neku melodiju. Po mojoj procjeni, Zoka, Roni i Nikola su bili par klasa iznad ostalih, a Simic mi je bio najbolji od ostatka gitarosa. Cini se da je mlad neki momak, bice nesto i od njega i od Ace, samo da se manu tih kvazi-Vai ucitelja i nadju nekog ko im moze dati pravilno i temeljno muzicko obrazovanje.

I koliko sam cuo, sljedece godine se sprema neka velika zavjera, suska se da ce da nastupe antidope, bik, pero bombas, nerevar, registruj se, warlock, tsm, a prateci bend ce ciniti freak on a leash na basu i veliki za bubnjevima :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Poslednji put menjao Popokatepetl dana 07 Mar 2007, 16:36, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2007, 01:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

E moj ti aco, da te je Ucha ucio ne bi ti ovu pricu pricao u to sam siguran.
btw. @pokopatlepetl, nerevar nece sigurno svirati, ali ces zato ti umjesto njega :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2007, 02:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Na početku, ja nisam gitarista, ali vidim da ovdje svako svasta piše, pa kontam nije strašno da i ja nešto napišem. :)
Moram i ja da se osvrnem na protekli Rif bum fest. Po meni stvarno odličan događaj za ovaj grad bez dešavanja. Pravo osvježenje vidjeti gomilu ljudi kako gleda i navija za odlične(manje-više) gitariste.Super je stvar što je cijeli događaj snimljen, prije svega audio, pa će se odatle moći vidjeti, tj čuti bez vizuelnog utiska, ko je u stvari ko.
E sad.
Po meni su gitaristi kao solo pjevači tj. = egocentrični(u većini slučajeva).
Njihovo cijelo muzičko postojanje,definiše( pored muzičkog obrazovanja, volje, i svega ostalog, vezanog za muziku) sujeta i ljubomora, od koje se onog cetvrtka nije moglo disati.
Po meni je rejting ljudi bio na mjestu. Nikola, koji je dobio i nagradu publike, je stvarno imao nastup, pravi šmek. Momak, ma ne da se snašao u temi, već je...... Druga je stvar što on sa Kozmom iz Prijedora ima podugačkog staža u tom pravcu i što, kad je prije dolazio sa bendom niko ga nije ni primjećivao.
E tu dolazi sujeta ostalih ljudi prema Roniju. On je tehnički potkovan (zahvaljujući sebi, a najviše svom učitelju Uči), ajd zdrao, al još nije razvio svoj šmek, previše je ostao u tehnici. Međutim, svi školovani muzičari (ja to nisam) znaju, da tek kad upoznaš tehniku sviranja, pjevanja, nevažno, možeš da iskažeš na pravi način, ono što ti leži na duši. Tek tada imaš instrument u rukama koji svira onako kako ti hoćeš.
E sad, drugo je što neko hoće da iskaže neku jednostavnost, a neko neku kompleksnost. Al ja mislim, kad budeš mogao reći ljudima muzikom složenije stvari, da jednostavne poslije toga postaju, još ljepše.
Tako da hoću reći da je Ronijeva virtuoznost ostala neprimjećena, jer je svirao samo jedan pravac (koji su samo Zoka Krosfajer i Džoni odsvirali pravo bluzerski).
Po meni koncept tema je pogrešno zamišljen. Organizatori su trebali u onih 7 min, a moglo je komotno i duže, da naprave temu gdje će da prošaraju stilova, pa da se tu vidi kompletan gitarista.
Ovako: Džoni 1. Rony 2. Zoka 3.
Zoka je stvarno zanimljiv gitarista.Nisam nikog do sad vidjela da se toliko u momentu preda sviranju.Uživa u tom 100% i to pokazuje.Ali ako ostane samo na bluzu i sličnom, ništa od njega.
Miki 6. mjesto propast.Nije se moglo slušati, to će se čuti na audio snimku.
Bendži nervozan, ali me je iznenadio. Malo korigovanja i sve će biti u redu. Drugi Zoka mi je ostao nekako u sjenci svega, bez uvrede.
A mali Aco, nemoj se ljutiti, još ti pure moraš jesti. Ne valja ti to da se toliko hvališ. Ja sam Ronija upoznala kad je bio tvojih godina. Bio je zauzet vježbanjem i po deset sati dnevno, a ne hvaljenjem. I niste imali istog učitelja, jer Roni NIJE Mikijev učenik. To samo Miki želi pa priča prave nebuloze :oops: .Uostalom. Ti nisi tako ,,mlad“. Poslušaj Jason Becker-a šta je radio sa cijelih 16 godina.
Kritika ide onim ljudima, koji se nisu pojavili na takmičenju. Čekamo ih sljedeći put.

A na kraju ljudi. Kao što neko reče, svirajte zbog sebe, a ne zbog drugih, jer je sve tako relativno. Uvijek će biti neko kome će se vaša svirka dopasti, nekome neće, neko će ostati ravnodušan.
Život je kratak, ne znate kad ga možete izgubiti, a onda vam može biti žao što ste gubili vrijeme na ove gluposti, umjesto da ste stvarali muziku.

Vaša Prasica
P.S: poznajem Ronija, pa je priča naginjala njemu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2007, 12:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Zoka je stvarno zanimljiv gitarista.Nisam nikog do sad vidjela da se toliko u momentu preda sviranju.Uživa u tom 100% i to pokazuje.Ali ako ostane samo na bluzu i sličnom, ništa od njega.

Sta ti to znaci "Nista od njega"? I po cemu je to "nista od njega" ako ostane samo na bluzu i slicnom? Ako sam dobro shvatio oces reci da BBking, SRV i ostali nisu dobri gitaristi?

Zoka ne svira onu gitaru, on nju jebe. Dzoni je eto fino svira, a Roni joj jebe mater. Pa sta se kome vise svidja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2007, 14:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Ok.
Baš je Tiki pričao kako je teško napisati nešto, a da te ljudi skontaju. Pogrešno sam se izrazila.
Sam uvod u rečenicu pokazuje da mislim da je Zoka odličan gitarista i nisam mislila, baš, da neće ništa biti od njega ako ostane samo na bluzu, nego:
danas svi muzičari teže da budu kompletni, a svaki muzičar će onda znati odsvirati bluz, kao dio svoje kompletnosti, a Zoka (u ovom slučaju) neće moći odsvirati nešto drugo.
Međutim, većina se slaže da ako ganjaš sve pravce, da ni jedan pravac onda neće biti kompletan. Tu dolazi Zoka. On bi se mogao skoncentrisati pretežno na bluz, zato žto mu leži, što ga voli, al bi isto tako znao pokazati i nešto drugo.
Nisam sigurna da ćeš me i sada skontati.
Sve u svemu. Po mom mišljenju svaki gitarista bi trebao u prvih, ne znam koliko, godina sviranja šarati po stilovima, vježbati sve i svašta, pa tek onda prestati rasipati energiju i početi njegovati neki stil, koji mu zaista leži, bio to bluz, bio to džez, neoklasika itd.
A gitariste koje si naveo, priznaćeš, dosta su iza nas. Ipak treba napredovati, al ne zaboraviti one početke, zbog kojih se danas svira ovako kako se svira.

Pozdrav :-)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2007, 15:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Tiki the Boyler je napisao:

ne zelim da se inatim ni sa kim a i nemam vremena za to .. ali evo postavio sam snimak na internet pa neka ljudi procene da li je covek promasio mikrofon ili je bio iskljucen .. mislim ocigledno je bilo da covek ide ka mikrofonu, niko nije znao ima li zelju mozda da peva .. mislim evo

http://www.youtube.com/watch?v=A5z-AHzlFt4

THIS VIDEO HAS BEEN REMOVED BY USER!

? ? ?

ElectroVoice Co7 je mikrofon koji je to vece koristen za announcera (iliti najavljivaca). U pitanju je dinamicki hiperkardioidni mikrofon (najusmjereniji koji sam probao u toj klasi) i na sebi nema prekidac (pa stoga nije ni mogao biti iskljucen). Taj mikrofon se inace koristi za back vokale i odabran je za to vece upravo zbog svoje usmjerenosti, kako u snimak ne bi ulazili zvukovi sa bine i iz razglasa. Pri tom je bio dinamicki podesen tako da kupi samo vokal koji prica direktno (i poprilicno glasno) u njega; jer nije bilo planirano da bilo ko pjeva to vece!!! Zbog snimanja je bio cijelo vrijeme UKLJUCEN!
Mislim da smo to razjasnili.

imali smo istog ucitelja

Ne budali djecace! I ne skrnavi "ucitelja"!!!
Nisi ti ni svjestan sta si sve propustio u zivotu. I nisi kriv zbog toga! Ali si kriv sto ne zelis biti svjestan toga!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2007, 15:34 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Mar 2007, 22:05
mirdza je napisao:
sad sam pogledao tadicev snimak - osim brzine, nema nista drugo...bezze :drinking:
BTW skontajte stuparove face, imao sam osjecaj da ce da povrati od muke :D

Jeli tebi stupar tata ili u najmalju ruku idol. Ako jos licis na njega odma mi se povraca. Evo povracam :drinking: :drinking:
Jaka stvar kako stupar izgleda.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]