target je napisao:
Pricajte sta god hocete. Ja sam bio i slusao sam Tadica. Tadic je bio sinoc najbolji kad vam kazem. Bluz nije njegova tema i pricao sam sa njim. Materijal da se pripremi dobio je od njih dan prije dok su ga ostali imali vise od osam dana. Ipak je uprkos tome posto je obecao izasao i pokazao da zna i bluz da svira. Pricao sam sa njim i rekao mi je da se sa bendom bio dogovorio da odsvira zadanu temu, a onda da ga prate sa dosta jacim ritmom. Videli ste da je i bilo tako samo sto ga je bend iznevjerio i kada je trazio da uhvate njegov ritam oni su prestali da sviraju. Svi ste to mogli videti, tako da je pola vremena svirao sam. Da smo ga tada podrzali i trazili od benda da ga prati, zurka bi bila dosta zanimljivija jer predpostavljam da bi oda i ostali sbirali nesto zesce. Ali niko od njih ostalih nije imao m..da da od STRASNOG benda trazi da malo zasviraju.
On je od njih sviju mladji od 10 do 15 godina. Gotovo sam siguran da ce nam u buducnosti upravo Tadic osvetljavato obraz, kao jedan od najuspjesnijih gitarista iz banjaluke. Preslusao sam i njegova video izdanja, tamo se odmah vidi da je izuzetno nadaren.
Kazem vam za tri godine, bice vam cast sto ste se sa njim druzili naovom forumu. A oni koji ga sada podcjenjuju, trebali su izaci da pokazu sta oni znaju. Mislim da ce do kraja ljeta izdati prvi album, tako kaze, a on nikada nelaze, na kome ce se naci i neke numera koje mozete i sada poslusati na njegovom myspace.com.
Samo napred raja. Dosta je bilo turbofolka i tuista. banjaluka treba vise i moze vise samo napred...
Ispasce sad da imam nesto protiv Ace, nemam, al cova target de malo "ohani". Kao prvo, nije bio najbolji, ruku na srce, svi ostali su bili bolji, ali to ne znaci da je bio los, samo jos treba da nekoliko godina krampa da bi mogao da nesto vise napravi u onoj konkurenciji. Ipak vecina onih ljudi svira preko 10 godina. Ali kako je mlad, nek radi i bice ok. Drugo, svaka cast sto je izasao, ali bas i nije pokazao da zna da svira bluz. Svirati bluz ne znaci samo nauciti sve pozicije bluz skale na vratu pa oplesti. Mucio se, i vjerujem da bi se bolje snasao u nekim jednostavnijim a brzim harmonijama. Steta je sto je imao manje vremena da se uvjezba, ali bluz se svakako ne moze nauciti za sedam dana. I ne znam cemu ona ironija kad si pomenuo STRASNI bend. Momci zaista jesu strasni, ali bez ikakve ironije, citavu vece su odlicno odradili posao, i ako se nekome ne moze zamjerka uputiti, to su onda oni. Zatim, nisu ostali stariji od Tadica 10-15, vec 3-5 godina. Tadic je 87mo, Roni i Zoka 82go, Zoka Locomotive 84to, mislim da je jedino Miki stariji lik, a za ostalu dvojicu ne znam, dakle izracunaj koliko je to godina razlike. Jedino sto ti likovi sviraju od svoje 12te, 13te, i ne seru puno vec vjezbaju. Tadic jeste nadaren, i to mu niko ovdje nije ni sporio, ali treba jos mnogo da radi, da nauci teorije i prestane pricati nebuloze. Radujem se njegovom albumu jednog dana, ali kad zaista bude imao sta da pokaze.
Sto se samog takmicenja tice, mislim da bi bila dobra ideja da ga sljedece godine podijele u dvije kategorije, jedna blues/jazz/funky a druga neka metal/shred varijanta (s tim da bi se isti ljudi, naravno, mogli takmiciti u obe kategorije), jer bi se tako lakse uporedjivalo. Ako bi bio veci broj takmicara, moglo bi se odrzavati vise veceri, pa na kraju napraviti neki superfinale session. Cini se, s obzirom na interesovanje, da bi takvo sta bilo moguce.