banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 00:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 121 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2002, 00:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
Ne mislim se duze vremena zadrzavti na ovom forumu. Procitao sam dobar dio, vidim da ste se dosta udaljili od teme... Forum je dobio svojstvo promotivnog sredstva benda... Ali sta se moze... To samo dokazuje da i punku, bez obzira na ideologiju, treba kakav, takav marketing.
Jednostavno sam dobio zelju da pisem o ovoj temi jer sam i sam nekad provodio dosta vremena na mjestima gdje su izlazili punkeri ovog grada (sebe nikad nisam svrstavao u njihove redove samo sam volio taj zvuk (Clash, Sex Pistolse, UK Subse) a svi znamo da punk nije muzicki pravac vec lifestyle). Istina to je bilo davno (prije 3-4 god.) tako da od punkera ovog grada poznajem samo old-skool pankere. Peleta, Putaka itd. Koliko vidim i cujem ovih dana ti momci su se bash aktivirali... Prigovor savjesti, ekologija... To mi se svidja, tako treba da djeluje pravi punk pokret.
Ono zbog cega sam ja prestao se vrzmati po buterflyu, knezu, ksetu i slicnim mjestima izmedju ostalog jeste droga. Zatim tu je i iskljucivost, extremnost i fanatizam s' kojim su ljudi ulazili u sve to. Na stranu prica da u ovom gradu (barem dok sam ja posjecivao tu scenu) i nije bilo puno pravih pankera. Vecina ih je to postajala preko noci, onako iz mode. Citava ta ideja o punku i anarhiji je po meni utopisticka i neizvodljiva... Ali 0K, svako zivi za svoja ubjedjenja... Mene ta nisu zadovoljavala... Danas se povodim za Underground ideologijom... U principu to je slicno. I kako je hazoous s' pocetka ovog foruma napisao: "svuda ima punka; negdje vise, negdje manje"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2003, 11:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Maj 2003, 11:53
FOREVER PUNK
PUNKS NOT DEAD
Samo to imam da kazem!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2003, 09:01 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Avg 2003, 08:55
a koji idiot je uopste i pomislio da punk moze da umre???
postoje npr. i likovi koji se vracaju (a ko zna i da li su uopste odlazili)
bio sam na zanimljivoj stranici takvih "povratnika" bezbolniporodjaj.tk i ne izgleda lose.to nam treba

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2003, 11:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 16:53
Podebljaj malo to da i drugi vide...

Dakle...

http://bezbolniporodjaj.tk

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2003, 13:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
Što se mene tiče,a i ne tiče me se nešto posebno,punk i disko 70-tih su dvije crne rupčage u muzičkoj istoriji...Aha,šta sad?!? :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2003, 14:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 16:53
ДИСКО ИЗ НОТ ДЕД!

Aha, šta sad!?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2003, 16:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Oнда...баш ништа!Нећемо се ваљда због тога секирати!?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2003, 20:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
смрт у дискотеци Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2003, 01:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Како оно иде:"Last nigth DJ was save my life" :usa

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2003, 14:22 
Početnik
Početnik

COCO ne seri!!
:snipersmile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2003, 23:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Окрени ту цијев у другом правцу-могао би неком ископати око :scatter: Мени не можеш ништа јер сам ЈАЧИ!!! :fist:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2003, 14:43 
Početnik
Početnik

COCO jesi li ti iz aprila!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2003, 16:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Питања,па макар и неразумљива,завршавају се УВИЈЕК упитником(?) а не узвичником(!) !
Нећемо се више препуцавати-глупо је. :agrue:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2003, 14:38 
Početnik
Početnik

COCO jesi li ti izvidjac?
Ako jesi jel ides u 22. April?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2007, 01:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
sto je zamrla tema?

Vrh

Tema posta: hc/punk u bl 96 - 07
PostPoslato: 18 Feb 2007, 02:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
zato sto je vecina tadasnjih nazovi pankera ostala u panku ,ali u k. slucajno sam bio u najgorim i najaktivnijim godinama kada je ova glupost koju je bora iz stare devizne forsirao napisana , ali tad nisam isao na forum ,kakve su ovo priche ? ovako nestro je mogao lupiti samo netko ko ne pozna punk u Banja Luci ili netko od nalozenih klinaca ko veze nije imao sta se to u bl u vezi punka desavalo upravo tih godina ni sta je to punk dakle :HC/punk u Banja Luci

Kao sto se vidi iz naslova ovdjee cu pokusati da pisem sto se desavalo u Banja Luci u ovoj nasoj sekti . Koliko je meni poznato s obzirom da sam u BL od 96 ,prije rata se u Bl skoro nije svirao hc/punk izuzetak je bend W.S.W. ciji sam iskreno cuo samo trash snimak na kompilaciji bl rpijeratnih bendova "Banja Luka Dreaming" na prezetaciji u tadasnjem ksetu ( nazalost je autor koji je i svirao u W.S.W komplicaje poginuo u saobracajci prilikom prvog posljeratnog posjeta Banjaluci). Drugim rijecima da Banja Luka nije bila luka punka , nego vise noise i dark zvuka pa je takva i ta kompilacija sacinjena od takvih bendova bendova (Blue noise , Rescue party.. i mnogi drugi ) .

Prvi posljeratni bend koji je posjecati na tako nesto je crossover bend Revolt , koji je svirao po meni neku muzicku kopiju Helmeta + rapovanje dakle ono sto je bilo moderno u tim 90im , sa mracnim tekstovima pjesama Koma , Snovi ,ikazna,Bijesan pas,.. koju su odrzavale atmosferu tog vremena izgubljenu mladost u ratu srusenim zivotima , beznadje i moram priznati da su mi se na pocetku svoga rada dopadali iako muzicki nikad nisu bili hc.bend je imao desetke koncerte u bl , u holadnij , bivsoj jugi .... , iza sebe imaju par komoilacija i par koncertnih jedan studijski album . bend je jos uvije akivan (ima probe ali ne i svirke ) sa tim da je iz orginalne postave ostao samo gitarista , ne vidim dalji razlog sviranja istog ali njima na volju .

Iste te 95 se pojavilo jos jedno zlo koje ce trajno zagaditi bl pank scenu jer su generacije klinaca kasnije svirala iste stvari koje je i svirala Propala Investicija punk bend koji skoro da nije imao svojih stvari nego je svirao iskljucivo obrade Exploiteda Ramonsa , dza ili bu , sto je bilo simpaticno pjevac Cupac nikad nije znao tesktove nego je pjevao samo slogove . Bend je potrajao jedno 2 godine ali je udario temelje jedog nazovi dijela bl punk scene .

Godinu dana kasnije poceli su se pojavvljivati kojekakvi srednjeskolski punk bendovi : slobodno bacanje i Pssg , autsajder ,Zigmund , Die krankenwagen 2 bad milos death , ZLo i Naopako ,koji su isto potrajali jedno godina dana osim Pssg i Zigmunda nitko od njih nema nekakav materijal snimljen.

Nakon toga godine praznine ako ne racunam punk tezge koje nisu bili bendovi nego kratkorocni projekri bilo je par pokusaja okupljanja benda da bi tek 99 i 00 (na sta je uveliko uticao i koncert Catharsisa i Newborna u ksetu , ) pocele su cvasti ruze za Bl hc.punk scenu , tada su se izdasavalo osim pomenutog jos masu koncerata bendova sa strane - medju ostalim Submision Hold , Vitamin x , Senata Fox , Analene , do osnivanja Antistatik (crustcore) i Rahele Ferari koji su prvi politicki korektni pank bendovi sa tim sto je Rahek presla put od noise punka do emo crust core benda sto se mjenjalo sa bubnajrima .
Ti bendovi su iza sebe imali 20 - ak koncerata po Bl prijedoru zg , bg , potrajali su po 3,4 godina , iza sebe imaju par uradi sam snimaka sa probe ( i oba benda su izasli na kompilaciji autonomija u svakodnjevnom zivotu (sa tim da je rahela izasla i na jedno d=feministickoj echo kompilaicji)te divx banja luka hard core . Oni su se ugasili sto zbog seobe clanova (antistatik) sto zbog nesrece sa bubnjarima (rahela ) , da su mogli vise uradit mogli su ovako ostaje samo zal .u istom periodu su postajli jos bendovi Stara devizna stednja i jos po meni puno boli bend Inward,Chat down Babylon , Pussies smoke ake -no logo hc/punk sa deutch zenskim vokalom ) i ako racunamo Prijedor Geneticka Kontroloa, i
U medjuvremuno su se desavale kulture zvuka 1 i 2 u prostoru geta gdje su proed osatalih i sviriali navedeni bendovi ,nesto kasnije je nastao i Ispad. da bi 2003 bio odrzan prvi in memorial koncert tragicno preminulom Goranu Kovacevicu (koji je sad posta tradicionalan)na kome su svirali :Oblik , Klikeri ,Rahela Ferari , Ispad , rgk , Die Kranken wagen,... (sa kojeg postoji video snimka koju trazim ,)te da bi se to sve okrunilo sa nastankom Unutrasnje Emigracije i Zivot pise drame koji danas cini osnovu neceg sto se zove hc/punk u Bl u pravom smislu te rijeci.

Pored navedenih bendova u Bl su i djelovali (istina dozivjeli su samo jedno izdanje ) fanzini Floskula i Podmetanje Neistine .

Poslednji put menjao groznium dana 20 Feb 2007, 02:25, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2007, 03:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
ovo je smijesna tema, zasto je odmrzavati :D

Die Krangenwagen, Stara devizna stednja i tako to
... dosta tih likova sada vidim po aktivnim sabanskim mjestima tipa "live" i tak...smijesno, na zalost!!!
punk scena :D :) :D :) :D :)

jedino RGK...skidam kapu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2007, 16:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
a sta ti radis u sabanskim mjestima kad ih tamo stalno vidjas? :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2007, 17:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Gledam cice :D :D :D

Salim se...neke kolege iz naselja idu tamo pa mi rekli za doticne!
A istina, bio sam 2 puta.
Jednom da vidim sta se to tamo dogadja a drugi put su me odnijeli!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2007, 18:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2005, 18:30
Block out je napisao:
A istina, bio sam 2 puta.
Jednom da vidim sta se to tamo dogadja a drugi put su me odnijeli!

Priznaj da ti se dopalo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 121 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]