banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 22:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 121 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Da vas neshto pitam
PostPoslato: 17 Feb 2007, 18:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2007, 17:39
Ovako:

Prvi sam razred gimnazije
Znam relativno puno o kompjuterima (vise od vrsnjaka, uglavnom)

Skoro (pre mesec) sam poceo uciti programiranje i jos neke stvari i sad radim ovo:

Turbo Pascal, Delphi, C++, HTML, i sl.

Cini mi se tesko,, puno informacija.
Zanima me kako je vama bilo kad ste pocinjali, da li da nastavim s tim, ili da batalim sve.
pozz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 18:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
prvo batali bightfight.. kasnije polako, doce sve na svoje. Naravno ako si uporan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 19:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Хм, ово ми је познат проблем. Прво се запитај шта тебе заправо интересује у вези рачунара. Имати интересовања за неку област између осталог значи бити неуморан у истраживању те области. Ако ти мислиш да те програмирање интересује а након неколико покушаја упознавања са основама програмирања и програмских језика имаш осјећај да те то смара онда имаш или погрешан приступ учењу или не познајеш довољно себе. Ако ти себе сматраш добрим познаваоцем класничног (кућног и канцеларијског) рада на рачунару онда је можда боље да се опробаш у администрацији оперативних система на примјер него у програмирању. Говорим ти ово зато што познајем људе који су сами себе убиједили да их програмирање интересује али кад почну нешто да раде у вези тога убрзу одустају, па опет крећу па одустају и тако се врте у круг губећи драгоцјено вријеме и енергију, па тако јако споро напредују и не прихватају чињеницу да то у ствари није за њих ...

Vrh

Tema posta: ..
PostPoslato: 18 Feb 2007, 14:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
U svakom slucaju eliminishi Turbo Pascal :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2007, 01:41 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Joj jarane samo pucaj C++ i poveži se sa Igorom Malinovićem iz trećeg te Ivanom Rajkovićem iz četvrtog razreda i javi se profesoru Grbiću da te interesuje programiranje, pa jebiga, uči taj C++ i algoritme pa te čeka puno zanimljivih putovanja, hehe :)))

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2007, 22:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
che.guevara je napisao:
Joj jarane samo pucaj C++ i poveži se sa Igorom Malinovićem iz trećeg te Ivanom Rajkovićem iz četvrtog razreda i javi se profesoru Grbiću da te interesuje programiranje, pa jebiga, uči taj C++ i algoritme pa te čeka puno zanimljivih putovanja, hehe :)))

Jel ti vrbujes nove!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2007, 18:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

problem je sto migrbic ne predaje, a ja bih hteo prikljuciti se negde
C++ sad najvise i radim

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2007, 21:04 
Urednik
Urednik

Daj piši samo malo smislenije ako možeš. Naravno da ti Grbić ne predaje, algoritmi i C++ uopšte nisu deo njegovog interesovnja, ali ti može pomoći kao "mentor" i može te naći predavača ako se pokažeš vrijednim :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2007, 21:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ok, idem u gimnaziju, grbic mi ne predaje informatiku, sad vezbam najvise vezbam c++
che.guevara je napisao:
ali ti može pomoći kao "mentor" i može te naći predavača ako se pokažeš vrijednim

ja bih i hteo da mi neko pomogne, ali je grbica tesko uganjati, stalno trckara negde po skoli. Videcu ja da ga nekako uhvatim na pet minuta, samo mi se cini prezaposlenim

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2007, 21:55 
Urednik
Urednik

eoth je napisao:
Ok, idem u gimnaziju, grbic mi ne predaje informatiku, sad vezbam najvise vezbam c++
che.guevara je napisao:
ali ti može pomoći kao "mentor" i može te naći predavača ako se pokažeš vrijednim

ja bih i hteo da mi neko pomogne, ali je grbica tesko uganjati, stalno trckara negde po skoli. Videcu ja da ga nekako uhvatim na pet minuta, samo mi se cini prezaposlenim

Jebiga ako ti znaš C++, imaš IQ viši od 100 i želiš da radiš, onda Grbić ne smije da ima većih prioriteta od toga da tebi pomogne. Tako je to u teoriji ali u praksi često ispadne drugačije, pa je potrebno "nametati se" a i za to su potrebne neke urođene vještine. Pošalji mi broj telefona na PP pa ću te zvati kada budem dolazio u BL slijedeći put. Obično odem do gimnazije i održim dva časa programiranja ako ima zainteresovanih učenika, pa da se vidimo tamo.

Poz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 01:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

nisam ja rekao da znam c++, vec da ucim. citam nekoliko knjiga i vezbam

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 18:02 
Urednik
Urednik

eoth je napisao:
nisam ja rekao da znam c++, vec da ucim. citam nekoliko knjiga i vezbam

Ma dobro ti si tek na početku tog dugog i zanimljivog puta, ali pošto si tek prvi razred znači da je sve (za naše uslove) idealno :) Još ako si išao u osnovnoj po nekim takmičenjima (matematika) onda mislim stvarno idealno 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 21:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

nisam isao na takmicenja, ali znam dobro matematiku

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 22:10 
Urednik
Urednik

eoth je napisao:
nisam isao na takmicenja, ali znam dobro matematiku

Ma uredu je, dovoljno je i to :) Ajde cujemo se tamo u aprilu nedje. Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2007, 14:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
a) medi je sve rekao
b) ... osim da se pocinje sa C -om, a onda predji na objektno orjentisane programske jezike. C=temelj, i to vrlo dobar

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2007, 21:12 
Urednik
Urednik

Registruj se! je napisao:
a) medi je sve rekao
b) ... osim da se pocinje sa C -om, a onda predji na objektno orjentisane programske jezike. C=temelj, i to vrlo dobar

Bolje da odmah krene sa C++, može i u njemu da kucka C ako hoće. Lako je naučiti C ako znaš C++ a C++ je za početak lakši od C'a tako da ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 15:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Jednom mi je jedan lik ispricao jednu pricu. Inace, on je navodno odlican programer, tad je radio za telekom itd.
"Bio jednom jedan Pero ciji je posao bio da farba one bijele linije po cesti. Prvog dana na novom poslu Pero je ofarbao 200m i "gazda" je bio odusevljen. Drugi dan je Pero ofarbao 100m. Gazda je rekao da je to ok. Kad je zavrsio cetvrti radni dan sa ofarbanih 25m gazda ga je pitao zasto je usporio toliko. Pero je odgovorio da sto vise ofarba, njegova kanta sa farbom, koja je ostala na pocetu ceste, je sve dalja, pa sve vise vremena gubi na vracanje nazad, da umoci cetku."
Njegov zakljucak je da se ista stvar desava sa programerom koji nije savladao C.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 21:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
eoth je napisao:
che.guevara je napisao:

po tome je grbic poznat :) :D :D :D :D :D

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Feb 2007, 09:48 
Urednik
Urednik

Jednom mi je jedan lik ispricao jednu pricu. Inace, on je navodno odlican programer, tad je radio za telekom itd.
"Bio jednom jedan Pero ciji je posao bio da farba one bijele linije po cesti. Prvog dana na novom poslu Pero je ofarbao 200m i "gazda" je bio odusevljen. Drugi dan je Pero ofarbao 100m. Gazda je rekao da je to ok. Kad je zavrsio cetvrti radni dan sa ofarbanih 25m gazda ga je pitao zasto je usporio toliko. Pero je odgovorio da sto vise ofarba, njegova kanta sa farbom, koja je ostala na pocetu ceste, je sve dalja, pa sve vise vremena gubi na vracanje nazad, da umoci cetku."
Njegov zakljucak je da se ista stvar desava sa programerom koji nije savladao C.

Hahaha :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 18:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2003, 05:18

Otprilike tacno.

Izuzeci su oblasti povise udaljene od C-a, kao web programiranje i baze podataka. Ipak, jos nisam sreo programera kojem je znanje C-a viska... ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 121 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]