banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 09:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2006, 15:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
o pobogu ljudi kako mozete otici na koncert,dati 15km i onda pricati kako je bilo skupo,kako je gitarista ovo-ono reklamira svoj dvd...pa od toga ljudi zive.i nije to skupo.uporedite cijene ulaznica,dvd-jeva,diskova u BL i u ostalim gradovima i buddite srecni sto ste/ako ste prisustvovali tako necemu!
nikad nikome udovoljiti!
ja sam presrecna sto se u ovom gradu napokon nesto desava! :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2006, 16:15 
Bravo temple...tako se zbori..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2006, 17:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18
Odlican koncert,samo bih onima je*o sve po spisku sto su prodavali pivo u staklenim ambalazama,skoro svi su kupovali i onda kasnije te sacekaju retardirani policajci na ulazu na podijum i kazu da ne mozes unositi pivo.I sta onda da rade ljudi koji su kupili po 10 konzervi,bukvalno il exsirati,ili ostaviti.Uzasss,a za Leb i Sol svaka cast,bubnjar je ostavio poseban utisak.Mada su svi bili extra.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2006, 17:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2005, 00:21
nerevar je napisao:
pravi fanovi ne trebaju biti nagovarani da kupuju original dvd-ove. :fist:
i ajd sad nek mi neko kaže, kad već prodaju dvd-ove, što nisu uzeli bar 5 komada pa bacili u publiku??? a da! zaboravio sam. upali bi u minus. ipak je karta bila "samo" 15 maraka. a jesu li bacili trzalicu ili palice? ovo pitam jer nisam bio do kraja. khmm...a da su trebali dići na 30km. pa trebali su. opet bi bilo toliko ljudi. samo bi bili mirni za sledećih 30 a ne 15 godina :lol:

Glupost.

Ta rock star proseravanja sa bacanjem palica i trzalica treba ostaviti za teenage atrakcije i napacene metalce koji valjda time zele nekome pokazati kako su oni veliki, i kako masa dece u publici jedva ceka da uhvati trzalicu.

Mogao si ih lepo sresti u gradu i slikati se sa njima, ili posle koncerta, to je mnogo lepsa uspomena.

A ovo za DVD, jos uvek ne verujem sta se ovde pise. Pa naravno da treba naglasiti to da DVD nece biti u regularnoj prodaji. Prvi ja ga ne bih kupio na licu mesta, razmisljajuci da je to moguce posle u nekom CD shopu, sto bih zurio. Ali ovako, imas priliku direktno da podrzis bend, a ne domace CD shopove koji dizu cenu za 5 km ili vise.

Nemojte molim vas vise pljuvati po onakvom savrsenstvu od sinoc, jer to je samo pokazatelj da ovo selo nije dostojno velikih koncerata. Zapitajte se zasto sviraju 3 koncerta u BGu i zasto su svi rasprodati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2006, 18:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
All 2 Human je napisao:
Zapitajte se zasto sviraju 3 koncerta u BGu i zasto su svi rasprodati.
hmmm..pitam se...možda zato što su 10 godina bili bez para pa sad treba da nadoknade? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2006, 18:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

imas li ti ijedan razlog sto si isao na koncert?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2006, 18:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18
nerevar je napisao:
All 2 Human je napisao:
Zapitajte se zasto sviraju 3 koncerta u BGu i zasto su svi rasprodati.
hmmm..pitam se...možda zato što su 10 godina bili bez para pa sad treba da nadoknade? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa gle da su tolika djubrad pa da su ovo uradili samo zbog para,pa sto su onda drzali juce onoliko koncert,jbt.tek su u 11 zavrsili,a da li znas koliko bendovi prosjecno sviraju?Ne vjerujem da je iko stekao utisak da su otpjevali par stvari uzeli pare i otisli,mislim daj razmisli malo o cemu pricas,drugo uporedi ih sa Bijelim Dugmetom,kako su oni smecarski uradili onaj koncert u BGD-u,pa vidi razliku izmedju benda koji se okupio samo zbog para i Leb i Sol-a.A ni ozvucenje,a ni scena nisu bili losi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2006, 18:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
pozornica je bila dobra....al ozvucenje malo smrdi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2006, 18:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
dooobro su otprašili, nema šta!!!
nije se bolja svirka čula u BL odavno, preodavno, ustvari i ne sjećam se kada...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2006, 19:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
najbolje bi bilo da iskopaju Dzima Morisona, namontiraju ga na binu i odrade i the doors reunion! (i naravno okrenu OGROMNE pare)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2006, 20:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
monstrum je napisao:
najbolje bi bilo da iskopaju Dzima Morisona, namontiraju ga na binu i odrade i the doors reunion! (i naravno okrenu OGROMNE pare)

Stvarno zalosno.. kolika kolicina povrsnosti... :\ Pa zar samo na to mislite? Zar vam je bitan samo razlog ponovnog okupljanja bend(ova) a ne to sto su se ponovo okupili i sto cete ponovo slusati, da ih ne hvalim puno, nesto kvalitetno...? Ipak trebamo biti sretni da su uopste i dosli u BL.. :\ (razlog za srecu se vidi u nekoliko postova na ovoj temi, ukljucjuci citirani.. cicije!! :D 15 Km vam puno? Masala... Shvatam da neki ljudi nemaju para.. to stoji.. ali makar skupljala mjesec dana i vise skupicu 15 KM.. i onako sad alkohol vise ne smijem piti.. lol... A i ko nema para.. nece ni ici.. i gotovo.. ali to nije preskupa karta.. vec ti jednostavno nemas para.. surova istina.. :D A sta bi bilo da su naplatili duplo.... ne zelim ni da razmisljam.. (: )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2006, 21:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
nerevar je napisao:
pravi fanovi ne trebaju biti nagovarani da kupuju original dvd-ove. :fist:
i ajd sad nek mi neko kaže, kad već prodaju dvd-ove, što nisu uzeli bar 5 komada pa bacili u publiku??? a da! zaboravio sam. upali bi u minus. ipak je karta bila "samo" 15 maraka. a jesu li bacili trzalicu ili palice? ovo pitam jer nisam bio do kraja. khmm...a da su trebali dići na 30km. pa trebali su. opet bi bilo toliko ljudi. samo bi bili mirni za sledećih 30 a ne 15 godina :lol:

Meni se čini da ti pokušavaš da prikažeš "Leb i sol" kao pijačare, a u stvari ti ispadaš neviđeni pijačar. Puno ti 15 KM. "Lafo, sviraju za publiku, a došli da uzmu pare". Oni su 'ladno mogli da zaobiđu BL. Ti si 'ladno mogao da ne odeš na koncert.
Na mnogim koncertima se prodaju CD/DVD-ovi i muzičari ih reklamiraju. S obzirom da je kod nas većina ljudi vidjela original CD/DVD samo na TV-u, mislim da je svaka primjedba na reklamiranje sopstvenih autorskih dijela bezumna. Na jebenom Balkanu je jedan od najvećih svjetskih gitarista (RMT) totalni anonimus, i ne dao Bog da slučajno pokuša da proda koji CD da ne bi naišao na osudu javnosti.
I onda se pitamo zašto smo šupak Evrope. Kako i jedan bend da se probije kad ne mogu prodati jedan jebeni CD? U kafani ne mogu dobiti gažu, ako traže više od 200 KM, a njih 5 u bendu.
Ali neka nama Pinka i Vikoma, pa svi sretni.
Jebem ti državu. Kako bih rado raspalio odavde. :fist:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2006, 22:37 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Jun 2006, 05:10
NEREVARE, PREVIŠE SE DRUŽIŠSA VELIKIM. PRESTANI. BRZO.

COME ON, HONEY, TELL ME SO

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2006, 23:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
za ono sinoc cijena od 15 maraka je smijeshna. uz samu kartu, josh je i cener otishao za alkohol (koji je stvarno bilo jednostavno unijeti), te veceras nemam vishe ni feninga. savrsenstvo..."uci me majko, karaj me" snimio sam komplet. nije neki extra kvalitet snimka, ali na njemu se osjeti ta fantasticna atmosfera. mladje generacije koje dolaze bice uskracene za jedan vrhunski bend. i onaj ko poredi ovo sa bijelim dugmetom u bilo kom smislu, slobodno nek razguli sa ovog foruma za sva vremena.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2006, 23:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
15 Km je realna cijena za jedan band takve popularnosti. Sama cinjenica da smo ovoliko puno napisali na ovoj temi u roku od 24 sata od koncerta govori za sebe o njihovoj popularnosti. Kome se ne oni ne svidjaju, puno bi mu bila i marka za ulaz. Koliko sam vidio i cuo koncert je bio posjecen, tako da komentari o skupoci ostaju samo kao usamljene opaske bez puno smisla.
Ne poznajem niti jedan band jos od grateful death-a koji se nije trudio da proda sto vise ploca, kaseta, cd-ova, a od skora i dvd-ova. U sustini koncert i jeste promocija istih.

Inace reunioni su sad izgleda postali trend. Sad za vikend u bg-u sam vidio plakate za buldozer, manje poznat bend iz bivse nam drzave, ali mozda je neko i cuo za njega. Ta pojava reuniona je po meni i logicna, kad uzmes u obzir da se na muzickoj sceni, a pogotovo r'n'r sceni nije nista znacajnije desilo od Nirvane. Mozda malo franc ferdinand zvuci drugacije, ali u moru copy-catova i plagijatora su se jednostavno izgubili. (naravno od noviteta i kvaliteta koji traju treba spomenuti i the prodigy ali sumnjam da medju citaocima ovih stranica ima puno njihovih poklonika).

jos kad takvo razmisljanje preneses u domene lokalne scene.. postoji ogroman vakum i broj ljudi zednih zvuka, jer, vjerovatno zbog nemilih dogadjaja iz bliske proslosti i njihovog rezultata - loseg standarda i kvaliteta zivota, malo je kvalitetne muzike novije produkcije. I onda se ljudi okrecu provjerenom zvuku koji su pomalo i zaboravili. I dobijes reunion.. Da li je takvo postupanje moralno ili ne? ne znam..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2006, 23:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

uh,uh,uh. da krenem redom da vam odgovaram:
doa je napisao:
Ne kontam sto se toliko isfuravas sto ljudi hoce da zarade.To im je posao.I 15 km nije nista ako su to odradili kako treba, sto se moglo od njih i ocekivati.

slažem se da 15 km nije ništa, i premalo je za onakvu svirku i onakav bend, ali pošto živimo u državi u kakvoj živimo, to je previše. i to znaju svi, od sinana, šabana, bajrama do cece, mice, cice, guzice i raznih drugih estradnih "umetnika". e ako mogu ti isti održati "nisamneznamkakosezove" folk spektakl u tom istom boriku za manju cenu karte (sa koje, uzgred budi rečeno, ne vrišti ime Gdin-a Igora Radojičića i grb banja luke, što automatski implicira da imaju veće troškove organizacije) i biti zadovoljni kako vlatko i ekipa ne mogu? uostalom njih je samo četvorica a ceci i šabana tri puta više. a ne sumnjam da su priredili ništa manji spektakl ljudima koji su išli na tu..."manifestaciju" :D
All 2 Human je napisao:
- Ko misli da Leb i Sol treba da svira za 5 km, tom treba zabraniti da pridje koncertnoj dvorani ikad igde.

ja mislim da trebaju. ako može jedan rambo amadeus da svira za te pare, može i leb i sol. i on je genijalan muzičar koliko su genijalni i leb i sol. ako ne i genijalniji. a o spektakularnim koncertima da ne pričam.. :wink:
All 2 Human je napisao:
- Kome smeta reunion jednog od najvecih bendova ovih prostora SVIH VREMENA, a koji pri tome zvuci SAVRSENO, zalutao je i na ovu temu, i u muziku generalno.

meni smeta reunion bilo kakve vrste. jedini razlog za reunione je ubiranje para. a to mi smeta. nebitno jel u pitanju reunion leba i soli, bijelog dugmeta, beatlesa, poslednjeg upozorenja, teletubbiesa. (poslednjeg upozorenja :lol: ovo je bilo u afektu)
bubble girl je napisao:
a možda bi mogao, neravare, malo drukčije da razmišljaš o svemu tome? da on nije to rekao, pola dvorane možda ne bi ni znalo da se ti diskovi prodaju uopšte.

jedino ako je pola dvorane nepismeno, jer su meni na ulazu uručili letak na kojem piše sledeće:
Na ovom koncertu EKSKLUZIVNO I POVOLJNO možete kupiti nova izdanja grupe LEB I SOL bla bla bla DVD bla bla Double CD bla bla VAŽNO !!! Ova izdanja neće biti u slobodnoj prodaji.
All 2 Human je napisao:
A to za DVD i prodaju... njihovo je pravo da se na svaki nacin bore protiv piraterije. Oni kao i svaki pravi bend racunaju na svoje PRAVE fanove, a takvima nece biti tesko skupiti i kupiti original izdanje, i time podrzati rad svog omiljenog benda i u buducnosti.

naravno. i ja sam, kao pravi fan rage against the machine-a kupio njihova original izdanja, a ne sećam se da mi je tom morello rekao da trebam kupiti. mada ne isključujem mogućnost postojanja subliminarnih poruka u njihovim spotovima :-?
All 2 Human je napisao:
Ta rock star proseravanja sa bacanjem palica i trzalica treba ostaviti za teenage atrakcije i napacene metalce koji valjda time zele nekome pokazati kako su oni veliki, i kako masa dece u publici jedva ceka da uhvati trzalicu.

ja sebe ne smatram detetom (možda malo, u dubini duše :D ) pa bi mi baš fina uspomena bila trzalica ili palica sa koncerta jednog od najvećih ex-yu bendova svih vremena. i ako ne uhvatim bar ću to smatrati finim gestom. da ne pričam o kojem poklonjenom dvd-u...
All 2 Human je napisao:
A ovo za DVD, jos uvek ne verujem sta se ovde pise. Pa naravno da treba naglasiti to da DVD nece biti u regularnoj prodaji.
pa da je bilo "naglašeno", npr. na ulaznici, možda bih i ja kupio.
Temple_of_the_king je napisao:
imas li ti ijedan razlog sto si isao na koncert?
imam. jer je to spektakl, jer je to jedan od najvećih ex-yu bendova, jer sam kupio karte, jer nije bilo ništa zanimljivije to veče,...
Whitesnake je napisao:
uporedi ih sa Bijelim Dugmetom,kako su oni smecarski uradili onaj koncert u BGD-u,pa vidi razliku izmedju benda koji se okupio samo zbog para i Leb i Sol-a.
jaaaao tek sad vidim razliku: bijelo dugme se okupilo zbog para a leb i sol zbog novaca. poenta ove priče nije kako je ko odradio, već zašto je odradio koncert.
Not now, John! je napisao:
Meni se čini da ti pokušavaš da prikažeš "Leb i sol" kao pijačare
ne moram ja ni pokušavati, kad su se sami pokazali.
a u stvari ti ispadaš neviđeni pijačar.

hvala. vrlo zrelo sa tvoje strane.
Puno ti 15 KM. "Lafo, sviraju za publiku, a došli da uzmu pare".

pitaj nekog od penzionera što kopaju po kontejnerima koliko je u stvari 15 km. i koliko oni mogu produžiti taj spektakularni osećaj postojanja na ovom svetu sa tih istih 15 km. pa onda to uporedi sa dužinom spektakularnog koncerta od sinoć i reci mi šta je spektakularnije?
Oni su 'ladno mogli da zaobiđu BL. Ti si 'ladno mogao da ne odeš na koncert.

mogli su...da im ne trebaju pare :D
Na mnogim koncertima se prodaju CD/DVD-ovi i muzičari ih reklamiraju.

meni je ovo prvi. a bio sam na mnogo.
I onda se pitamo zašto smo šupak Evrope. Kako i jedan bend da se probije kad ne mogu prodati jedan jebeni CD? U kafani ne mogu dobiti gažu, ako traže više od 200 KM, a njih 5 u bendu.

ovde ću citirati jednog mog druga:"da je bog hteo da budem muzičar ne bih se rodio u jebenoj bosni." :notworthy:
Ali neka nama Pinka i Vikoma, pa svi sretni.

naravno. jeftina zabava za široke narodne mase.
Jebem ti državu. Kako bih rado raspalio odavde. :fist:
me too :D
5150 je napisao:
NEREVARE, PREVIŠE SE DRUŽIŠSA VELIKIM. PRESTANI. BRZO.
moje građanske slobode mi dozvoljavaju da se družim s kim hoću i kad hoću, kao i da se okupljam sa dotičnima u mirnim i nenasilnim ispijanjima piva. joj što volim demokratiju :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2006, 00:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
ajde sada konkretno...kako bi postupio da cujes za reunion RATM-a u skorijoj buducnosti? kao velika antibushevska turneja, u kojoj ce usput zakachiti recimo ljubljanu? da li bi pisao isto ovo sto i sada druze? sumnjam da bi zalio i 150 maraka da odesh, kamoli pisljivih 15. ako je odgovor potvrdan, ja ti vise ni rijec necu reci.
jednostavno nerevar, uz tebe i mene, tu je josh ogroman broj ljudi koji su rodjeni nesto kasnije nego sto su trebali. ja da sam 10 godina stariji, nekad davno bi nasao vremena da odem na ovakav neki dogadjaj. posto je to nemoguce, ovaj reunion mi je pruzio to zadovoljstvo. i zato ponavljam, posto sumnjam da ce vlatko nakon ovoga ikada vise okupiti citav sastav, nesto mladje generacije ce biti zakinute za zivu svirku muzicara ovakvog kalibra, a oni se ne radjaju bas svaki dan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2006, 00:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Heh, Nerevar je sve lijepo rekao. (Kamo srece da vise djece slusa i shvati sta RATM imaju za reci, mnogo bi ih vise zaista razmisljalo.) Iz mog ugla:
Prvo: Leb i Sol su vam pruzili srecu i divne trenutke sinoc, zar ne? Kako su oni divni, ne mogu vjerovati da postoje tako zlatni ljudi, kojima je cilj da usrece hiljade svojih obozavatelja. Pomirite se sa cinjenicom: vratili su se po jos novca. Oni ne zele u vama izazvati osjecaj srece, ne zele vam pruziti dobru zabavu, pokrenuti stara sjecanja, suze radosnice, nostalgiju... Oni zele vas novac.

U pravu ste da se ovaj reunioin ne moze porediti sa reunionom Bijelog Dugmeta. Bijelo Dugme nije imalo narocitu umjetnicku vrijednost, stoga i nije mnogo pljunulo na sebe onim reunionom za pare. Umjetnost ne smije biti roba, i stvar uopste nije do 15 KM za ulaznicu. Tacka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2006, 00:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

a to sto ti slusas je kao neka umjetnost?idemo svi slusati jadne male buntovnike(mislim na bendove) i pronalaziti se u njima,oni su bit svijeta!
monstrume malo si ga preterao,idi otvaraj druge teme pa da se ide i tamo pljuvati!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2006, 00:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pilot babo je napisao:
ajde sada konkretno...kako bi postupio da cujes za reunion RATM-a u skorijoj buducnosti? kao velika antibushevska turneja, u kojoj ce usput zakachiti recimo ljubljanu? da li bi pisao isto ovo sto i sada druze? sumnjam da bi zalio i 150 maraka da odesh, kamoli pisljivih 15. ako je odgovor potvrdan, ja ti vise ni rijec necu reci.

prodao bih telefon, računar, auto, kuću, psa, mamu, tatu i ispratio ih na toj turneji, od prve do zadnje stanice. onda bih, ako kojim neverovatnim slučajem ostanem živ, i sposoban izražavati se u bilo kom vidu (pisanje, crtanje, pričanje, mumlanje, krkljanje, gestikulacija udovima) pričao to isto za RATM. kako su šupci, kako su se okupili zbog jebenih dolara, kako su izdali svoje ideale, i kako prodajem 3 original cd-a :D eto, možeš me držati za reč, ako se to ikad dogodi, a ja mislim da neće.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]