banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 18:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2006, 14:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Upravo slusam Alive od Pearla....mmmm....mnogo dobro.
Kao sto rogonja kaze,Alice in Chains,Pearl Jam i Soundgarden su MUST HAVE!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2006, 04:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Ne vjerujem da cemo se naslusati grandza u buducnosti, kao sto se disko 80ih ni glam metal s pocetka 90ih nece vratiti. Smrc :D Gradz je nastao i postojao jer je postojala potreba za nekim novim pankom, danas HC a ko zna sta ce sutra biti izgovor za lose sviranje i jos gore pjevanje. Ma bezveze. Ima bendova (Nirvana nije medju njima!) koji imaju neke pjesme koje stvarno volim da slusam a koje ste strpali u grandz ali, sto se mene tice, to je samo dokaz da u svakom kukolju ima zita.
Generalno mi se ne svidja. Vokali -> dernjaju se kao djeca koja su bjezala sa casova muzickog (generalno mrzim vokale koji kad ne znaju pjevati utuve si u glavu da to tako treba pa osnuju novi "muzicki" pravac), gitare -> kao kad komsija u garazi uvjezbava smoke ili smells like ... dokazujuci vrh svog umijeca. Naravno, ne mora nesto biti komplikovano ili tesko (priznacu vam da i mene malko smara trominutno oranje po pragovima) da bi bilo dobro i pokazalo autorovu kreativnost ali imam osjecaj da nekad ne sviraju bolje jer jednostavno ne znaju (citaj: isuvise lijeni da nauce/uvjezbaju). Necu novog vaia ali nemoj biti dosadan ponavljajuci se konstantno. A onda da se ne ponavljamo, skratimo pjesmu na minut i po. Anyway, dobra zika za adolescente koji misle da imaju glavu i da je tri minuta dnevno koriste za razmisljanje, a je to. Ponekad dobro dodje kao osvjezenje, a onda knjigom u glavu pa nazad.
Napomena: Ovaj tekst je u potpunosti licni stav autora i nije u vezi sa sirom niti uvozom banana.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2006, 17:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
Citiraj:
Gradz je nastao i postojao jer je postojala potreba za nekim novim pankom, danas HC a ko zna sta ce sutra biti izgovor za lose sviranje i jos gore pjevanje.

ovako registruj se pank= hardcore kao subkultura postoji 30 godina , hard core i je pank informise pa pricaj o istom http://en.wikipedia.org/wiki/Hardcore_punk , sto se tice grunza on je samo proizvod eksponat muzicke industrije niti je subkultura jer da je dan danas bio postojao .

Citiraj:
A onda da se ne ponavljamo, skratimo pjesmu na minut i po. Anyway, dobra zika za adolescente koji misle da imaju glavu i da je tri minuta dnevno koriste za razmisljanje, a je to. Ponekad dobro dodje kao osvjezenje, a onda knjigom u glavu pa nazad.

stvar je licnog ukus a nesto sto je tebi "dernjanje i pjesma od minuta i po meni je super , tebi sto je super meni moze biti komercijalno sranje pa prema tome ne uzimaj svoje misljenje kao jedino validno jer svako muzizku drugacije dozivljava . nie vazno koliko pjesma traje nego kakva je sta se u njoj kaze i melodija iste .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2006, 14:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Hehehe... E nek sam sreo josh nekoga ko ne voli Nirvanu i Kurta, a slusha grandz... Vole imas pivo od mene... :lol:

Inache, zadnjih dana se ne odvajam od Soundgardena, Alice in Chains, Audioslave, Pearl Jam, Bush, Staind... Nekako mi lezhi... Takvi su i ovi neki dani... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2006, 02:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Pero_Bombas je napisao:
Hehehe... E nek sam sreo josh nekoga ko ne voli Nirvanu i Kurta, a slusha grandz... Vole imas pivo od mene... :lol:

Inache, zadnjih dana se ne odvajam od Soundgardena, Alice in Chains, Audioslave, Pearl Jam, Bush, Staind... Nekako mi lezhi... Takvi su i ovi neki dani... :lol:

Drzim te za rijec. za pivo!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2006, 12:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Pero_Bombas je napisao:

Zar uopšte ima neko da to voli, a nije tinejdžerka. Nemaju pojma o sviranju pa su kao izmislili novi pravac!?
Iako ne slušam grunge ima tu dobrih bendova, i Nirvana se ne može porediti sa npr. Alice in Chains ili Pearl Jam (naravno u korist ovih drugih).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2006, 12:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
joj.al' nema mi nista smjesnije nego vidjeti covjeka od 30 godina u majici nirvane

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2006, 12:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Moram priznati da to nisam vidjela.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2006, 19:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
jbt.. nisam ni znao da sam tinejdzerka.. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2006, 01:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
I ja...tinejdzerAC! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2006, 16:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Registruj se! je napisao:
Ne vjerujem da cemo se naslusati grandza u buducnosti.....

Necemo barem onakvog kakav je bio. Nesljednici su bendovi Nicklbeck i Puddle Of Mudd... mislim, ne kazem ja to vec se oni sami pozivaju na grunge korijene.

Kako god, treba nama opet bendova poput velikih nabrojanih...ko ce zamijeniti sve te ljude... jos imamo samo RHCP od stare garde i jos nekoliko iz drugih pravaca.

sve ostalo je lagana pjevljiva strofa - glasan i bucan refren x 2 srednji dio, pa sola (ako ima uopste) pa strofa jos jednom i dupli refren do kraja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2006, 09:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Nemaju pojma o sviranju pa su kao izmislili novi pravac!?

Pa ni pistolsi ni ramonesi nisu znali svirati a siguran sam da medju autorima ovih postova ima i njihovih poklonika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2006, 20:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2006, 11:53
Pistolsi su losi (meni se licno ne svidjaju) , Ramonesi samo jedna pjesma to je Blitzkrieg Bop, a Pearl Jam je odlican ako ne i najbolji!!! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2006, 21:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Citiraj:
Pa ni pistolsi ni ramonesi nisu znali svirati a siguran sam da medju autorima ovih postova ima i njihovih poklonika.
Pank je izrastao u nesto vise od "samo jos jedne muzicke forme".
Citiraj:
stvar je licnog ukus a nesto sto je tebi "dernjanje i pjesma od minuta i po meni je super , tebi sto je super meni moze biti komercijalno sranje pa prema tome ne uzimaj svoje misljenje kao jedino validno jer svako muzizku drugacije dozivljava . nie vazno koliko pjesma traje nego kakva je sta se u njoj kaze i melodija iste .
->
Citiraj:
Napomena: Ovaj tekst je u potpunosti licni stav autora i nije u vezi sa sirom niti uvozom banana.
Ajmo daaaljeee...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2006, 22:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2005, 18:30
Druid je napisao:
Ramonesi samo jedna pjesma to je Blitzkrieg Bop, a Pearl Jam je odlican ako ne i najbolji!!! :wink:

Hehe dobar si. Jesi li preslusao sve albume Ramonesa?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2006, 02:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Okt 2005, 12:34
Ni Joe Strummer nije znao svirati kada je osnovao The Clash, a onda su izdali London Calling, jedan od najboljih punk albuma. Nema to veze ako čovjek ima viziju. Sviranje se može naučiti i uvježbati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2006, 11:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Ni Joe Strummer nije znao svirati kada je osnovao The Clash, a onda su izdali London Calling, jedan od najboljih punk albuma. Nema to veze ako čovjek ima viziju. Sviranje se može naučiti i uvježbati.

bravo! to je to..

Po meni je Nirvana posljednji VELIKI band, koji su fanovi (pa makar oni bili i tinejdzerke) tretirali kao i druge velike bandove iz proslosti, a narocito sedesetih i sedamdesetih (beatlese, stonese, pink floyd itd.). Bili su im posveceni i nirvana je bila veoma masovan band. Kad pomislis sta je vladalo tih godina top listama i mtv-jem (tip: witney huston, witney, huston i naravno, witney huston) oni su napravili veliku stvar i to treba postovati pa makar oni i ne znali svirati, kao sto i nisu znali..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2006, 11:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2006, 11:53
HR je napisao:
Druid je napisao:
Ramonesi samo jedna pjesma to je Blitzkrieg Bop, a Pearl Jam je odlican ako ne i najbolji!!! :wink:

Hehe dobar si. Jesi li preslusao sve albume Ramonesa?

Nisam ja mislim bas sve al jesam vecinu!!! :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2006, 13:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Schwabo je napisao:

Pa to što ovdje ili negdje ima njihovih poklonika ne znači ništa (bez uvrede)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2006, 18:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
ma jedino od grung-e sto valja je pearl jam i to je to.....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]