banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 11:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Grunge
PostPoslato: 22 Nov 2006, 02:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Sep 2006, 15:01
Citam vec neko vrijeme na ovome podforumu i da se primjetiti da se dosta danasnje omladine lozi na metal i tako te folove sto se mjuze tice. Ja licno nemogu da skontam ljepotu death-metala, metala ili zovite vec to kako hocete. No moje pitanje se odnosi na nesto sasvim deseto, imali iko da se jos fura na grunge? I da li mislite da ce grunge-muziku ponovo da obasjaju sunceve zrake, kao pocetkom 90-tih, kada je par bendova iz Seattla promijenilo kompletnu muzicku scenu svijeta....Grunge je odavno izumro, ali kad covjek upali Pearl Jam-ov Ten ili Dirt od Alice in Chains, skonta kako je to prava muzika.....Dovoljno agresivna, dovoljno melodicna.

Kad ovako covjek skonta, danas je fazon slusati.....

1) crnce kako nabrajaju koliko kurvi pokaraju, koliko zlata imaju i kakva auta vozaju.Sve pjesme su u biti iste i video-spotovi takodjer,

2) metalci kako se dernjaju dok ih rifovi gitara nadjacavaju, covjek treba poslusati 458 puta jedan album da skonta sve textove jer ih je nemoguce slusati i cuti,

3) balkanski turbo-folk.....mislim da su komentari suvisni za ovu vrstu ispiranja mozga i da sam ikako u mogucnosti bacio bih razne vikije, bubamare, pcele,qurce palce i seke i ostale p'''''' materine na Goli Otok.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2006, 08:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Sto jest jest....ovde se stvarno vecina ljudi fura na metal.....i ja sam se nekad davno u osnovnoj i srednjoj furao na metal (heavy) al sad mi je vec postao poprilicno smor.....super je to muzika al 95% pjesama su jedne te iste....sad npr od maidena gotivim pjesme koje uopste nisu u njihovom fazonu....

A Pearl Jam nisam kako klinac mogao slusat jer je to bilo prekomplikovano medjutim sad kad pogledam ta muzika je stvarno prejaka...."Dovoljno agresivna, dovoljno melodicna"....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2006, 09:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2006, 20:19
poz

moje iskustvo je ovakvo...grunge nije mrtav uopste..ja poznajem dosta ljudi koji slusaju od pearl jama Alice In Chainsa do sonic youtha itd..i fakat mislim da uopste nije nestala furka na grunge..bas ovih dana kontam koliko kariranih kosulja ima :)..prave se grunge svirke..grunge je jos uvijek ziv...jednako koliko je ziv i heavy metal..

Danas je fazon drugaciji ali..metal nije samo distorzija i rifovi (mozda losi Heh)...a i izraz "crnci" se ne koristi i nije korektan a i ti spotovi fakat jesu svi isti i ne kuzim sta je bit (osim da se pokaze da se ima) tih zlatni lanaca, zena..a sto se tice golog otoka i turbo folka ..to je samo muzika ovog podneblja i protiv tog se ne moze(koliko god bilo lose) uvijek je masa ta koja diktira..ali fakat je nepojmljivo

Da stavim jos jednu muziku mase..
4) Reggae - ja nemam nista protiv te muzike ali moje iskustvo s ljudima koji danas slusaju tu muziku je loshe..i to glupo pravilo koje je danas.. ako ne slusas rege nisi in..

Grunge je jos uvijek ziv..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2006, 11:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Zar se crnacka muzika toliko slusa ovdje?

Vrh

Tema posta: Re: Grunge
PostPoslato: 22 Nov 2006, 12:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Resurs je napisao:
Citam vec neko vrijeme na ovome podforumu i da se primjetiti da se dosta danasnje omladine lozi na metal i tako te folove sto se mjuze tice. Ja licno nemogu da skontam ljepotu death-metala, metala ili zovite vec to kako hocete. No moje pitanje se odnosi na nesto sasvim deseto, imali iko da se jos fura na grunge? I da li mislite da ce grunge-muziku ponovo da obasjaju sunceve zrake, kao pocetkom 90-tih, kada je par bendova iz Seattla promijenilo kompletnu muzicku scenu svijeta....Grunge je odavno izumro, ali kad covjek upali Pearl Jam-ov Ten ili Dirt od Alice in Chains, skonta kako je to prava muzika.....Dovoljno agresivna, dovoljno melodicna.

Kad ovako covjek skonta, danas je fazon slusati.....

1) crnce kako nabrajaju koliko kurvi pokaraju, koliko zlata imaju i kakva auta vozaju.Sve pjesme su u biti iste i video-spotovi takodjer,

2) metalci kako se dernjaju dok ih rifovi gitara nadjacavaju, covjek treba poslusati 458 puta jedan album da skonta sve textove jer ih je nemoguce slusati i cuti,

3) balkanski turbo-folk.....mislim da su komentari suvisni za ovu vrstu ispiranja mozga i da sam ikako u mogucnosti bacio bih razne vikije, bubamare, pcele,qurce palce i seke i ostale p'''''' materine na Goli Otok.

Meni je najsmjesnije kako se metal nasao izmedju turbo folka i moderne crnacke muzike. :lol:
Grunge je, bas tada kada se pojavio bio jako blizak metalcima i metal muzici, barem meni pogotova ta dva benda koja si pomenuo. Alice in Chains se redovno pojavljivao u recenzijama svih metal magazina i mogao si ih naci na spiskovima cd shopova koji inace prodaju metal muziku. I grunge je pun taskih rifova i glasnih bubnjeva. Soundgarden koji si izostavio je super-bend koji je originalno sijetlovski grunge, a pitaj mnoge metalce koji su ga ladno svrstavali u svoje metal kolekcije, npr. ja.
Ewo moja ekipa (metalska :) ) je bas pozitivno prokomentarisala ponovni pocetak rada Alice In Chainsa...

Moje misljenje je da je grunge ostao jedini pravac koji nije ispeglan i koji je zadrzao svoje originalne postavke. Metal se pretvorio u more podzanrova i mozes da stavis 10 metalaca jednog kraj drugog a da organski ne podnose ono sta onaj drugi slusa. Grunge je grunge i tu nema zabune i ja to wolim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2006, 13:28 
Početnik
Početnik

Citiraj:
Ewo moja ekipa (metalska ) je bas pozitivno prokomentarisala ponovni pocetak rada Alice In Chainsa...

Bez Layne Staleya nije to to.....

Grunge je po meni jedan od rijetkih muzickih pravaca gdje u pjesmama mozes naci sve, od socijalnih buntova do ljubavnih prica......u turbo folku svaka pjesma se svodi na "ja pijem, ti mene nevolis", reperi nabrajaju o zlatu, parama, zenama itd a u vecin pjesama metala se spominju ili planine ili vragovi.....u biti vecina pjesama se svodi na isto........

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2006, 13:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2005, 18:30
Testirajte sami sebe jeste li dovoljno grunge na :
http://www.fuali.com/test.aspx?id=f41448cb-39db-446e-a924-6bda65478cb0

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2006, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Resurs je napisao:
a u vecin pjesama metala se spominju ili planine ili vragovi.....u biti vecina pjesama se svodi na isto........

Ne bih bas rekao, metal je takodjer sveobuhvatan...ljubav, rat, religijska i politicka propaganda, ekoloska pitanja, socialni problemi.... Kako god, slazem se da je grunge jedna umjerena varijanta koja siri vidike. Metal je prilicno iskljuciv i ogranicen, previse je opterecen tehnickim pitanjima u poredjenju sa grungeom.
Ja volim grunge!
:drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2006, 13:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
AntiDope je napisao:
Metal je prilicno iskljuciv i ogranicen, previse je opterecen tehnickim pitanjima u poredjenju sa grungeom.
Ja volim grunge!
:drinking:

Meni je grunge opet druga krajnost... ne volim ga. Metal je dovoljno sveobuhvatan i raznovrstan, pogotovu danas sa ovoliko svojih podžanrova.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2006, 14:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2006, 20:19
mislim da bi se sad mogli razvezati zasto metal nije a grunge jeste i obnuto..tako da...raznih stilova raznih bendova isl..
Soundgarden je fakat dobar bend..ali audioslave...ne znam...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2006, 17:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Ooo grandzeri, kako zaboraviste Nirvahnu??! Iju!

Ja da vam iskreno kazem nemam lepo misljenje o Grandzu. Nikad ga nisam ni imao. Ja bezgranicno patim protiv divnog dela Grandza, ovaj, uv, patim u vezi divnog dela Grandza. Ali ja o Grandzu u globalu nemam lepo misljenje. Medjutim, i takav kakav je, nece jedna beskrupulozna neman, suditi njemu. Dok je casnih ljudi! :)

Shalu na stranu. Jedini grunge bend koji sam slusao je bila Nirvana, hehe, karirane crveno crne kosulje :) Lijepo je prisjetiti se proslog vijeka.

@Resurs (pripazi na pravopis!)
Jako me cudi tvoje misljenje o death metalu i metalu uopste, ocigledno nisi naisao na bendove koji bi ti se svidjeli, jer npr. svedski death je vrlo blag i sumnjam da ima sta melodicnije od toga, a tekstove sve razumijes.
Prilicno je neumjesno tvoje generalizovanje metal tekstova. Ti si izgleda “chitao” samo black, posto vidim pominjes sotonu i planine (shume) :)
U metal tekstovima takodje je tematika veoma obimna, ima i ljubavnih, srceparajucih pjesama, imas pjesama o svakodnevnom zivotu, o “visim sferama razmisljanja”, kritiku industrijskog sistema i samih nas koji ga hranimo ma bukvalno o svemu sto te moze snaci na ovome svijetu... A socijalni bunt, u vecini metal bendova, tako i u grunge-u je najvecim dijelom prdjenje u hladnu vodu. Kontradiktorni su ti ljudi, oni jednostavno kritikuju i pjevaju protiv neceg (sistema kao uzroka nepravdi), a svakom svojom akcijom i novcanicom ga podrzavaju i reprodukuju. To ne ide tako :) (more info at kontra-punkt.info)

Silverchair bejase grunge?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2006, 19:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2005, 18:30
Niko nije pomenuo Mudhoney.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2006, 19:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18
Sto se tice Grandza meni taj pravac nije los ali ga skoro i ne slusam,ne znam mnogo mi je gotivnije slusati rock gdije imam sve sto mi treba dobar text,dobar zvuk,dobar vokal,naravno volim poslusati i neki kvalitetan metal bend,mada mi njihovi tekstovi manje kvalitetni.
Mislim da su taj muzicki pravac slusao najvise za vrijeme Nirvane dok nije umro Curt Cobain,mada meni nije nist posebno Nirvana,bolji mi je i Pearl Jam i Soundgarden,a i Alice in Chains.Mada po meni ti bendovi se ne mogu ni porediti sa vrhunskim hard rock&heavy metal bendovima.

Dalje,koliko ljudi danas slusa grunge to je zalosno.Najvise ih slusa heavy metal.Nego kontam kakvo je doslo vrijeme,stvarno nema previse svijetle perspektive ni rocku,ni metalu,ni grunge-u,ni punku.Sve su preplavili ljudi koji slusaju turbo folk.Jedino mislim da ce jazz sigurno uspjeti,jer se moze najvise experimentisati.Ali barem znam da moja dijeca nece slusati svasta :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2006, 20:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Muzika se odavno prestala dijeliti na zanrove... Sad se dijeli na ziku koja ima muda i onu koja ih nema... :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2006, 22:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Okt 2005, 12:34
Pero_Bombas je napisao:
Muzika se odavno prestala dijeliti na zanrove... Sad se dijeli na ziku koja ima muda i onu koja ih nema... :drinking:

Šabić je prvi shvatio da će doći do toga i krenuo u pohod sa Nervoznim Poštarom :headbang:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2006, 08:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Grunge po meni ima puno vise kreativnosti nego bilo koja vrsta metala.....
Kod metala se sve svodi na opleti po rifovima, onda neka solaza koja je u vecini slucajeva ultra brza i samo smara, onda neki klisejski prelaz i to je to.....i u 95% pjesama je takav jedan te isti koncept

Dok npr kod grunge-a je stvar u tome sto nema nekog isfuranog koncepta....jedino sto je prepoznatljivo je zvuk gitare koji je uvijek prljav i sa gomilom nekih pistecis zvukova (pogotovo kod nirvane) i naravno vokal koji je visok i izgleda kao da se pjeva na silu.....Al fazon je u tome sto u pjesmama nema nekog sablona kao sto je to u metalu ili rock-u....znaci u bilo kojem momentu moze da bude bilo koji dio pjesme....neke zvuce kao da nema refrena i tako to....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2006, 09:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2005, 16:44
Citiraj:

Citiraj:
a u vecin pjesama metala se spominju ili planine ili vragovi.....u biti vecina pjesama se svodi na isto........

Nema sta pravi si ekspert, znas sve o metalu i muzici!!!

Tanker-Southern Sludge Metal

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2006, 11:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dakle, meni je Soundgarden daleko najmocniji bend iz pomenutog zanra. Sjecam se kada sam prvi put pogledao bio sam opcinjen spotom i pjesmom Loud Love upravo zato sto sam u njoj nasao onu zestinu, ali preko rifovanja sto ga mnogi kritikuju u metalu.

HR je napisao:
Niko nije pomenuo Mudhoney.

Pa eto, napisi ti svoje misljenje o njima ili ako mislis da nesto vrijedi pomenuti. :wink:

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2006, 13:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Resurs je napisao:
2) metalci kako se dernjaju dok ih rifovi gitara nadjacavaju, covjek treba poslusati 458 puta jedan album da skonta sve textove jer ih je nemoguce slusati i cuti

Chova, fino si rekao kako ne mozes da shvatis ljepotu u metalu, pa nemoj onda ni da kakis po njemu materet. Evo uljudno te molim da ne bi bilo poslije kako neko tebe napada i sta ti ja znam. Jer to nicemu ne vodi.

Grundge je zakon! Alice in chains i Soundgarden su A MUST HAVE SVE OD NJIH! Nirvanu nikad nisam mogao slusati, ne znam sto. Valjda me onaj Cobain nervira.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2006, 14:25 
Početnik
Početnik

Bik je napisao:
Resurs je napisao:
2) metalci kako se dernjaju dok ih rifovi gitara nadjacavaju, covjek treba poslusati 458 puta jedan album da skonta sve textove jer ih je nemoguce slusati i cuti

Chova, fino si rekao kako ne mozes da shvatis ljepotu u metalu, pa nemoj onda ni da kakis po njemu materet. Evo uljudno te molim da ne bi bilo poslije kako neko tebe napada i sta ti ja znam. Jer to nicemu ne vodi.

Chova ne serem ja nego samo kazem svoje misljenje o pomenutom zanru, jel tu sta loshe?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]