Ooo grandzeri, kako zaboraviste Nirvahnu??! Iju!
Ja da vam iskreno kazem nemam lepo misljenje o Grandzu. Nikad ga nisam ni imao. Ja bezgranicno patim protiv divnog dela Grandza, ovaj, uv, patim u vezi divnog dela Grandza. Ali ja o Grandzu u globalu nemam lepo misljenje. Medjutim, i takav kakav je, nece jedna beskrupulozna neman, suditi njemu. Dok je casnih ljudi!
Shalu na stranu. Jedini grunge bend koji sam slusao je bila Nirvana, hehe, karirane crveno crne kosulje

Lijepo je prisjetiti se proslog vijeka.
@Resurs (pripazi na pravopis!)
Jako me cudi tvoje misljenje o death metalu i metalu uopste, ocigledno nisi naisao na bendove koji bi ti se svidjeli, jer npr. svedski death je vrlo blag i sumnjam da ima sta melodicnije od toga, a tekstove sve razumijes.
Prilicno je neumjesno tvoje generalizovanje metal tekstova. Ti si izgleda “chitao” samo black, posto vidim pominjes sotonu i planine (shume)
U metal tekstovima takodje je tematika veoma obimna, ima i ljubavnih, srceparajucih pjesama, imas pjesama o svakodnevnom zivotu, o “visim sferama razmisljanja”, kritiku industrijskog sistema i samih nas koji ga hranimo ma bukvalno o svemu sto te moze snaci na ovome svijetu... A socijalni bunt, u vecini metal bendova, tako i u grunge-u je najvecim dijelom prdjenje u hladnu vodu. Kontradiktorni su ti ljudi, oni jednostavno kritikuju i pjevaju protiv neceg (sistema kao uzroka nepravdi), a svakom svojom akcijom i novcanicom ga podrzavaju i reprodukuju. To ne ide tako

(more info at kontra-punkt.info)
Silverchair bejase grunge?