banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 07:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 125 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2006, 22:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
black santa je napisao:
ovaj forum je ustvari najveći promašaj.

:notworthy:

nije toliko forum, tehnicki radi savrseno, ali ima ljudi svakakvih. bas kao i u drustvu oko nas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2006, 03:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
black santa je napisao:
Draco_O'Reily je napisao:
ajd majmune matere ti ako nemas sta pametno reci radije ne s*ri...

slušaj, vukela. ako imaš neki problem, reci mi to idući put kad me sretneš. u redu?

ineleZub je napisao:
Uzmi pistolj i upucaj se.

tebe sam čekao da mi to kažeš. odo odma. nivo komunikacije vam je baš onako svjetski... ovaj forum je ustvari najveći promašaj.

ne znam ko si, al' svejedno stojim iza onog sto sam napisao......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2006, 23:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
Draco_O'Reily je napisao:

ne znam ko si, al' svejedno stojim iza onog sto sam napisao......

saznaćeš prvom prilikom.

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 00:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
mrzim lazni lokal patriotizam :evil: dakle ovako , cirilica ili latinica odnosno nazivi na nasem ili engleskom tako je svejedno , kaficu su privatno vlasnistvo kapitalsta i oni ih mogu nazvati kako god zele tj. pod kojim ga imenom prijave poreznoj upravi , iskreno prezirem kafice i da imamo svoj adekvatan prostor kakav bi trebao biti geto ili da smo sami se izborili za neki prostor za svirke ili slicno ne bi ni ulazio u smrdljive kafane i punio dzepove jebeih gazda , ali sad si naprosto osudjen pogotovo sto se sada poslje zabrane prodaje alkohola u trgovini posle 22 (ali na svu srecu nema te zabrane koju necemo zajebati :D )odabrani kafici imaju apsolutni monopol ,
vas dvojica posto vas znam i jednog i drugog bilo bi pametnije da nesto konstruktivno uradite umjesto da se nepotrebno vredjate bez nekog valjanog razloga , svoje licne frustracije drugacije praznite radeci nesto konstruktivno .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 00:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

groznium je napisao:
vas dvojica posto vas znam i jednog i drugog bilo bi pametnije da nesto konstruktivno uradite umjesto da se nepotrebno vredjate bez nekog valjanog razloga , svoje licne frustracije drugacije praznite radeci nesto konstruktivno .

ko je koga ovde uvrijedio i zbog čega, ostavljam neutralnom posmatraču da ocijeni... ko je isfrustriran, opet ostavljam na slobodnu procjenu. black santa je govorio. haug.

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 00:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Najbolje ovo staviti pod kljuc i izmiriti se

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 00:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Ja sam zaista zbunjena naslovom u kojem se spominje cirilica. :D
Ne sjecam se da je u mom djetinjstvu frcalo od kafana sa cirilicnim imenima. :D

Citam sta pisete i kontam - ma oni se zajebavaju. Bogami. :D

Pogotovo ovi sto imaju nesto protiv stranih imena.
Napisu ljudi - dajte nasa imena, dajte mlinove i tockove, sta ce nam strano, imamo mi nase i dobro nam je nase...
A nakon toga ide - ja bih u svom kaficu "Kod opanka" ili "Usur dajem Milijani" pustao Coolia, ja bih onog Eminema, ja bih trash/dance/house/rap...ja bih u svom kaficu sa nasim imenom "Cetir' konja debela" dijelio member card... :D
A ja bih u "Cetir' konja debela" ocekivala clansku karticu, komunisticki crvenu... :D

Pa u cemu je poanta onda gospodo?
Ime mora biti nase, inace je gazda umisljeni kreten, a muzika ni slucajno ne smije biti nasa...
Ako dajes nase ime samo da bi zadovoljio formu, onda NEMOJ!
Stavi ime u skladu sa muzikom i uopste atmosferom koju zelis u svom lokalu!

Nekad, u manjim sredinama, kafane su nosile ponosno imena "Kod Brke", "Kod Laze", "Kod Jovana Rajkovog"...jer su to bile manje sredine i svi su znali ko je Brko, ko je Lazo, a ko Jovan...Kad se drustvo zapije zapjevaju svi skupa neku izvornu, Jovan Rajkov snese harmoniku i da Miloradu da razveze Moravac, uhvati se kolce...
Kafane su nosile naziv "Stari fijaker", "Skripi djeram" i slicno jer su u tim kafanama rakiju i domacu tursku kaficu ispijali gradski momci sa sesirima i brcicicima, slusajuci tamburase kako 'prase' starogradske pjesme u kojima "Fijaker stari ulicama luta i sobom nosi zaljubljeni par...", pjesme u kojima "Skripi djeram...", pjesme koje se danas nigdje ne pustaju i ne sviraju.
Danas imamo "Space", imamo "My Way", "Herc"...jer svi slusaju Eminema, Anastasiju i slicne...
Svi pljuju na svoje korijene, ne dao bog starogradsku muziku cuti ili izvorne pjesme. To je seljacki, to je fuj, jer treba biti fensi, treba biti in, a fansi i in nisu rijeci koje idu uz etno, uz izvornu muziku, uz tamburice i trube...
E pa kakva muzika i nacin zivota, kakav nacin plesa takva i imena.

Vi bi "Stari fijaker" u kojem DJ pusta najnovije svjetske hitove, a fensi curice u in odjeci djuskaju kopirajuci najmodernije pokrete vidjene prethodnog dana u spotu od Sakire i Britni. :D
E pa nemERe. Neide brate. Nema smisla.

Jeste da nase gazde malo pretjeruju, ali vise mi uz ova in mjesta idu in engleski nazivi nego "Stari fijaker" ili "Svilen konac".

Ja jesam za ocuvanje tradicije, ali sve ima svoje mjesto i vrijeme.
Insistirati na necemu cak i kad je rezultat komican, podrugljiv ili tugaljiv pretvara sve u parodiju, a ne u ocuvanje tradicije.
Nema potrebe da pravimo sami od sebe karikature.

Treba sacuvati nesto svoje prepoznatljivo, ali ne treba ostati ni zarobljen u proslosti.
Svako vrijeme nosi nesto svoje, neki napredak. Ne treba to odbacivati u strahu od gubljenja identiteta i ko zna cega.
Ne trebamo dozvoliti da nas lokal patriotizam zarobi i da ostanemo odsjeceni od svijeta, od civilizacije i napretka.

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 00:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
black santa je napisao:
... ko je isfrustriran...

izgleda jedino ja :lol: :lol: :lol:

sto se tice imena lokala...nemam nista protiv stranih imena. jbga zivimo u takvom vremenu kada su strani jezici svuda oko nas, pogotovo engleski. na kraju krajeva nismo jedini na ovom svetu koji daju strana imena lokalima i koriste engleske reci u izgovoru!

ono sto meni smeta je neko forsiranje cirilice i pisanje engleskih reci istom! jbga, to je bas bed i to je po meni nepismenost....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 00:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Najljepsi lokali (za mene), a originalni (ja ih smatram originalnima :D ) su - jedan kafic i jedan restoran na moru...jednostavnih imena, domacih, prikladnih za to podneblje...kafic je bio okupljaliste penzionera :D , to smo kasnije saznali, kao neki njihov klub...

Jedan je bio sav u drvetu i ukrasen ribarskim mrezama :) , sa laganom muzikom tog podneblja (teksotvi u stilu - ribari bacaju mrezu, more se pjeni...), jednostavno osvjetljenje, cak skrto, posluzivali su dobro domace vino u finim neobicnim casama, koje su djelovale luksuzno vise zbog toga sto su u tom "obicnom" ambijentu, nego sto su bile same po sebi ekstra.

Drugi je bio najjednostavniji restorancic na obali, sa klupama od drveta oko drvenog stola, pustali su ribarske pjesmice, posluzivali domace vino u bokalima i morske plodove skuhane i posluzene u jednostavnim (kao "primitivnim") zdjelama.
Dobra klopa, dobro vino, lagana muzika i vjetric koji donosi sum mora i miris soli...voljena osoba kraj mene...ma raj...cista laganica...

A vjerovatno su i kafic i restoran napravljeni sa mnogo manje para nego neki fensi smensi objekti, a bezlicni, mermerni i hladni.

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 00:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
@black santa s obzirom na tvoje gore navedeno misljenje, u avataru bi ti umjesto tog "Bush hates me" definitivno trebalo stajati -
BUSH LIKES ME, LOVES ME AND ADORES ME! - c c c :roll: :roll: :roll:

a svoje misljenje o datoj temi napisala sam na jednom drugom podforumu:
Citiraj:
nas jezik je prelijep i mnogo bogatiji od tog ---svjetskog----

toliko o novosvjetskim nafuravanjima! :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 00:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
Citiraj:
A vjerovatno su i kafic i restoran napravljeni sa mnogo manje para nego neki fensi smensi objekti, a bezlicni, mermerni i hladni.

pa to je ono sta ja cijelo vrijeme pricam! svaki je spuco 100000KM u unutrasnjost lokala a da to pritom nema nikakvog efekta! a na ideju je potrosio 1min vremena ili 15min voznje do drugog kafica i razgledanja istogm, kako bi kopirao "moderni" enterijer! ali je smislio ime koje nezna sta znaci i kako se pise... smijurija!
btw. ja nemam nista protiv starogradske i izvorne narodne muzike... ili kvalitetnije (starije) narodne muzike... samo zna se gdje je tome mjesto i vrijeme. furamo se na nove stvari i mtv a u klubovima bez karleuse ne moze, primitivizma novog doba balkana! bljak! a moram i priznat da se najbolje loche uz zvuke dobre narodne zike ;) koja tekstom u srce gadja! :drinking: :drinking: :drinking: samo svemu se zna mjesto i vrijeme...

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 01:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
nas jezik je prelijep i mnogo bogatiji od tog ---svjetskog----

to je potpuno tacno... bar u slucaju njemackog i engleskog jezika koje poznajem... ali sam ubjedjenja da je i sa drugima isti slucaj!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 01:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pamella_morrison je napisao:
@black santa s obzirom na tvoje gore navedeno misljenje, u avataru bi ti umjesto tog "Bush hates me" definitivno trebalo stajati -

bojim se da ne shvataš svrhu ... što bi rekli moji, ur missing the point. buš nema baš nikakve veze sa kafanama u banjaluci. i on na mom avataru stoji zbog sasvim nečeg drugog.

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 01:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
kefalo je napisao:
... a moram i priznat da se najbolje loche uz zvuke dobre narodne zike ;) ...

samo cu reci "udri jace grome mooooooooj" :lol: :lol: :lol: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 01:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

stigma vidimo se u dallasu! :D joopet!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 01:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Joj vidi ovog kauboja,ide u Dallas.
:D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 15:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
black santa je napisao:
pamella_morrison je napisao:

bojim se da ne shvataš svrhu ... što bi rekli moji, ur missing the point. buš nema baš nikakve veze sa kafanama u banjaluci. i on na mom avataru stoji zbog sasvim nečeg drugog.[/quot
e bez zeze,pusti svedsku (jest da je standard :lol: )ajd' ovamo da imam s kim pivo popiti :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 15:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Flavoure-Flave je napisao:
Joj vidi ovog kauboja,ide u Dallas.
:D :D :D

ja putujem ujutro u tx pa ako nekom treba sesir,pistolj,konj... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 15:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
stigmata je napisao:
ono sto meni smeta je neko forsiranje cirilice i pisanje engleskih reci istom! jbga, to je bas bed i to je po meni nepismenost....

To je najgore, a ovo ostalo je ipak stvar izbora ko voli dati kakvo ime. Svako malo vidim na nekoj prodavnici "trejd" ćirilicom :-? Nepismeno skroz.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2006, 16:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Apr 2002, 01:00
Шта би тек рекла за (дословно преписујем):
APOTEKA
Джуна

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 125 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]