All 2 Human je napisao:
monstrum je napisao:
@ All2Human
Kakva je to vrsta podrske? Pa, ako ja i jos 30 ljudi koji ne vole KA uprkos tome dodju na svirku, ostvarice se veca prodaja ulaznica, a samim tim velika je sansa da ce organizator biti ohrabren da za mjesec-dva dovede jos koji bend, da dogadjaji zivnu. (Ova izjava se moze protumaciti kao kontradiktorna sa ostatkom posta). Dakle, ja podrzavam DESAVANJE u gradu,a ne sam bend, jer mi je jako bitno da doprinesem, sa malo truda i finansija, da desavanja postanu ucestalija. Pogotovo bi se trebali drzati malo jedinstvenije, sada kada se zna da od prvog decembra GETO gubi prostorije.
Masis poentu svirke - cilj je podrzati bend, a ne organizatora! Jednostavno mi je glupo da istices kako ne volis taj bend, a onda dodjes na svirku... Po meni su metal svirke mesto gde dolaze ljudi koji zele da slusaju bend koji dolazi jednom-dva puta u godini, i zbog ljubavi ka istom, dolaze da podrze...
Ovo ostalo ne bih da kometarisem, jer je totalna glupost. "Gospoda iz Srbije" 20 godina rade na stvaranju svog imena, i zasluzuju svaki dinar koji ce dobiti. Kad Degenek/Parastos snime 5 albuma, izdaju DVD, postanu jedan od najzapazenijih bendova na ovim prostorima, sigurno da vise nece svirati kao predgrupe. Do tada, ima da budu srecni zbog prilike da sviraju pred 500 ljudi, umesto pred 100-200. Uopste ne razumem taj tvoj nacin razmisljanja. Ovo je koncert najveceg domaceg hard/heavy benda, a ti poceo da pricas o nekim underground bendovima koje bi pre gledao nego Apartman. I ja bih gledao mnogo sta, ali nije ovo mesto gde se to govori.
Tebi se to ne svidja, 500 ljudi koji ce doci - njima se svidja. Svakom svoje.
Da bi da bi cijela muzicka masina funkcionisala moraju biti zadovoljeni i ljudi promoteri i vlasnici klubova koji zive od tog posla. Zaboli kurac gazdu Halla sto KA svira 20 godina i sto zasluzuju svaki dinar. Cilj je dovesti sto vise ljudi na dogadjaj, pa makar i one koji ce naici slucajno, na pivu da vide sta se desava. Nije problem napraviti metal svirku u nekom poznatom metal klubu u nekom velikom gradu. Problem je napraviti svirku pred objektivnom banjaluckom publikom...
@Monstrum
Nije ti to nista cudno sto demo bendovi sviraju za dzaba. U muzickom svijetu se to zove probijanje, moras da molis nekoga ko okuplja stotine ljudi da sviras prije njega da toj publici predstavis svoju ziku. Ako je dobra, sljedeci put pravis ti sam svoju svirku, bez apartmana. Npr. ja sam sa svojim bendom uglavnom svirao za gorivo i hladan burek ili za onoliko koliko mi se da ili mi se neda pa ja opet sviram, ili mi se obeca pa mi se neda, pa opet dobro. Ko sam ja da dodjem inkognito i trazim pare za svirku.
@2Human
RS je prazan teren, klubovi, kafici, radio stanice, televizija, novine, publika...sve je ovo prisutno ali potpuno neuvezano, ne funkcionise masina sto se tice pinku alternativnih pravaca. Ovo sto je Monstrum rekao oko dolazaka na svirke, pa cak i ako nisi bas siguran da je za tebe ima smisla, jer eto neces wjerovati, ja sam bezbroj puta bio na svirci iako sam sumnjao da ce mi biti ok. Ali idem da vidim sta se desava, ima uvijek ljudi, druzimo se...a mozda i razbijem predrasudu da mi se nesto ne svidja prije nego sto sam poslusao. BL publika je sebicna jako, jebi ga, ja da cekam da mi dodje nesto sto volim mozda ne bih ni na jednu svirku u godini dana isao....