banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 15:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 114 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2006, 15:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
a da svaki bend napravi predracun i ugovor prije svake svirke ko u normalnim zemljama? a da se svi registrujemo kao muzicari??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2006, 21:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
@ All2Human

Kakva je to vrsta podrske? Pa, ako ja i jos 30 ljudi koji ne vole KA uprkos tome dodju na svirku, ostvarice se veca prodaja ulaznica, a samim tim velika je sansa da ce organizator biti ohrabren da za mjesec-dva dovede jos koji bend, da dogadjaji zivnu. (Ova izjava se moze protumaciti kao kontradiktorna sa ostatkom posta). Dakle, ja podrzavam DESAVANJE u gradu,a ne sam bend, jer mi je jako bitno da doprinesem, sa malo truda i finansija, da desavanja postanu ucestalija. Pogotovo bi se trebali drzati malo jedinstvenije, sada kada se zna da od prvog decembra GETO gubi prostorije.

Isitna, predgupe nece imati troskova, ali ce vjerovatno morati uloziti svoju opremu, ali u konkrentom slucaju mi smeta sto ce predgupe i izgubiti dobar dio dana na transport i razmjestanje opreme i tonsku probu. Mozda to ne smeta momcima iz Parastosa i Degeneka, ali meni nije u redu da se domaci iscimavaju dok sve organizuju, a gospoda iz BG-a dodje, usteka gitare/nabaci chinele i pokupi par stotina eura za sat-dva svirke. Postoje na stotine bendova u Hrvatskoj i Srbiji koji bi svirali samo za troskove puta, a imaju sta reci i odsvirati. Mnogo radije bih gledao Degenek/Parastos sa jednim od takvih bendova, nego da ovde budemo krave muzare za vece srbijanske bendove, koji nas se sjete samo kad im treba love.

Park nije proklet, mi jesmo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2006, 23:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18
Meni se svidja grupa Kraljevski Apartman,samo mi je zalosno bilo kada sam vidio kako su odradili svirku prosli put u Banjaluci,stvarno sramota.Nazalost,ne vidim sto bi sada napravili drugacije,ali docu.

"Park nije proklet, mi jesmo."

Nazalost,100% si u pravu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2006, 23:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
Citiraj:
. Pogotovo bi se trebali drzati malo jedinstvenije, sada kada se zna da od prvog decembra GETO gubi prostorije.

ispravka netacnog navoda , geto ne gubi prostorije nego privremeno prekida sa radom tj . imaju odmor :roll: od mjesec dana nakon cega ce opet biti otvoren ako nista opet za probe mada se tamo stvarno treba sto sta promijeniti , ugovor a gradom mislim da traje do avgusta sljedece godine ili za dve godine nisam siguran 100 %, pa prema tome jos jedno vreme cemo uzivati u getu mada se nadam da ce se konancno nesto konkretno poceti dogadjati ,

ps Monstrume , kontam da snimimo probu (sve stvari ) za jedno sedmicu i po prije nego sto zatvore pa ti vidi :) [/code]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2006, 23:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2005, 00:21
monstrum je napisao:
@ All2Human

Kakva je to vrsta podrske? Pa, ako ja i jos 30 ljudi koji ne vole KA uprkos tome dodju na svirku, ostvarice se veca prodaja ulaznica, a samim tim velika je sansa da ce organizator biti ohrabren da za mjesec-dva dovede jos koji bend, da dogadjaji zivnu. (Ova izjava se moze protumaciti kao kontradiktorna sa ostatkom posta). Dakle, ja podrzavam DESAVANJE u gradu,a ne sam bend, jer mi je jako bitno da doprinesem, sa malo truda i finansija, da desavanja postanu ucestalija. Pogotovo bi se trebali drzati malo jedinstvenije, sada kada se zna da od prvog decembra GETO gubi prostorije.

Masis poentu svirke - cilj je podrzati bend, a ne organizatora! Jednostavno mi je glupo da istices kako ne volis taj bend, a onda dodjes na svirku... Po meni su metal svirke mesto gde dolaze ljudi koji zele da slusaju bend koji dolazi jednom-dva puta u godini, i zbog ljubavi ka istom, dolaze da podrze...

Ovo ostalo ne bih da kometarisem, jer je totalna glupost. "Gospoda iz Srbije" 20 godina rade na stvaranju svog imena, i zasluzuju svaki dinar koji ce dobiti. Kad Degenek/Parastos snime 5 albuma, izdaju DVD, postanu jedan od najzapazenijih bendova na ovim prostorima, sigurno da vise nece svirati kao predgrupe. Do tada, ima da budu srecni zbog prilike da sviraju pred 500 ljudi, umesto pred 100-200. Uopste ne razumem taj tvoj nacin razmisljanja. Ovo je koncert najveceg domaceg hard/heavy benda, a ti poceo da pricas o nekim underground bendovima koje bi pre gledao nego Apartman. I ja bih gledao mnogo sta, ali nije ovo mesto gde se to govori.

Tebi se to ne svidja, 500 ljudi koji ce doci - njima se svidja. Svakom svoje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 02:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
@All 2 Human -> fully right

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 02:21 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
All 2 Human je napisao:
"Gospoda iz Srbije" 20 godina rade na stvaranju svog imena, i zasluzuju svaki dinar koji ce dobiti.

bacimo im saku para, zasluzili su, sviraju dvadeset godina. hoces reci da im je vrh karijere nakon 20 godina da sviraju u banjaluckom jebenom music hall-u!?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 02:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Citiraj:
hoces reci da im je vrh karijere nakon 20 godina da sviraju u banjaluckom jebenom music hall-u!?
Zar je to neko rekao/otipkao?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 11:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
All 2 Human je napisao:
monstrum je napisao:
@ All2Human

Masis poentu svirke - cilj je podrzati bend, a ne organizatora! Jednostavno mi je glupo da istices kako ne volis taj bend, a onda dodjes na svirku... Po meni su metal svirke mesto gde dolaze ljudi koji zele da slusaju bend koji dolazi jednom-dva puta u godini, i zbog ljubavi ka istom, dolaze da podrze...

Ovo ostalo ne bih da kometarisem, jer je totalna glupost. "Gospoda iz Srbije" 20 godina rade na stvaranju svog imena, i zasluzuju svaki dinar koji ce dobiti. Kad Degenek/Parastos snime 5 albuma, izdaju DVD, postanu jedan od najzapazenijih bendova na ovim prostorima, sigurno da vise nece svirati kao predgrupe. Do tada, ima da budu srecni zbog prilike da sviraju pred 500 ljudi, umesto pred 100-200. Uopste ne razumem taj tvoj nacin razmisljanja. Ovo je koncert najveceg domaceg hard/heavy benda, a ti poceo da pricas o nekim underground bendovima koje bi pre gledao nego Apartman. I ja bih gledao mnogo sta, ali nije ovo mesto gde se to govori.

Tebi se to ne svidja, 500 ljudi koji ce doci - njima se svidja. Svakom svoje.

Da bi da bi cijela muzicka masina funkcionisala moraju biti zadovoljeni i ljudi promoteri i vlasnici klubova koji zive od tog posla. Zaboli kurac gazdu Halla sto KA svira 20 godina i sto zasluzuju svaki dinar. Cilj je dovesti sto vise ljudi na dogadjaj, pa makar i one koji ce naici slucajno, na pivu da vide sta se desava. Nije problem napraviti metal svirku u nekom poznatom metal klubu u nekom velikom gradu. Problem je napraviti svirku pred objektivnom banjaluckom publikom...

@Monstrum
Nije ti to nista cudno sto demo bendovi sviraju za dzaba. U muzickom svijetu se to zove probijanje, moras da molis nekoga ko okuplja stotine ljudi da sviras prije njega da toj publici predstavis svoju ziku. Ako je dobra, sljedeci put pravis ti sam svoju svirku, bez apartmana. Npr. ja sam sa svojim bendom uglavnom svirao za gorivo i hladan burek ili za onoliko koliko mi se da ili mi se neda pa ja opet sviram, ili mi se obeca pa mi se neda, pa opet dobro. Ko sam ja da dodjem inkognito i trazim pare za svirku.

@2Human
RS je prazan teren, klubovi, kafici, radio stanice, televizija, novine, publika...sve je ovo prisutno ali potpuno neuvezano, ne funkcionise masina sto se tice pinku alternativnih pravaca. Ovo sto je Monstrum rekao oko dolazaka na svirke, pa cak i ako nisi bas siguran da je za tebe ima smisla, jer eto neces wjerovati, ja sam bezbroj puta bio na svirci iako sam sumnjao da ce mi biti ok. Ali idem da vidim sta se desava, ima uvijek ljudi, druzimo se...a mozda i razbijem predrasudu da mi se nesto ne svidja prije nego sto sam poslusao. BL publika je sebicna jako, jebi ga, ja da cekam da mi dodje nesto sto volim mozda ne bih ni na jednu svirku u godini dana isao....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 12:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ma ljudi, koncerti sa definisanim muzickim zanrovima, na kojima sviraju bendovi koji su zanrovski precizno definisani su za odredjenu publiku!

Sta mislite zasto je tu Kraljevski Apartman, a ne Abonos ili Consecration ili neki manji bend? Zato sto Kraljevski Apartman ima svoju publiku, 400-500 ljudi ce doci da podrzi bend koji voli. Svi koji slucajno dodju (da popiju pivo i sl) su dobrodosli, ali nisu ciljna grupa ovog koncerta, i na takve ne moze da se racuna.

Najveca glupost mi je ta seoska logika da na svaki koncert treba svi da dolaze. Svaki bend svojoj publici. Ili u suprotnom ne pricamo o hard/heavy metalu nego Tosi Proeskom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 12:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sad se jos i vrijedjamo, jel? :)
Ja ne volim black metal. Ali mislim da nisam propustio ni jednu svirku Interfectora, i ne zalim zbog toga. Bilo mi je super i bilo mi je drago gledati vas na djelu. Ne kazem ja da fanovi Proeskog ili Joksimovica treba da dodju na metal dogadjaj, ali mi je bezveze da se black, death, power, speed, thrash i gothic i ostali metalci ne mogu dogovorit...jebi ga zurka je zurka...
Mene ko komarca svjetlo, privlaci sve sto ima distorziju i slicno. Prodjem kraj mjesta, cujem prasenje i ulazim unutra, gotova prica.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 16:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Ma ova naša publika je skroz nezahvalna ne treba nam niko ni dolaziti. Čast izuzecima, ali generalno gledajući nama ovdje niko ne valja. Kad nema koncerata, onda je zašto nema, a kad ima zašto ima opet!? A još se i ulaz plaća...čudo. Ne znam bi li neko od vas radio svoj posao da ne prima platu, ja ne bih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2006, 00:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

All2Human ne pricaj kojesta. Svaka publika na svoje koncerte? Onda vi prvi ne bi imali preko 15 ljudi na koncertu, jer ih mozda ni toliko u citavom gradu slusa BM. Monument da ne pominjem, ako bi skupili 10 death metalaca dobro bi bilo! I ne pozivaj se na “sve je to metal” jer se heavy, black, death, power, thrash... i te kako razlikuju (kao i u punku oi, street, 80-s, melodic...), i svaki zanr bi po tvome trebao imati “svoju publiku”. Ima ljudi koji slusaju mnogo pravaca, ali im je jedan uvijek omiljeni, te bi ih onda kao publiku trebalo prema omiljenom zanru i svrstati. Po tvojoj politici, jedini koji bi imali ozbiljniji dvocifren (mozda i trocifren?) broj posjetilaca bili bi prvo rock, zatim punk pa onda heavy bendovi. Najbolje je da se svi zatvorimo u sovje male elitisticke krugoce, i uzivamo u odjecima praznih prostorija. A tebi sretno sa 500-600 ljudi koji ce doci gledati KA. Ako ih bude preko 500, castim te vecerom u meskickom restoranu ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2006, 02:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ma....

Nemam vise ni snage ni zivaca da se ubedjujem ovde sa bilo kim.

Prosli put je 500 ljudi bilo prisutno (440 karata, plus spiskovi), tako da ta vecera nije potpuno nerealna, heh.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2006, 09:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ako ista trebas sad da uradis je da se poswetis ubjedjivanju, barem zbog vecere. Ali cekaj, idu li metalci u Mexicki restoran? Tamo je muzika bezveze!
Nebi ja jeo u Mexickom restoranu, nema tih para, nema tog graha u tavi... je jedem iskljucivo na paprikivcu na nukleranoj medicini i to sto blize reaktoru i u metalovom skladistu...
:headbang:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2006, 13:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
monstrume,sine,spremi novac.nakotilo se djece.bice i 600 ljudi :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2006, 20:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2005, 16:44
Degenek je vec kVlt!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jel' tako All2Human?

Tanker-Southern Sludge Metal

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2006, 23:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hajde da jos malo nerviram metalce...
kao sto NO FX rekose poodavno "this music ain't your fucking industry", jasno i glasno...
moze to prefinjenije, kao sto to rekose drugovi iz najveceg punk benda do sada:
We struggle for a day when art will no longer be just another commodity to be exchanged for other sterile consumer goods, when both the means of production and all the produsts thereof will be shared openly so that everyone will be free to be an artist and live a life based on the pursuit of desire rather than ever-increasing standards of mere survival...

Ko nije najbolji sa enleskim:
Borimo se za dan kada umjetnost nece biti jos jedna potrosna roba koja se moze zamijeniti za druge sterilne potrosacke proizvode,kada ce i sredstva proizvodnje i proizvodi biti slobodno dijeljeni tako da ce svi biti slobodni da postanu umjetnici i da zive zivot temeljen na ispunjenju svojih zelja, a ne na ispunjenju stalno rastucih standarda pukog prezivljavanja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2006, 09:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E nek si im reko.
ps. ja sam alter metalac.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2006, 10:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
monstrum je napisao:
kao sto NO FX rekose poodavno "this music ain't your fucking industry", jasno i glasno...

a to je, pretpostavljam, jedan od singlova sa jednog od njihovih platinastih albuma? :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 114 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]